4 senedir imamhatip ortaokulunda görev yapıyorum yalnız benim bulunduğum bölge gerçekten çok kötü, sürekli haberlerde çıkan bir yer. Dolayısı ile öğrenci ve veli profili berbat, okul başarısı yok.
Dini boyutuna ve siyasesete çok girmek istemiyorum.
Çok başarılı birkac proje imamhatip okulları var, çünkü bu tür okulların coğu başarısız olduğu için proje okulları ile bu imajı ortadan kaldırmaya çalışıyorlar.
Kız ve erkek sınıfları ayrı bu büyük bir dezavantaj bence. 40 tane erkek çocugu bir sınıfta bende, daha çok sınıfta olay çıkmasın modundayız. Çocuklarin hepsi erkek olunca çoğu kez nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar.
Kız sınıflarında aldığim verimi ben kendi adıma erlek sınıflarında alamıyorum, karma kesinlikle daha iyi.
Normal okulda 30 saat ders, imamhatipte 35 saat. Bu da dezavantaj.
Çocuklar ingilizce de zorlanıyor, üstüne bir de arapça dersi daha çok zorlanıyorlar.
Çoğu öğrenci ailesinin zoruyla geliyor ya da çevresinde yakın düz ortaokul olmadığı için.
Imamhatip diye kesinlikle öyle çok düzgün çocuklar yok, öyle bir şey beklemeyin.
Milli bayramların hiç öyle coşkuyla kutlandığı falan yok, bu duruma çok üzülüyorum ben kendi adıma.
Artısına gelince yani eşiniz dini eğitim demiş evet çok fazla din dersi var. Siyer, kuran i kerim, din kültürü, temel dini bilgiler falan. Bol bol ezber var.
Biraz kötülemiş gibi oldum ama benim okulumdan ve bölgeden kaynaklı. Iyi de olsa,ben göndermem çünkü benim hayat tarzıma vs ters.
Idaremi, arkadaşlarımı ve öğrencilerimi sevdiğim için devam ediyorum. :)