bir kv sorunu daha, görüşlerinize ihtiyacım var

Konuya ilk yaptığım yorumda kayınvalidenizi evden kovmanız yakışık almaz ama kaynınız ne münasebet ki sizde kalıyor demiştim. Ama adam münasebetsizliğin zirvesine çıkmış. Başka bir ailenin yaşadığı eve izinsiz misafir bile çağırılmazken baya eve kız atmış, o da pişmiş pişmiş elalemin evinde duşunu almışta gitmiş. Yok artık yanı pes. Evden kovulacak biri varsa o da kaynınız bence. Yaptığı çok büyük bir terbiyesizlik. Eşiniz ne dedi bu duruma?

bu olay ne zamandır var onu bilemiyorum ne zamandır salak yerine koyuluyoruz bilemiyorum.eşimle henüz konuşmadık sinirli olduğum ve gecenin 12 buçuğunda öğrendiğim için apartmanda insanlara rezil olmayalım diye bişey demedim. ama ikimizde işten çıktıktan sonra konuşucaz ben de emin olamıyorum artık ne olacağından.

Aileniz size eve gelen birinin kovulmayacagini ogretmedi mi bugüne kadar ?
Hayretle okudum ....
Dikkate alır mısınız bilemem ama saygida mecbur , sevgide özgürsünüz. ..

Bastan hata o kayini kabul etmek. Lakin: Anladigim kadariyla kayniniz sizinle beraber yasiyor. Yani o zaman kiz da getirir herseyi de yapar sanirim. Sizin yasaminizla örtüsmüyor o ayri. Bastan hata onu evinize kabul etmekti. Göndermek icin altin firsat sizin icin. Kullanin

Bastan hata o kayini kabul etmek. Lakin: Anladigim kadariyla kayniniz sizinle beraber yasiyor. Yani o zaman kiz da getirir herseyi de yapar sanirim. Sizin yasaminizla örtüsmüyor o ayri. Bastan hata onu evinize kabul etmekti. Göndermek icin altin firsat sizin icin. Kullanin

Ben şunu kabul edemiyorum. abinle yengen seni alıyor annenle sıkıntı yaşadın diye sen sınavına çalış huzurun olsun sınavına odaklan diye. sen ders çalışmak haricinde her şeyi yapıyorsun dışarda takılmak okula gitmemek gece hiç eve gelmemek. sonra bu eve kalkıp kız getiriyorsun gizlice. ve yengen farketmez diye bulaşık makinesini yerleştiren kız arkadaşını kullanıp nasıl güzel yerleştirmiş miyim diye yengenin gözlerine baka baka dalga geçiyorsun. bu iyi niyet suistimali, insanı salak yerine koymaktır.sonra saçı buluyorum çok şükür. ve biz bişey demeden kendi gitti. ve annesinin( tabi ne gerekçeyle eve geri döndüğünü bilmiyorum kaynımın) yazdığı cümle bu çocuk zaten anneden babadan umudunu kesmişti umarım senden de kesmemiştir. böyle mi sahip çıktın kardeşine çok yazık. ya sen annesin. ne demek ya . benim eşim babası değil ki bütün yükümlüğü o alsın üstüne. bu çocuğun anası da var babası da.

Güncelleme: dün akşam, bizde kalan kaynımın bizden habersiz eve kız getirdiğini, kızın duş aldığını anladım ve evde 6 saat kaldığını güvenlik kameralarından gördüm. şimdi siz sevgili bayanlara kimin iyi niyetli kimin kötü niyetli olduğunu tekrar sormak istiyorum.

:oha:
Buna rağmen hala sizinle mi kalıyor hadsiz?

Ben anlamadım gitti mi?
Ana babadan niye umudunu kesmiş
Bir daha alırsan ömür boyu kalır
Sakın alma
Kv sana kakalamaya çalışıyor
Duygu sömürüsü yapıyor
Sende ona bak
Evladına böyle mi sahip çıkıyorsunuz
Size asıl yazık de

Teyzeleriyle beraber gelebilir orası oğlunun da evi sonuçta yok telefonu şarja takmış yok oğlunun odasına bakmış falan büyütülecek şeyler değil sonuçta mesaj yoluyla tartışan sizsiniz çok farklı bir konudan ama konu kaynınıza da gelmiş sizde cevap vermişsiniz aslında tartışma karşılıklı olmuş o tartışmayı başlatan da sizsiniz. Doğumgünü meselesine gelince nereden haberi olacak onların ailesine haber vermeyin eşinizle baş başa kutlayın çocuk değilsiniz ki aileyi toplayıp evde doğumgünü yapasınız bu şekilde haberi de olmaz gelmez de. Hadi gelse bile ne deme ben kovarım sadece sizin eviniz değil ki orası yakışık alır mı hiç gelir gider. Kovacağınıza gelmesi için ortam hazırlamayı o zaman

