- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.596
- 798
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Bak alkış yapacaktım, bekar olduğunu öğrenince vazgeçtim :)))) Ne ilgisi var evli olmakla, bekar olmakla... Yazdığın şeyler insan olmanın olmazsa olmazlar. İnsan olmadıktan sonra evli olsan ne yazar, insan olduktan sonra bekar olsan ne yazar.
Oğlum küçük olmasaydı seni tek geçerdim
Siz, olması gerekeni yazmışsınız ama gercek maalesef öyle değil.
Toplumumuzda k.validelerin büyük cogunlugu oğluna asık. Dolayısıyla gelinlerini bir türlü kabullenemiyorlar. Eğer k.valideler bir gün oğullarının eslerini kendi kızları olarak görürlerse ancak problem o zaman ortadan kalkar. Bugün, mahkemelerdeki boşanma sebeplerinin cogunlugun erkek annesinin müdahalesi sonucu gerçekleşiyor.
Siz şimdi şunları mı savunuyorsunuz?
- evlilik sonrası k.validenin de Balayina gitmesi,
- oğlunun evinin anahtarını alıp, cat kapı yeni evlinin evine girmesi, gelini çalışıyorsa tüm evin kontrolü
- bütçeleri ayırmama, k.validenin maddi sorunu olmamasına rağmen oğlunu maddi olarak baskı yapması
- kendisi gelinine ısınamadigi (oğluna layık görmemesi) için oğlunu sürekli doldurması
Yüzlerce ornek sıralanabilir. Bu durum cok acıdır ki parmakla gösterilecek kadar az değil.
Kız anneleri her daim daha ılımlı ve yapıcıdir. Erkek annelerinin elbette ki hepsi böyle değil ama iyi olanlar o kadar az ki.
Benim k.validem cok iyi bir insanmış fakat rahmetli olmuş maalesef tanımadım ama ablamın basında da böyle bir kadın var. Yaptıklarını anlamanız mümkün değil, bu arada oğluna deli gibi asık.
- oğlunun evinin anahtarını alıp, cat kapı yeni evlinin evine girmesi, gelini çalışıyorsa tüm evin kontrolü
- bütçeleri ayırmama, k.validenin maddi sorunu olmamasına rağmen oğlunu maddi olarak baskı yapması
- kendisi gelinine ısınamadigi (oğluna layık görmemesi) için oğlunu sürekli doldurması
Aaa evet buna katılıyorum erkek arkadaşıma sordum beni ailene ezdirmezsin değil mi ?
Bana şunu söyledi kaldı kii kendisi ailesini çok düşkün biri değildir ve bu cevap beni tatmin etti açıkcası. Evet ben seni herkesden çok seviyorum bu değişmez bir gerçek ne seni aileme ne de ailemi sana ezdirmem bitanem ben dengeyi sağlarım merak etme , zaten geline kimse laf etmez bizde dedi.
Önemli olan adamın dengeyi sağlaması ne hanım köylü ne anne düşkünü olmalı.
Yanlış anlaşıldım sanırım.
Burada bazı arkadaşlar evli olmayan anlamaz tarzında eleştirilerde bulanabiliyor , böyle söylenmeden yorum yapıldığı için teşekkür ettim ben .
En basiti anne demek bile mesele oluyor.
Ya desen ne olacak demesen ne olacak.
Eşin desin istiyorsun ama sen neden demiyorsun ?
Eş anne de deyince anne kuzusu oluyor burada.
Eee adam ailesine tabii saygı bekler. Anne de ister.
Erkek olsam isterdim , beklerdim de.
Annem anne diyeceksin diye diretenlerden vallahi. Onun çektiklerini kimse çekmemiştir eminim buna.
Ben eşimizin annesine , ailesine laf ettiğimizde kabullenmelerini beklememize karşıyım.
