Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

Eşim dini olarak ne öğrense kardır diye düşünüyor. Kendisi mühendis. Bende güzel sanatlar mezunuyum. Bizde okumuş insanlarız. Oğluma sorsam babası baskı yapacak ve imam hatip diyecek yüksek ihtimalle.
Dini eğitimini yazın MEB'in kuran kursuna gidip de öğrenebilir de. Bu yüzden ortaokul hayatını değiştirmeye gerek yok diye düşünüyorum. Dersler ağır olduğu için imam hatip de zorlanabilir. Lise sınavlarına hazirlanma konusunda

Kızlar selamlar;

Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.

Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.

Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.

Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.

Ben normal bir ortaokul istiyorum.

Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Bir lise imamhatip mezunu olarak yazıyorum bunu imamhatip okulları kuran ve dine daha çok baskın bence ezber yapmaktan diğer derslere çalışamıyordum neredeyse arapça kuran derken diğer dersler zorluyor insanı eşiniz dinini kuranını öğrensin istiyorsa eğer yaz tatillerinde kuran kurslarına göndersin bence çünkü günlük hayatımda imamhatip bana bişey katmadı kamu yönetimi okuyorum şuan dini birçok şeyide kuran kurslarından camilerden öğrenmiştim zaten hatta ilk sene imamhatipte sınıfta kaldım öyle zorladı beni benimde canım babişimin imamhatip sevdası yüzünden 1 senem gitti

Lütfen öyle düşünmeyin.
Yorumlar gerçekten önemli. Eşime de göstereceğim. Kurumlar hakkında bilgisi olan çok değerli yorumlar var. Çok teşekkür ederim sizede.
Evet öğretmen arkadaşlar tecrübelerini yazmış ama kurumdan kuruma bence çok fark var . Göndermeden önce lütfen araştırın . Ben giden arkadaşların ezber derslerinden dolayı diğer derslerine çalışamadiklarini biliyorum mesela . Çocuğa temel dini eğitim verip onu üniversite de seçmek istiyorsa bu alanda uzmanlastirmak tercih sunmak demek . Ama daha ortaokula gidecek bir cocuga zaten fen bilimlerinde zorlanırken birde diğer derslerde ezber yapmasini beklemek bana adil gelmiyor

4 senedir imamhatip ortaokulunda görev yapıyorum yalnız benim bulunduğum bölge gerçekten çok kötü, sürekli haberlerde çıkan bir yer. Dolayısı ile öğrenci ve veli profili berbat, okul başarısı yok.
Dini boyutuna ve siyasesete çok girmek istemiyorum.
Çok başarılı birkac proje imamhatip okulları var, çünkü bu tür okulların coğu başarısız olduğu için proje okulları ile bu imajı ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.
Kız ve erkek sınıfları ayrı bu büyük bir dezavantaj bence. 40 tane erkek çocugu bir sınıfta bende, daha çok sınıfta olay çıkmasın modundayız. Çocuklarin hepsi erkek olunca çoğu kez nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar.
Kız sınıflarında aldığim verimi ben kendi adıma erlek sınıflarında alamıyorum, karma kesinlikle daha iyi.
Normal okulda 30 saat ders, imamhatipte 35 saat. Bu da dezavantaj.
Çocuklar ingilizce de zorlanıyor, üstüne bir de arapça dersi daha çok zorlanıyorlar.
Çoğu öğrenci ailesinin zoruyla geliyor ya da çevresinde yakın düz ortaokul olmadığı için.
Imamhatip diye kesinlikle öyle çok düzgün çocuklar yok, öyle bir şey beklemeyin.
Milli bayramların hiç öyle coşkuyla kutlandığı falan yok, bu duruma çok üzülüyorum ben kendi adıma.
Artısına gelince yani eşiniz dini eğitim demiş evet çok fazla din dersi var. Siyer, kuran i kerim, din kültürü, temel dini bilgiler falan. Bol bol ezber var.
Biraz kötülemiş gibi oldum ama benim okulumdan ve bölgeden kaynaklı. Iyi de olsa,ben göndermem çünkü benim hayat tarzıma vs ters.
Idaremi, arkadaşlarımı ve öğrencilerimi sevdiğim için devam ediyorum. :)

Ortaokul ne okumak istediğini bilecek bir yaş, çocuğunuza ikisinin arasındaki farkı anlatın ve ne düşündüğünü sorun derim, okuyacak olan o sonuçta birlikte artı eksileri düşünürsünüz kolaylık diliyorum ❤️

Merhaba. Ben öğretmenim. Görüşümü paylaşmak istiyorum.

