• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir öğrenci nasıl geleceğe yatırım yapabilir ?

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Merhabalar.Üniversite 2.sınıf öğrencisiyim.Şehir dışında okuyorum.Şimdiden elimden geldigince geleceğe yatırım yapmak istiyorum.Devletten para alıyorum kısmetse bu sene 300 lira olacak.Biraz da ailem veriyor sagolsunlar.Özel bir yerden ek bursum yok maalesef.Bu elimdeki parayla neler yapabilirim? Öyle gereksiz yerlere para harcayan biri değilimdir çarçur alışkanlıgım yok.
Her ay kenara atıp 2 ayda bir çeyrek altın yapmayı düşündüm okul bitene kadar 3000 4000 liralık bir birikimim olabilir uygulayabilirsem tabi.Biraz da riski var ama altın fiyatları malum.
Sizlerin de önereceği bir şeyler var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim ilginize.

Bir öğrencinin geleceğe dair yapacağı en güzel yatırım ders çalışmasıdır :)

Altın işi bence de güzel ama masrafların olursa bence yatırım falan yapıcam diye kendini sıkıntıya sokma ..

Altın alıp saklamak işi de sıkıntı bence bankadan altın hesabı açabilirsin ..

aynı kafadanız, ben de bu sene üniversiteye başlayacağım ve iki ayda bir ceyrek altın alıp banka hesabında biriktirmeyi düşünüyorum nasip olursa..

ben de başlığını görünce altın tavsiyesinde bulunmayı düşünmüştüm ki sen zaten yazmışsın , bence çok iyi fikir hem eline bir şeylerin geçtiğini görmek senin hevesini artırır hem de uzun vadede zaten zarar etmezsin, ama tabi altın biriktirecem diye öğrenciliğin güzel günlerinden de kendini mahrum bırakma :) başarılar :)

fikir güzel fakat birikim diye de olur omadık yerden sıkmaya da gerek yok. siz gurbettesiniz sonuçta ister istemez harcamanız gerekecek.
ki bana sorarsanız bir üniversite öğrencisi için en iyi yatırım diploma ve iyi bir eş adayı :52:

ekonomiyi takip ediyorsan vede riske girerim sorun olmaz diyorsan borsaya girebilirsin

Çeyrek en mantıklısı sakın şaşma bundan:1:
Düştüğünde al çıktığında bozdurursun lazım olduğunda, altın değer kaybetmez merak etme. Annem bile düğüne yatırım olsun diye hep çeyrek yapıp atar kenara eline para geçtikçe.

Ben geç uyandım üniversitem bittiğinde elimde sadece 1 milyar birikmişim vardı ondan da kala kala 750 falan kaldı işe girene kadar idare eder beni :68:Saf gibi ilk iki sene paso kıyafete, ayakkabıya yatırım yaptım geç anladım. Arkadaşım laptop, tablet, mp3, rayban gözlük falan aldı:31:

Back
X