Aslında kaynın münasebetsizliğin dozunu kaçırması iyi olmuş böylece evden gitmiş oldu,ne olduysa iyki oldu demek ki,velhasıl bu saatten süre bi dönem evliliğinizin demlenmesini bekleyin zira eşiniz annemle kardesimle herkesle küssün diye biraz problem çıkarabilir

Zamanında ben de eşimin ailesiyle fazlaca gidip gelmelerinden dolayı bi cinnetle üç ay kadar küstüm ama eşim o süreçte çok yıprandı,şimdi konuşuyorum ama hem o dönem ders oldu hem sağım solum belli olmaz benim deyip arada surat asıyorum hiç problem yokken de fazlaca yüz bulmasınlar diye,zor işler vesselam

Ben şunu kabul edemiyorum. abinle yengen seni alıyor annenle sıkıntı yaşadın diye sen sınavına çalış huzurun olsun sınavına odaklan diye. sen ders çalışmak haricinde her şeyi yapıyorsun dışarda takılmak okula gitmemek gece hiç eve gelmemek. sonra bu eve kalkıp kız getiriyorsun gizlice. ve yengen farketmez diye bulaşık makinesini yerleştiren kız arkadaşını kullanıp nasıl güzel yerleştirmiş miyim diye yengenin gözlerine baka baka dalga geçiyorsun. bu iyi niyet suistimali, insanı salak yerine koymaktır.sonra saçı buluyorum çok şükür. ve biz bişey demeden kendi gitti. ve annesinin( tabi ne gerekçeyle eve geri döndüğünü bilmiyorum kaynımın) yazdığı cümle bu çocuk zaten anneden babadan umudunu kesmişti umarım senden de kesmemiştir. böyle mi sahip çıktın kardeşine çok yazık. ya sen annesin. ne demek ya . benim eşim babası değil ki bütün yükümlüğü o alsın üstüne. bu çocuğun anası da var babası da.

Tamamen haklisiniz. Annesinin yazdigini hic aldirmayin. Cocuk anneden babadan ümidi kestiyse o öncelikle onu düsünsün. Duygu sömürüsü icin baska kapi arasin. Siz yalniz kalmanin tadini cikartin

Aslında kaynın münasebetsizliğin dozunu kaçırması iyi olmuş böylece evden gitmiş oldu,ne olduysa iyki oldu demek ki,velhasıl bu saatten süre bi dönem evliliğinizin demlenmesini bekleyin zira eşiniz annemle kardesimle herkesle küssün diye biraz problem çıkarabilir
kesinlikle kendi utandı ki biz ona git annene geri dön demedik. eşimde diyor barışmadığı halde gitti annemle yaşamak zorunda kaldı diyor. hiç sesimi çıkarmadım o zaman ona sahip çıkan aileye, eve böyle birşeyi yapmayacaktı. çok ayıp yani. kaynımla kavgalı değilim ona tepki bile vermedim. doğum günümde aradı konuştuk ki çok normal konuştum.yakalandığı için utanmış olmalı.
Ben anlamadım gitti mi?
Ana babadan niye umudunu kesmiş
Bir daha alırsan ömür boyu kalır
Sakın alma
Kv sana kakalamaya çalışıyor
Duygu sömürüsü yapıyor
Sende ona bak
Evladına böyle mi sahip çıkıyorsunuz
Size asıl yazık de
evet kayınvalidem bize baktırmaya çalışıyor . beni en çok geren de bu. ve sanki babası eşimmiş gibi sürekli sana iş düştü sen yapcan deyip eşime baba sorumluluğu yüklüyor ama maşallah kendi gezmekten evinde durduğu bile yok.

Zamanında ben de eşimin ailesiyle fazlaca gidip gelmelerinden dolayı bi cinnetle üç ay kadar küstüm ama eşim o süreçte çok yıprandı,şimdi konuşuyorum ama hem o dönem ders oldu hem sağım solum belli olmaz benim deyip arada surat asıyorum hiç problem yokken de fazlaca yüz bulmasınlar diye,zor işler vesselam

Okuyacak çocuk her yerde okur.Siz elinizden geleni yapmış,kapinizi kayniniza acmissiniz.Kayniniz iyi niyeti suistimal etmiş.Sizin eşiniz bu kadının oğlu da kayniniz değil mi? Bir tek sizin eşinizi mi özlüyor,görmek istiyor,gidip gelmek istiyor?Annecigi ile yaşasın kayniniz ,birbirlerine can yoldaşı olsunlar

işte eşim kardeşini çok sevdiği ve çok değer verdiği için göremiyor. ona iyilik yapmak değil bu. annesi babası olmasa başım gözüm üstüne . anası var babası var aylık bizden (ki biz çift maaşlı insanlarız) daha fazla özel kişisel harcamaları var. kv bunu bile yani maddi harcamalarını kendisinin karşılıyor olmasını bile bizim şansımız olarak görüyor. yani biz zorunda kalsaymışız karşılayabilecek miymişiz. bunun bile muhabbetinin yapan insana nasıl saygı kalır ben bilemiyorum

Aileniz size eve gelen birinin kovulmayacagini ogretmedi mi bugüne kadar ?
Hayretle okudum ....
Dikkate alır mısınız bilemem ama saygida mecbur , sevgide özgürsünüz. ..
çok şükür kimseye bir saygısızlığım olmadı bu güne kadar . Terbiyem de var şükür .Benim evliliğime saygısı olmayan bir insana ben ne zamana kadar tahammül edip saygı duyabilirim bilmiyorum.

