Bir merak bende ki...

canım uzatmak istemiyorum ama senin yaptıklarında az değil yani

Bencede uzatmayalım doğru söylüyorsun.
Ben bana kimse birşey yapmazsa,üzmezse, laf geçirip canımı yakmazsa, imalar yapmazsa,
kendileri yetmiyormuş gibi birde 3. diğer kişileri aileme yuvama mudahale etmeye karıştırırsa
benim karakterimi oldugu gibi kabul etmeyip habire beni didiklemeye çalışırsa
kim olursa olsun illaki bir şekilde tepki verir.
Kendime aileme sayı gösterilmesini zorlada olsa kendilerine öğrettim anlamışlarsa tabi.
Benim için önemli olan bu.
Herkes kendi yerini bilirse zaten sorun olmayacaktır.

Ne güzel söylemişsin.Bir daha da öyle bişey yapmamıştır.

Ben söylesem neler vardı da hep zamanı geçti.

sende bu var zaten,sadece sen haklısın,karşı tarafı önemsemiyorsun ama eşinle sorunlar ortaya çıkmaya başlamış bile dikkat et

sende bu var zaten,sadece sen haklısın,karşı tarafı önemsemiyorsun ama eşinle sorunlar ortaya çıkmaya başlamış bile dikkat et

Egem ben sana nazik davranmaya çalışıyorum.
''Herşeyde sen haklısın'', ''Karşı tarafı önemsemiyorsun'' çok önyargılı bir yorum olmuş.
Ne olduysa onları önemsediğim değer verdiğim için oldu zaten.
Birşey diyemiyorum dolayısıyla daha size.
Ben eşimin ailesine hiçbirşey yapmadım,ağzımı dahi açmayan insandım,
bana söyledikleri laflara ragmen bile sadece mesafemi aldım ama yine suçlu oldum.
Hiç yüz göz olmadım,ufak cevaplarla istemediğim birşey olursa saygılı bir şekilde cevap veriyordum yine.
Ama annem bile dayanamadığına göre ben yine iyi dayanmışım diyorum.
Ayrıca ben bu foruma içimi dökmek için yazmışımdır.Siz neden bu kadar üzerinize alındınız bunuda anlamış değilim.
Kaynanamla bir akrabalığınızda yok bildiğim kadarıyla.

Eşimle de aramızda hiçbir sorun yok çok şükür oda ailesinin aşırılıklarının anormalliklerinin farkındaydı.
Burda konu ayrıca ben değilim.
Beni hedef alan yorumlar yapmazsanda çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

canım bak bu konu kişiye özel değil zaten gelin kaynana konusu.2.nikinle eşinle olan sorununu yazmıştın onun için yazdım.demek sorun çözüldü iyi ne mutlu sana

aynı kendi yeni evlendiğim zamanı hatrladım biliyormusun neyseki benmkiler aileme şikayet etme cesareti gösteremedi çünkü işitecekleri lafı biliyorlardı babam derdi direk valla ben kızımı siz üzün diye vermedimyok glemıosunz yok msafr gbi geliosunz,ne arıosnz ne soruoyrsnz,benm aileme gttikmi telefonla taciz,akşam üstü gderiz gelmeseydinz hiç falan.yani nebilim çok ilgnç psikolojım çok bzuldu bde eşimle de baya bi aram kötüydü biara.takılı plak gbi o onu dedi bu bunu dedi demiyorum artık ama fiziksel sorunlar baş gösterdi şimdide kalp,mide derken ellerim ttrıyor bugn gttm olaysz geçti çok bekledm ne laf işitecem die ama 0-0 sonuçlandı

27 yaşındayım 2 yılı geçti evleneli.benimkiler bana hizmet ettirmek istedkleri için çatışıyoruz.kızlarına birbardak su getrtemzler ama bana ip takıp kukla yapmaya kalktılar otur otur kalk kalk olacak sandılar ama beklentiyle uyuşmayınca ben kötü oldum.inşallah benm eşim de görecek inancımı yitrmş değilm

evet haftada kesnlkle 2 görüşmek zorundyz çok bozuldu hemde çokkkkkkkkamin hepimizeee

