- 31 Ağustos 2012
- 22.203
- 35.417
- 798
Valla yapan var.benim ki gelip yüzü değişmiş yorgan görünce birinin astarı pembeydi acaba o bumu diye ustten yırtıp bakmıştı nevresimi.yırtma boşa dediysem de ben dikerim demişti.en son yırtıp baktığında rahatladı yani.hatta üç yorganıda atmıştım bukadarmıydı anneninkilerle birlikte deyip inanmadı ama bişeyde diyemediYa atın gitsin
Gelip sizin yatakta şilte kontrolü yapacak hali yok ya
Bende tasinirken ihtiyac sahibi birilerine verip sonra da sorarlarsa taşınırken kayboldu demeyi düşündüm simdi. Valla oyle onu gunlendirecek yerimde yok evde koyacak yerimde yok cok yer kapliyor cunku. Yataktan da hergun düzeltmek ölum bana. Belim agriyor duzeltirkenSiz zamanında istemiyorum demişsiniz zorla yapılıp verilmiş size. Bence geri verin kırılcak bir durum yok. Verirken de anne evimde yer yok hem biz tayinciyiz taşıması zor olur. Evimde yer açılırsa alırım senden diyebilirsiniz. Bana da kayınvalidem eşimin doğumunda kullandığı yorganı vermişti. Saklamış onca sene. Annem de yün bir yorgan vermişti. En son kayınvalidemler arabayla geldiğinde hem kendi verdiği yorganı hem anneminkini arabaya yükleyip gönderdim. Kırılmasın diye de anne evimde şimdi yer yok yerim açılırsa alırım dedim. Ama yerim açılsa da almayacağım. Kullanmayacağım bişey neden yer etsin ki evimde. Annem de zaten böyle şeyleri sevmediğimi bilir. Biraz kayınvalidem sebebiyle vermişti o yün yorganı zaten. Kv istediği için. Doğal olarak ona bir açıklama yapmadım yani.
Yun yastikta yapmislardi var evimin her yerinden yastk ckyor. Tasinirken ihtiyac sahibi birilerine vermeyi dusunuyorm acikcasi. Hem 5 aylik evliyken ne düşünmem gerekiyor yıllarn geçmesi için tecrübenizden yararlanmak isterimılerde yastık yaptırırsınız...unutmayın yun ensaglıklı sey...ben kayınvalıdemın aldıgı halı vardı...cok eskı bir halıydı ..kullanmasamda geri vermedım..evım kucuk oldugu halde yıllarca durdu bir koşede...sonra ıhtıyaclı birine verdim...haberı bıle yok...olmak zorundada degil...durun daha 5 aylık evlisiniz...hemen bu ıslerı duusnmeyın yahu...yıllar nasıl gececek
Benim birde alerjik astmim var toza filan cok duyarliyim bunu havalandirma isini hayatta yapamam bogulurum :/benim de yüne karşı alerjim var zaten yattığım yer beton gibi olacak , düğümde kv de çok yapmak istedi yapmayın dedim onu yıkacayacak kurutacak yerim de yok kullanamam da yani , tabi annem adettendir diye bir tane yün yorgan yaptı , kaç yıl dolandı durdu zaten ağır , en son annaneme gönderdim evden çıktı ,
vakumlu hurça koayabilirsin sıkıntı olmaz ama yazın havalandırman gerek yünü
Yok artkValla yapan var.benim ki gelip yüzü değişmiş yorgan görünce birinin astarı pembeydi acaba o bumu diye ustten yırtıp bakmıştı nevresimi.yırtma boşa dediysem de ben dikerim demişti.en son yırtıp baktığında rahatladı yani.hatta üç yorganıda atmıştım bukadarmıydı anneninkilerle birlikte deyip inanmadı ama bişeyde diyemedi
Bagislicam :)Geri verince çok fena bozuluyolar denedim ben.
Mecbur bi yere kaldıracaksınız ya da benim gibi yapıp bağışlayacaksınızsoranlara da duruyo duruyo bazanın altında diyeceksiniz.
