- 2 Kasım 2011
- 17.360
- 158
- 88
- 34
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
bu herkese göre değişir herkesin eşinin ailesi iyi değilde ondan sewilmiyor...
ben görümcemsiz alışverişe çıkmaz 2 gün görmesem çıldırır gel gel diye yalvarırım resmen oda aynı şekilde....
kayınvalidemle aramdaki düzen çok iyiyidir hiç karışmaz bana ne ben giderim doğru düzgün ne o gelir ama seweriz birbirimizi ana kız gibi herşeyi konuşur gülüşür şakalaşırız...
kayınpederime ölürüm ölürüm canıma sokasım gelir onu öperken ağzımda bal tadı hissederim öle sewiyorum düşünün...
gelelim eşimin aileme yaklaşımına:annemle arası düğün arifesinde açıldı çok çabaladım ama arada şuan müthiş bi soğukluk var annemdede ondada görüşmezler doğru düzün...
babamın her sölediği kelimenin altında birşey arar bana gelip anlatır baban ne yapmaya çalışıyor ne dmek istiyor der beni çıldırtır...
kardeşlerimin hepsini çok sewer (4 kardeşim var) ama onlardada hoşuna gitmeyen bişey olursa kelimesini eder...
şimdi gelelim benim eşimle ilişkime ALLAH nazalardan saklasın ben çewremde böle huzurlu mutlu sağlıklı gelişen gittikçe iyiye giden bana bukadar ayak uyduran birbirlerine bukadar düşkün üstüne titreyen ne ewlilik gördüm nede iki eş...
başlarda annemle arası bozuk diye çok tartıştım oda inadına daha çok üstüme geldi...illaki bende ailesinden birilerine kırılmış ve bunu eşime lanse etmişimdir ve o aileisni savunmak yerine bana haklı olduğum knularda destek çıkmış asla ve asla ailesine gidip madmaze böle böle diyor sizin için dememiştir....
bende artık boşverdim ailemle arası uzaktan bakıldığında mükemmel ama içimiz farklı düzelicekse bu benim zorumla olmaz zaten...
8 aylık ewliyim nezaman senin aieln benim ailem muhabbetlerini kestik 3 ay önce hayatımıız mükemmel aramızdaki tek sorun buydu ve şimdi bebek istiyoruz...eğerki ailelerimiz bu ewliliğin ön planında olsaydı sonumuzu düşünemiyorum bile...en başta iş erkekte bitiyor arkadaşla bir erkek anasıyla kaısının yerini ayırt edemiyorsa hiç ewlenmeyecek...
ve bir anne oğlunu el kızı gördüğü gelin adayıydan kıskanıyor ve bu ewlilikte bir düzen oturmasını sindiremiyorsa oğlunu ewlendirmiycek...
saracak pamuklara koynunda yatıracak birrrr ömürrrr benim nacizane fikirlerim bunlar uzun oldu okuyupta yorulan herkesden özür dilerim
Çok merak ediyorum !
Neden herkes kaynana , görümce düşmanı.
Bunları seven kimse yok mu ?
Burda bazı yorumları okuyunca deliriyorum.
Herkes bir taraf olmuş.
Bence çoğu şartlanma bunların ''Kaynanayı düşman bellemek gibi ''
Ama eşlerimiz bizim annelerimize saygı göstermese deliriyoruz.
Biz onların annesine laf ettiğimizde birşey söyleseler ana kuzusu oluyorlar.
Onlar bizimkilere saygı kusur edemez , laf söyleyemezler.
Valla ben erkek arkadaşımın ailesine laf etsem müsade etmez.
Abim de bize ettirmez.
Normal olanı da bu değil mi ?
Bayanlar kardeşine annesine laf ettirmezken erkek neden sineye çeksin.
Abiniz , kardeşiniz kız aldığında annenize laf ettirsin istermisiniz.
Bende gelin olacağım ama ben duysam ki yengem anneme laf etti abimde müsade etti olay çıkartırım.
Ya insanlar ömürlerinin en güzel yıllarını ailesiyle geçiriyor.
