Bir Kv-Döşek meselesi de benden :)

Fatmapo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2017
703
2.275
43
iyi geceler kk nın tatlı hanımları..
Ya bdv deki konuyu gorunce nezamandr kafama takılan soruyu bende soraym dedim :)

Bende yünden döşekten hiç hoşlanmayan bi insanm. Bugun tam 5.ayımı doldurdum evlilikte çok şükür. Biz evlenirken annemle kv kafa kafaya verdiler ben yapmayn etmeyin desem de yok daha sağlıklı yün olmazsa olmaz gibi sözlerle kendi annem yün yorgan yaptı. Kv dem de yatagın üzerine bizim oralarda adına şilte denilen zimbirtidan yapti :) ilk 1 ay kullanmadm sonra kv kp ve gorumce 1,5 aylik evliyken bize yatılı misafir geldiler 1 haftalığına. Geldiginde görürse kullanmadgmi uzulur diye yatağımın üzerine örttüm. (Kv cok cok severim kendi annemden ayirmam diyebilrim. Aramızda hic sorun yasamadk çok şükür oyuzden uzmek asla istemem)
Gel görelim ki bu döşek sürekli kayiyor yatağımın ebatlarindan da birAz küçük ve biraZda agir malesef oyle 30 kilo filan degil tabi ama benim srtmda belimde boynumda dogustan kaynakli problemler var agir kaldiramiyorum. Evde koyacak yerde bulamiyorum. Birde biz tayinciyiz taşınırken filan fazla esya başıma bela olur diye hic gereksiz bisey almadm. Simdi ben bunu napsam da kv kirmadan incitmeden geri iade etsem memlekete giderken götürsem?
Okuyanlara çok teşekkür ederim.

Guzel yureklerinizden öpüyorum iyi geceler

Biz zamanında babannemin Gelinlerine kızlarına verdiği yün yorgan ve yastıkları geri hediye ettik babannem şimdi mutlu mesut bir şekilde onları memleketteki evinde tutuyor
Büyükşehir de oturuyoruz kimse yıkayıp kurutamaz kalmadı artık bence yün ya
Açık açık söyleyin verin bunun için neden kırılsınlar ki
Babannem evlenirken çeyizine yün yorgan yaptırayım dedi . Bende babannecim ben onu kullanamam yerim olmaz temizleyemem çok teşekkür ederim dedim oda bana hazır yorgan alıp hediye etti
80 yaşındaki Babannem anlayış ile karşıladı sizin kV de de anlayışla karşılar bence

bi an ben anlatıyorum sandım. benım ceyızımede annecım tutturdu yün saglıktır dıye yorgan yastık bide o yatak ustune yapılan ınce seyden yaptı. evet 3 senelık evlıyım memnunum ama ben sök yıka cırp kurut işini yapacak biri degılım ceyız zamanı kaynanam banada yapcam demıstı etme eyleme annem zaten yaptı sadece 1 yorgan yapsan yeter dedım tamam dedi ama bır getırdılerki bırak yorganı yastıgı sılteyı koca koca döşşekler ........ ve sonuc. bızde tayıncıyız ve busene tayın var. odamın bırı sadece yorganlar yastıklar döşşekler şilteler sanki kavimler göçü atsam olmuyo tutsam bin tane hurçta bısuru yün evi yakıcam kökten cozum

Vakumlu hurç al koy içine yerde kaplamaz şilte kullanma yatağın dizaynını bozuyor

Ay evet ya bu mantkli geldi bi ton basimda yatak yorgan bazamin alti. Hatta oturma gruplarının alti bile sandikli olani tercih ettim ki bu annelerimin verdiklerini oralara koyabileyim diye. En iyisi vakum dogru diyosunuz ama peki yapisir mi acaba sonrasinda açtığımda kullanilmaz hale gelirse bosuna yanmda yuk etmis olucam

Ya atın gitsin
Gelip sizin yatakta şilte kontrolü yapacak hali yok ya
Nedense atsam sanki taaa 1000 km oteden gorecekmis gibi hissediyorum:) boyle yanaklarm kizariyor aklmdan gecirirken bile ay ayip ettm diyorm kendi kendime. Emek verip yapiyorlar oyuzden cekiniyorm. Ah keske beni dinleselerdi yapmasalardi

Uygun bir dille soyleyim demi ya en mantklisi bu gibi sanki :)

Vakumlu hurç mantıklı. ben evimde kullaniyorum. en büyük boylarından alin. vakumlayın. ben misafir yastıklarıni bile vakumluyorum. yer tutmuyor.misafir gelince havasını açin 10 dk ya eski halini alıyor hiç zarar vs olmadan..

