Bir Kupe Meselesi

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.458
298
Bu konunun tamiri yok. Basit bir gecmis zaman travmasi ama dun cikti geldi basimin ustune oturdu. Ardarda icilen 3 sigaraya maloldu...
Kizim ay parcam yavru kusum 4 yasinda kulagini deldirmek istedi. Dun gittik ve deldirdik. Once kisa goz yasi sonra da surekli herkese bak kupelerime cok tatli di mi demeler. Basit kucucuk ama mutlu bir cocukluk anisi...
15 16 yaslarindaydim sanirim belki de daha kucuk. Kulagimda ikinci bir delik istedim. Gittim deldirdim. Kucuk sehirdeyiz delen adam babami aramis kizin kulagini deldirdi diye sanirsin baska birsey yaptim. Nereden ciktiysa babam geldi o kismi hatirlamiyorum apartmanin garajina nasil indik neden oradayiz hatirlamiyorum ama ben orada babamdan duvarlara sikistirila sikistirila dayak yedim. Tokatlar hatta sanirim tekmeler.. Elinden kacip kurtulamadan dayak yedim. O duvardan o duvara. Nedeni kulagimi deldirmemdi...
Sonra sonrasında inat olsun diye daha buyuk hatalarim da oldu. Daha buyuk dayaklarim da. Kollarim da mirardi, intihara da kalkistim... Onlara gore hata bana gore hayat tecrubesi. Onumdeki en buyuk engel hep ailem oldu. Onlar beni kabul etsin onlar beni sevsin diye onlar beni gorsun diye buyuk buyuk isler yaptim. 19 yasinda tek basima geldim bu sehre okudum, kimseyi karistirmadan is sahibi oldum, evlendim. 35 yasinda 2 cocuk annesiyim.
Erkek kardesim gecen sene kulagini deldirdi babam o benim herseyime kizan babam sesini cikarmadi bile cunku annem cunku annecigim onune durdu. Cunku yaparsa yapsin gencti ama ben dayak yerken susmayi tercih etti... Ben dayakvyerken babami kollamayi secti..
Bana karsi hep susuldu... Ben hep kotuydum ben hep kara koyun..
Yazacagim ama bir okadar da susacagim cok sey var...
Engel olmayacagim ne kizima ne ogluma... Bu da burada kucucuk bir kupe meselesi olarak kalsin...

Dip not; sonrasinda sayisiz piercing sahibi oldum. Pisman miyim degilim....

Siz muhteşem bir anne olacaksınız şüphem yok. Bana göre en iyi anne çocuğuna hata yapmaması için yol gösteren ama hata yaptıgı zaman da arkasında tüm sevgisiyle durabilendir. Bir insan için hata olan başkası için değildir ama. Önemli olan cocuklarımızın ne kadar büyük hatalar yaprlarsa yapsınlar arkalarında olduğumuzu bilmeleri.

İnsanın geçmişinde ki yaraların izleri sürekli çıkıyor işte karşısına. Unutulmuyor.
Ama evlatlarınız şanslı olacak en azından onlara iyi bir anne olacaksınız. Şahsen ben ailemden edindiğim tecrübeler ile çocuğuma nasıl davranmam gerektiğini öğrendim

Baba denir mi o adama bilemiyorum. Babalik sadece ayni kandan gelmekle olmuyor. Cok sinirlendim ve sinirlerim bozuldu diyecek bir sey bulamiyorum.
Erkek adam kupe takarmi diyememismi dangoz
Babam degisti cok degisti cunku annemin iki yuzunu farketti eee tabii yaslandi da... Simdi anlatsam bu yaptiklarini hatirlamaz bile ya da hatirlamamayi secer... Babam simdi bana ailemden tek destek. Annem aramaz sormaz elimden tutmaz... Konular cok uzun... Sanirim o zaman sevmeyi bilmiyordu babam... ben onu affettim... telafi etmeye calisiyor suanda mesela... Haksizligi goruyor... Yani ben oyle dusunuyorum...

