• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir mucize istemiştim.

bence tüp bebek deneyin benim 4 yıl olmadı asılamalar çatlamalar tüp bebek dahil herşey denedim olmadı daha sonra hiç beklemediğim anda geldi meleğim tedaviyi bırak alı 1 yılı geçmişti umut hep vardı ama olmaz diye düşünürken çok şükür olmuş benim haberim yokmuş üzülme demek olmaz biliyorum bende yaşadım ama Allaha tevekkül çok önemli siz tüp bebekte deneyin inşallah en kısa zamanda olur :)

İnsan bazen hakkında hayırlı olmayan bir şeyi öyle çok öyle ısrarla istiyor ki, sonunda Allah sanki "Al kulum, istediğini vereyim de neden vermediğimi kendin gör" dercesine onu kuluna yaşatıyor. Sonra insan öyle çekiyor, öyle bunalıyor, öyle daralıyor ki duasının neden kabul olmadığını acı da olsa anlıyor. Bu sefer de "Allah'ım bu hali benden al" diye dua etmeye başlıyor. Sonra Allah kulunun duasını yine kabul edip, o hali de ondan öyle bir alıyor ki bir daha aynı şeyi hissetmesi mümkün olmuyor. Yani bizim hayr-ı, hayırla istememiz gerekir. Lakin öyle dil alışkanlığından değil, gerçekten anlamını idrak ederek demen gerekir ki peşinden gelecek hallere şikayet etmeden teslim olabilesin. Unutma senin için hayırlı olan nedir asla bilemezsin. Çünkü Allah kulunun teslimiyetini ancak o bilmezken görür. Ben bu sözlerin anlamını yaşayarak öğrendim. Her ay farklı bir doktoru denediğimde, bir sorun yoksa nasıl olmaz diye isyanlarımda, sonra 3 aylıkken kalbi durduğunda. Demem o ki nasip canım benim, hakkımda hayırlısını nasip eyle de önce tevekkül et. Kalbi durduğunda ben deliye dönüp neden diye isyankar oldum. Ama doğsa hasta olacaktı. Rabbim büyük hepimizin imtihanı ayrı, elbet vardır zamanı içini ferah tut.

PKO hastasıydım ilaçsız adet görmem çok zor bi olaydı.Düzenli kontrollere giderdim ama çocuk sahibi olmak için değil sadece kistlerden kurtulup normal bi şekilde adet görebilmek için.

Çocuk meselesini hiçbi zaman kafaya takmadım evliliğimde 4 yıl bitmişti doğum kontrol hapı çok zararlı bişi olduğu için bırakmak zorunda kalmıştım düzenli regl olamıyordum bu yüzden de.Doktor bigün çocuk isterseniz aşılama yapıcaz demişti ama ben hiç oralı olmamıştım çünkü ne eşim hadi çocuk olsun diyodu ne de ben bu yüzden psikolojim hiç bozulmadı.Bi gün çocuk sahibi olmayı hiçbi zaman hayal etmemiştim, hatta bu dünyada herkesin ürememesi gerektiğine dair de ciddi düşüncelerim vardı.Ama bir yandan da zamanında regl olamamak ve tıkanmak, o hormonel değişiklik, o şişkinlik, o aylar süren gerginlik beni yiyip bitirmeye başlıyordu.

Daha sonra tavsiye üzerine aslan pençesi çayı içmeye başladım.Öyle ayda her gün falan değil belki 2-3 kere.Bir yandan da yaza fit girmek için spor yapmaya başladım.Aslan pençesi çayını ilk ay içtiğimde tam zamanında adet görebildim.2. ay ise sürpriz bir şekilde hamile kaldığımı öğrendim hatta bunla ilgili konularım var.Benim için tam anlamıyla şok bir durum olmuştu çünkü bir gün çocuk sahibi olmak hayat boyu planlarımda yoktu.

Diyeceğim o ki muhakkak kilo ver, spor yap, aslan pençesi çayı ve içebilirsen civan perçemini dene.Ve benim önerim bu konuyu bi süreliğine rafa kaldır.Çünkü bu konuya çok saplanmışsın ve bu haldeyken tüp bebek de boşa olur bence, önce kendini topla...

Bence oluruna bırakma. Dene deneyebildiğini daha çok gençsin. Kaynımda da vardı aynısı diye konuya girmek istemiyorum ama eski komşumuz yıllarca, defalarca denedi. Artık yaşı da ilerlemişti ve sonunda üçüzleri oldu çok sağlıklı bir şekilde. Yöntemlerini bilmiyorum ama ben bir şeyi bu kadar çok istesem son noktaya kadar denerdim sağlığım müsaade ettikçe.

