- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.346
- 198
Çok güzel cevap veriyorsunuz o konuda hayran kaldım size eminim yine güzel bir cevap verirsinizÇok teşekkür ederimben kendisine bir daha bu konu açılırsa bunu da söyleyeceğim mutlaka ve inanın açılacak da…

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok güzel cevap veriyorsunuz o konuda hayran kaldım size eminim yine güzel bir cevap verirsinizÇok teşekkür ederimben kendisine bir daha bu konu açılırsa bunu da söyleyeceğim mutlaka ve inanın açılacak da…
Amin çok teşekkür ederimHah neyse o zaman tamamdır,çok ağır iş çünkü.
Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize
Yok ya normalde o kadar iyi değilim… Kayınvalidem dört yıldır benden adamakıllı ağır cevap duymadı, daha sert cevap lazımdı da işte eşim de orada olunca ve o da saydırmaya başlayınca bana sıra gelmedi artıkÇok güzel cevap veriyorsunuz o konuda hayran kaldım size eminim yine güzel bir cevap verirsiniz![]()
Patavatsızlığa çok okeyim ya, keşke dümdüz boşboğaz olsa…Benim kayınvalidem.de böyle patavatsız gereksiz ve sinir bozucudur![]()
Peki sizce anneniz can sıkmak için özellikle mi yapıyor yoksa düşünemiyor mu bazı şeyleri? Bir de mesela uyardığınız halde aynı şeyleri defaatle yapmaya devam ediyor mu?Sizin kayinvalideniz böyleymis benim annem...eşim pankreatit geçirdi. Hastanede yatıyordu. Annem kayinvalidemin yaninda eşim için ağlayıp pankreas kanserinden genç yaşta vefat eden bir tanıdığını anlatıyordu...böyle insanlarla uğraşmak çok zor ve yıpratıcı. En iyisi kaale almamak
siz bunlara üzülmeyin, kafanızı başka şekilde dağıtmaya çalışın. Karnınızda müthiş birisi var, müthiş gelişmeler yaşıyor büyüyor. Onunla huzur bulun ki o daha güzel bi hayata başlasın.
Söylediği deli saçması şeyler sadece huzur bozmak için ve siz harika tepki vermişsiniz. Eve sokmayın, çocuk doğunca da pek göstermeyin. Öyle olacağını bilir zaten. Bu kaynanalar niye böyle ya, yarım akıl gibi davranıp işlerine geldikleri yere full konsantre destek çıkmayı biliyorlar.
Şu olay eşimle bir tartışmamıza konu olana kadar çok huzurluydum ya, resmen dünyam karardı son bir haftadır. Cevabını nazikçe de olsa verdim, eşim de gördü ve tepkisini verdi kapandı gitti gibi düşünmüştüm her zamanki gibi. Sonra benim ailemle ilgili bir konuyu tartışırken konuşma buraya geldi. Lohusalıkta çok mıçmıç olmak istemiyorum, sabahtan akşama strese sokup sütümü kaçırmasın benim dedim. Ki eşime annesiyle ilgili “dırdırlanmak” bir yana dursun, geçen yıl düşük yaptığımda annesi aşırı canımı yakacak şeyler söyleyene kadar en ufak bir şikayette bile bulunmamıştım. “O zaman seninkiler de hiç gelmesin, onlar geldiğinde ben çıkayım evden” oldu. Nasıl buraya geldik bilmiyorum.Bu arada benimki de öyle tuhaf.
Huzurunu bozacak şeyler yaparlarsa ben de gelmelerine müsade etmem zaten burada konu benim rahat edebilmem, çocuğumuz için diyin. Sen doğurursan lohusalığında istemezsen gelmesinler de diyebilirsiniz.Şu olay eşimle bir tartışmamıza konu olana kadar çok huzurluydum ya, resmen dünyam karardı son bir haftadır. Cevabını nazikçe de olsa verdim, eşim de gördü ve tepkisini verdi kapandı gitti gibi düşünmüştüm her zamanki gibi. Sonra benim ailemle ilgili bir konuyu tartışırken konuşma buraya geldi. Lohusalıkta çok mıçmıç olmak istemiyorum, sabahtan akşama strese sokup sütümü kaçırmasın benim dedim. Ki eşime annesiyle ilgili “dırdırlanmak” bir yana dursun, geçen yıl düşük yaptığımda annesi aşırı canımı yakacak şeyler söyleyene kadar en ufak bir şikayette bile bulunmamıştım. “O zaman seninkiler de hiç gelmesin, onlar geldiğinde ben çıkayım evden” oldu. Nasıl buraya geldik bilmiyorum.
