bir minubus vakasi..

Bakış açılarımız çok farklı. Bizim çocuklar kucağa oturunca incileri dökülmüyordu. Bizim de kucağa oturduğumuz zamanlarda dökülmedi. Sizinkiler altın varaklı falan herhalde.
Ben çocukken hiç otobüse minibüse binmedim babamın arabası hep vardı çok şükür. Kuzenimin de öyle. Ama ben o sıra öğrenciyim, anne babası çalışıyor ve ona ben bakıyordum. Haliyle onunla vakit geçirmek, eğlendirmek için mecbur metroya otobüse bindim. Arabam yoktu. Çocuğumuz altın varaklı değil ama sorunluydu. Her halta ağlayıp zırlayan bir tip olduğuna göre, rezil olmak yerine servis saatlerinin yoğunluğunu ayarlayıp onun da ücretini verip oturtmak en güzeli. Bunda yanlış olan bir şey yok. Ayrıca herkesin çocuğu kıymetlidir. O çocuğa doğduğundan beri ben baktım. Tabi ki benim gözümde altın değerinde.

Ben çocukken hiç otobüse minibüse binmedim babamın arabası hep vardı çok şükür. Kuzenimin de öyle. Ama ben o sıra öğrenciyim, anne babası çalışıyor ve ona ben bakıyordum. Haliyle onunla vakit geçirmek, eğlendirmek için mecbur metroya otobüse bindim. Arabam yoktu. Çocuğumuz altın varaklı değil ama sorunluydu. Her halta ağlayıp zırlayan bir tip olduğuna göre, rezil olmak yerine servis saatlerinin yoğunluğunu ayarlayıp onun da ücretini verip oturtmak en güzeli. Bunda yanlış olan bir şey yok. Ayrıca herkesin çocuğu kıymetlidir. O çocuğa doğduğundan beri ben baktım. Tabi ki benim gözümde altın değerinde.

Hah konu babamızın arabasına da geldi tam oldu.. ;)
Size cevap vermiyorum artık farkındaysanız, size yazmadığım mesajları da alıntılamayı bırakabilirsiniz bence.

Şunu da ekleyeyim bakış açılarımızın farklı olduğunu kendiniz de belirtmişsiniz. Bunu anladıysanız, bakış açımı değiştiremeyeceğinizi de anlamış olmanız lazım. Ben bunda bir yanlışlık görmüyorum. Çok şükür cahil veya anlayışsız biri değilim. Yorgun argın insana yer vermesini ben de bilirim. Kaldı ki ben bunu yalnız olduğum zaman hep yapıyorum. Ama parasını verdiğim ve kucakta durmayan bir çocukla birlikteysem ve yanım boşsa onu oturturum. Gerekirse kendim kalkar onu oturturum. Boş yer yoksa da bir sonraki vasıtayı beklerim zaten. Doğup büyüdüğüm şehirde ne olup ne olmayacağını az çok tahmin edebilirim sanırım.

Hah konu babamızın arabasına da geldi tam oldu.. :KK66:
Size cevap vermiyorum artık farkındaysanız, size yazmadığım mesajları da alıntılamayı bırakabilirsiniz bence.
Sayenizde. Konuyu küçüklüğüne getiren sizsiniz. Yoksa görmemiş biri değilim, siz bu konuya getirmeden yazmadım zaten onu. Anlamadığım şey şu, tamam cevap vermiyorsunuz da, neden ben sizle ilgili bir şey söylememişken sizle ilgisi olmayan fikrime yorum yapıyorsunuz? Ben hanım efendiye kibarca görüşümü belirttim. Herkesin düşünce yapısı farklı. Sizi ilgilendiren ne oldu da konu sahibine olan yorumumu alıntıladınız? Hadi ben sadece benimle ilgili olanı alıntılıyorum. Şu an kendi yaptığınız şeyi eleştiriyorsunuz bende. Aynı anda kendinizle çelişiyorsunuz. Her neyse, kimse kimseyi alıntılamasın. Konu sahibinin konusundan sapıyoruz. Herkes istediğini düşünmekte özgür. Aynı fikirde olmak zorunda da değiliz.