Bak ne güzel söylemişin EZİLMEMEK...Yani seninde böyle bir korkun var sen ne kadar iyi niyetle yaklaşsan bile ezilebileceğin ihtimali var...Konuyu açarken biraz gelinler hatalı gibi konuşmuşun ama yaşını başını almış insanlar olmasına rağmen büyüklüğünü bilmeyen çok kaynana var bu da bir gerçek...
Yorumlar çin çok teşekkür ediyorum en azından evlenmeden anlamazsın diyen biri çıkmadı :119:
Tabi ki herşey karşılıklı ama küçük olan daha çok saygı duymalı diye düşünenlerdenim ben d
yoooo yanlış anlaşılmadın sadece çok hoşuma gitti yazdıkların, bende biliyorum öyle tipleri ve eleştirilerini o yüzden kinaye yaptım.
böyle bir şey söylememiz yanlış olurdu tabiki.şunuda söylemen geçemeyeceğim ewlenmeden önce aynı senin gibi düşünüyordum :) we bunun için elimden geleni yaptım olmadı en azından içim rahat.sana bir sorum war senin k.validende bebeğini oğluna benzettiğini söylediğinde oğluma benzetme oğlum çirkinmi dese neler hissedersin acaba.bebeğimi oğluna benzetemeyecek kadar ona aşık we kıskanıyor bu yüzden torununu bile sewmiyor.
böyle bir şey söylememiz yanlış olurdu tabiki.şunuda söylemen geçemeyeceğim ewlenmeden önce aynı senin gibi düşünüyordum :) we bunun için elimden geleni yaptım olmadı en azından içim rahat.sana bir sorum war senin k.validende bebeğini oğluna benzettiğini söylediğinde oğluma benzetme oğlum çirkinmi dese neler hissedersin acaba.bebeğimi oğluna benzetemeyecek kadar ona aşık we kıskanıyor bu yüzden torununu bile sewmiyor.
Tam olarak öyle bir korku değil sorunlu bir aile ortamında büyümenin verdiği bir düşünce olabilir o kadar.
Nabız yoklamak diyebilirim ama korku asla değil.
Ben herkes yerini bilip ona göre kontrol alanı yaratsın diyorum.
Kaynanaya düşman gelinler , erkekleri sadece dediklerini yapan eşler olmasın istiyorum.
Tabi ki kaynana da oğlunun evlendiğini kabul etmeli.
Ama bu foruma bakınca iyi kaynaana hiç yok.
Hep iyi gelin , ana kuzusu eş var
Baştan okuyunca şimdi anladımTeşekkür ederim gerçekten
Oğlunuz kaç yaşındaydı
Evet malesef öyle bazen ben konu okuyunca birde karşı tarafı dinlemeliyiz o ne düşünüyor diye geçiyor aklımdan...Aslında birbirine karşılıklı saygı duyulduktan sonra sorun yaşanmaz ama illaki bir taraf anlamıyor bunu...
Siz, olması gerekeni yazmışsınız ama gercek maalesef öyle değil.
Toplumumuzda k.validelerin büyük cogunlugu oğluna asık. Dolayısıyla gelinlerini bir türlü kabullenemiyorlar. Eğer k.valideler bir gün oğullarının eslerini kendi kızları olarak görürlerse ancak problem o zaman ortadan kalkar. Bugün, mahkemelerdeki boşanma sebeplerinin cogunlugun erkek annesinin müdahalesi sonucu gerçekleşiyor.
Yüzlerce ornek sıralanabilir. Bu durum cok acıdır ki parmakla gösterilecek kadar az değil.
Kız anneleri her daim daha ılımlı ve yapıcıdir. Erkek annelerinin elbette ki hepsi böyle değil ama iyi olanlar o kadar az ki.
Benim k.validem cok iyi bir insanmış fakat rahmetli olmuş maalesef tanımadım ama ablamın basında da böyle bir kadın var. Yaptıklarını anlamanız mümkün değil, bu arada oğluna deli gibi asık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?