- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 507
- 163
- 35
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Evet bu söylediklerin toplumda insanların birbirine yapması gereken davranışlar. Ama öyle olmuyor işte. Şimdi ben açıkçası bunları niçin söylediğinide anlamadım. Hani Burdaki genel sorun kayınvalideyle problemler ya. Sende ben öyle olmayacağım herkesten farklıyım bu şekilde düşünen çok az ve o azınlık beni tebrik etsin egomu tatmin edeym mi? Ben böyle anlayabiliyorum kendime engel olmazsam...
Yok bakın bende mesela çabuk öfkelenen bir yapıya sahibim , belki kaynanamı sevmicem olabilir.
Ama ben eşimin ailesi hakkında ona konuşursam o da benim ki hakkında konuşma hakkına sahip olacak
Herşey karşılıklı diyorum , annesine düşkün olur zaten erkek genelde .
Bu evliliği yıpratmamalı , denge kurulmalı.
Gelinler de anneyi kıskanmıyor mu sizce
Hep kıskanan erkek anneleri mi oluyor : )
Bunu böyle algılayan tek kişisiniz sanırım. Oyüzden birşey demeyeceğim.
Evet bu söylediklerin toplumda insanların birbirine yapması gereken davranışlar. Ama öyle olmuyor işte. Şimdi ben açıkçası bunları niçin söylediğinide anlamadım. Hani Burdaki genel sorun kayınvalideyle problemler ya. Sende ben öyle olmayacağım herkesten farklıyım bu şekilde düşünen çok az ve o azınlık beni tebrik etsin egomu tatmin edeym mi? Ben böyle anlayabiliyorum kendime engel olmazsam..
..
kıskanıp kıskanmadığımı hiç düşünmedim doğrusu.ŞUAN düşününce kıskanmadığımı farkettim :) keşke k.walidelerimiz oğluyla gelinleri aralarındaki dengeyi kurabilselerde bunlar hiç yaşanmasa.iyi olan k.walidelere çok özeniyorum desem yalan olmaz.keşke bizde iyi olabilseydik.ama bazen öyle laflar çıkıyorki ağızlarında nefret et benden diyorlar sanki.içimde okadar büyük bi nefret war ki kendime ınanamıorum
Yorumlar çin çok teşekkür ediyorum en azından evlenmeden anlamazsın diyen biri çıkmadı :119:
Nefret insanı yer bitirir , allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın herkesi
Tamamen ideallerinizi ve hayallerinizi yazmışsınız.
Sevgililik ve nişanlılık döneminde, evlilik sonrası eşinizin ailesi ile nasıl ilişkilerinizin olacağını asla kestiremezsiniz.
Kendi ailenizden yola çıkarak çıkarımlar yapmak da yanlış..
Ben diyeyim, eksik kalmasın, evlenmeden bu dengeleri asla ve kat'a anlayamazsınız..
Umarım herşey gönlünüzce olur..
Tam olarak öyle bir korku değil sorunlu bir aile ortamında büyümenin verdiği bir düşünce olabilir o kadar.
Nabız yoklamak diyebilirim ama korku asla değil.
Ben herkes yerini bilip ona göre kontrol alanı yaratsın diyorum.
Kaynanaya düşman gelinler , erkekleri sadece dediklerini yapan eşler olmasın istiyorum.
Tabi ki kaynana da oğlunun evlendiğini kabul etmeli.
Ama bu foruma bakınca iyi kaynaana hiç yok.
Hep iyi gelin , ana kuzusu eş var
Bu çıkarımları sokakta evinin içini görmediğim yada burada ki insanlardan mı yapmalıyım ?
Elbette olayları yaşadıklarımla , gördüklerimle yorumlayacağım ki doğrusu da budur.
Ben annemden , amcamın eşi olan yengemden , abimin eşinden çözdüm olayı merak etmeyin.İşin sırrı karşılıklı saygıda , annesini seven sayan adama kuzu sıfatını yakıştırmayıp , aileler hakkında fazla yorumlara girmemekte.
Ailemize beklediğimiz saygının aynısını göstermekte.