Sayenizde. Konuyu küçüklüğüne getiren sizsiniz. Yoksa görmemiş biri değilim, siz bu konuya getirmeden yazmadım zaten onu. Anlamadığım şey şu, tamam cevap vermiyorsunuz da, neden ben sizle ilgili bir şey söylememişken sizle ilgisi olmayan fikrime yorum yapıyorsunuz? Ben hanım efendiye kibarca görüşümü belirttim. Herkesin düşünce yapısı farklı. Sizi ilgilendiren ne oldu da konu sahibine olan yorumumu alıntıladınız? Hadi ben sadece benimle ilgili olanı alıntılıyorum. Şu an kendi yaptığınız şeyi eleştiriyorsunuz bende. Aynı anda kendinizle çelişiyorsunuz. Her neyse, kimse kimseyi alıntılamasın. Konu sahibinin konusundan sapıyoruz. Herkes istediğini düşünmekte özgür. Aynı fikirde olmak zorunda da değiliz.
Konuyu babanızın mal varlığına ben getirmedim. Sadece biz de kucağa oturduk bişey olmadı dedim.
Bir mesaja üç mesaj cevap vereceğinizi bilseydim alıntılamazdım zaten. Biz burda genelde sadece konu sahibini değil birbirimizi de alıntılarız konuya verilmiş cevaplardan. Bu kendimle çelişmek değil. Konu sahibine yazdığım bir mesajı alıntılamadınuz siz. Başka bir üyeyle olan konuşmamı alıntıladınız. Her neyse önemli olan bu değil zaten, önemli olan size cevap vermediğim halde hala bana yazıyor olmanız. Ayrıca neden bu kadar sinirlendiğinizi kestiremiyorum. İçten içe bana hak verdiğiniz için olabilir belki.
Ankara da benim de gözlemlediğim bir çocuk oturtma olayı var malesef. İzmirde pek rastlamayız böyle şeylere. Rastlarsak da tepki veririz anormal bir durum yoksa...

Konuyu babanızın mal varlığına ben getirmedim. Sadece biz de kucağa oturduk bişey olmadı dedim.
Bir mesaja üç mesaj cevap vereceğinizi bilseydim alıntılamazdım zaten. Biz burda genelde sadece konu sahibini değil birbirimizi de alıntılarız konuya verilmiş cevaplardan. Bu kendimle çelişmek değil. Konu sahibine yazdığım bir mesajı alıntılamadınuz siz. Başka bir üyeyle olan konuşmamı alıntıladınız. Her neyse önemli olan bu değil zaten, önemli olan size cevap vermediğim halde hala bana yazıyor olmanız. Ayrıca neden bu kadar sinirlendiğinizi kestiremiyorum. İçten içe bana hak verdiğiniz için olabilir belki.
Ankara da benim de gözlemlediğim bir çocuk oturtma olayı var malesef. İzmirde pek rastlamayız böyle şeylere. Rastlarsak da tepki veririz anormal bir durum yoksa...

BAN-LA-NA-CAK-SI-NIZ!!! :KK31:

Ben de daha önce hiç oturmadığımızı ve nedenini belirttim. Ortada mal varlığı yok yani. Araba bu. Bunun Şahini de var, Murat 131'i de var, Doğanı da var, Mercedes'i de, BMW'si de. Yani 2000 liraya da araba alınabiliyor. Bu bir ayrıcalık veya mal varlığı belirtisi değil.Ben marka belirtmedim. Belirtsem haklıydınız. Başka bir üyeyle olan konuşmanızda benim görüşlerimle ilgili mevzu vardı. Ayrıca siz yine çeliştiniz. Çünkü benim başka bir üyeye yaptığım yorumu alıntıladınız. Konu sahibi üye değil mi? Eeee? Demek ki siz aynını yaptınız ki ben de yaptım. Bana cevap vermiyorsunuz da ben kendi kendime olmayan mesajı mı alıntıladım hanım efendi? Ben görüş belirttim, siz mesajımı yanlış anlayıp alıntıladınız. Ben de özellikle her noktayı belirtiyorum, yanlış anlaşılmamak adına. Hepsini bir mesajda uzun uzun da yazabilirdim.
Sinirlenme sebebimi de belirteyim. Benim görüşüme saygı duymayıp, eleştirmeniz. Benim görüşüm bu. Kimseyi de ilgilendirmez. Karışan olursa da haklı olarak sinirlenirim. Size hak versem yüz tane mesaj yazmam. Haklısınız der susarım. Ne yani herkes hak verdiğine mi sinirleniyor?
Aynı şehirlerde yaşamıyoruz. Aynı fikirlere sahip değiliz. Olmak zorunda da değiliz. Herkes burada birbirini alıntılayabilir. Ama kimse kendine laf atmadığım ve kişisel haklarına alenen saldırıda bulunmadığım müddetçe, beni düşüncelerimden dolayı eleştirip yargılayamaz. Yaparsa, kendi benim haklarıma saldırıda bulunmuş olur ben de bu durumda kendimi istediğim gibi savunurum. Konuyu kapatalım lütfen. Sonuçta ikimiz de birbirimizin fikrine saygı duymalıyız. Duymasak bile bizi ilgilendiren bir durum yok ortada. Tartışmaya gerek yok.