Bence daha fazla yorulmadan,hırpalanmadan tüpbebek yaptırın.
Ayrıca dediğiniz gibi psikolojinizi kendiniz düzeltmişsiniz zaten.Anne olmak icin güçlü olmak gerekir ve siz anneliğe ilk adımı atmışsınız bile :KK66: ikinci adım doğru karar sonrası karın burunda oluyo zaten :)
Ben yıllarca tüp bebek konusunda emin olamayıp aşılamalarla ,ignelerle,doğal kurlerle vakit kaybetmişim.tabi işin nasip kısmı da var ama psikolojimi çok yıpratmışım bu süreçte.
Önce tatil sonra bebek çok iyi bir sıralama bu arada.
Ne karar verirseniz verin onun en doğru karar olduğuna ilk kendiniz inanın.Bebiş için şimdiden tebrikler ;)

Bende nedense bi yerde bi yanlış yaptım bi günah işledim anne olmayı hak etmiyorum onun bedelini ödüyorum gibi düşünüyorum ama ne yanlış yaptıgımı bilmiyorum. Herkes aynı düşünceye kapılıyor demekki.
Bende aynı şeyleri düşünüp duruyorum. Ne kadar sanssizim diyorum bide. Dord kız kardesiz hepsininki oldu eşimin kardeslerinin hepsi ilk yıl baba oldular oda benim gibi kendini sanssiz görüyor. Yorucu yıpratıcı bir süreç. Allah hepimize yardım etsin

Bende aynı şeyleri düşünüp duruyorum. Ne kadar sanssizim diyorum bide. Dord kız kardesiz hepsininki oldu eşimin kardeslerinin hepsi ilk yıl baba oldular oda benim gibi kendini sanssiz görüyor. Yorucu yıpratıcı bir süreç. Allah hepimize yardım etsin
Amin :/ Bendede durum aynı etrafımda bekleyen kalmadı benden sonra evlenenler 2. Doguruyorlar neyi çok istersek onunla imtihan oluyoruz işte.
Kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama daha 21 yasındasın umutsuz olma ve tedavi oluyorsan erteleme ben birazda bunun çilesini çekiyorum.

Amin :/ Bendede durum aynı etrafımda bekleyen kalmadı benden sonra evlenenler 2. Doguruyorlar neyi çok istersek onunla imtihan oluyoruz işte.
Kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama daha 21 yasındasın umutsuz olma ve tedavi oluyorsan erteleme ben birazda bunun çilesini çekiyorum.
Iki yillik evliyim ama çok yiprandim bir düşügum var en cokta o yıprattı beni bir turlu unutamıyorum hele bu ay. Beni öldürüyor bu düşünce,bu ay doğum yapacaktim ama olması ışte. Hayatimin hediyesi kayıp gitti öylece ellerinden. Hep suçlandım ne yaptında düşük yapmayı becerdin dedi kaynanam ve onun gibi cahiller. Biliyorum sacmaliyorlardi ama canimda yanıyordu. Hep suçlandım bende kendimk ama ben iatemezdim ki beni birakmasini bir yılın sonunda gelmisti melegim çok beklemistim çok istemiştim. Istermiydim beni parça parça terk etmesini. Gitti ışte yanlız kaldım ondan sonra yine... Şimdilerde klomen tedavisindeyiz sonkez bu ay yine deniycem nasip herşey ama umudum yok

Ben de hep kendimi suçlardım,hatta eşime bile sen birinin canını yakmışsındır kesin diyip ona bile sarmıştım:) Ama bu düşünceye göre anne olan herkes melek,biz şeytan öylemi:)
Şimdi bunun bir lütuf olduğunu görüyorum.etrafımda herkes anneliğin dertlerinden yakınırken ben 4 ay boyunca hamilelikten kusarken mutluluk gözyaşları döküp şükrettim.mutlu bir anne olucaz hepimiz.onlar gece çocukları ağladı diye söylenirken; biz çocuğumuz bize her ihtiyaç duyduğunda şükürle uykumuzdan uyanıcaz.
Belki biz türlü şanssızlıklar yaşıyoruz ama hepimizin çocukları çok şanslı olucak.Bu daha güzel değil mi?

