Bir seçim yapmak zorundayım

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.345
5.387
723
Merhaba bebeğim var 1yaşında.
Eylülde okula gideceğim bu yıl izinlerle ücretsizle vs geçirdim ama artık başlamam lazım..
Bebeğime bakacak abla arıyoruz epeydir ama bulamadık pek güvenilir düzgün birilerini..
Şuan iki komşu var site grubundan duyurdum dönüş yaptılar..
Her ikisi de olsa evimde bakacaklar, kamera olacak ve çocuklarla gelemeyeceklerini söyledim kabul dediler.
Şimdi biri 2 çocuklu biri (4-6) yeni boşanmış (ekonomik olarak daha güçsüz ondan belirttim) pek tanımam ama çok ihtiyacım var diye aradı.Diğerini bi nebze tanıyorum iki çocuğu var (9-14 yaşları,saat olarak her şeyimiz uyuyor bunla ben de onun çocuklar da aynı saatlerde çıkıyoruz geliyoruz ) aynı binadayız bunla,diğeri yan binada..
Oturup elbette ikisiyle de detaylı konuşacağım ama ikinci kişi bana daha mantıklı gelmişti (birincisi çocuklarını getirebilir veya çocuklarına arada gidebilir çocuğumu evde bırakabilir,sonuçta onunkiler de küçük henüz ilgiye muhtaç)

Ama ikinci ile de ilgili şöyle bir durum var sitedeki arkadaşım söyledi “haberin olsun ağzı çok gevşek ayaklı gazete gibi üstüne üstlük yalan yanlış eklemelerle seni üzebilir misal çöpünde kırık tabak gördü herkese gidip Çiçek yere tabak fırlattı çok sinirli diyebilir” dedi Evet o potansiyel var bir iki tavrından sezdim..

Referanslı insanlar bulmaya çalıştık evimiz ters bi yerde (vasıta sıkıntısı var) olduğu için herkes burun kıvırıyor baştan..Ya da bize getirin diyorlar açıkçası ben de sabahın köründe çocuğumu uyandırıp kendi ortamından koparmak istemiyorum,çocuk bi de ortamın stresini yaşamasın..
Kreş/yuva diyen olacaktır 2 yaşından önce alan yerler yok..

Siz olsanız bu iki kişi arasında kimi seçerdiniz ?
Minik çocukları olan genç kadın mı evde bi sorumluluğu kalmamış yetişkin ama ağzı gevşek kadın mı ?( Ağzı gevşek ama merhametinden herkes bahsediyor çocuk güzel bakıyor vs daha önce bakmış biliyorlar ama diğerini kimse pek bilmiyor ben de)

Not:Benim ailem burda değil olsa da çocuğumu onlara vermem eski konularımı bilen bilir aşırı yoran tipler hepsi de..
Eş ailesinde de kimse yok olsa da açıkçası ben pek akrabaya çocuk baktırma taraftarı değilim..

Son düzenleme:
Memurlara çocuk okula baslayana kadar yarım gün çalışma hakkı verildi. Bütçenize uyarsa bı araştırın derim. Tüm gun ayrı kalmaktansa yarım gün için ıdeal birini seçebilirsiniz. Evet çocukları küçük olan eğer getirmezse kım bakacak esi de yok dıyorsunuz. Evde tek bırakamaz sonuçta. Merhametli de olsa agzı gevsek üstüne laf katan birine güvenip evıme almam ben. Ki öyle bırı merhametli değildir zâten. Benım komsum bakıyor ama kendi cocuklarıyla bır arada bakıyor mecburen çünkü. Ve kendı çocuğundan ayırt etmiyor. Diğer kişiyi bı degerlendırın derim ihtiyacı varmıs üstelik, eve kamera falan koyabılırsınız.

Memurlara çocuk okula baslayana kadar yarım gün çalışma hakkı verildi. Bütçenize uyarsa bı araştırın derim. Tüm gun ayrı kalmaktansa yarım gün için ıdeal birini seçebilirsiniz. Evet çocukları küçük olan eğer getirmezse kım bakacak esi de yok dıyorsunuz. Evde tek bırakamaz sonuçta. Merhametli de olsa agzı gevsek üstüne laf katan birine güvenip evıme almam ben. Ki öyle bırı merhametli değildir zâten. Benım komsum bakıyor ama kendi cocuklarıyla bır arada bakıyor mecburen çünkü. Ve kendı çocuğundan ayırt etmiyor. Diğer kişiyi bı degerlendırın derim ihtiyacı varmıs üstelik, eve kamera falan koyabılırsınız.
Ben öğretmenim maalesef bizi kapsamıyor

Evet haklısınız merhameti olan olayları çevirmez ama işte çocuk konusunda hassasmış öyle diyeyim :)

Ben öğretmenim maalesef bizi kapsamıyor

Evet haklısınız merhameti olan olayları çevirmez ama işte çocuk konusunda hassasmış öyle diyeyim :)
Yani kendı çocuklarına hassastır belki. Baskalarının yaşadığı durumlada ekleme yaparak anlatan biri cocugunun yaptıgınıda üstüne katıp sıze anlatabilir. Bilmiyorum benım içime sinmezdi.

Mümkünse 3. Bir kişiyi bulmaya çalışırdım.
Arıyorum son güne kadar da arayacağım ama zaman çok hızlı :( hemen birini bulup bebeğime alıştırmam lazım öyle okul açıldığı gün bırakıp gidemem,10-15 gün önceden gelsin onla vakit geçirsin istiyorum

Bir de ekleyeyim, çocuğumu bakacak birinde bırakacaksam kendi evimde olmasını talep ederdim eve de kamera taktırır , okuldayken izlerdim. Kimseye bu devirde güven olmuyor.
Ben de evimde istiyorum,bebeği karda kışta çıkaramam ki bi de sabahçıyım çok zor olur..
Kamera da olacak zaten onu söyledim ikisi de kabul etti

Arıyorum son güne kadar da arayacağım ama zaman çok hızlı :( hemen birini bulup bebeğime alıştırmam lazım öyle okul açıldığı gün bırakıp gidemem,10-15 gün önceden gelsin onla vakit geçirsin istiyorum
Kuzum , bazen bazı şeyleri denemeden bilemezsin. Bazen önyargılı yaklaştığımız insanlar daha iyi, iyi görünenler daha kötü çıkabiliyor. Ya da tam tersi. Bence güzelce konuş, içine kim siniyorsa onunla bi başla bi bak sen varken nasıl diye. Diğer kişiye de reddediyorum deme. Açıkça kabul ettiğin kişi ile deneyeceğini söylersin olmazsa sizinle daha sonra başlarız diyip açık kapı bırakırsın , o vakte kadar boş olursa tabii. Bu sırada da ne olur ne olmaz 3. Bir kişiye bakarsın. Başka da bi şans gözükmüyor az kaldı okulların açılmasına. Aklıma şimdilik bu geldi :)

1 olan , çocuklarını sabahtan anaokuluna filn gönderecekse olur bence . 2. Asla istemezdim
Ben de bunu duyduktan sonra aşırı soğudum :( hele ki ben de eşim de sakin kendi halinde insanlarız etliye sütlüye karışmayız,öyle olduk olmadık laflar arkamızdan ederse durduk yere huzurumuz kaçar gerek yok :(

Back
X