BAN-LA-NA-CAK-SI-NIZ!!! :KK31:
Ayneeeeennn. Ben zaten hep bu yüzden yasaklanıyorum. Biri geliyor, yorumuma yorum yapıyor, ben de haklı olarak cevap veriyorum, çenem çekilsin, beynim dursun. Hep yasaklanıyorum. Gerçekten her seferinde böyle oldu. Birbirimizin fikirlerine saygı duymayı, en azından aynı düşünmüyorsak bile karışmamız gerektiğini öğrenmeliyiz. Çocuk değiliz sonuçta.

ben bazen yaşlı teyzelere bile kızardım içten içe
tam iş çıkış saatinde mesela, bazen metrobüse binerdim
benim gibi işten yorgun argın dönen bir sürü insan
teyzeler oh alışverişten dönüyor, günden dönüyor
gözünün içine bakıyor kalk da o otursun diye
teyze yarım saat - 1 saat erken dön evine işte:confused:
bırak da oturalım :KK70:
Muzurtilki, konudan bagımsız olacak ama forumun en mantıklı en sagduyulu uyesisin. Yorumlarını cok begeniyorum denk gelmisken soylemek istedim.

Konu sahibi cocuga ucret vermediysen sofor haklı, zira ayakta da dursan yer isgal ediyorsun ve sofor senin yerine birini alamıyor. Yani bir bilet fiyatına bir cocuk bir yetiskinin seyahati soz konusu. Adam amme hizmeti yapmıyor ki ticari bir faaliyet sonucta. Ucret odediysen de yine kucaga alınabilir bi cocuk nedeniyle bir kisinin ayakta kalması, hatta sen kalkmıssın kimse de yerine oturmamıs etti mi sana iki kisi, soforun sinirini bozmustur ki adama haksız diyemiyorum

Ben de daha önce hiç oturmadığımızı ve nedenini belirttim. Ortada mal varlığı yok yani. Araba bu. Bunun Şahini de var, Murat 131'i de var, Doğanı da var, Mercedes'i de, BMW'si de. Yani 2000 liraya da araba alınabiliyor. Bu bir ayrıcalık veya mal varlığı belirtisi değil.Ben marka belirtmedim. Belirtsem haklıydınız. Başka bir üyeyle olan konuşmanızda benim görüşlerimle ilgili mevzu vardı. Ayrıca siz yine çeliştiniz. Çünkü benim başka bir üyeye yaptığım yorumu alıntıladınız. Konu sahibi üye değil mi? Eeee? Demek ki siz aynını yaptınız ki ben de yaptım. Bana cevap vermiyorsunuz da ben kendi kendime olmayan mesajı mı alıntıladım hanım efendi? Ben görüş belirttim, siz mesajımı yanlış anlayıp alıntıladınız. Ben de özellikle her noktayı belirtiyorum, yanlış anlaşılmamak adına. Hepsini bir mesajda uzun uzun da yazabilirdim.
Sinirlenme sebebimi de belirteyim. Benim görüşüme saygı duymayıp, eleştirmeniz. Benim görüşüm bu. Kimseyi de ilgilendirmez. Karışan olursa da haklı olarak sinirlenirim. Size hak versem yüz tane mesaj yazmam. Haklısınız der susarım. Ne yani herkes hak verdiğine mi sinirleniyor?
Aynı şehirlerde yaşamıyoruz. Aynı fikirlere sahip değiliz. Olmak zorunda da değiliz. Herkes burada birbirini alıntılayabilir. Ama kimse kendine laf atmadığım ve kişisel haklarına alenen saldırıda bulunmadığım müddetçe, beni düşüncelerimden dolayı eleştirip yargılayamaz. Yaparsa, kendi benim haklarıma saldırıda bulunmuş olur ben de bu durumda kendimi istediğim gibi savunurum. Konuyu kapatalım lütfen. Sonuçta ikimiz de birbirimizin fikrine saygı duymalıyız. Duymasak bile bizi ilgilendiren bir durum yok ortada. Tartışmaya gerek yok.

İyi geceler diliyorum. :KK54:

Muzurtilki, konudan bagımsız olacak ama forumun en mantıklı en sagduyulu uyesisin. Yorumlarını cok begeniyorum denk gelmisken soylemek istedim.