Velhasil anneler cocuktur unutur demeyin... 1 cmden kucuk capa sahip kucuk bir kupe buradayim hep buradaydim diyebiliyor...

Valla konu sahibesi sizinle yasit cok kadin var sizin gibi aile baskisina ve siddetinie maruz kalan. Siz oglunuzu guzel yetistirin, eminim simdiki kadinlar yetistirdikleri cocuklarla toplumu farkli yapacaklar.
Yetistiriyorum elimden geldigince neredeyse 3 yasinda masaallah annecim sana kalpli balon alayim mi sen seversin diyor mesela ya da dusen bir arkadasini hele bir de kizsa gider kaldirir dizlerini falan temizler. Kizim da oyle masaallah empati yetenekleri guclu cocuklar.
Ama inanin simdiki kadinlar da oyle degil. Vurana vur diyen dusene gulen cocuklar yetistiren. Mutlulugu maddiyatla olcen.

Valla konu sahibesi sizinle yasit cok kadin var sizin gibi aile baskisina ve siddetinie maruz kalan. Siz oglunuzu guzel yetistirin, eminim simdiki kadinlar yetistirdikleri cocuklarla toplumu farkli yapacaklar.
Cherry eşim bana evde yardım ediyor. O kadar çok dua ediyorum ki. Dualarım sayesinde cennete gireceksin dedim. Olması gereken bu depilmi zaten dedi. Ama bizim evde erkek kardeşlerimiz şehzade olarak yetiştirildiği. Ceremesini annemler şimdi çekiyor.aç kalsalar gidip ekmek almaz kardeşlerim. Gerçekten yeni nesil daha iyi olacak

İnsanların sözleri unutulur ama ne hissettirdikleri unutulmaz diye bir söz vardır.
Küpe mevzusunda aileniz hata yapmış, haksızlığa uğramışsınız, bunda herkes hemfikirdir. Belki inat olsun diye yaptığınız şeyler, karşılıklı olarak birbirinizi hırslandırdı vs.
Şunu kabul edelim ki her neslin, her devrin kendine has huyları var. 20 sene önce kulağa ikinci delik açtırmak çok absürt karşılanıyordu. Aileniz, düşünmeden sadece görerek öğrendiklerini uyguladı ve sizi üzdü. Şimdi erkekler küpe takıyor ve alışıldı, artık kardeşinize kızmıyorlar. Bir de ilk çocuklar genelde ailenin yanlış tutumuna kurban gider, diğer çocuklar daha rahattır, içinizden atın gitsin. Kimbilir bizden sonraki nesiller bizi nelerle suçlayacaklar? Halbuki ailenizin size yaptığı gibi biz de her şeyi onlar için yapıyoruz

Keske sizin dediginiz gibi olsa... Suanda yasananlar da var... Dedim ya aslinda affettim hem de uzun zaman once annemi de babami da... Ama kucucuk bir kivilcim buyuk yanginlara yol aciyor. Hele bir de anne olduktan sonra... Kiyilir mi hic yavruya? Zaman ve tarih ne kadar gecerse gecsin evlat hep evlat degil mi?

adam niye babana hemen lafci karılar gibi söylüyor baban hatalı amenna ama ilk.sopalık o gevşek adamcik nedense şuan gırtlağına yapsmak istedim. ..

çok iyi anlıyorum hatta daha iki gün önce bu konuyla ilgili terapiye gittim :) gerçekten çok zor.
ama doktorun bana söylediği şu ki "onu da hayat şartları o hale getirmiştir ama çocuklukta yaşandı. bunalttı, geçti. duygusal çocuklar daha çok etkilenir. şimdi devam eden problemleri ise kırmadan söyle. ama değişir mi değişmez. o yüzden herkesi olduğu gibi kabul et. şunu unutma kimse melek değil"
umarım işinize yarar
@Karamellasepeti
nelluniverso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…