bir kp istegi. sizce ne yapmaliyim ?

tprk06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
17
26
3
slm arkadaslar. hizlica konumu anlatayim kp ve kv bizdeler memleketten geldiler yarin dügüne gidecegiz topluca dügün için üzerime tam oturan güzel sade bi sey almistim ancak bu aksam kp benle güzel güzel konustu kapanmam konusunda evlendigimiz ilk günden beri de konusurlar bu konuda ancak bu aksam tam olarak açikça dile getirdi bir kadin kapali olmali diye ve dedigim gibi tatli dille söyledi aslinda bunun üzerine bende bu kadar laftan sonra yarin o kiyafeti giyip nasil giderim diye düsündüm esim evdeki normal uzun kollu kiyafetlerinden birini giy diyor ben de dügüne gitmeyeyim diyorum sizce ne yapsam dügün yari öglen 1 de yeni bi kiyafet alamam muhtemelen

kp akli basinda biri gibi guzelce konusmayi becerebildigi icin oyle dusundum..boyle buyuklerin sozu dinlenmeli bence..kiyafetin uzerine sal gibi birsey uydur yada esini dinle baskada secenek yok gibu

Ya Allah icin imanin icin degil de dugunde x 'in gelini acik acik geziyor demesinler diye kapan diyor. Bunu bana kimse diyemez. Kocan ne ks görüyor sen bir birey degil misin anan baban yok mu ? Sen insanlarin oyuncagimisin ? Kac yasindasin ? Ek olarsk belirteyim ortunme ile ilgili asla bir sorunum yok. Ama kadinlarin boyle ki kp kimdir laf dusmez baski altina girmesine cok geriliyorum.

Yok artık o nasıl bir cümle. Kadın olsaydınız kesin kapanırdınız babacığım:) deseymişsiniz saf saf.
Ben olsam inadına o elbiseyi giyip herkese de babacığım çok beğendi onun için giyiyorum derdim de yapacağınızı sanmıyorum. Bu konuşmanın üstüne yarın isterseniz daha kapalı bir şey giyersiniz veya şal alırsınız üstünüze sonra yine bildiğinizi yaparsınız. Kimse kimseyi zorlayamaz böyle konularda.

Elbette hayat sizin dilediginizi giyme hakkiniz ama ortama ayak uydurmak diye bir sey var. Aile buyuklerinin de katilacagi dugunde kayinpederiniz ozellikle ve guzellikle soylemisse bence kirmayin daha kapali bir seyler giyin gonlu de olur.

Yukarda yazilanlari soylerseniz,
hem de boyle bir sertlikle,
kocanizla papaz olmak kacinilmaz..

Siz ne dusunuyorsunuz kapanma konusunda?
Sizin de gonlunuz var gibi geldi bana.

İstediğiniz gibi giyinirsiniz kayınpeder istiyor diye kapanılmaz düğün 1 de demissiniz düğün mevlütlü mü.

Valla bizim toplumda din,iman ahlak vs kimsenin umru değil zaten varsa yoksa elalem ne der.

Konu sahibesi de dini fikrini tek kelime yazmamış, konu din değil aile baskısı. Kpnin derdi de din değil diğer yaşlılar senin gelinin de açık giyinmiş demesin bu kadar.

Son düzenleme:
ben bazı insanların düşüncelerinin ne olursa olsun değişmeyeceğini düşünüyorum. Bu yüzden kayınpederinize şunu deseydin bınu deseydin demiyeceğim. Dediğiniz gibi tatlı tatlı konuştuysa ve giyeceğiniz kıyafet içinize sinmeyecekse evdekilerden bir tane giyin ve düğüne katılın.

Cok onemsiyorsaniz dikkatli giyinebilirsinux ozellikle dugunde ama sirf o istiyo diye kapanicak misiniz?(bu arada icten geliyorsa ruhend hazir hissediyorsaniz kapanmak cok guzel)kimse icin hissetmediginiz seyleri yapmayn

Kendimden örnek verirsem kocam bile bana kapan yada açıl diyemez. Bunun tatlı dili acı dili yok. Bu insanın kişisel seçimlerine karışmaktır, kalıba sokmaktır. Bugün tatlı dille örtüne karışırlar, yarın evine sonra çocuklarına bildiğini okursan o tatlı dil bir bakmıssın yılanınınkinden bile sivri olmuş.

Namaz kil diyor mu mesela oruc tur diyor mi ? Tatli tatli kenara cekip aman haa giybet yapma haram yeme diyor mu ? Parani ihtiyaci olanlarla paylas diyor mu ? Ama ortun diyor cunku ortu dostlar alisveriste gorsun onun icin. ( ortulu hanimlar icin demiyorum dedigim gibi ortuyle bir sorunum yok )

Tatli tatli konussa da icerigi senin hayatin ve bedenin
Ne esin icin nede kp kv icin kapanma once Allah icin ve sonra kendin icin kapan

Dusunsene Yuce Allah'ta tatli tatli anlatip kapanmanin sevap ve gerekli old soyluyor ama sen kapanmamistin. Yaratanin degilde yaradılanın lafiyla kapanirsan daha buyuk cikmaza girersin cunku icten gelen bisey bu once Allah icin sonra kendin icin icinden gelmeli

Kp dusunmeden iyi niyetle soylemis ama icten yapilmazsa ileride acilma ihtimalin cok yuksek

Dugunde sirf buyuklerin var diye saygidan daha ustruplu kapali seyler giyebilirsin

arkadaslar dügün kir dügünü. ben de kapanmayi düsünmüyorum açikcasi zaten mevzu da bi çogunuzun dedigi gibi etraftakiler senin gelin acik demesi. benimle güzel güzel konustugu için düsündün acikcasi zaten yilda bir görüsüyoruz birbirimizi üzmeyelim diye ne yapabilrim onu düsündüm ancak bu ilk adim olur mu daha fazla karismasi icin yani yarin basini da ört mevzusunu da yasamak istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…