Konu sahibi cocuga ucret vermediysen sofor haklı, zira ayakta da dursan yer isgal ediyorsun ve sofor senin yerine birini alamıyor. Yani bir bilet fiyatına bir cocuk bir yetiskinin seyahati soz konusu. Adam amme hizmeti yapmıyor ki ticari bir faaliyet sonucta. Ucret odediysen de yine kucaga alınabilir bi cocuk nedeniyle bir kisinin ayakta kalması, hatta sen kalkmıssın kimse de yerine oturmamıs etti mi sana iki kisi, soforun sinirini bozmustur ki adama haksız diyemiyorum

S sophronie , iltifatların için teşekkür ederim, utandım vallahi:KK23:

:KK19::KK50:

kızım ameliyat olmuştu burdan istanbula götürdüm kontrole dikişleri falan alındı pataloji raporu çıktı zaten sinir stres evden sabah 6da çıknışım 54857438759387 otobüs minibüs değiştirerek gitmişim biraz da gezdirdim miniatürk eminönü falan kafası dağılsın diye gece saat olmuş 1 minibüsteyiz eve dönüyoruz artık bi kadınla genç kızı bindi kadın bi yere kondu kızı ayakta kızıma dönüp dönüp bakıyolar fısıldaşıyolar ben yorgun argın stresli delircem artık o an yeğenim aradı kızımın durumunu sordu telde anlatırken dikişler alındı falan diye anladılar çocuk hasta da sustular

böyle durumlarda hep aklıma gelir eskiden burdakilerin tevellütü yetmez sen bilirsin belki =))) dikkat programları vardı bugünün kamu spotları genç bir çocuk otobüste oturuyordu iki yaşlı kadın da kafasında bık bık edip duruyor onu ayıplıyorlardı çocuk sonunda koltuğun altından koltuk değneklerini çıkarıp değneklere dayanıp kadınlara yer vermişti 25 sene oldu belki hiç unutmam
eşek değiliz heralde biz de biliriz gerektiğinde gerekeni yapmayı yapmıyorsak bir sebebi vardır insanlar bir düşünseler

Cok gecmis olsun size..

Ayyy manyak mıdır nedir ya. Valla açıkçası trafikte manyak manyak adamlar görmekten bıktım.

Evet ekstra ayakta yer işgal etmiş oldun şoförün gözünde ama, o şoförler bilmiyorlar mı ayakta yolcu aslen yasak. Hiç kimse ayakta olmamalı, bu uyanık da ekstra ayaklı yolcu alamıyacağım diye laf etmiş , terbiyesiz. Hepsinin gözünden para fışkırıyor, yolcuları 2 lira olarak görüyorlar. Şu arkaya ilerleyelim laflarıma da bitiyorum, kardeşim sanarsın uzay boşluğu var orda.

Ne vicdansiz insanlar var ya, insanliktan nasibini alamamis. Siddete karsi olsam da, cesaret edip boylelerinin kafasina cantayi gecirip oyle ineceksin o otobusten.

Keşke o bakışlara hiç aldırmasaydınız.. Yolcularla kendi aranızda anlaştıysanız ona birşey demek düşmez.
Bu durumda yapılacak iki şey , sizinde yaptığınız gibi yerinizden kalkılması ya da iki ücret ödemektir.

Hayirli geceler hanimlar..

Hemen konuya giriyorum. 5 yasindaki oglumun doktor kontrolu vardi hastaneye gitmek icin minubuse bindik. Son duraktan bindigimiz icin koltuklar bostu ve oglum yanima oturdu. Haliyle minubus dolmaya basladi ve yer acmak icin oglumu kucagima almak istedim.

Normalde yapmaz ama hastaligin da verdigi huysuzlukla inat etti kucagima gelmedi. Bende kimsenin hakkina girmemek adina yerimdem kalktim.

Kimse oturmadi ben rica ettim cekinmeyin lutfen oturun diye oturan olmadi.

Bu durum sofor beyin gozune batti tabi cocugu kaldirmadan minubusu hareket ettirmeyecegini soyledi.. Cocugumun hasta oldugunu yerime onu oturtmak istedigimi soyledim..

Minubus doldukca doldu bense soforun rahatsiz edici bakislariyla ve oglumun inadi arasinda sıkıştım.

Sonunda odedigim ucreti iade aldim ve minubusten indim. Indim ama sinirden kipkirmizi olmustum. Oglumun yaninda tartisma yasamak istemedigim icin indim ama sinirimi alamamistim.. En cokta hakkimi aramadim diye kizdim kendime..

siz kesin bursadasınız çünkü bursanın minübüsçüleri kadar kötü yoktur bence

Back
X