Bir merak bende ki...

PaskalyaYumurta

Tari Elensar ( * Pıtırcık )
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
4.213
507
163
35
Çok merak ediyorum !
Neden herkes kaynana , görümce düşmanı.
Bunları seven kimse yok mu ?
Burda bazı yorumları okuyunca deliriyorum.
Herkes bir taraf olmuş.
Bence çoğu şartlanma bunların ''Kaynanayı düşman bellemek gibi ''
Ama eşlerimiz bizim annelerimize saygı göstermese deliriyoruz.
Biz onların annesine laf ettiğimizde birşey söyleseler ana kuzusu oluyorlar.
Onlar bizimkilere saygı kusur edemez , laf söyleyemezler.
Valla ben erkek arkadaşımın ailesine laf etsem müsade etmez.
Abim de bize ettirmez.
Normal olanı da bu değil mi ?
Bayanlar kardeşine annesine laf ettirmezken erkek neden sineye çeksin.
Abiniz , kardeşiniz kız aldığında annenize laf ettirsin istermisiniz.
Bende gelin olacağım ama ben duysam ki yengem anneme laf etti abimde müsade etti olay çıkartırım.
Ya insanlar ömürlerinin en güzel yıllarını ailesiyle geçiriyor.
Anne , baba , kardeş.
Aldığımz adamları leylekler getirmedi ya !
Kız ailesine düşkün olunca güzel adam ailesine düşkün olunca kötü.
Neden eşler kendini hep aile fertleriyle kıyaslıyor.
E yarın öbür gün sizde kaynana , görümce olacaksınız. Oğlunuz sizi hiç tanımasın o zaman.
Annesine tabi saygı gösterecek mecbur buna!
Bazı yorumlar çok hadsizce.
Annem hem kaynanadan hem görümceden çok çekmiş ama bana hep der ki kızım sen sen ol eşinle annesini kardeşini babasını konuşma .
Ben şakayla karışık başkasının annesine anne demem deyince kızar.
Diyeceksin o da bir anne , eşinin annesi.
Bana tuhaf geliyor .
İnanıyorum ki burada gelen yorumlar sen evli olunca anlarsın olacak.
O yorumlara şöyle sesleniyorum ; Ben kaynana-gelin-görümce aynı evde yaşamış bir ailenin ferdiyim.
Ne nedir değildir görerek büyüdüm.
Konu da zaten neden onlar ailemiz hakkında kötü konuştuğunda biz canavarlaşırken , biz laf ettiğimizde hoş karşılansın diye bekliyor olmamız.
Ama yine de inanıyorum anlayan birileri de çıkacak.
Erkekleri el altında tutma isteğimizden , aileleri yokmuş gibi davranmalarını istemekten vazgeçmeliyiz bence.
Ve kabul etmeliyiz bizim ailemiz varsa onlarında var.
Birileri de onları büyüttü.

Son düzenleyen: Moderatör:

Güzel tespitler.

Kayınvalidemi de kayınpederimi de sevmiyorum. Tıpkı KKdaki dertli bi cok kadın gibi evlenirken bize yardım etmediler :) Gerçi ben de bunu dert etmedim

Aramazlar sormazlar vs ama asla onlara saygısızlık yapmam. Onlar benim eşimin ailesi, iyi ya da kötü :s

biliyormusun aynısını ben de merak ediyordum
iiki yazmışsın valla

çok şükür ben o şanslı kişilerdendenim hatta onlar olmasaydı ben şimdiye çoktan boşanmıştım eşimle,anneme bile soylemem çogu şeyi, kayınvalidem ve görümcemdir dert ortagım görümcemde tek kız o yüzden bacı gibi olduk o da kimseye söyleyemedikleriini bana anlatır Rabbim bozmasın maşALLAH...

ne kadar ekmek o kadar köfte demişler, bana nasıl davranılıyosa o şekilde cevabını alır herkes, vay yaşı benden büyük vay saçı ak diye kimsenin terbiyesizliğine göz yummam, benimde erkek kardeşim var annem kaynana olucak, kardeşim bizim yüzümüzden karısını ezerse onun üzerinden bakın ben erkek oldum tarzı bi ego patlaması içine girerse o zaman ensesinde biterim asıl, elalemin kızını eziyet edelim diye almıyoruz soyadımıza, oğlumuzu seviyoruz bu yüzdende yeni hayatına alışması için elimizden geleni yapmalıyız diye düşünürüz napsakta oğlan arada kalsa diye düşünmeyiz, acaba eşinimi bizimi seçecek diye bi tatmin yoluna gitmeyiz, annem bu işlere girişirse onada bikaç çift lafım olur

Bana kalırsa bizler de acaba beni mi ailesinimi seçecek sedromu yaşıyoruz.
Erkekler evlenince ailesini atmalı gibi genel bir görüş var nedense.