Ben de nedense şunu anlamıyorum çalışan bayanlar işe başlıycam çocuğuma kayınvalidemin bakmasını istemiyorum annem baksın diyorlar.....Sebepppp??? Sizin anneniz anneanne ise diğeri de babaannnnesi....Ne demek istemiyorum !!! Kendi anneleri öz de diğeri üvey sanki böyle saygısızlıklara tahammülüm yoktur....Çok afedersiniz hamama giren terler,eşinizi seviyosanız onun ailesini de sevmek zorundasınızzzz........Haaa sevmiyosanız tabi ki ailesine de katlanamazsınız....Eşimi seviyorum ama ailesini asla diye bişey yok...Sonuçta onların ................ düşme o da...O zaman onu da sevmeyin....Vallahi kayınvalidesi melek gibi olan gelini fesat,kıskanç olanları da biliyoruz.....

Birincisi, buraya derdi olan insanlar yazıyor haliyle, yani kayınvalidesiyle güllük gülistanlık olanlar gelip buraya yazacak değil ya O sebeple tabi bakıldığında bütün gelinler kayınvalidelerinden şikayetçi gibi görünmesi normal, ama buraya yazmayıp çok iyi geçinen, gül gülistan olanlar da vardır illa. Ama burda zor bulursunuz, adı üstünde "bir derdim var" köşesi burası.
İkincisi, haklıya hakkını vereceksn arkadaş. Şimdi diyelim benim eşimin annesi bana ve evliliğime zarar veriyor, ben de haliyle dert yanıyorum, eşime de laf söylüyorum annesi için. Ama benim annem hiç karışmıyor, zararı yok. Yani burda sırf ben onun annesine haklı olarak laf söyledim diye, buna karşılık o da benim anneme durduk yere laf edebilir mi? EDEMEZ! Ancak benim annemin zararı varsa, evliliğimi sıkıntıya sokuyorsa, kocamı üzüyorsa laf edebilir, öyle ise buyursun etsin, sırf karşılık vermek adına laf ettirmem elbette
Üçüncüsü, yazmışsınız ya "erkekleri el altında tutma isteğimizden" diye, bir de şu yönden baksan "erkek anneleri neden aoğullarını el altında tutmak ister"
Dördüncüsü, demişsiniz ya "yengem annem laf etti, abim de müsade etti duysam olay çıkarırım" demişsiniz ya, inanın buna hiç hakkınız yok. Çünkü karı-koca arasında herşey kouşulabilir, yeri geliyor kendi annemizden şikayet ediyoruz, yani yengeniz eşine annenize olan bir kırgınlığını söylese ve sizde bunu duysanız olay çıkaracaksınız Çok yanlış.
Beşincisi, işte kendi ailenizden örnekler vermişsiniz, yengeniz amcanız, vs. Acaba biliyor musunuz ki kapılar kapanıp herkes evinde başbaşa kalınca neler konuşuluyor, acaba bahsettiğiniz insanlar için herşey güllük gülistanlık mıdır?
Ve sonuncusu, evet herkesin bir ailesi var, kimse ağaç kavuğundan çıkmadı? Peki nedir bu erkek tarafının evlenince kız tarafını ikinci plana atma çabaları? En basitinden düşünün, bayramlardaki adetimize bakın mesela, "önce illa erkek tarafına gidilecek, kız tarafına sonra" kuraldır, bu yüzden çok olay çıkaran kayınvalideler yok mu? Veya kız evlenir erkeğin anne babasıyla bir yaşayabilir, gayet normal karşılanır; ama erkek yaşarsa mazallah hemen isim takılır "iç güvey" diye Hep erkek tarafı beklenti içindedir, işte gelinim hizmet etsin, gelinim benle gün gün, akraba akraba, düğün düğün gezsin, gelsin gitsin, arasın sorsun. Kız tarafında böyle beklentisi olan var mıdır, gelsin damadım beni gezdirsin, benle akraba akraba gezsin dolaşsın, bana hizmet etsin diye? Varsa da sayılırdır ve istisnalar kaideyi bozmaz

