Bir Namaz meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanların yanında, şeytan bir bana mi masum geliyor.

Bana da yazar mısın özelden

Cinselliği bdvye açmak yasak, tarotu da aynı şekilde. Dini konuları da aynı şekilde. Hepsinin bölümü ve kategorisi ayrı.

İşte dini paylaşım yapılacak kategori yok. Dua bölümünü kastetmiyorum, belki müslüman müslümanla istişare etmek isteyecek. Bu kardeş ne güzel bi soru sormuş nefsini yenmenin yollarını arıyor bu onun için bir dert olduğundan bdv'ye açmış doğal olarak. Gidipde ermeniye mi soracak, müslümansa müslümana soracak.Herkesde gayet güzel önerilerde bulunmuş

Arkadaşlar birden hepinize alıntı yapıyorum umarım kafanız karışmıyordur :)

Teşekkür ederim deneyeceğim inşallah bı anlık gaza gelip sonra tekrar bırakmam
Çok teşekkür ederom canım ama başlarsam sanırım komple başlarm herhalde dediğin givi biraz uzun geliyor başlarda umarım alışırım
Ne güzel kissaymis çok teşekkür ederim :)
Bir derdim var'da dini konu açmak yasak demek istedim :)
İnanın gerçekten bulamadım dinle alakalı bir başlık bir ara hayatın içinden adlı basliga mı yazsam diye düşündüm.sonra da orda kimse görmez diye buraya açtım açıkçası :)
Normaldir. Namazda zorlanıyorsaniz farzlarıni kılarak başlayabilirsiniz. Ezanla beraber kalkın kılın. 21 gün belirleyin bırakmadan aksatmadan.
Umarım sürdürebilirim 21 gün canm teşekkür ederim
Olabilir haklısınız aslinda bunun için küçük yaşlardan beri bu algiyla buyutulmek gerekiyor sanırım hani aslında yapılması çok normalmiş te yapılmaması tuhaf bir şeymiş gibi bir rutinmis gibi ben onu oturtamiyorum aklımda galiba

İnsanların yanında, şeytan bir bana mi masum geliyor.
Şeytanı tek tabanca olarak düşünmeyin :) sonuçta onun da insan ve ruhani varlıklardan taraftarları var. Dolayısıyla şeytana pabucunu ters giydirenler var. Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah

Şeytanı tek tabanca olarak düşünmeyin :) sonuçta onun da insan ve ruhani varlıklardan taraftarları var. Dolayısıyla şeytana pabucunu ters giydirenler var. Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah
bak bu konuda size katılıyorum
mesela ensarda onca çocuğun ırzına geçen mahluk

Sizde yazarmisiniz lütfen kızımda aynı dertte

Aslinda namaz kilmak degilde, abdest almak zor geliyor insana...onunda formülü sürekli abdestli gezmek ve vakit girince ertelemeden kilmak.
Bunu deneyin göreceksiniz büyük kolaylik oldugunu
Daim olsun insallah.

Tek çare ısrarla kılmak
Mesela bir gün aksattınız ya da bir vakit nasılsa aksadı diye vazgeçmeyin gelen vakitte yine kılın
Namaz özü sabır olan bir ibadet çünkü ölene kadar sonu yok o yüzden sabrınız önemli
Hiç kimse her gün aynı şevkle heyecanla kılmıyor inanın sadece direniyoruz nefsimize. Bazen öyle zor oluyor ki anlatamam ama kendi kendime telkin veriyorum yemek yemekten, nefes almaktan ya da her gün yaptığım şeylerden vazgeçiyor muyum hayır geçmiyorum o halde namazdan da geçmeyeceğim, vesveseye kapılmayacağım, bu tembellik şeytandan, ezan okundu Rabbim bekliyor vs... sıralıyorum kendime, böyle böyle alıştım. niyetiniz çok güzel Rabbim yardım etsin

Birde ekleme yapayım alışacağım diye asla sünnetleri terk etmeyin gücünüz yettiğince kılın

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…