Bir merak bende ki...

ne guzel yazmıssın agzına saglık valla canım kımse derdı olmadan gelıp burda anlatmaz yanı hem konu sahıbı sen evlı degılsın anlamzsın hele bı evlen ıns ıyı ınsanlar ckarda karsına ama kotulerı cıkarsa da o zmn anlarsın bızı

TariElensar helal olsun sana. Düşüncelerime, duygularıma tercüman olmuşsun.

muthıssın arkadasım.evet evet tamda bu....

Evlenince maalesef öyle olmuyor canım.
Tabi ki bizlerde saygısızlık etmiyoruz hatta tam tersine ben kendi aileme göstermediğim saygıyı gösterdim ama sonrasında da yaşanılan şeyleri sineye çekemiyor insan.
Sanırım karşı taraf gelinleri hep bir hizmetçi ve bakıcı gibi görmezse o gösterilen saygıya onlarda sevgiyle cevap verirse her şeyden öte insan olarak görürse sorunda kalmaz değil mi???

Canım çok geçmiş olsun. Bu tansiyon işi ciddi, ben de yaşıyorum aynı sorunu, strese bağlı tamamen şu an, ama tabi ilerde müzminleşebilir Allah korusun, dikkat et kendine. Anneciğin anladığım kadarıyla ortalığı yatıştırmak isteyen, tatsızlık çıkmasın isteyen bir kayınvalide, "boşver unut" diyerek seni sakinleştirmeye çalışmasından bu şekilde anladım. İşte maalesef, hep iyiler iyilerle denk gelmiyor, bazı tanıdıklarım var, gelinleri için dört dönüyor (ama inan bunun örneğini az gördüm), ama gelin kıymet bilmiyor, ama bazı kayınvalideler de hakkaten ömür yiyor Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.
Tekrar geçmiş olsun canım...

aslında gelinimizle benim sorunum pek yok ama kardeşimin ve gelinimizin anneme davranışları beni çileden çıkarıyor,

aslında gelinimizle benim sorunum pek yok ama kardeşimin ve gelinimizin anneme davranışları beni çileden çıkarıyor,

Yani annesine saygısızlık yapılmasını kimse kaldıramaz. Benim anneme de gelip durduk yere kalbini kırsalar ben de çileden çıkarım sanırım Sizin sorunuzda kardeşinizde hatalı anladığım kadarı ile. Valla Allah yardımcınız olsun, ayrıntı bilmediğimden fazla bir yorum yapamıyorum ama, takmamaya çalış ne diyeyim. Bak tansiyonun fırlamış kaç gündür sağlık gitti mi gelmez Allah korusun, kendine dikkat et...

daha evlenmedim.ama nişanlımın ailesini çocukluğumdan beri tanırım.ve kendi aannem babam kadar seviyorum.çok iyi kalpliler.inanın bana evlenince onlarla birlikte yaşamak için sabırsızlanıyorum.

böyle bir sorunum yok çok şükür.kimse kimsenin öz annesi olamaz kimse kimsenin öz kardeşi kimse de kimsenin öz kızı olamaz yerleri farklıdır..saygı gösteririm okadar beni sevdikleri kadar da severim..sevmedikleri kadar sevmem:)

burada ki kimse düşman falan değil kayınvalıdesıne haksızlık yapana da yanlış yaptığını söylüyor herkes

ben sizin söylediklerinize kısmen katılıyorum ama herhalde siz evli degilsiniz çünkü kadınların kocamın ailesimi benmiyim diye düşündüklerini sanmıyorum öyle kişilerde istisnadır bence evet kaynanamı sevmiyorum bu bir gerçek ama hiç bi zaman eşim beni tercih etsin diye bakmadım herzaman benim ailem nasılsa eşiminkilerde öyledir dedim üstelik eşiminn yeni evli iken herşeyden önce kendi ailesini üstün tuttuğunu benim ailemi önemsemediğini bili bile hiç bi zaman öyle düsünmedim kaynanama gelince evlendiğim günden beri her lafı saydılar bana ama hiç bi zaman sayğıda kusur etmedim eşimde zamanla bunu gördü zaten bu sorunlar gelinden değil kaynanadan kaynaklanıyor istisnalar hariç kaynana oğlunu evlendirince kendini unutacakmış gibi görüyor ondan gelini suçluyor gelinde karşılık veriyor olay böyle büyüyo değil annem eğer ben bile öyle davranırsam gelinim yapmakta haklıdır çünkü bazen büyükler yaşlılığın arkasına sığınıp her lafı sayma hakkı var sanıyor mesela benim görümcem kaynanamı doldururdu kıskançlığından öküzün altında buzağı arardı kaynanm kocamı bana karşı doldurmaya çalışırdı kocamda olayları gördüğü için bana bişey demezdi buseferde gelin avucunun içine almış olurdu her aramasına eşim tartışıp kapatırdı kaynanam eşimde her aramaya tartışıyor diye sık aramazdı gelin aratmıyor olurdu bu olaylar hep böyledir bide çevrende kaynanasına iyi davranmayan gelin varsa kaynanalar hemen endine uyarlıyor kendi gelini yapmışş gibi evli olanlar demek istedigimi daha iyi anlarlar