Son cümle beni kalbimden vurduHuzurunu bozacak şeyler yaparlarsa ben de gelmelerine müsade etmem zaten burada konu benim rahat edebilmem, çocuğumuz için diyin. Sen doğurursan lohusalığında istemezsen gelmesinler de diyebilirsiniz.
Eşiniz mi doğum yapıyor? sizin anneniz de eşinize böyle kötülükle mi konuşuyor? ne dediniz eşinizin bu cevabınaO zaman seninkiler de hiç gelmesin, onlar geldiğinde ben çıkayım evden” oldu
Annemin eşime kötü konuşmuşluğu yoktur. Bilhassa ben çalıştığım ve zorlandığım için haftada 1-2 kez yemek koyup getirir, kendine çorap alırken bile bizi de düşünür. Bebeğimin bir çok ihtiyacını o tamamladı. Geleceği zaman mutlaka arar, bir kahve bir sigara içip kalkar fincanını bile yıkamaya çalışır gitmeden. Annemin kötü yanı, erkek kardeşimi mal mülk ve iş konularında kayıran babama laf etmemesi. Ben mağdur olduğumda babama karşı benim adıma dik durmaması. Eşim bunlara çok alındı vakti zamanında. Babam için gelmesin buraya dese başımın üstünde yeri var, ne diyeyim gelmesin. Ama annem kendisi için de dik durup konuşabilen bir kadın değil kaldı ki bana destek çıkacak… Kızdığım yanları çok var elbette ama benim tırnağım kırılsa onun canı yanar biliyorum. Annemin desteğine çok ihtiyacım olan bir dönemde, zehir zemberek laflarıyla günlerimi zehir eden kv ile bir tutulamaz annem. Elbette bunları eşime de söyledim ama asla ve asla yatışmadı kavgamız.Eşiniz mi doğum yapıyor? sizin anneniz de eşinize böyle kötülükle mi konuşuyor? ne dediniz eşinizin bu cevabına
En iyi kayinvalide mezarda hep derim bendeki deccalda hamileyken böyle saçmalıklar komusuyodu yok komsunun gelirinin bebegi karninda olmuş zehirlenmiş vs vs aman dikkat et falan filan it ürür kervan yürür demislerKızlar selam. Çok uzun yazıp başınızı ağrıtmak istemiyorum. Anlatsam, çok detay var ama ben en rahatsız olduğumu yazacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.
Kayınvalidem badana ve bahar temizliğine giriştiğim sıra hamile olduğum için bana yardıma gelmek istediğini söyledi. Kendim halledebiliyordum aslında ama gerek yok diyince de alınıp ağlıyor o yüzden tamam dedim. Temizliğe ne gün girişeceğimi sordu, cumartesi dedim. Pazartesi öğleden sonra arayıp ben çıktım geliyorum sana deditamam dedim. Zaten iki günde ağır kısmını halletmiştim o da gelmemişti, aramamıştı da. Birinini nikahı mı varmış ne, anlattı bişeyler sonradan. Evi bana yürüyerek 10 dakika falan. Geldiğinde yemek yiyordum, ona da bir tabak koydum. Sonra beraber yemek yerken “benim de canım çok sıkkın bu arada” dedi. “Hayırdır?” dedim. Falında çıkmış, bir gebelik bebeğin ölümüyle sonlanıyormuş. İlk başta başka bir akrabasının gebeliğine yormuş ama o kızın testleri güzel çıkmış. “Sıra seninkine geldi öyle olunca” dedi. “Çok tadım kaçtı yani anlayacağın ,dünden beri çok üzülüyorum” dedi. “Sen de dedin ki ne duruyorum, gidip iki düşükten sonra hamile kalmış, canı burnunda temizlik yapan gelinimin canını sıkayım diye düşündün yani?” dedim. “Yok yanlış anlama hamile halinle badanaya temizliğe kalkışıyorsun sonu o olur yani korkuyorum bir şey olacak diye” dedi. Gelip ucundan tutsaydın diye uzatmadım artık. Allah aşkına fal nedir zaten de yani hadi inanıyorsun diyelim bu saçmalıklara. Sinirlendim kalktım arka odaya geçtim bir sakinleyeyim diye. Annem de yardıma gelmişti aslında bir tam gün ama söyleyemiyorum, çünkü bu sefer de eşimi darlıyor kayınvaliden geliyor ben niye gelmiyorum diye. Hem kendisi yardıma gelmek istemiyor hem de annem gelince sorun çıkarıyor. Düzgün bir kadın bulabilsem çağıracaktım ama herkes bahar temizliğine giriştiğinden midir nedir, bulamadım da. Bu dediklerim 1.5 aylık mevzu bu arada. Yolda bebek var, evin badanaya temizliğe ihtiyacı var. Yapmasa mıydım pislik içinde mi karşılasaydık bebeği? Gücümün yettiği kadarını yavaş yavaş yaptım işte, bir sorun da olmadı çok şükür. Sizce bu sözleri tuhaf mı yoksa sadece bana mı tuhaf geldi?