Anne , baba , kardeş.
Aldığımz adamları leylekler getirmedi ya !
Kız ailesine düşkün olunca güzel adam ailesine düşkün olunca kötü.
Neden eşler kendini hep aile fertleriyle kıyaslıyor.
E yarın öbür gün sizde kaynana , görümce olacaksınız. Oğlunuz sizi hiç tanımasın o zaman.
Annesine tabi saygı gösterecek mecbur buna!
Bazı yorumlar çok hadsizce.
Annem hem kaynanadan hem görümceden çok çekmiş ama bana hep der ki kızım sen sen ol eşinle annesini kardeşini babasını konuşma .
Ben şakayla karışık başkasının annesine anne demem deyince kızar.
Diyeceksin o da bir anne , eşinin annesi.
Bana tuhaf geliyor .
İnanıyorum ki burada gelen yorumlar sen evli olunca anlarsın olacak.
O yorumlara şöyle sesleniyorum ; Ben kaynana-gelin-görümce aynı evde yaşamış bir ailenin ferdiyim.
Ne nedir değildir görerek büyüdüm.
Konu da zaten neden onlar ailemiz hakkında kötü konuştuğunda biz canavarlaşırken , biz laf ettiğimizde hoş karşılansın diye bekliyor olmamız.
Ama yine de inanıyorum anlayan birileri de çıkacak.
Erkekleri el altında tutma isteğimizden , aileleri yokmuş gibi davranmalarını istemekten vazgeçmeliyiz bence.
Ve kabul etmeliyiz bizim ailemiz varsa onlarında var.
Birileri de onları büyüttü.
Birincisi, buraya derdi olan insanlar yazıyor haliyle, yani kayınvalidesiyle güllük gülistanlık olanlar gelip buraya yazacak değil yaO sebeple tabi bakıldığında bütün gelinler kayınvalidelerinden şikayetçi gibi görünmesi normal, ama buraya yazmayıp çok iyi geçinen, gül gülistan olanlar da vardır illa. Ama burda zor bulursunuz, adı üstünde "bir derdim var" köşesi burası.
İkincisi, haklıya hakkını vereceksn arkadaş. Şimdi diyelim benim eşimin annesi bana ve evliliğime zarar veriyor, ben de haliyle dert yanıyorum, eşime de laf söylüyorum annesi için. Ama benim annem hiç karışmıyor, zararı yok. Yani burda sırf ben onun annesine haklı olarak laf söyledim diye, buna karşılık o da benim anneme durduk yere laf edebilir mi? EDEMEZ! Ancak benim annemin zararı varsa, evliliğimi sıkıntıya sokuyorsa, kocamı üzüyorsa laf edebilir, öyle ise buyursun etsin, sırf karşılık vermek adına laf ettirmem elbette
Üçüncüsü, yazmışsınız ya "erkekleri el altında tutma isteğimizden" diye, bir de şu yönden baksan "erkek anneleri neden aoğullarını el altında tutmak ister"
Dördüncüsü, demişsiniz ya "yengem annem laf etti, abim de müsade etti duysam olay çıkarırım" demişsiniz ya, inanın buna hiç hakkınız yok. Çünkü karı-koca arasında herşey kouşulabilir, yeri geliyor kendi annemizden şikayet ediyoruz, yani yengeniz eşine annenize olan bir kırgınlığını söylese ve sizde bunu duysanız olay çıkaracaksınızÇok yanlış.
Beşincisi, işte kendi ailenizden örnekler vermişsiniz, yengeniz amcanız, vs. Acaba biliyor musunuz ki kapılar kapanıp herkes evinde başbaşa kalınca neler konuşuluyor, acaba bahsettiğiniz insanlar için herşey güllük gülistanlık mıdır?
