bir minubus vakasi..

başlığı gördüğümde yeni bir özgecan vakası sandım kalbime iniyodu az daha gözünüzü seveyim daha anlaşılır yazın başlıkları
konuya gelince neden indiniz inat edip inmeseydiniz keşke
siz bir kişi parası vermişsiniz bir kişi oturuyor gerisinden kime ne
sırf büyük diye 30 yaşındaki insanlar için çocuğumu hayatta kaldırmam yerinden o da yorgun hasta koşturmuş olabiliyor
sadece yaşlı hamile kucağında bebek olan veya çok şişman olan kişilere yer veririm ki çoğunlukla da kendim kalkarım kızım oturur parasını verdiğim halde
bunlar iyice gemi azıya aldı artık

şöförün gözünde hanımefendi 1 kişi değil ki.2 kişilik yer kaplıyor ondan sinirlenmiştir şoför.keşke 1 kişi için daha ödemeyi teklif etseymiş.

İstanbulda çok minibüse binmedim
Ama bekarken durduğum şehirde çocuğu kucağına alırsan ya da ayakta durursa para almıyorlar
Ama koltuğa oturduğunda alıyorlar
Çünkü siz koltuğa oturmak için para vermiyorsunuz bindiğiniz için para alıyorlar ayakta gidenden de alınıyor
Siz bu durumda tek ücretle hem koltuğu hem de ayakta bir kişilik yer işgal etmiş oluyorsunuz
Şoför bunu görmezden de gelebilir para da isteyebilir onun inisiyatifine kalmış
Ama ücret istemesi de çok anormal gelmedi bana

1.5 yaşındaki çocuk minibüse bindiğinde yer varsa ücretide ödenmişse keinlikle oturarak gitmelidir. yetişkinden ziyade güvenlik açısından onun oturmaya hakkı vardır bence

Ani bir frende emniyet kemeri olmayan bir koltukta kafasını ön koltuğa vurma ihtimali oldukça güvenli göründü bana da şimdi.

Ben 10 yaşındaki yeğenimle bir yere giderken bile arka koltukta oturtup kemerini bağlıyorum. Demek ki minibüsler kendi aracımızdan daha güvenliymiş.

Ani bir frende emniyet kemeri olmayan bir koltukta kafasını ön koltuğa vurma ihtimali oldukça güvenli göründü bana da şimdi.

Ben 10 yaşındaki yeğenimle bir yere giderken bile arka koltukta oturtup kemerini bağlıyorum. Demek ki minibüsler kendi aracımızdan daha güvenliymiş.

ayakta sallana sallana gitmesindense oturmasını ve emniyet kemeri görevini bizzat görmeyi tercih ederim. tabiki gönül isterki herkes kendi özel aracına binsin bi yerlere gitsin. ama mümkün değil. bu durumdada olabilecek en iyi çözümler üretilmeli.

ayakta sallana sallana gitmesindense oturmasını ve emniyet kemeri görevini bizzat görmeyi tercih ederim. tabiki gönül isterki herkes kendi özel aracına binsin bi yerlere gitsin. ama mümkün değil. bu durumdada olabilecek en iyi çözümler üretilmeli.

Kucağa alınacak boyuttaki çocuk neden ayakta gidiyor? En güvenli yer kucak değil midir? Yanınızdaki çocuğu tutmak mı kolay kucağınızdakini mi?

Çocugun parasınıda verip miss gbi otursaydınız.. Densiz bir sürücüye denk gelmişssiniz , şikayet edin bencede temizlensin dangalaklar..

toplumsal mesajlara geçtik madem bi tane de benden olsun;şoförlere azıcık insanlık ve kibarlık eğitimi verilsin

geçen gün daha yolcu binmeden hareket etti ve yaşlı amca düşüyordu neredeyse.bu da yetmezmiş gibi amcaya bağırdı çağırdı,zavalla adam çok utandı.şoför bağırmalarına devam etseydi annemi daha fazla tutamayacaktım şoförü parçalayacaktı.

Kucağa alınacak boyuttaki çocuk neden ayakta gidiyor? En güvenli yer kucak değil midir? Yanınızdaki çocuğu tutmak mı kolay kucağınızdakini mi?
5 yaşındaki çocuğunuzu ve çantanızı kucağınıza alıp seyehat ettinizmi hiç? o bacak bacaklıktan çıkıyor yanınızdakide perte çıkıyor.neyse sıkıldım uzatmayacağım yaşayan bilir

Eskiden bu tarz sorunlar olmazdı.
Dolmuşlarda sıkış tepiş bırak şehir içini Bayramlarda köye giderdik uzun yolculuklara.
Bizler de çocuktuk..
Ama ne Haddimize annemiz babamız kalk kucağına otur diyince inatlaşmayı
Sere serpe kucaklarda giderdik saatler boyu..istifra edenler mi ararsın..
O çocuklar mı avantajlıydı, şimdikiler mi bilinmez...
Konu sahibiyle de alakalı değil görüşlerim daha çok genel..
Tramvayda yaşlı dede bastonla ayakta durdu çocuk oturtuldu.. Dede çok kızdı.
Ne biliyim, bırak hastalığı sağlığı artık çocuklar çok şımartılıyor pohpohlanıyor.
Bu nesil 3-4 yasında kalkması gerekip dedenin oturması gerektiğini anlamassa büyüyünce onlardan ne zaman bekliyecez saygıyı sevgiyi.
Çocuklar özgüven sahibi olsun diye hiç ciddi bi şekilde konuşulup hataları gösterilmiyor hep göz yumuluyor.
Sonrasında tramvayın ortasında annesinin o ciddi ses tonundan durumun ciddiyetini anlamayan fazla şımartılan nesiller meydana geliyor.
Lütfen alınmayın.
Size değil sözüm.
Çocuğunuz hastaymış, ama toplu taşıma araçlarında çocuk hasta olmasa da çok vaka oluyor buna benzer.
Günümüzde çekinecekleri bir ebeveyn yok çocukların eskiden anneden korkmasa babadan çekinirdi o olmasa ortamdaki yabancıdan çekinirdi çocuk.

