Bir müdür ne işe yarar?

tum yorumları okudum konu sahıbı anladıgım kadarıyla mudurun kendı sorumlulugunda olan ıs degıl sızın yapmanızı ıstedıgı bır ıs , ısrarla calısanın yetkısını asan mudurun yapması gereken ıs dedıgınız ıcın baska dusunmustum devam eden yorumlarınızdan anladıgım sızden ıstenen o ıste hata yapmıssınız sanırım.

tum yorumları okudum konu sahıbı anladıgım kadarıyla mudurun kendı sorumlulugunda olan ıs degıl sızın yapmanızı ıstedıgı bır ıs , ısrarla calısanın yetkısını asan mudurun yapması gereken ıs dedıgınız ıcın baska dusunmustum devam eden yorumlarınızdan anladıgım sızden ıstenen o ıste hata yapmıssınız sanırım.

Konu sahibinde iletisim sifir. Is aliyor "ben bunu yapamam diyemiyor". Tamam hadi demedi. Niye isini yinede layiki ile yapmadin? Birçok hata varmis yazdigi mailde. Hadi deger vermedin yaptigin ise, madem güvenmiyorsun yaptiklarina, niye müdüre "ben bu maile yazdim, birde siz yine tekrar bakin, malum önemli" diyemiyor?

Herseyi karsi taraftan bekliyor, kendisi sifir sorumluluk aliyor. Is yerinde bide herkes her saniyede elini tutamaz ki. Bagimsiz birseylerde yapilmasi lazim. Ve hiçbirsekilde iletisim kurmadigi için, tavsan daga küsmüs durumu oldu.

Yani habire "müdür kontrol etmedi" diyorda, bir sans vermedi ki. Adam maili öyle yollanmis hali ile gördü.

Ona da patladı zaten. Ama sadece ona patlamasını beklerdim. Ben ne alakaysam..

Müdür size "kontrol et, gönder" demiş, kontrol etmeden göndermişsiniz. Bir de "kontrol etmesi gerekmez miydi" diyorsunuz. 50 defa mı kontrol edecekti?
Ayrıca çoktan yolladığınız şeyi nasıl kontrol edebilir?
Siz gidip "ben kontrol ettim ama siz de tekrar göz atın isterseniz" dediniz de "yooook zinhar edemem, direkt yolla" mı dedi size?

Siz 3. ve olayla alakasız kişi olsanız "ben ne alakaysam" demeniz anlaşılır ama şu duruma bakınca dalga geçiyor gibi duruyorsunuz.

Konu sahibinde iletisim sifir. Is aliyor "ben bunu yapamam diyemiyor". Tamam hadi demedi. Niye isini yinede layiki ile yapmadin? Birçok hata varmis yazdigi mailde. Hadi deger vermedin yaptigin ise, madem güvenmiyorsun yaptiklarina, niye müdüre "ben bu maile yazdim, birde siz yine tekrar bakin, malum önemli" diyemiyor?

Herseyi karsi taraftan bekliyor, kendisi sifir sorumluluk aliyor. Is yerinde bide herkes her saniyede elini tutamaz ki. Bagimsiz birseylerde yapilmasi lazim. Ve hiçbirsekilde iletisim kurmadigi için, tavsan daga küsmüs durumu oldu.

Yani habire "müdür kontrol etmedi" diyorda, bir sans vermedi ki. Adam maili öyle yollanmis hali ile gördü.
dogru haklısınız arya stark

konu sahıbesı arkadaslar dogru soyluyor gercekten bu calısma prensıbıyle kımse calısmak ıstemez ve yorum yazan kısılerın hepsı gercekten sızın ıyılıgınız ıcın dogru yonlendırme yaparak yazmıs hepsı bırden yanılıyor olamaz degıl mı :)

Hata yapmak önemli değil, hepimiz insanız ve yapabiliriz. Önemli olan hatamızı kabul etmek ve o hatamızdan ders çıkarmaktır. Sizinki direkt başka bir insana çamur atmak oluyor yalnız ve kim ne derse desin hatanızı kabul etmiyorsunuz. Müdürünüz size bir görev vermiş eğer sizi aşıyorsa en baştan bunu belirtecektiniz, şu an yapmaya çalıştığınız şey hiç etik değil.

müdür o sorumluluğu çalışana vermişse bu durum çalışanın hatasıdır. çalışanın sorumluluğundaki maili iyice okuyup gerekirse birden fazla kez kontrol edip öyle göndermesi gerekir. bu durumda hata çalışandadır.

İyi de cnm kadının görev tanımlarında olan bir iş. Yoğunum diyip kendi sorumlu olduğu bir işi çalışanına paslamak nerede görülmüş.
Müdür denetimi tabii ki gerekiyor ama her mailin denetlenmesi, okunup düzeltmesi zamansal açıdan mümkün değil. Çok önemli bir maile önce sizin bunu wordde yazıp müdüre gidip böyle bir konu var cevabı uygun mudur diye sormanız gerekiyor.
Öyle bir zaman oluyor ki önce sen işlemini kendin imzalıyorsun sonra müdür imzalıyor ama o işle ilgili bir sıkıntı çıkarsa "neden böyle oldu" diye herkes ilk sana dönüyor (müdür onayına rağmen). Ve müdür o sorumluluktan yetkisiyle sıyrılsa da sen sıyrılamıyorsun. Herkes yetki peşinde ama kimse sorumluluk almak istemiyor.
Ne kadar kurumsal bir yerde de çalışsan da iş hayatı aynen bu sekilde o yüzden birine mail yazmadan önce 2 kez kontrol edin, bütün maillerinizi saklayın ve "nasıl olsa müdür denetler" diye emin olmadığınız, aklınıza yatmayan hiçbir seyi yapmayın.

hayır üstler sadece ımzalar.bırde yanlış olursa düzeltmezler.direk ret ederler. dosyayı hazırlayan ilk hatalıdır.

Ozel sektorde olmayabilir bilemiyorum.

Ama bizim kurumda mudur kontrol ediyor baya ince ince. Zaten o kontrol etsin diye ince mudure o kendi ustune o daha uste gonderiyor.

Bir harf hatasi icin bile çok dönüyordu yazi bana
virgül bıle geri gelıyor:KK23:

müdür çalışanının dikkatini, özenini ölçmüş. güvenerek önemli bir vazife vermiş. çalışan özenmemiş.

ayrıca cc'de olması ile kontrol etmesini nasıl bağdaştırdınız anlamadım.

Mudurun ccde olmasi durumunda adamin zaten yapabilecegi bir ikinci kontrol yok ki. Giden gitmis. Maili atan kisidedir sorumluluk. Maili atarsiniz,ccdeki kisinin de “haberi olur” sizin yaptiginiz isin altina imzasini atmis onaylamis olur. Sorumluluk tamamen size aittir. Yanlis yaptiysaniz mudurunuze de yanlis bilgi vermis olursunuz.

birde mailler genelde direk atılır mudurun ismide bılgı için gırılır.bak mudurum bn maili gonderıyorum haberın olsun sonra maıl atmadı deme diye.işleyiş budur .

Back
X