Ve sonuncusu, evet herkesin bir ailesi var, kimse ağaç kavuğundan çıkmadı? Peki nedir bu erkek tarafının evlenince kız tarafını ikinci plana atma çabaları? En basitinden düşünün, bayramlardaki adetimize bakın mesela, "önce illa erkek tarafına gidilecek, kız tarafına sonra" kuraldır, bu yüzden çok olay çıkaran kayınvalideler yok mu? Veya kız evlenir erkeğin anne babasıyla bir yaşayabilir, gayet normal karşılanır; ama erkek yaşarsa mazallah hemen isim takılır "iç güvey" diyeHep erkek tarafı beklenti içindedir, işte gelinim hizmet etsin, gelinim benle gün gün, akraba akraba, düğün düğün gezsin, gelsin gitsin, arasın sorsun. Kız tarafında böyle beklentisi olan var mıdır, gelsin damadım beni gezdirsin, benle akraba akraba gezsin dolaşsın, bana hizmet etsin diye? Varsa da sayılırdır ve istisnalar kaideyi bozmaz
Unutmayalım saygı tek taraflı olmaz, karşıdaki insan sadece ve sadece yaşı büyük diye saygıyı haketmez. Ha sadece şunu kabul edebilirim, ufak tefek sorunlar vardır ki herkeste olur, o zaman büyüktür diye susarsın. Ancak bir insan benim evliliğimi bozmaya çalışırsa, bana bile bile kötülük ederse, sırf yaşı büyük diye saygı göstermemi kimse bekleyemez
canım annem boşver unut dediği için gelinimiz hakkında yazmak istemiyorum,ama bu haftaı sinir harbi sonucu tansiyon yüksekliği yaşadım,olanlar aklıma birbir geldi.kaç gün sinirden evden çıkmadım herkese kar nedeniyle desemde,dün çıktım ama tat vermedi.kaç gündür tansiyonum 15-11 düzeyinde arada 14-10 oluyor.sinirimide kkdan çıkardım,kafayı yedim her konuya cevap verdim,amannnnnnnnn gene sinirlendim.aslında daha çok kardeşime kızıyorum
Canım çok geçmiş olsun. Bu tansiyon işi ciddi, ben de yaşıyorum aynı sorunu, strese bağlı tamamen şu an, ama tabi ilerde müzminleşebilir Allah korusun, dikkat et kendine. Anneciğin anladığım kadarıyla ortalığı yatıştırmak isteyen, tatsızlık çıkmasın isteyen bir kayınvalide, "boşver unut" diyerek seni sakinleştirmeye çalışmasından bu şekilde anladım. İşte maalesef, hep iyiler iyilerle denk gelmiyor, bazı tanıdıklarım var, gelinleri için dört dönüyor (ama inan bunun örneğini az gördüm), ama gelin kıymet bilmiyor, ama bazı kayınvalideler de hakkaten ömür yiyorAllah herkesi iyilerle karşılaştırsın.
Tekrar geçmiş olsun canım...
aslında gelinimizle benim sorunum pek yok ama kardeşimin ve gelinimizin anneme davranışları beni çileden çıkarıyor,
Çok merak ediyorum !
Herkes bir taraf olmuş.
Abim de bize ettirmez.
Bende gelin olacağım ama ben duysam ki yengem anneme laf etti abimde müsade etti olay çıkartırım.
Anne , baba , kardeş.
E yarın öbür gün sizde kaynana , görümce olacaksınız. Oğlunuz sizi hiç tanımasın o zaman.
Annem hem kaynanadan hem görümceden çok çekmiş ama bana hep der ki kızım sen sen ol eşinle annesini kardeşini babasını konuşma .
Bana tuhaf geliyor .
O yorumlara şöyle sesleniyorum ; Ben kaynana-gelin-görümce aynı evde yaşamış bir ailenin ferdiyim.
Konu da zaten neden onlar ailemiz hakkında kötü konuştuğunda biz canavarlaşırken , biz laf ettiğimizde hoş karşılansın diye bekliyor olmamız.
Erkekleri el altında tutma isteğimizden , aileleri yokmuş gibi davranmalarını istemekten vazgeçmeliyiz bence.
Çok merak ediyorum !
Herkes bir taraf olmuş.
Abim de bize ettirmez.
Anne , baba , kardeş.
Bana tuhaf geliyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?