Imam hatip demek, matematik edebiyat tarih fizik vb pozitif ilimlerin yanında hadis, fıkıh,kuran vb islâmî bilgileri veren okullardir.

Haliyle biz bu okulları sadece çok başarılı öğrencilere tavsiye edebiliyoruz.

Çünkü daha türkçe ve ingilizce yapamayan bir çocuğa bir de arapça ; ya da matematik ve tarih yapamayan çocuğa bir de fıkıh dersi öğretemeyiz değil mi?

Imam hatiplerde alan fazla geniş. Öğrenciye yüklenme fazla. Bu sebeple başarılı zannettiğimiz çocuklara dahi fazla gelebilir. Neticede ingilizce başka bir şey, arapça bambaşka bir şey.

Çocuğunuzdan emin misiniz? Bu kadar ağır programa dayanabilir mi?

Bence olayın kilit noktası burasi.

Eğer dayanabilirse neden olmasın. Bizler için her şeyden anlayan çocuk en güzeli. Hiç-bir şeye yabancı kalmayan, alanı geniş çocuk tabiki cok güzel. Ama güzel olacak derken programın altında kalıp tamamen kaybetmek de var.

Olaya burdan bakarak karar vermek lazım. Ben olsam zekası cidden üstün olmayan bir çocuk için böyle bir programi tercih etmezdim.

Efendimiz diyor ki; nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz.
Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız.

Insallah en doğru kararı verirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Merhaba. Ben öğretmenim. Görüşümü paylaşmak istiyorum.

Imam hatip demek, matematik edebiyat tarih fizik vb pozitif ilimlerin yanında hadis, fıkıh,kuran vb islâmî bilgileri veren okullardir.

Haliyle biz bu okulları sadece çok başarılı öğrencilere tavsiye edebiliyoruz.

Çünkü daha türkçe ve ingilizce yapamayan bir çocuğa bir de arapça ; ya da matematik ve tarih yapamayan çocuğa bir de fıkıh dersi öğretemeyiz değil mi?

Imam hatiplerde alan fazla geniş. Öğrenciye yüklenme fazla. Bu sebeple başarılı zannettiğimiz çocuklara dahi fazla gelebilir. Neticede ingilizce başka bir şey, arapça bambaşka bir şey.

Çocuğunuzdan emin misiniz? Bu kadar ağır programa dayanabilir mi?

Bence olayın kilit noktası burasi.

Eğer dayanabilirse neden olmasın. Bizler için her şeyden anlayan çocuk en güzeli. Hiç-bir şeye yabancı kalmayan, alanı geniş çocuk tabiki cok güzel. Ama güzel olacak derken programın altında kalıp tamamen kaybetmek de var.

Olaya burdan bakarak karar vermek lazım.

Efendimiz diyor ki; nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz.
Zorlaştırmayınız, kolaylaştırınız.

Insallah en doğru kararı verirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.
Bu yoruma kalbimi bıraktım❤️

Kızlar selamlar;

Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.

Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.

Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.

Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.

Ben normal bir ortaokul istiyorum.

Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Imam hatip e kastim oldugundan degil. Hristiyan olsam da onlarin o tarz okullarina gondermezdim ben. Dini egitim icin yazin acilan birsuru kurs var. Isterse ilerde kendisi secip ilahiyat vs okuyabilir. Secemeyecegi yastayken cocuga bunu dayatmak mantiksiz. Bence esiniz haksiz. Umarim.bi cikis yolu bulursunuz

Ha bu arada iki okuldaki kültür dersleri müfredat olarak tamamen aynı.