Unutmayalım saygı tek taraflı olmaz, karşıdaki insan sadece ve sadece yaşı büyük diye saygıyı haketmez. Ha sadece şunu kabul edebilirim, ufak tefek sorunlar vardır ki herkeste olur, o zaman büyüktür diye susarsın. Ancak bir insan benim evliliğimi bozmaya çalışırsa, bana bile bile kötülük ederse, sırf yaşı büyük diye saygı göstermemi kimse bekleyemez

Yorumunuzu okuyunca yazmadan edemedim verdiğiniz örnekler hakkında, zira bahsettiğiniz iki konuyu da biliyorum. Ancak bence bu iki konuyu karşılaştırmak elma ile armudu karıştırmak gibi olmuş.
- Zira birinde kızın kızkardeşi zorunluluktan, sokakta kaldığı için kalıyor bir süreliğine, diğerinde erkeğin kardeşi keyfinden 3 hafta yatılı misafirliğe geliyor.
- Birinde evin hanımı istemiyor eşinin kardeşinin bu kadar uzun zaman yatılı kalmasını (dışardan bir müdahale yok, yani gelin istiyor kalmasını, ancak gelinin annesi karışıyor diye birşey yok), ancak diğerinde evin erkeği istiyor eşinin kızkardeşinin kalmasını, ancak erkeğin annesi müdahale ediyor evin dışından, yok kalmasın diye. Yani tamamen evin içinde yaşayanlara kalmış bir karara dışardan müdahale ediliyor, yani erkek istemiyor olsa eşinin kardeşini o zaman tamam deriz, ama "kayınvalide" istemiyor.
- Üstelik bahsettiğiniz konuda erkek eşinin kardeşini kabul etmiş olmasına rağmen, kayınvalidenin karşı çıkmasında (ki aslında karışmaması gerekir, bu tür şeylere o evin içinde yaşayanlar karar verir) burada ben dahil çoğu arkadaş kayınvalidenin haklı olduğunu söylemişti konu sahibi arkadaşa. O yüzden burada biraz haksızlık yapmışsınız gibi geldi bana.

Çok Doğru Tespitler Tebrik Ediyorum arkadaşımm.....

beni anlamadığınız o kadar açık ki.ben kişilerin isteyip istememesine bir şey demiyorum.benim anlatmak istediğim sitede yapılan taraflı yorumlardı.mesela kızın babası kızının yanında kalacaksa sitedeki herkes tabii kalacak o senin baban,sen varken başka yerdemi kalacak diyor.ama kaynana kayınbabaysa ne işleri var.sana güvenmiş,herkes kendi evine gitsin denip yapılan hakaretlere iyi yapmışsın deniyor.benim kızdığım taraflı yorumlar

Son düzenleme:

Ben sizi anlıyorum aslında ama, sanki yazınızdan bu konularda bütün KK ahalisi erkek tarafına saydırmış, kız tarafını kayırmış gibi bir anlam çıkardım o yüzden yazma ihiyacı hissettim, yoksa o konularda da orada erkek annelerinin haklı olduğunu belirten çok arkadaş vardır. Veya bir konu vardı bir arkadaş kayınvalideleri kalmaya geldi diye eşine tokat atmış, bayağı saygısızlık etmiş falan, orada da arkadaşın yanlış yaptığını söyleyen çok kişi oldu. Yani genelleme yapmak bana haksızlık geldi biraz. Ha ben yazıyorum buraya görüşlerimi, ama inanın kayınvalidemle bugüne kadar karşılıklı gelmiş, saygısızlık etmiş bir insan değilim. Ama sevgi saygı karşılıklı, o da bana iyidir. Kırıldığım kızdığım şeyler olmuyor mu? İlla oluyor, yüzüne söyleyecek olsam aslında çok büyük sorun olacak şeyler de oluyor, ama o bana sevgi ile yaklaştığı için bende kırıldığım zaman içime atmayı tercih ediyorum, aramızdaki diyalog bozulmasın diye. Çünkü illa ki bunca yılda ben de onun da bana kırıldığı şeyler olmuştur, istemeden yapmışımdır illa ki, ama o da ne eşimi doldurmaya ne yuvamı bozmaya kalkışır. Dedim ya herşey karşılıklı, burada öyle şeyler okuyoruz ki, başıma gelse ben de susamazdım kesinlikle. Haksızlığa gelemem yani. Saygı karşılıklı hakedilen birşeydir.
Bu arada siz de yanılmıyorsam gelininizden şikayetleriniz olduğunu ama buraya yazmadığınızı söylemiştiniz. Aslında yazsanız ne güzel olur. İnanın bu çok samimi söylüyorum, hiç olmazsa bizler de gelinler olarak, bir de karşı tarafı dinlemiş olurduk belki kendimize pay çıkarır, kayınvalidemizi anlamaya çalışırdık?