Teyzeleriyle beraber gelebilir orası oğlunun da evi sonuçta yok telefonu şarja takmış yok oğlunun odasına bakmış falan büyütülecek şeyler değil sonuçta mesaj yoluyla tartışan sizsiniz çok farklı bir konudan ama konu kaynınıza da gelmiş sizde cevap vermişsiniz aslında tartışma karşılıklı olmuş o tartışmayı başlatan da sizsiniz. Doğumgünü meselesine gelince nereden haberi olacak onların ailesine haber vermeyin eşinizle baş başa kutlayın çocuk değilsiniz ki aileyi toplayıp evde doğumgünü yapasınız bu şekilde haberi de olmaz gelmez de. Hadi gelse bile ne deme ben kovarım sadece sizin eviniz değil ki orası yakışık alır mı hiç gelir gider. Kovacağınıza gelmesi için ortam hazırlamayı o zaman
inanın siz de neleri ne niyetlerle yaptığını görüp bilseydiniz büyütülecek şeyler olarak görürdünüz. tartişmayı kimin başlattığı önemli değil sonuçta sınırını aşan cümlelere tabiki cevap vericem.neden herkes kovma kelimesine takıldı anlamıyorum ya da kafanızda nasıl canlandı. ben kovma işlemini bile lütfen diyerek yaparım diye düşünürken sanki kadının küfür kıyamet kovmuşum gibi muamele yapmayın :KK16:lafım size değil genel konuştum. ki asla öyle bir durum gerçekleşmedi. evimize ayak basmadı kaç aylardır.

Şimdi ana baba hakkı diyecem. Birsuru gereksiz boş cevaplar vereceksin. Ogluyla evliysen anası babası kardesleriylede -iyi veya kötüler- görüşeceksin mecbursun. Sonuçta esin de o agacın bir dalı değil mi. Öyle bir dünya yok. Buna hakkın da yok. O annedir oglunun evine de gelir sofrasina da oturur. Hakaret etmeyecekmiş de "evime" gelme diyecekmiş bunun adı da öyle kovmak olmuyomus. Hadi oradan, sen bu hakkı kendinde buluyosan o yaziklar olasica kocanın basiretsizligi yüzünden buluyosun. Orasi senin evin degil sadece esinin dolayisiyla o kadının oğlunun da evi. Ve bir anne icin ne kadar kötü birşey birdaha oglunun evine gidemeyecek. Tekrar söylüyorum yaziklar olsun oyle evlada da boyle geline de. İnşallah sizin evladinızda size yapar aynısını
ne kadar pis bır yorum .cahillık basıtlık akıyor.

O zaman varsa kadının malı mülkü reddi miras isteyin. Ölunce malina mülküne çöreklenirsiniz anneniz olur soz konusu para olunca dimi. Hadi oradan be. Ayrıca istediğim konuya yorum yaparim. Ayrica hakaret etmedim. Hakaret eden sensin terbiyesiz diyerek. Allah o anneye sabir versin yazik kadıncağıza.
Allah size de böyle bir kaynana versin inşallah. Her bide kaynınız ve genç genç görümcelerinizle yaşayın bir arada. Madem konu sahibinin evi eşi nedeni ile eşinin kardeşinin de evi siz eşinizin sülalesini toplayıp aynı evde yaşayın. Neticede o ev eşiniz nedeni ile omların da evi.

Anne de anneligini bilecek. Bi benzerini beni kv yapmaya kalkmisti. Benden bir yas kücük kaynim biz evlenince bizde yasayacakmis. Yok pardon yanlis yazdim bizde degil "abisinde" burasi abisinin evi oglunun evi oldugundan her kardese ve tabi ki de annesine anahtar verilecekmis. Esyalar mobilyalar gelene kadar kalsin ama asla evlendikden sobra olmaz. Ne isi var benden bir yas kücük adamin benim evimde. Ooo ne olaylar kaynim sen kimsinki micarim sana abimin evi tabi ki kalacammm diye konusunca bende kayis koptu. Benim kirsini ödedigim evdr bana micacakmis.... o oldu bidaha da istemedim evime. Misafir gibi gelip gidiyorlar simdi 10 senedir.
Kv bana küsüp oglum karina söyle aksam gelmesin eve seni görmeye gelecem dediginde de orasi benim evim beni görmek istemeye gelmesin demistim. Hala sen beni evine sokmadin diyebiliyor yanliz kadin. Kendi beni BENIM evime sokmayacakti halbuki
Her iki tarafta edebini bilecek tabiki.

Back
X