Benim için olay kayınvalide,görümce,elti vs. değil.
Yani ismi,cismi ne olursa olsun kalbimi kıran,bana saygısızlık yapan,hayatıma karışan hiç kimseyi sevmiyorum.
Kendi anam babam bana benim hayatım hakkında yorum yapmazken bir başkasına ne oluyormuş?
Kocanın ailesidir,hatrı vardır,aman büyük onlar,aman olay uzamasın,aman ben küçüğüm,aman abartma diye diye tepeme çıktıklarında üstüne de nankörlükle karşılaşınca bardak taşıyor.
İnsanlar birbirini sevmek zorunda değiller,birbirileriyle anlaşmak zorunda değiller,ancak saygı duymak ve yakın derecedeki ilişkilerde kıymet vermeye mecburlar. Yoksa karşınızdakini kaybedersiniz. Hem de kim olursa olsun!!!

Katıldıklarına kısmen katılıyorum...Benim kayınvalidemde evlenirken hiç birşeye karışmadı sağolsun(kayınpederim vefat etmiş daha önce) ama ben bunun için onla düşman olmaktansa sineye çekip o yapmıyorsa ben yaparım ailem yapar dedim ve yaptım da...Şimdi hiç sorunumuz yok gittiğimizde güler yüzünü gösterir elinden geldiğince yardım eder,bişeyimize karışmaz etmez.Ama zamanında ben kavga etseydim şimdi yüz yüze bakmıyor olurduk...Ben eşimle evlenirken sen aileme ne kadar saygı gösterirsen bende annene o kadar saygı gösteririm demiştim...O yüzden elimden geleni yapıyorum yapmaya da devam edicem...Kimse birbirini sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda sanırım bazı gelinler ve kaynanalar bunu ayarlayamıyor...

Yorumlar çin çok teşekkür ediyorum en azından evlenmeden anlamazsın diyen biri çıkmadı :119:
Tabi ki herşey karşılıklı ama küçük olan daha çok saygı duymalı diye düşünenlerdenim ben de

Allaha çok şükür eşimin ailesiyle bir problemim yok. ama onlar bana kötü davransalardı hiç sebep yokken istenmeyen gelin olsaydım bende ister istemez tepki verirdim. kendini bilen bir gelin ortada hiç birşey yokken problem çıkartıp eşinin ailesiyle arasını bozmak istemez, hiç kimse mutlu olduğu sevdiği insanları durup dururken kırmaz. herkesin huyu, duruşu, düşüncesi farklıdır.

bence tamamen kişiliklerle ilgili.yani kaynanın gelini çıldırtan yönleri olabilir,gelininde kaynanaya batan davranışları ve sözleri olabilir.yada bir taraf fazla alıngan olabiliyor..bizim ilişkilerimiz olması gerektiği gibi çok muhabet tez ayrılık getirir demişler.saygı sevgi karşılıklı var asla birbirimizi kırıcı sözler söylemeyiz..bazen insan büyüklerimiz oldugu için beklenti içine girebiliyoruz,benim bu konuda içerlediğim zamanlar olmuştur,ama kin tutmak öfke kusmak bana göre değil,seviyoz vala birbirimizi olması gerektiği kadar

En basiti anne demek bile mesele oluyor.
Ya desen ne olacak demesen ne olacak.
Eşin desin istiyorsun ama sen neden demiyorsun ?
Eş anne de deyince anne kuzusu oluyor burada.
Eee adam ailesine tabii saygı bekler. Anne de ister.
Erkek olsam isterdim , beklerdim de.
Annem anne diyeceksin diye diretenlerden vallahi. Onun çektiklerini kimse çekmemiştir eminim buna.
Ben eşimizin annesine , ailesine laf ettiğimizde kabullenmelerini beklememize karşıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben elimden gelen herşeyi yaptığıma ınanıyorum bu konuda.saygıda sewgide kusur etmedim.hep sewmeye çalıştım ama kayınwelidem hep laf soktu sustum cevap wermedim sabrettim.ama bi yere kadar 3 aylık bebeğimin oturdu bezlerini saydı yazık oluyo dedi çirkin dedi.yeni doğum yapmışım resmen delirtti beni.kalkıp bi çorba yapmadı bana komşularım yemek getirdi.hep oğlundan beni kıskandı söz yaptığımız gece aldı oğlunu acele acele köylerine götürdü neymiş oğluyla beraber yatmak istiyormuş war mı böyle bişey.böyle bi insan nasıl sewilebilir söyleyin bana!!!!!!!!