sevgili kardesim aslinda bunlarin hepsi neden yasaniyor cok acik bellide sitede konusmasi yasak.
gelinler kaynananin da bir anne oldugunu dusunmuyorlar veya damatlar kiz tarafininda bir ailesi oldugunu kabullenmiyorlar hepsi maneviyattan yoksun maneviyat eksikliginden kaynaklaniyor.
gelin dese ki esine hayatim canim cicim herneyse senin annende benim annemdir her ne soylerse soylesin basimin ustunde yeri vardir basima tac ederim saygimdan kusur etmem susarim diyebilse este kadinina kul kole olur.
ama simdiki hanimlar tutturmuslar bir benlik kavgasi gidiyor.kim kazanicak yarisindalar.dur bak oglunu elime gecirdim bundan sonra benim yonetimimde sende kimsin dis kapinin dis mandali hesabinda bir muamele yasli insanlara karsi.
diger tarafta ise kaynana oglum evlendi ama halen benim yonetimimde olsun gelinde kimmis el kizi derse iste olaylar bu sekilde baslayip ve evlilikler ne yazikki kopuyor.
halbuki insanoglu bu dunyanin kimseye kalmadigini bildigi halde bu cekismeden kendini geri cekmeden yasayip gidiyor.
huzursuzluklar catismalar derken yillar gecip gecip gidiyor sen mutsuz ben mutsuz o mutsuz.
gelinler gorumceler eltiler hepsi herseyden once birer kardes olduklarini dusunseler onlarinda huzurlari olur.
tabi kadinlar kiskanc oldugu icin hep cekememezlikten kaynaklaniyor gorumce gelin elti catismalari.
maneviyattan cok maddeye esir olmus bir toplumda yasiyoruz insanlar maddeye neredeyse tapacak dereceye geldiler.
kocasina aksam eve geldiginde eltim yeni koltuk almis bende istiyorum diyen hanimdan veyahut abimde su geline cok yuz veriyor diyen gorumceden ne beklenir.kiskanclik haset cekememezlik hepsi hepsi maneviyat eksikliginden.
kadinin saci uzun akli kisa gercekten oyle.ne kadinlar biliyorum kocalarini parmaginda oynatan. kayinvaldesiyle kendi annesinden daha yakin olan gorumcesiyle eltisiyle kardes gibi olan. ne kadinlar biliyorum aileyi aileden ayiran. kocasina surekli annesini cekistiren gorumcesini assagilayan eltisinin dedikodusunu yapan.
is yine geliyor kadinlara .....

canım annem boşver unut dediği için gelinimiz hakkında yazmak istemiyorum,ama bu haftaı sinir harbi sonucu tansiyon yüksekliği yaşadım,olanlar aklıma birbir geldi.kaç gün sinirden evden çıkmadım herkese kar nedeniyle desemde,dün çıktım ama tat vermedi.kaç gündür tansiyonum 15-11 düzeyinde arada 14-10 oluyor.sinirimide kkdan çıkardım,kafayı yedim her konuya cevap verdim,amannnnnnnnn gene sinirlendim.aslında daha çok kardeşime kızıyorum

Valla benim kaynanam kayinpederim melek. Cok seviyorum onlari. Turkiyedeler kendileri ama SIK SIK gelirler, 2-3 ay bizde kalirlar. Her gittiklerinde 2-3 gun aglarim cok alisirim onlara. Herseyimi rahatlikla paylasabilirim kaynanama Annemden pek farki yok. Kayinpederde oyle ya cok tatlilar. 5 yillik evliyim ama 4 yil nisanli kaldim. Hic sorun yasamadim esimin ailesiyle. Turkiyeyi her 3 gunde bir ararim ama esim hiccc aramaz. Ailesine duskun deil pek. Sen ara konus der aynidir der. Belki fazla duskun olmAdigi icin rahatim bilemem.

