bir kp istegi. sizce ne yapmaliyim ?

O zaman aldığınız elbiseyi giyin gidin.Farklı bir elbiseye gerek yok.

Hayir o oyle mudahele etmis ya ben olsam ayarladigim kiyafeti giyer üstüne sacimi yaptırır bide makyajla suslerdim kendimi kimin haddine mudahale etmek kocam ses etmemis ben mutluysam.

Bana göre değiştirmeyin ama eğer kıyafet şu anda içinize sinmiyorsa içinize sinecek bir şey ayarlayın.
Kp in derdi kapanmanız falan değil elalem ne der düşüncesi . Bir de tatlilikla söyledi diyorsunuz istediği olmayınca insallah kapanacaksin diye baskı yapmaz. Böyle birşeye hiç karışmaması gerekirdi.

Hayir o oyle mudahele etmis ya ben olsam ayarladigim kiyafeti giyer üstüne sacimi yaptırır bide makyajla suslerdim kendimi kimin haddine mudahale etmek kocam ses etmemis ben mutluysam.

Sen zaten isteseydin bu zamana kadar kapanirdin cok gereksiz olmus kp konusmasi cok istiyosa kapali gelin bulsaymis bir daha boyle bi konu acilirsa kendi kararini verebilecek bir yasta oldugunu ve bu tur kararlari kisinin kendisin vermesi gerektigini islamiyette baskinin ve zorlamanin yeri olmdigini soyleyin

Yerine gore giyinmek diye birsey vardir diyordu bir arkadas ortunmesini oneriyordu mevlut degilmis ne giysin ? Strablez agir kacar soyle minili ucus ucus bir elbise. Yahu benligimiz var bizim ortulusundur cehennemin dibine de gitsen ortune sahip cikarsin ! Hepsi bu ! Kadiniz diye neden insanlarin taleplerine gore karakterimizi benligimizi hiçe sayıyoruz ?

Eee eşiniz de mi kapanmanızı istiyor. Yani siz onlara böyle bi vaatte bulunmadığınız halde bunun rica minnet dayatılmasını anlayamadım. Üstelik bu işler birinin isteğiyle olmaz kendi iateğinizle olabilir yalnızca. Bence tekrar bu konu açılınca siz de kırmadan henüz kapanmak gibi bir düşüncem yok insanın içinden gelmedem de bu işler olmaz falan deyin. Eşinizin de babasını çekmesi lazım bence bu duruma karışmaması için

Baskıyla öğüt arasında bir çizgi vardır bence. Öğüt verdiyse ve senin de öncesinden böyle bir isteğin varsa ama bir türlü cesaret edemediysen bu bir fırsat olabilir çünkü bu konuda bazen bir kıvılcım gerekebiliyor ya da yüreklendirme diyim. Ama senin hiç böyle bir düşüncen yoksa ve sırf düğünde gelinin açık diye laf ederler diye baskı yapmak isteseydi o zaman karışmaya hakkı olmazdı sonuç olarak gelin olacak yaşa geldiysen kendine göre inanç ve değer yargıların vardır. Buna göre seni kabul ettilerse değiştirmek istemeleri haksızlık olur. Sen de istiyorsan daha kapalı bir şey gidebilirsin yani.

Taviz tavizi doğurur.
Bugün düğün için kibarca kapanirsan yarın başını da kaparlar her seyime de karışırlar.
Herkes haddini bilecek senimgiyimin kimseyi alakadar et!ez. Evli batılı yetişkin kadınsin. Babasının o müdahalesi kocana da hakaret resmen.
Asla dinleme asla.
Bugün o konuda geri adım atar daha kapalı gidersen adam hr şeyin hadsizce karışır. Yerini bilsin. Bana kayınpeder akıl veremez

Kapanmak istemediğini anladım ilk mesajda..herkesin kendi tercihi..yalnız bide şu var..mesela ben sahil kesimindeyim..rahat giyinebiliyorum..fakat köyüme gitsem o şekil giyinemem.. düğün eşinin tarafının anladığım kadarıyla..tamamen kapanmayacsksin zaten biraz ortama uuyabilirsin.. son karar senin tabi..

Ne yani dugunden dugune mi kapanacaksin. Onemli olan senin ne dusundugun . Hadi bir derece kocanin dusuncesi de onemli ama o bile baski yapamaz bu konuda.

Bence ne zaman içinden gelirse o zaman kapanacagını bu işlerin birinin söylemesiyle olmayacagını sende tatlı dille ifade et...bu gayet mantıklı bi sebep zaten birisinin istemesiyle örtünmenin hiç bi manası yok

Aynen bizimkilerde tatlı dile baglayarak rahat rahat konusuyorlar görende bunları iyi insan sanar ama hersey söylüyorlar hadsizce..

Hey Allah'ım bu erkeklerin kadınları kapatma isteğinden iğreniyorum
Bir de kayınpeder..
Bir tarafları kum torbasına dönmüş hala nelerin peşinde geziyor adam
Hayret ya
Bir de sessiz kalmışsın konu sahibi
Pardon da sizene dememişsin.

arkadaslar bana göre de herkesin inanci kendine baskasinin ne giyimine ne de inancina karisirim ancak saygi duyarim kp konusurken esim de oradaydi ve hiçbir sey demedi sonradan sordugumda ise ben karismam sen bilirsin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…