• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Maddi Sıkıntı Sorunu Da Benden...

Eski iş yerim yanlışlıkla maaş yatırmış bende işten çıktıgım için kredimi ödememiştim haliyle maaş yatınca krediye çekilmiş. Aradılar parayı gönderebilir misin diye o an farkettim hem yanlış maaş yattıgını hemde krediye çekildiğini. Açıkçası o an muhasebede çalışan cocukla konustum zaman istedim ama şu an işsizde oldugum için bu parayı ayarlayamıyorum. Açıkçası eski patronumda bugun aradı istedi yarın göndereceğimi söyledim ama sizce ne yapmalıyım?? Bu arada aileden desrek al demeyin lutfen zaten zamanında o destegı alamadıgım için kredi çektim.
Mecburen birinden isteyeceksiniz.. Aileniz olmasa bile bir arkadaşınız olabilir.. Zamanla parça parça ödemenizi kabul edecek birisi olursa iyi olur.. Maaşınız ne kadardı bilmiyorum ama 4 5 bin gibi birşeydir bunun için de kredi çekecek değilsiniz ya bir kerecik isteyin birinden olmaz mı..?

Açıkçası iki gün üst üste arayınca eski patronumunda tavrını bildiğim için ondan yarın öderim dedim. Yok asgari ücret yatıyordu bankaya 2200ünü verdim.
Anladım. 2200 ünü verdiyseniz sizin kredi 600/700 arası birsey sanırım çok bi meblağ değil, nişanlınızdan borç alın en iyisi. Telefonu satınca nişanlınız demeyecek mi neden sattın bana neden söylemedin diye ?

Mecburen birinden isteyeceksiniz.. Aileniz olmasa bile bir arkadaşınız olabilir.. Zamanla parça parça ödemenizi kabul edecek birisi olursa iyi olur.. Maaşınız ne kadardı bilmiyorum ama 4 5 bin gibi birşeydir bunun için de kredi çekecek değilsiniz ya bir kerecik isteyin birinden olmaz mı..?
Yok geri kalanı gönderdim eksik para 620

nişanlınızdan isteyin parayı. Zaten evleniyorsunuz . Parayı geri ona verseniz ne vermeseniz ne evlenince paranız ortak olmuş olacak.

600 lirayı nisanlindan isteyemiyorsan bence evlenme. Ya bize eksik anlatıyorsun ya da başka bisey var yani. Nişanlılar genelde evli gibi olur çünkü parasal konularda
Yok size eksik anlattığım bişey yok nişanlımla 30 agustosta nişanlandık ve görücü usulu tanıstık burda anlattım konularda evet yakınız ama ben şimdiye kadar özellikle maddi konularda hiç sevgilimden falan da yardım istemedim. Hep biri yemek ısmarlarsa üzerine tatlı ısmarlayan bir yapım vardı.

Bu kadarcık para için mi sıkıntıya düştünüz.. Nişanlınız demiş bir arkadaş şimdi gördüm.. Nişanlınız en mantıklısı.. Tek derdiniz 600 lira para olsun be ☺️
Amin gerçekten tek derdimiz bu olsun... Ve yine diyorum bu borç bankaya karşı kalsaydı gram sorun etmezdim şahısa dönduğu için sıkıntılı.

oyun ablaligi ilani verin ise girene kadar onunla gecinirsiniz
İlk defa bu kadar işsiz kaldım maddi kısmından geçtim psikolojisi beni yiyip bitiriyor. Marketlere falan cv gönderiyorum bakalımç Geçici iş bakmadım hiç açıkçası bşr yere girip ikş gün sonrada bırakmak hoş olmayafak bakalım.

Amin gerçekten tek derdimiz bu olsun... Ve yine diyorum bu borç bankaya karşı kalsaydı gram sorun etmezdim şahısa dönduğu için sıkıntılı.
Bundan sonrasını nasıl ödeyeceksiniz? 600 lira için telefonunuzu satmayın bence de. Konuşun nişanlınızla, böyle böyle oldu diyin. Yine borç alın ödersiniz ona da. Sıkmayı canınızı.

e maaş yanlışlıkla yatmamış olsa krediyi ödeyecek paranız yok muydu hazırda ?
Hayır bir ay geciktirecektim çünkü nişanlamanın hiç aklımda olmadıgı bir ara nişan yaptım ve açıkçası pasta yüzükler falan derken param oraya gitti.

Bundan sonrasını nasıl ödeyeceksiniz? 600 lira için telefonunuzu satmayın bence de. Konuşun nişanlınızla, böyle böyle oldu diyin. Yine borç alın ödersiniz ona da. Sıkmayı canınızı.
Ekimde özel derslerim başlayacak hiç harcamazsam orası karşılar. Ama zaten iş arıyorum.

Birde iki kredim vardı meblagları çok degıl diye digerini hemen kapattım.

Hayır bir ay geciktirecektim çünkü nişanlamanın hiç aklımda olmadıgı bir ara nişan yaptım ve açıkçası pasta yüzükler falan derken param oraya gitti.

bence parayı yönetebilen bir yakınınızdan hem akıl hem de destek alın. şu tutumunuz bana ekonomik sürecinizi yönetemediğinizi düşündürdü. 1 dahaki ay yine ani bir şey çıkarsa yine öteleyeceksiniz çünkü bu mantalite ile.

İlk defa bu kadar işsiz kaldım maddi kısmından geçtim psikolojisi beni yiyip bitiriyor. Marketlere falan cv gönderiyorum bakalımç Geçici iş bakmadım hiç açıkçası bşr yere girip ikş gün sonrada bırakmak hoş olmayafak bakalım.
oyun ablaligi duzenli olmayacagi icin is aramanizi vs etkilemez .hem de cebinizde biraz para olur Allah kolaylik versin

bence parayı yönetebilen bir yakınınızdan hem akıl hem de destek alın. şu tutumunuz bana ekonomik sürecinizi yönetemediğinizi düşündürdü. 1 dahaki ay yine ani bir şey çıkarsa yine öteleyeceksiniz çünkü bu mantalite ile.
Şöyle söyleyeyim kredilerimin biri 5000 digeri 10000 di işten çıkınca hem elimdeki parayla bşr taksiti ödedim hem diğerini komple kapattım hemde nişanı hallettim. İşe girince de devamını getiririm dedim. Banka kredisini 1 2 defa ötelemekte sakınca görmüyorum açıkçası diyorum ya borç bankaya olunca zaten faizini alıyorlar şahısa döndüğü için zorladı beni. Ama onun dışında evet maddi olarak tutumlu oldugumu düşünmüyorum.

oyun ablaligi duzenli olmayacagi icin is aramanizi vs etkilemez .hem de cebinizde biraz para olur Allah kolaylik versin
Oyun ablalıgı böyle haftada ıkı üç gün düzenli olmuyor mu? Ben mi yanlış biliyorum.

Back
X