-Biz türklerin hatasi, vicik vicik, söyle mide bulandirici canim cicimlerle baslayan iliskilerimizden sonra, canin ciksin diyen bir toplumuz.
-egitimsizlikten dogan, bilgisiz davranislar ve sözlerleherkews herkesin kalbini kirabiliyor.
-birde beklentilerimiz cok birbirimizden, yani kaynananin beklentileri baska, gelinlerin baska.

Oysaki hic kimseden beklenti icinde olmadan evlenecegin erkeginde yasi olgunluga eristikten sonra kendilerince özgürce kendi imkanlariyla hayatlarini kursalar bu gibi problemler olmaz.
Cünkü herseyi bu iki insan kendi olanaklariyla yapmis.
Ve evlilige adim attiktan sonra artik bir aile olduklarini bilmeli.
Disariya cok güzel bir mesefaden baksalar, herkes hem onlari daha cok sayacak hemde daha cok sevecek.

bu herkese göre değişir herkesin eşinin ailesi iyi değilde ondan sewilmiyor...
ben görümcemsiz alışverişe çıkmaz 2 gün görmesem çıldırır gel gel diye yalvarırım resmen oda aynı şekilde....
kayınvalidemle aramdaki düzen çok iyiyidir hiç karışmaz bana ne ben giderim doğru düzgün ne o gelir ama seweriz birbirimizi ana kız gibi herşeyi konuşur gülüşür şakalaşırız...
kayınpederime ölürüm ölürüm canıma sokasım gelir onu öperken ağzımda bal tadı hissederim öle sewiyorum düşünün...
gelelim eşimin aileme yaklaşımına:annemle arası düğün arifesinde açıldı çok çabaladım ama arada şuan müthiş bi soğukluk var annemdede ondada görüşmezler doğru düzün...
babamın her sölediği kelimenin altında birşey arar bana gelip anlatır baban ne yapmaya çalışıyor ne dmek istiyor der beni çıldırtır...
kardeşlerimin hepsini çok sewer (4 kardeşim var) ama onlardada hoşuna gitmeyen bişey olursa kelimesini eder...
şimdi gelelim benim eşimle ilişkime ALLAH nazalardan saklasın ben çewremde böle huzurlu mutlu sağlıklı gelişen gittikçe iyiye giden bana bukadar ayak uyduran birbirlerine bukadar düşkün üstüne titreyen ne ewlilik gördüm nede iki eş...
başlarda annemle arası bozuk diye çok tartıştım oda inadına daha çok üstüme geldi...illaki bende ailesinden birilerine kırılmış ve bunu eşime lanse etmişimdir ve o aileisni savunmak yerine bana haklı olduğum knularda destek çıkmış asla ve asla ailesine gidip madmaze böle böle diyor sizin için dememiştir....
bende artık boşverdim ailemle arası uzaktan bakıldığında mükemmel ama içimiz farklı düzelicekse bu benim zorumla olmaz zaten...
8 aylık ewliyim nezaman senin aieln benim ailem muhabbetlerini kestik 3 ay önce hayatımıız mükemmel aramızdaki tek sorun buydu ve şimdi bebek istiyoruz...eğerki ailelerimiz bu ewliliğin ön planında olsaydı sonumuzu düşünemiyorum bile...en başta iş erkekte bitiyor arkadaşla bir erkek anasıyla kaısının yerini ayırt edemiyorsa hiç ewlenmeyecek...
ve bir anne oğlunu el kızı gördüğü gelin adayıydan kıskanıyor ve bu ewlilikte bir düzen oturmasını sindiremiyorsa oğlunu ewlendirmiycek...
saracak pamuklara koynunda yatıracak birrrr ömürrrr benim nacizane fikirlerim bunlar uzun oldu okuyupta yorulan herkesden özür dilerim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…