Ayyy konuyu acarken yalnzm sandm bu devirde kalmamistir diyodum :) yalnz olmadgma sevineyim mi yoksa halimize uzuleyim mi bilemedm. Benim Allahtan oyle kalin buyuk doseklerim yok ama tek kisilik 2 tane bide benim yatagimda çift kisilik bitane silte var ince olanlardan ki ben yatağımi srtmdaki rahatszliktan dolayi arastrp ennn ortopedik sağlıklı olanını almisken :) uzerinde silteyle yatiyoruz saka gbi. Ve her sabah onun duzeltmesi olum gbi geliyor bana hep kayiyor. Yun cift kisilik ve tek kisilik yorganlarda yaptilar hem saglikli olurmus hem doguya gidersek üşürmüşüz:/ bizde agustosta tayin olcaz kara kara düşünüyorum simdi masl tasicam etcem gittigim ev kucuk mu buyyk mu olcak bi ton sknt :/ valla tasinmaktan korkar oldum

Yunde de denediniz mi? Cok teşekkür ederim

Kocanıza atın suçu, üzerine bir şey döktü kokusu bir türlü gitmedi ama zaten ağır oluyordu kullanmakta zorluk çekiypeduk diye de ekleyin de yenisini yapıp getirmesin

Geri verince çok fena bozuluyolar denedim ben.
Mecbur bi yere kaldıracaksınız ya da benim gibi yapıp bağışlayacaksınız soranlara da duruyo duruyo bazanın altında diyeceksiniz.

Bana annem 2 anneannem de 1 tane kocaman kalın battaniye verdiler
Ben de onları hooooop diye bağışladım. Anneannem telefonda sorunca çok güzel ısıtıyor diyorum

Evde kendimiz için 1 kuştüyü yorgan, 1 ince battaniye, 1 pike var ve yetiyor

Misafir için de 2 tek kişilik yorgan 2 battaniye 2 yastık

(10 taneye yakın yün pamuk yastık vardı hepsini attım )

Sülalece gelmesinler zaten bi zahmet. Onları kendime yük edinemem

Belinizde rahatsızlık varmış zaten. Siz bu aralar evde biraz belim ağrıyor falan deyin eşinize. Birkç gün sonra şu şilteyi bi kaldıralım belki yaylı yatak daha iyi gelir deyin.

Sonra da gerçekten yatak iyi geldi deyin, eşinize de onaylatın. Sen de daha dinlenmiş uyanıyorsun değil mi falan deyin...

Hurda koyup kaldırırsınız. Tayinden önce de yaşadığınız yerdeki belediyeyi arayıp verin ya da memlekete götürün. Belim ağrıyordu, bunu kaldırınca daha iyi geldi dersiniz.

Gittiğiniz yer çok soğuk bir yer olursa işinize yaramaz mı?

10 yillik evliyim ve tayinciyiz. Evlenirken bende istemedim O Tarz seyler. Esimin memleketinde silte cok meshur olmazsa olmazlardan. Bizim oralarda yoktur hic kullanilmaz. Birgun TV de kanser profosoru erkan topuzun bir programini izledim. O gunden beri aklimdadir esimin memleketine arabayla gidersek mutlaka kendimize cift kisilik kizlarimada Tek kisilik silte yaptiracam ins. En kaliteli 1 numarali ortopedik yatak bile olsa kanmayin bunlara en sagliklisi Yun diyor Adam. Helede cocuklarinizin tenini O yayli yataklara degirmeyin bile demisti.

ben verdim geri hemen düğünden sonra, sende ver.yatak var misafir gelirse koltuklar var. eskisi gibi değil ki, bu insanlar niye hala döşek diye diretiyolar anlamıyorumki. 2 tane döşek konusu görünce benimde döşek anılarım canlandı. durduk yere sinirlendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…