Bir KV Konusu, Tuhaf Tuhaf Konuşmalar

leilani

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2021
1.858
3.857
83
Kızlar selam. Çok uzun yazıp başınızı ağrıtmak istemiyorum. Anlatsam, çok detay var ama ben en rahatsız olduğumu yazacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.

Kayınvalidem badana ve bahar temizliğine giriştiğim sıra hamile olduğum için bana yardıma gelmek istediğini söyledi. Kendim halledebiliyordum aslında ama gerek yok diyince de alınıp ağlıyor o yüzden tamam dedim. Temizliğe ne gün girişeceğimi sordu, cumartesi dedim. Pazartesi öğleden sonra arayıp ben çıktım geliyorum sana dedi tamam dedim. Zaten iki günde ağır kısmını halletmiştim o da gelmemişti, aramamıştı da. Birinini nikahı mı varmış ne, anlattı bişeyler sonradan. Evi bana yürüyerek 10 dakika falan. Geldiğinde yemek yiyordum, ona da bir tabak koydum. Sonra beraber yemek yerken “benim de canım çok sıkkın bu arada” dedi. “Hayırdır?” dedim. Falında çıkmış, bir gebelik bebeğin ölümüyle sonlanıyormuş. İlk başta başka bir akrabasının gebeliğine yormuş ama o kızın testleri güzel çıkmış. “Sıra seninkine geldi öyle olunca” dedi. “Çok tadım kaçtı yani anlayacağın ,dünden beri çok üzülüyorum” dedi. “Sen de dedin ki ne duruyorum, gidip iki düşükten sonra hamile kalmış, canı burnunda temizlik yapan gelinimin canını sıkayım diye düşündün yani?” dedim. “Yok yanlış anlama hamile halinle badanaya temizliğe kalkışıyorsun sonu o olur yani korkuyorum bir şey olacak diye” dedi. Gelip ucundan tutsaydın diye uzatmadım artık. Allah aşkına fal nedir zaten de yani hadi inanıyorsun diyelim bu saçmalıklara. Sinirlendim kalktım arka odaya geçtim bir sakinleyeyim diye. Annem de yardıma gelmişti aslında bir tam gün ama söyleyemiyorum, çünkü bu sefer de eşimi darlıyor kayınvaliden geliyor ben niye gelmiyorum diye. Hem kendisi yardıma gelmek istemiyor hem de annem gelince sorun çıkarıyor. Düzgün bir kadın bulabilsem çağıracaktım ama herkes bahar temizliğine giriştiğinden midir nedir, bulamadım da. Bu dediklerim 1.5 aylık mevzu bu arada. Yolda bebek var, evin badanaya temizliğe ihtiyacı var. Yapmasa mıydım pislik içinde mi karşılasaydık bebeği? Gücümün yettiği kadarını yavaş yavaş yaptım işte, bir sorun da olmadı çok şükür. Sizce bu sözleri tuhaf mı yoksa sadece bana mı tuhaf geldi?

Kaynananız da çekememezlik hissettim sizi huzursuz kötü hissettirerek eline ne geçti acaba

Kendisi manyak sanırsam, hadsiz hadsiz konuşmak başka senin çocuğun (kendi torunu??) ölecek demek başka ... Valla ben kovardım iyi dayanmışsın konu sahibesi.
Eşim de duyup müdahale etti de bir kavga ettiler orada… Eşim olmasa kovabilirdim cidden, yardıma mı geldin yamyamlığa mı diyip ama bana düşmedi işte.

“Ya annecim ben de bi fal baktirdim. Aileden yasli bir kadin olecekmis. Once kendi aileme baktim ama falci yok yok kocanin ailesinden dedi yakinda oturuyomus ben de sana yordum cok uzgunum. “ dersiniz bi dahakine
Bu en güzel cevap olurdu cidden, yazdım bir kenara duşta bunu söylediğimi hayal edicem çok teşekkür ederim

1.5 ay önceki konuya mı takılıyorsunuz?
Geçmiş artık üzülmeyin bebis etkilenmesin
O gün eşim müdahale etti konuya ama sonrasında biz bu yakınlarda kendi aramızda bir sorun yaşadık eşimle ve bu konu açıldı… Ben iyi niyetli olduğuna inanmıyorum dedim, o boşboğazın teki işte diyor. Biraz o yüzden kafama takıldı açıkçası. Ne güzel unutmuştum yoksa.

Çok sakin davranmışsınız ben okurken gözlerim yuvalarından çıktı. Bazı kayinvalideler iyi niyetli ama boşbogaz oluyorlar sizinki direkt fesat. Asla iyi niyet içermeyen bir konuşma.
Bana da hiç iyi niyetli gelmiyor işte sorun da o. Lohusalığımda özellikle bir süre mesafe koymak istiyorum bu yüzden. Çünkü bugünkü kadar sakin olamam diye düşünüyorum. Her gün gelmek isteyecek ve bu konuşmaları dinleyerek geçiremem ben öyle bir dönemi. Mesafe koyunca da eşime ağlayıp duruyor, adamı darlayıp arada bırakıyor. Böyle insanla uğraşmak cidden çok zor.

Darlarsa darlasin onu da esiniz dusunsun, cevabini verip konuyu kapatmayi bilsin yoksa siz daha cok sinir olursunuz uzulursunuz. Soyledigi dusmana soylenecek soz degil. Ayrica sizin annenizle olan iliskinize temizlige kime cagirdiginiza karisamaz. Esiniz bu noktada anam anam diyorsa bu seni ilgilendirmez diyin gecin. Boyle yapmadikca tepemize cikiyorlar. Onlar aglayip bayilmayi bu yolla istedigini yaptirmayi biliyorlar. Onlar uzulmesin diye siz mi uzulup kirilacaksiniz hep? Lohusalik bambaska bir dunya yasamadan anlasilmiyor. O donemde de sizi cocuk bakimiyla ilgili darlayacak ve malesef annenizle yarisacak. Bunun onune simdiden gecin.

Fala inanilmaz.Dengesizlik yapmış takmayın.

Bence söyledikleri çok fazla acımasızca. Canice resmen. Ben şahsen üzüldüm sizin adınıza. Yazık ya insan olsa böyle mi konuşur. Dikkat et der, çok yorma kendini der. Ama bu saygısızlıktan öte bir şey. Patavatsızlıkla öyle geçiştirilmez bence.

Eşinizi de darlarsa darlasın. Kocaman yetişkin kadın nasıl davranacağını öğrencin. Ağlayıp sızlanacak olan sizsiniz can taşıyorsunuz. O niye sizin hayatınızın en tatlı zamanlarınızı elinizden almaya kalkıyor ağlayarak.

Ya normalde eşim bu tür konularda benim tarafımdadır. Benim kendi ailemle bazı sorunlar yaşadık (babamdan kaynaklı) ama eşim annemi de olanlara sustuğu için sorumlu tutuyor ve kendi annesinin bugüne kadar yaptıkları gözüne gelmemeye başladı birden bire. Bu iş hayırlı bir yere gitmiyor gibime geliyor ama ne diyeyim ki, önceliğim bebeğim şu an.

Klasik kv işte ne diyeyim… Söz nişan nikah süreçleri yapılırken de aynıydı, her şeyi tutturarak istiyordu çocuk gibi. Eşim sağolsun beni mağdur etmeden gerekenleri yaptı ve söyledi bugüne kadar o yüzden hiç ciddi bir sorun yaşamadım. Eşimin de gereksiz yere üstüne varmadım. Ama şimdi bebek olunca iş bambaşka bir noktaya geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…