dantoş bana da alsana bi araba :))

kızın nasıl,küçük ressamın elindeydi dimi sorunu öyle hatırlıyorum,daha iyi İnşallah.
olsa tükan senin bebişim
küçük ressam bir dali bir picasso falan olursa inşallah
iyi ya saolasın elindeydi kitle tekrar oluştu doktor söylemişti zaten olur diye ama artık ne olduğunu bildikleri için tekrar ameliyat etmeyecekler kontrolde sadece

şoför sıkıntılıymış sanırım.. siz ne güzel düşünüp çocuk kalkmıyor diye kendiniz kalkmışsınız ama şoför bunu anlayamamış.. ne insanlar var ya

siz herkesten beklenmeyecek bir zariflikle hak geçmesin diye kendi yerinizi boşaltmışsınız buna rağmen tepki görmüşsünüz öyle mi? inanamıyorum bu insanlara :(
7 aylık hamileydim havaalanı aracına bindik çok kısa bir yol yer verseler de oturmaya gerek yok ama benden sonra engelli birini bindirdiler adamcağızı iki yandan tutmuşlar ayakta zor duruyor hanımefendi (!) nin biri iki çocuğuyla yayılmış oturuyor engelli vatandaş tam tepesinde! tenezzül etmedi ya çocuğunu yanına iliştirmeye! o kadar sinirlendim ki sesli sesli söylenmeye başladım eşime. kadın aval aval yüzüme bakıyor. engelli vatandaşın yanındakilerden biri "boşver abla insanlık yok demek ki" dedi bana. kadın bunun üstüne bile tınmadı yolculuğun sonuna kadar ağzında yaya yaya çiğnediği sakızıyla gamsız gamsız oturdu.
keşke her yolcu sizin gibi duyarlı olsa, yanlış ortam yanlış insanlar sıkmayın canınızı.

Hayirli geceler hanimlar..

Hemen konuya giriyorum. 5 yasindaki oglumun doktor kontrolu vardi hastaneye gitmek icin minubuse bindik. Son duraktan bindigimiz icin koltuklar bostu ve oglum yanima oturdu. Haliyle minubus dolmaya basladi ve yer acmak icin oglumu kucagima almak istedim.

Normalde yapmaz ama hastaligin da verdigi huysuzlukla inat etti kucagima gelmedi. Bende kimsenin hakkina girmemek adina yerimdem kalktim.

Kimse oturmadi ben rica ettim cekinmeyin lutfen oturun diye oturan olmadi.

Bu durum sofor beyin gozune batti tabi cocugu kaldirmadan minubusu hareket ettirmeyecegini soyledi.. Cocugumun hasta oldugunu yerime onu oturtmak istedigimi soyledim..

Minubus doldukca doldu bense soforun rahatsiz edici bakislariyla ve oglumun inadi arasinda sıkıştım.

Sonunda odedigim ucreti iade aldim ve minubusten indim. Indim ama sinirden kipkirmizi olmustum. Oglumun yaninda tartisma yasamak istemedigim icin indim ama sinirimi alamamistim.. En cokta hakkimi aramadim diye kizdim kendime..
ne kadar ince düşünmüssünüz sinirlenmektede çok haklısınız yazık böyle insanlara........

Hayirli geceler hanimlar..

Hemen konuya giriyorum. 5 yasindaki oglumun doktor kontrolu vardi hastaneye gitmek icin minubuse bindik. Son duraktan bindigimiz icin koltuklar bostu ve oglum yanima oturdu. Haliyle minubus dolmaya basladi ve yer acmak icin oglumu kucagima almak istedim.

Normalde yapmaz ama hastaligin da verdigi huysuzlukla inat etti kucagima gelmedi. Bende kimsenin hakkina girmemek adina yerimdem kalktim.

Kimse oturmadi ben rica ettim cekinmeyin lutfen oturun diye oturan olmadi.

Bu durum sofor beyin gozune batti tabi cocugu kaldirmadan minubusu hareket ettirmeyecegini soyledi.. Cocugumun hasta oldugunu yerime onu oturtmak istedigimi soyledim..

Minubus doldukca doldu bense soforun rahatsiz edici bakislariyla ve oglumun inadi arasinda sıkıştım.

Sonunda odedigim ucreti iade aldim ve minubusten indim. Indim ama sinirden kipkirmizi olmustum. Oglumun yaninda tartisma yasamak istemedigim icin indim ama sinirimi alamamistim.. En cokta hakkimi aramadim diye kizdim kendime..
plakasını aldıysanız hemen şikayet edin

Back
X