Maalesef öyle, idare etmediğiniz an aslında hiç idare edilmediğinizi farkediyordunuz üstelik bu sadece sizinle değil çocukla ilgili bir konuda anlaşılıyor. Yine siz doğurmadan farketmişsiniz, ben doğurup iki seneye yakın zaman geçirdikten sonra ayıldım. Artık her pürüzde bak diye gözüne sokuyorum yoksa sonra söyleyince çetele tutuyorsun diyebilir. Lohusalık abartılmıyor ve gerçekten zor bi dönem. Bundan en çok etkilenecek kişi miniş bebek, bebeğini düşünüyorsa sizi üzmesin.Son cümle beni kalbimden vurdu
Sözkonusu bir bebek olduğunda eşle uygun adım yürüyebilmek, gürültü patırtı olmadan bir arada olabilmek ne kadar pamuk ipliğine bağlıymış, bunu şimdiden anladım bu kavga vesilesiyle. Ve canım şuna sıkıldı, ben bunca zaman kadının kötü niyetli davranışlarını ve sözlerini eşimin ve evimin huzurunu kaçırmamak adına göğsümde yumuşatıp kendimi de strese sokmadan bir şekilde hallediyorum sanıyordum. Ama talepkar olduğum, sınır çizdiğim ve açıkça kendimi ve çocuğumu korumak zorundayım dediğim anda ben de kötü oldum eşimin gözünde.
Ayyy pislik kadınKızlar selam. Çok uzun yazıp başınızı ağrıtmak istemiyorum. Anlatsam, çok detay var ama ben en rahatsız olduğumu yazacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.
Kayınvalidem badana ve bahar temizliğine giriştiğim sıra hamile olduğum için bana yardıma gelmek istediğini söyledi. Kendim halledebiliyordum aslında ama gerek yok diyince de alınıp ağlıyor o yüzden tamam dedim. Temizliğe ne gün girişeceğimi sordu, cumartesi dedim. Pazartesi öğleden sonra arayıp ben çıktım geliyorum sana deditamam dedim. Zaten iki günde ağır kısmını halletmiştim o da gelmemişti, aramamıştı da. Birinini nikahı mı varmış ne, anlattı bişeyler sonradan. Evi bana yürüyerek 10 dakika falan. Geldiğinde yemek yiyordum, ona da bir tabak koydum. Sonra beraber yemek yerken “benim de canım çok sıkkın bu arada” dedi. “Hayırdır?” dedim. Falında çıkmış, bir gebelik bebeğin ölümüyle sonlanıyormuş. İlk başta başka bir akrabasının gebeliğine yormuş ama o kızın testleri güzel çıkmış. “Sıra seninkine geldi öyle olunca” dedi. “Çok tadım kaçtı yani anlayacağın ,dünden beri çok üzülüyorum” dedi. “Sen de dedin ki ne duruyorum, gidip iki düşükten sonra hamile kalmış, canı burnunda temizlik yapan gelinimin canını sıkayım diye düşündün yani?” dedim. “Yok yanlış anlama hamile halinle badanaya temizliğe kalkışıyorsun sonu o olur yani korkuyorum bir şey olacak diye” dedi. Gelip ucundan tutsaydın diye uzatmadım artık. Allah aşkına fal nedir zaten de yani hadi inanıyorsun diyelim bu saçmalıklara. Sinirlendim kalktım arka odaya geçtim bir sakinleyeyim diye. Annem de yardıma gelmişti aslında bir tam gün ama söyleyemiyorum, çünkü bu sefer de eşimi darlıyor kayınvaliden geliyor ben niye gelmiyorum diye. Hem kendisi yardıma gelmek istemiyor hem de annem gelince sorun çıkarıyor. Düzgün bir kadın bulabilsem çağıracaktım ama herkes bahar temizliğine giriştiğinden midir nedir, bulamadım da. Bu dediklerim 1.5 aylık mevzu bu arada. Yolda bebek var, evin badanaya temizliğe ihtiyacı var. Yapmasa mıydım pislik içinde mi karşılasaydık bebeği? Gücümün yettiği kadarını yavaş yavaş yaptım işte, bir sorun da olmadı çok şükür. Sizce bu sözleri tuhaf mı yoksa sadece bana mı tuhaf geldi?