Iki yillik evliyim ama çok yiprandim bir düşügum var en cokta o yıprattı beni bir turlu unutamıyorum hele bu ay. Beni öldürüyor bu düşünce,bu ay doğum yapacaktim ama olması ışte. Hayatimin hediyesi kayıp gitti öylece ellerinden. Hep suçlandım ne yaptında düşük yapmayı becerdin dedi kaynanam ve onun gibi cahiller. Biliyorum sacmaliyorlardi ama canimda yanıyordu. Hep suçlandım bende kendimk ama ben iatemezdim ki beni birakmasini bir yılın sonunda gelmisti melegim çok beklemistim çok istemiştim. Istermiydim beni parça parça terk etmesini. Gitti ışte yanlız kaldım ondan sonra yine... Şimdilerde klomen tedavisindeyiz sonkez bu ay yine deniycem nasip herşey ama umudum yok
Ohoo sen cok erken koyvermişsin.
Allah sabır versin ama en azından hamile kalabiliyorsun ben daha onu bile yaşamadım 7 sene olacak.
Etrafın ne dedıgını umursama ben etrafı umursamıyorum sadece kendı dusuncelerım benı yoruyor bide etrafı umursarsak ohooo :)
Melegını unutma ama sureklide dusunme Allah en kısa zamanda nasip eder inşallah

valla düşünme,oluruna bırak demekle oluruna bırakılmıyor maalesef....çok yakın zamanda kızımda yaşadık bu sorunu...tavsiyem aşılamaya para ve zaman harcamayın...boşuna hormon yüklemeyin vücudunuza...direk en iyi tüp bebek merkezlerinden birine başvurun (tavsiyem BAHÇECİ TÜP BEBEK MERKEZİ)...dediklerini harfiyen uygulayın...bir sürü tedavi,bir olumsuz aşılamanın ardından meleğimiz 3 ay sonra Allah nasip ederse kucağımızda olacak...tüp bebekten kesinlikle çekinmeyin çünkü bu da bir tedavi şekli...Allah tez vakitte kucağınızı doldursun

Ben raporlu yaptirmak istiyorum sgk ile anlasmasi varmi ?
Ve ozel olmazsa ne kadara yaptirdiniz daha arayip gorusme istemedim. Uzagizda oraya baya ama ay sonunda gidecegiz kendimi simdiden maddi hazirlamam gerek. Bende orayi dusunuyordum. Sadece fiyatta tereddutlerim vadi.

Size de eşinize de bakıldı değil mi yani sorunu ne olarak gösteriyor doktorlar? Neden olmuyormuş sebebi neymiş? Esinizden mi kaynakli sizden mi?

Hani kadınların belli bi yumurtlama dönemi oluyor ya, o dönemde yapmazsanız o dönem dışında zaten olmazmış bebek. Doktor o yumurtlama dönemlerinizi söylemedi mi peki?

Bu arada 3 sene umutları yitirmek için çok kısa bi süre. Benim annemin 5 sene olmamış. Maddi manevi çok uğraşmış, çok tedavi görmüş, umutları yitirdikleri bi anda ben olmuşum, 5 sene sonra.

Tanıdığım birinin 17 sene sonra olmuş. Hem de artık uğraşmayı bırakmalarına, hiçbir tedavi görmemelerine rağmen.

Daha 3 senede bu kadar umutsuzluk fazla. Yıpratmayın kendinizi bu kadar.

Cnm sebepsizmiş...
3 senedir oyle diyorlardi son gittigimde endometriozis var dediler ama kistsizmiş... hicbirsey anlamadim...

Psikolojiniz pek yerinde değil bence. Neyin hırsı bu??? Ya da kimle yarışa giriyorsunuz?? İlk torunu siz verseniz ne olur kaynınız verse ne olur??? Kafanızdan bu düşünceleri atın.. umarım kısa süre için de muradınıza erersiniz..

Hırsın istemsizce oldugunu yazmişim orda.

Merhaba bayanlar. Yine ben yine sözümü tutamadim.

Herkes gibi bende tanıştım , sevdim , nişanlandım ve evlendim. Ve herkes gibi 2 kişi olarak başladigim bu yolculuga 3 kisi devam etmek istedim.

Belki zamani degildi , belki gunahlarin bedeliydi , belki benim buyuk konuşmalarim , belkide allahin emriydi.

Hiç bilmiyorum 3 senede kaç kere agladim... Ve son 1 senedir nasil aklimdan attim nasil cikardim...

Kuzenimin israrlariyla ve emrivakisiyle gittigim doktordan yine ve yine negatif aldim.

3 sene oldu... bu ay aşilama denedik yine olmadi. Beni olmamasi degil her işlemin canimi yakmasi üzüyor artik. Her işlemden sonra baska islemlerin kalmamasi uzuyor. Onceden olmassa asilama veya tup bebek derdim. Asilamayi eledik ve tup bebek kaldi.