Sizinde gönlünüzce olsun :)
Merak? Neyi, neden merak edeceğim? Bu kelimeyi neden kullandığınızı anlamadım..
Neyse..
Yaşayacağınız bazı şeyleri asla kontrol edemeyeceğinizi, bilgi dünyanızın size sunduklarının kifayet etmeyeceği durumlarla karşılaşabileceğinizi öğretebiliyor bazen hayat.. Birazcık açık kapı bırakın bazı şeylere ki beklentileriniz karşılanmadığında da sağlam durabilin diye söyledim söylediklerimi..
bendede eskiden var olan bir zihniyet vardı...nişanlımın ailesi herseyi yapmak zorunda,düğünü,eşyayaı vs..
şükür bu zihniyetimden kurtuldum..
onlar zaten bu yasa getriyolar..okutuyolar,iş sahibi yapıyorlar..istiyorlarkı oğullarıda kendi ayaklarının üzerinde durabilsin..
böyle düşünmeseler bile acizlik gibi geliyor bana artık...
2 kişi evlenem kararı alınca ailelere güvenip karar vermemeli..
ellerinden geldiğince bütçelerine uygun bir şekilde yapmamalılar etmeliler herseyi..
çevremde o akdar çok örnek varki..
yeni evli olup borç içinde olan..
ve aileler yardım etmedi diyip ahkam kesen..
yapmak zorundalarmı?bence hayır..
peki ailler yardım etmediği halde bi insan neden evine en pahalı mobilyaları düzer,en pahalı perde halıları alır..
kirada oturdgu halde bu kadar borcun içine girer anlamıyorum..
bence herkes ayağına göre uzatmalı yorganını..hem madii hem manevi..
birde ben şunu anlamıyorum..
burda herkes kayınvalide,görümce,elti düşmanı...
peki aranızda hiçmi görümce yok,hiçmi elti yok..
yada ömrünüzün bir döneminde sizlerde kayınvalide olmayacakmısını..
mesela ben bizim gelinden baya baya dertliyim ama korkumdan yazamıyorum
burda gelinler haksız bile olsu hep haklı gösterılıyor...
bazen objektif nakamıyorlar olaya...[/QUOTE]
sebep sitede gelinlerin çokluğundan güya hep kendileri haklı olduğundan.kendi gelinlerinden şikayetçi olsalarda yazan olacağını zannetmiyorum.çünki iyi kötü kendi kaynanasını ve görümcelerini kötülediklerinde yazdıkları karşılarına çıkacağı için.
bendede eskiden var olan bir zihniyet vardı...nişanlımın ailesi herseyi yapmak zorunda,düğünü,eşyayaı vs..
şükür bu zihniyetimden kurtuldum..
onlar zaten bu yasa getriyolar..okutuyolar,iş sahibi yapıyorlar..istiyorlarkı oğullarıda kendi ayaklarının üzerinde durabilsin..
böyle düşünmeseler bile acizlik gibi geliyor bana artık...
2 kişi evlenem kararı alınca ailelere güvenip karar vermemeli..
ellerinden geldiğince bütçelerine uygun bir şekilde yapmamalılar etmeliler herseyi..
çevremde o akdar çok örnek varki..
yeni evli olup borç içinde olan..
ve aileler yardım etmedi diyip ahkam kesen..
yapmak zorundalarmı?bence hayır..
peki ailler yardım etmediği halde bi insan neden evine en pahalı mobilyaları düzer,en pahalı perde halıları alır..
kirada oturdgu halde bu kadar borcun içine girer anlamıyorum..
bence herkes ayağına göre uzatmalı yorganını..hem madii hem manevi..
birde ben şunu anlamıyorum..
burda herkes kayınvalide,görümce,elti düşmanı...
peki aranızda hiçmi görümce yok,hiçmi elti yok..
yada ömrünüzün bir döneminde sizlerde kayınvalide olmayacakmısını..
mesela ben bizim gelinden baya baya dertliyim ama korkumdan yazamıyorum
burda gelinler haksız bile olsu hep haklı gösterılıyor...
bazen objektif nakamıyorlar olaya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?