Eşeğin hatrı olmasa sahibinin oluyor. Eşim çok iyi olmasa inan bir dakika katlanmazdım. Keza benim ailem de bazı zalimlikler yaptı ama eşim benim hatrıma asgari düzeyde görüşür, bir ihtiyaç olduğunda yardımcı olmaya çalışır. Birbirimizi kırmadan dört yılı bitirdik bir de bebeğimiz geliyor ama asıl şimdi anlaşamamaya başladık kendi aramızda da… Dünya başıma yıkılıyor böyle olunca.
Bazı kayinvalideler cinstir böyle ne konuşacağını bilmez. Cidden benimde çok canım sıkılirdi yani.Kızlar selam. Çok uzun yazıp başınızı ağrıtmak istemiyorum. Anlatsam, çok detay var ama ben en rahatsız olduğumu yazacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim şimdiden.
Kayınvalidem badana ve bahar temizliğine giriştiğim sıra hamile olduğum için bana yardıma gelmek istediğini söyledi. Kendim halledebiliyordum aslında ama gerek yok diyince de alınıp ağlıyor o yüzden tamam dedim. Temizliğe ne gün girişeceğimi sordu, cumartesi dedim. Pazartesi öğleden sonra arayıp ben çıktım geliyorum sana deditamam dedim. Zaten iki günde ağır kısmını halletmiştim o da gelmemişti, aramamıştı da. Birinini nikahı mı varmış ne, anlattı bişeyler sonradan. Evi bana yürüyerek 10 dakika falan. Geldiğinde yemek yiyordum, ona da bir tabak koydum. Sonra beraber yemek yerken “benim de canım çok sıkkın bu arada” dedi. “Hayırdır?” dedim. Falında çıkmış, bir gebelik bebeğin ölümüyle sonlanıyormuş. İlk başta başka bir akrabasının gebeliğine yormuş ama o kızın testleri güzel çıkmış. “Sıra seninkine geldi öyle olunca” dedi. “Çok tadım kaçtı yani anlayacağın ,dünden beri çok üzülüyorum” dedi. “Sen de dedin ki ne duruyorum, gidip iki düşükten sonra hamile kalmış, canı burnunda temizlik yapan gelinimin canını sıkayım diye düşündün yani?” dedim. “Yok yanlış anlama hamile halinle badanaya temizliğe kalkışıyorsun sonu o olur yani korkuyorum bir şey olacak diye” dedi. Gelip ucundan tutsaydın diye uzatmadım artık. Allah aşkına fal nedir zaten de yani hadi inanıyorsun diyelim bu saçmalıklara. Sinirlendim kalktım arka odaya geçtim bir sakinleyeyim diye. Annem de yardıma gelmişti aslında bir tam gün ama söyleyemiyorum, çünkü bu sefer de eşimi darlıyor kayınvaliden geliyor ben niye gelmiyorum diye. Hem kendisi yardıma gelmek istemiyor hem de annem gelince sorun çıkarıyor. Düzgün bir kadın bulabilsem çağıracaktım ama herkes bahar temizliğine giriştiğinden midir nedir, bulamadım da. Bu dediklerim 1.5 aylık mevzu bu arada. Yolda bebek var, evin badanaya temizliğe ihtiyacı var. Yapmasa mıydım pislik içinde mi karşılasaydık bebeği? Gücümün yettiği kadarını yavaş yavaş yaptım işte, bir sorun da olmadı çok şükür. Sizce bu sözleri tuhaf mı yoksa sadece bana mı tuhaf geldi?