=)
Elbette bazı durumlarda haklı olduğun yerler var.. İstisnalı bir dünyada yaşıyoruz.. Ve hatta bazı gelinler, çok naif olan kayınvalidelerini hesapsızca ve zalimce yönetmeye de çalışıyorlar.. İnan katılıyorum.. Kimisi kocasını çok kıskanıp kendi annesiye görüştürmek dahi istemiyor...
Ben sana bir görümce olarak yazacağım..
Böylece tarafsız olmuş olacağım...
Bizim gelinimiz benden on yaş küçük. Kardeşimden bir yaş büyük... Dolayısıyla ondan daha olgun olsa da ikisi de çok gençler.. Evlad gibi yetiştirdiğimiz bir tek olan oğlumuz, gözümüzün bebeğini aldı..
Annem bizi hep şöyle yetiştirdi "Adem için Havva yaratıldı, anne değil.. Havva için de Adem.. Baba değil. Dengeyi korumayı ve asıl görevinizi her zaman bileceksiniz" diye.. Yaratması güzel olan Allah, Adem yalnız hissetmesin diye onu bir aileyle yaratabilirdi.. Ama aslolan aşk ve üremekti.. Gerçekten bir destek ve eşti...
Bu yüzden biz gelinimizi zaten hep bekledik.. Kimdi diye?
Aldığımız gelin biraz farklı bir kültürde.. Ama hepimizden küçük yaşça.. Bunu ona hissettiriyor muyuz hayır? Ev idare etmeyi hala öğrenemedi, ve bu bize çok sevimli geliyor.. Hiç karışmıyoruz.. Hatta kendi annesinden gına gelmiş durumda ama annesi de dünya tatlısı, biraz disiplinli bir bayan.. ona da hiç karışmıyoruz.. Çünkü biz kardeşiminizin nasıl ki tuzu isek, o da tatlısı.. bir yemeğin içine eşit miktarda tatlı ve tuzlu koyamazsınız.. Herşeyin bir sırası var.. Sanırım biz bu minvalde kaldığımız için, kızımız da zaman içerisinde önyargısını yitirdi.. Çünkü oldukça korkmuştu.. annemden, görümcelerden.. başka aile fikrinden.. Şimdi bir görmeniz lazım onu.. İkisinden de vazgeçemem herhalde.. Ama ya biz böyle olmasaydık? Kardeşim bana çok düşkündür.. öyle yetiştirmediğimiz halde, belki de idol gördüğünden, ağzımın içine bakar hala.. çok zor.. erkek çocuğu için gerçekten zor.. Tek bir hareketimle hala manipüle edebilirim.. Ama ya onun karakteri ne olacak? Sıralı ölüm olursa, ikisi birlikte kalacaklar hepimizden sonra.. biz kendi ailelerimizle uğraşacak ve ona vakit ayıramayacağız... O vakit yalnızca eşi yanında olacak.. Doğru olan, eşini desteklemek bu yüzden..

Ben sevgi dolu bir ailede yetiştim.. Ve yukarıda bahsettiğim öğreti ile.. Annemle babam hala aşıklar.. Hiç sevginin olmadığı bir gün bile geçirmedim ailemde.. Velakin evlenince işler değişti... Ben çok alttan alan bir insanım ve bu en iyi yanım değil, bu yüzden kibir almayın.. Ona rağmen kitap olacak bir aileye gelin gittim. Eşimin ailesinden bahsetmek istemiyorum.. Ama hayal bile edemezsin.. Tüm derdim var köşesini okusan.. hepsinde benim dertlerimin sadece bir kısmını bulabileceğini garanti ederim.. Ama tümünü bulamazsın.. henüz o kadar kötüsünü yazanı göremedim..

Yani senin dediğin gibi değil.. Lütfen önce bir evlen.. önce bir zaman geçir.. Ve umarım kayınvaliden benimki gibi olmaz.. Ne kadar iyi olursan ol.. İran şahı olsan, kayınvaliden kötü ise... beş para etmeyecek...

Herşeyin istisnası vardır.. Bu şekilde yazarsanız eğer, ben incinirim.. üstüme alındığım için değil.. Bakış açısı yüzünden.. Kötü gelin olmaz mı? vardır.. akrabalarımda da örnekleri mevcut.. kötü gelini, büyüklükle, sabırla, olgunlukla yola getirebilirsin... Yaşı küçüktür çünkü.. Bir şekilde çekip çevirebilirsin, büyüklüğünün hakkını vererek... Ama kötü kaynanayı hiçbir şey yapamazsın.. ne değişir, ne dinler, ne susar...

Bilmek istersen eğer.. benim kaynanam sadece kötü bir kaynana değil.. İnan bana yaşamış en kötü gelin aynı zamanda.. Kayınvalidesi hala yaşıyor.. bu da ayrı bir hikaye.. ayrı acıklı bir hikaye...

Böyle yazmayın..
Gelinin kötüsü olur.. Zaman verilmelidir.. çocuktur.. gençtir.. farklı bir kültürden yeni gelmiştir vs. vs.. düzelir.. yeter ki mayası iyi olsun...
Ama onca yaşa gelmiş bir kadının hala kötü olması...
asıl bu affedilmez...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…