Valla bana annem 2 kv 2 tane tek kisilik yorgan vermişti. 1 aylik evliyken eltim kaynim oglu 3 kisi geldiler. Onlardan 15 gun sonrada kv kp gorumce geldi yine 3 kisi. Yorgan lazm olabiliyomus yani. Uzakta olunca toplu geliyolar demekki dedim. Yorganlar neyse tamam lazm oluyo da. Silte olayi beni geriyo.Bana annem 2 anneannem de 1 tane kocaman kalın battaniye verdiler
Ben de onları hooooop diye bağışladım. Anneannem telefonda sorunca çok güzel ısıtıyor diyorum
Evde kendimiz için 1 kuştüyü yorgan, 1 ince battaniye, 1 pike var ve yetiyor
Misafir için de 2 tek kişilik yorgan 2 battaniye 2 yastık
(10 taneye yakın yün pamuk yastık vardı hepsini attım)
Sülalece gelmesinler zaten bi zahmet. Onları kendime yük edinemem
iyi geceler kk nın tatlı hanımları..
Ya bdv deki konuyu gorunce nezamandr kafama takılan soruyu bende soraym dedim :)
Bende yünden döşekten hiç hoşlanmayan bi insanm. Bugun tam 5.ayımı doldurdum evlilikte çok şükür. Biz evlenirken annemle kv kafa kafaya verdiler ben yapmayn etmeyin desem de yok daha sağlıklı yün olmazsa olmaz gibi sözlerle kendi annem yün yorgan yaptı. Kv dem de yatagın üzerine bizim oralarda adına şilte denilen zimbirtidan yapti :) ilk 1 ay kullanmadm sonra kv kp ve gorumce 1,5 aylik evliyken bize yatılı misafir geldiler 1 haftalığına. Geldiginde görürse kullanmadgmi uzulur diye yatağımın üzerine örttüm. (Kv cok cok severim kendi annemden ayirmam diyebilrim. Aramızda hic sorun yasamadk çok şükür oyuzden uzmek asla istemem)
Gel görelim ki bu döşek sürekli kayiyor yatağımın ebatlarindan da birAz küçük ve biraZda agir malesef oyle 30 kilo filan degil tabi ama benim srtmda belimde boynumda dogustan kaynakli problemler var agir kaldiramiyorum. Evde koyacak yerde bulamiyorum. Birde biz tayinciyiz taşınırken filan fazla esya başıma bela olur diye hic gereksiz bisey almadm. Simdi ben bunu napsam da kv kirmadan incitmeden geri iade etsem memlekete giderken götürsem?
Okuyanlara çok teşekkür ederim.
Guzel yureklerinizden öpüyorum iyi geceler
Hergun dediginiz gbi ay bu silte beni oldurcek cok yoruyo beni belim agryor duzeltirken filan bide okdrBelinizde rahatsızlık varmış zaten. Siz bu aralar evde biraz belim ağrıyor falan deyin eşinize. Birkç gün sonra şu şilteyi bi kaldıralım belki yaylı yatak daha iyi gelir deyin.
Sonra da gerçekten yatak iyi geldi deyin, eşinize de onaylatın. Sen de daha dinlenmiş uyanıyorsun değil mi falan deyin...
Hurda koyup kaldırırsınız. Tayinden önce de yaşadığınız yerdeki belediyeyi arayıp verin ya da memlekete götürün. Belim ağrıyordu, bunu kaldırınca daha iyi geldi dersiniz.
10 yillik evliyim ve tayinciyiz. Evlenirken bende istemedim O Tarz seyler. Esimin memleketinde silte cok meshur olmazsa olmazlardan. Bizim oralarda yoktur hic kullanilmaz. Birgun TV de kanser profosoru erkan topuzun bir programini izledim. O gunden beri aklimdadir esimin memleketine arabayla gidersek mutlaka kendimize cift kisilik kizlarimada Tek kisilik silte yaptiracam ins. En kaliteli 1 numarali ortopedik yatak bile olsa kanmayin bunlara en sagliklisi Yun diyor Adam. Helede cocuklarinizin tenini O yayli yataklara degirmeyin bile demisti.
Hakikaten zararli miymis? Kanser yapan icinde ne olabilir ki?ten tele nasil temas ediyor?
Bende severim yün yatak ama kanserle arasinda bag kuramadim
Hakikaten zararli miymis? Kanser yapan icinde ne olabilir ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?