Hiçte ümidim yoktu bu aydan ama en azindan 12.gun doktor kontrolume gidebilseydim o kaan tahlilini verebilseydim diyorum. Daha adetime 6 gun varken olmasaydim diyorum ama kismet.

Insanlar kaderlerini kendileri yazamazlar ama kendileri çizerler...
Soyledigin söz verdigin bir karar senin kaderini degistirebilir derlerdi inanmazdim.

Hep evlenim 5 sene cocuk istemiyorum derdim. Demistim ama dememeliydim.

Herşey cok guzelken birden bu ay dunyanin sonuna gelmişmde o kadar şaşkin bir okadarda bitkin hissediyorum kendimi.

Hep aileye ilk torunu vermek istemiştim. Ilk evlenen bendim cunku. Ama bu da mumkun olmayacak gibi hissediyorum.

Hissizleştim. Hatta size bunlari yazana kadar bunun farkinda bile degildim ya da oyle olmasini istedim. Asilama sureci boyunca kendimi hep tuttum hep mutlu olmaya her belirtiyi hamilelige yormamaya calistim. Ama 13 yasindan beri oldugum adete bu kadar uzulecegim aklima bile gelmemişti.

Bu ay herşey o kadar sorunsuz olduki ne ilaclari bulmakta zorlandik ne parayi... o kadar guzel eglendik kafamdan o kadar guzel cikarmistim ki...!

Ama her guzel seyin birde sonu var. Ayni şu saatte 6 gun onceden regl olmam gibi.

Isyan etmiyorum aglamak istemiyorum ama bunlari yazarken bile gozlerimden istemsizce akiyor gozyaslari...

Eşim uyudugu icin bilmiyor gunlerdir temizligimi yemegimi yapan yeterki sen yorulma iş yapma asilama tutsun diyen gunlerdir seni hamile olarak hissediyorum diyen adam... yarin sabah uyandiginda ve ogrendiginde yikilmis olacak.

Belki aglayacak.

Belkide kismet diyecek.

Şuan ve bundan sonra hamilelik bana o kadar uzak ki... oluruna birakiyorum 1 yil geçiyor kizlar... ustune gittigimde cok yipraniyorum. Ne yapacagimi ne hissedecegimi bilmiyorum.

2. Asilamayi denesemmi ? Agustosta tup bebek mi yaptirsam onu da bilmiyorum.

Eşim tup bebek konusunda çok israrci ama benim gucum yok. Hoş olsa ne olacak zamani gelmediyse yine olmayacak. Yine uzulecem yine hirpalicam kendimi. Asilama denesem o da boş.

O kadar halim yokki bunlari bile dusunemiyorum.
Her insan dogar yasar ve ölür.
Ama bayanlarda bu farkliddir...
Her bayan dogar yaşar çocuk dogurur ve ölür...
Çocuksuz bir yaşam bizim icin kacinilmazdir. Cunku ben hep esimle bir parcamiz olsun istedim. Ben onun çocuk istemesinden etkilenip ondan cok istedim....

Senelerdir cocugu olmayanlarin , cocuk isteyenlerin hepsinin duasini allahim inşallah en kisa surede kabul eder... amin.

Lutfen siz bana asilama mi ? Oluruna birak mi ?
Yoksa tup bebek mi soyleyebilirmisiniz.
Çunku ben ne yapacagimi inanin bilmiyorum...
Canımmmm o kadar içten yazmışsın ki rabbimmm tez zamanda sana hayırlı evlatlar versin bende şu an ikinci tüp bebeği deniycem yaşadıklarını bire bir yaşamış 7 senelik evli biri olarak diyorum ki tüp bebek yaptır aşılamaya boşuna para verme tutmaz demiyorum ama daha çok tutma şansını arttır.

Kuranı kerimde geçen Zekeriya a. s 120 yaşında çocuğu olmasına vesile olan duayı kitaptan çekip göndermemi istermisiniz?dua ve yapılıcak bi tertip var. bunu yapan ilk 3 gecede Allahın izniyle hamile kalır yazıyor.

Vay be doktorlar bunu bilseydi tıp fakültesini bırakırlardı, Hipokrat ağladı resmen şu an. Boşa zaman harcamışlar yazık.

İnsanların acıları üzerinden din tacirliği yapmayın, tertip varmış, muska tarifi mi veriyorsunuz para karşılığı? Neyse banlanmak istemiyorum Mune Mune abla yasak değil mi böyle şeyler de?

Konu sahibi siz de itibar etmeyin lütfen. Umarım en kısa zamanda dilekleriniz hayırlısı ile gerçekleşir.

Back
X