Bazı imam hatip ortaokullarında yabancı dil ağırlıklı sınıflar oluyor yoğun İngilizce görüyorlar. Bunu da araştırabilirsiniz.
Evet evet öyle bir okul var araştırdığım yarın gidip bakıcam hatta.

okulların lgs başarı yüzdeliklerine bakarak karar vermelisiniz. tabi biz iyiyiz der her okul.
ayrıca düz ortaokullarda da seçmeli bir sürü dini öğrenebileceği ders var.
Görüştüğüm imamhatip hersene lgs de 1. Oluyorduk bu sene 3. Olduk çok üzüldük dedi.

Vallahi değil ya. Ağlamaktan gözlerim acıyor.
Çocuğu ortaokula giden insanlar yorum yaparsa rota çizeceğim bende.
Esiniz ve siz farklı okullar istiyormussunuz. Bir kaç okul arasında kararsız kalmamış siniz ki.
Ben şöyle gönderdim kızımı. Bulunduğum bölgede özel okul mu develt okulu mu daha iyi buna karar verdik.
Sonra hakkında olumlu şeyler duyduğumuz okulları gezdik ve eğitimleri hakkında bilgi aldık. Beklentilerimizi söyledik.
Bize en uygun okula verdik.

4 senedir imamhatip ortaokulunda görev yapıyorum yalnız benim bulunduğum bölge gerçekten çok kötü, sürekli haberlerde çıkan bir yer. Dolayısı ile öğrenci ve veli profili berbat, okul başarısı yok.
Dini boyutuna ve siyasesete çok girmek istemiyorum.
Çok başarılı birkac proje imamhatip okulları var, çünkü bu tür okulların coğu başarısız olduğu için proje okulları ile bu imajı ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.
Kız ve erkek sınıfları ayrı bu büyük bir dezavantaj bence. 40 tane erkek çocugu bir sınıfta bende, daha çok sınıfta olay çıkmasın modundayız. Çocuklarin hepsi erkek olunca çoğu kez nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar.
Kız sınıflarında aldığim verimi ben kendi adıma erlek sınıflarında alamıyorum, karma kesinlikle daha iyi.
Normal okulda 30 saat ders, imamhatipte 35 saat. Bu da dezavantaj.
Çocuklar ingilizce de zorlanıyor, üstüne bir de arapça dersi daha çok zorlanıyorlar.
Çoğu öğrenci ailesinin zoruyla geliyor ya da çevresinde yakın düz ortaokul olmadığı için.
Imamhatip diye kesinlikle öyle çok düzgün çocuklar yok, öyle bir şey beklemeyin.
Milli bayramların hiç öyle coşkuyla kutlandığı falan yok, bu duruma çok üzülüyorum ben kendi adıma.
Artısına gelince yani eşiniz dini eğitim demiş evet çok fazla din dersi var. Siyer, kuran i kerim, din kültürü, temel dini bilgiler falan. Bol bol ezber var.
Biraz kötülemiş gibi oldum ama benim okulumdan ve bölgeden kaynaklı. Iyi de olsa,ben göndermem çünkü benim hayat tarzıma vs ters.
Idaremi, arkadaşlarımı ve öğrencilerimi sevdiğim için devam ediyorum. :)
Bahsettiğiniz yer İstanbul Esenyurtt olabilir mi ??? Birde proje ortaokulu dediğiniZ yerler nerelerde bilgi alsam harika olur.

İmam hatip neden onu anlamadım
İslami ilimler için çocuğu ayrıca eğitime yollayabiliriz zaten.

Çocuk ilköğretim lise hatta üniversite hayatında bence bilim üzerine yöneltilmeli, sozele bile değil hatta

İnanın gerginlikten omzum tutuldu.
Ne yapacağımı bilmiyorum
Çocuğunuzun geleceğini düşünerek okul seçmelisiniz. Kavga etmeden karar verip çocuğunuzun ileride yapmak isteyeceği mesleğe göre seçim yapın. Bu arada ben size hak veriyorum eşiniz saçmalamış.

Back
X