Bir Namaz meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet benimde sıkıntın orda zaten 40 gün o istikrarı surdurebilsem sıkıntı olmayacak belki duanız için teşekkür ederim :) Ayrıca bu kadar acımasız olunabilecegini sanmıyorum evet dünyada bir sürü dert var vs gibi yorumlar bekledim acikcasi ama benim de derdim bu sonuçta neden olmasın ki yani başka dine mensup biri de saygı duyabilir bence herhangi bir saygısızlık yapmadım kimseye

Evet haklısınız aslında herhangi bir dine mensup insana zorla yorum yaptirilmiyor burda sonuçta ne bilim benim bu derdim de herhalde sıkıntı olmaz saygısızlık vs gibi bı durum söz konusu dgil . Tabi dediğiniz gibi sitenin kuralı böyle onlarda haklı bir yandan şimdi nolcak konuyu kapatacaklar mı yasak olduğu için bir biilgniz var mi

Ben şöyle yaptm.
Senin gibiydim aynı.
Alışana kadar sadece farzları kıldım.
Sonra tamamına başladım.
İlk başladığında ne yazık ki insana uzun ve ağır geliyor.
Ama böyle yaparak onu aşıyorsun.
Hala tekliyorum. Es geçtiğimde oluyor.
Ama büyük ölçüde fayda sağladı bu yöntem

forumda dini konu yasak degil ki, her şeyin yeri var, dini paylasim kismina yazmasi gerekir. Mesela
nasil ben bir derdim varda dogum kontrol hapiyla ilgili bir konu actigimda ban yiyorum konum taşiniyor, ayni sey.

Seni engellemeye çalışan ya nefsin ya da muhtemelen şeytandır. Hani onun mantığı bir kişi dahi olsa ayağını kaydırmak ve Allah yolundan uzaklaştırmak ya...
Bir kıssa anlatayım:
Bir adam her gün Allah diye zikredermiş. Günün birinde şeytan ona vesvese verip "sen Allah deyip dolaşıyorsun ama Allah sana hiç ne istiyorsun kulum demiyor" demiş. Adam da bunun üzerine zikri bırakmış. Sonra bir rüya görmüş. Rüyasında ona şöyle söylenmiş: "Senin Allah diyerek dolaşman, zaten Allahın sana 'iste kulum' diye lütfetmesi sayesindedir." yani sabırlı ve iradeli olup kendini zorlarsan kısa sürede alışırsın.
Gönül ehli kişilere göre "namazın kazaya kalması" diye bir şey bile yoktur. Bu durumu onlar "huzura kabul edilmemek" olarak görürler

forumda dini konu yasak degil ki, her şeyin yeri var, dini paylasim kismina yazmasi gerekir. Mesela
nasil ben bir derdim varda dogum kontrol hapiyla ilgili bir konu actigimda ban yiyorum konum taşiniyor, ayni sey.
Bir derdim var'da dini konu açmak yasak demek istedim :)

Yani size tamamen katılıyorum...bu güzel dert içinde rabbim size yardım etsin...diyorum..

Normaldir. Namazda zorlanıyorsaniz farzlarıni kılarak başlayabilirsiniz. Ezanla beraber kalkın kılın. 21 gün belirleyin bırakmadan aksatmadan.

Sadece sizin konunuz açısından düşünmemek lazım.
Burada dini içerikli konularda tartışmalar çıkıyor çoğunlukla, dalga geçmeler hatta hakaret etmeler.
Kur'an için canı sıkılmış bir adamın yazdığı kitap diyen bile çıktı varın gerisini siz düşünün.
Ben kendi adıma o yüzden dini yorum yapmaktan da kaçınıyorum, biri çıkıp bu tarz bir cümle kurduğunda cevap verip konuyu uzatsan olmuyor cevap vermesen olmuyor.
Saygısızlığı yapan siz değilsiniz yani :)
O yüzden site yönetimi de dini konulara ayrı başlık açmışlar. Herkes için en güzeli.

Cinselliği bdvye açmak yasak, tarotu da aynı şekilde. Dini konuları da aynı şekilde. Hepsinin bölümü ve kategorisi ayrı.

Eskiden inançlı ve namaz kılan biriydim. Hiç namaza nasıl başlasam diye düşündüğümü hatırlamıyorum, günlük rutinimin içinde olağan bir durumdu. Bence içselleştirmemişsiniz henüz, bu olunca gerisi geliyor zaten.

Kendiniz soyluyorsunuz cinsellik bolumu var tarot bolumu var diye. Tarot bolumunde dert anlatirsaniz o da yasak, ayni bir derdim var kisminda dini konunun yasak oldugu gibi.
hayret ediyorum gercekten sanki forumda herkes her seyi tek bir bölüme yaziyor da bir tek din konusmak yasak.
hepsinin ayri yeri var, bdvde meslek sohbeti yapmak da yasak mesela, ya da siyaset bölümünde magazin konusmak da.
dini konu acan gidip dualarimiz sizinle kismina aciyor.

Sadece konunuz taşınıyor ve uyarı alıyorsunuz sanırım. Bu kadar :)

Yanlıs biliyorsunuz geçen Müslüman kelimesinı kullandım diye ban yedim
Musluman kelimesini kullandiniz diye ban yememissinizdir, dini sohbet yaptiginiz icin ban yemissinizdir, ya konu dışı yorumdur ya konu tumden yanlis yerdedir polemik alip basini gitmistir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…