Ama şöylede birşey var burda en önemli faktör eştir...Aradaki dengeyi koruması gerekir ne eşine çok düşkün olmalı ne de annesine...

Ben suanda evli degilim ama, evli olsa idim, esimin ailesi bana nasil davraniyorsa bende oyle davranirdim. Yani benim huyum boyle,bir insan bana nasil davraniyorsa o sekilde karsilik veririm.
durduk yere , isimleri görümce,kaynana diye kin beslemem herhalde.

Bence en büyük hata iletişimsizlik.
Kendi adıma yanlışım buydu diyebilirim en azından.
Konuşmam gereken o kadar çok yerde sessizliği tercih ettim ki ağzımı açıp bir kelime ettiğimde kaale bile alınmadım.
Hiç unutmam, boşanma kararımı verdiğimde,kendileriyle paylaştığımda dahi bana cevap vermeyip kendi tartışmalarına devam etmişlerdi.
Oysa ki bu kadar biriktirip patlamalar yaşayarak "aman bu kızın sinirleri pek bozulmuş" yaftasını yemek yerine her sıkıntıyı konuşsaydık belki 'ben bu aileyle yapamıyorum/yapamayacağım' diye çok daha önce bitirirdim bu evliliği.

Siz, olması gerekeni yazmışsınız ama gercek maalesef öyle değil.

Toplumumuzda k.validelerin büyük cogunlugu oğluna asık. Dolayısıyla gelinlerini bir türlü kabullenemiyorlar. Eğer k.valideler bir gün oğullarının eslerini kendi kızları olarak görürlerse ancak problem o zaman ortadan kalkar. Bugün, mahkemelerdeki boşanma sebeplerinin cogunlugun erkek annesinin müdahalesi sonucu gerçekleşiyor.

Siz şimdi şunları mı savunuyorsunuz?

- evlilik sonrası k.validenin de Balayina gitmesi,
- oğlunun evinin anahtarını alıp, cat kapı yeni evlinin evine girmesi, gelini çalışıyorsa tüm evin kontrolü
- bütçeleri ayırmama, k.validenin maddi sorunu olmamasına rağmen oğlunu maddi olarak baskı yapması
- kendisi gelinine ısınamadigi (oğluna layık görmemesi) için oğlunu sürekli doldurması

Yüzlerce ornek sıralanabilir. Bu durum cok acıdır ki parmakla gösterilecek kadar az değil.

Kız anneleri her daim daha ılımlı ve yapıcıdir. Erkek annelerinin elbette ki hepsi böyle değil ama iyi olanlar o kadar az ki.

Benim k.validem cok iyi bir insanmış fakat rahmetli olmuş maalesef tanımadım ama ablamın basında da böyle bir kadın var. Yaptıklarını anlamanız mümkün değil, bu arada oğluna deli gibi asık.

Bak alkış yapacaktım, bekar olduğunu öğrenince vazgeçtim :)))) Ne ilgisi var evli olmakla, bekar olmakla... Yazdığın şeyler insan olmanın olmazsa olmazları. İnsan olmadıktan sonra evli olsan ne yazar, insan olduktan sonra bekar olsan ne yazar.

Oğlum küçük olmasaydı seni tek geçerdim

Son düzenleme:
Ama şöylede birşey var burda en önemli faktör eştir...Aradaki dengeyi koruması gerekir ne eşine çok düşkün olmalı ne de annesine...

Aaa evet buna katılıyorum erkek arkadaşıma sordum beni ailene ezdirmezsin değil mi ?
Bana şunu söyledi kaldı kii kendisi ailesini çok düşkün biri değildir ve bu cevap beni tatmin etti açıkcası. Evet ben seni herkesden çok seviyorum bu değişmez bir gerçek ne seni aileme ne de ailemi sana ezdirmem bitanem ben dengeyi sağlarım merak etme , zaten geline kimse laf etmez bizde dedi.
Önemli olan adamın dengeyi sağlaması ne hanım köylü ne anne düşkünü olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…