Oğlunu değil kızını övüyordu, benim kayınvalidem değil. Çocuklarını överken beni yererse hak ediyor demektir. Zarar vermediğini nereden biliyorsunuz?
Size zarar verdiğini yazmadığınız için bilemiyorum tabi ki..
Sizi yerdiğini nerden bilebilirim..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oğlunu değil kızını övüyordu, benim kayınvalidem değil. Çocuklarını överken beni yererse hak ediyor demektir. Zarar vermediğini nereden biliyorsunuz?
Evet katılyrm rahatsz oldgm noktada bu ztn,esimle olan iliskimizde bile kendiyle karsılastrma yapması bana oyle demez bana oyle yapmaz ki gerektgnde tartıstklarnda biliyorum
Yorum yaparken konu açar gibi uzun uzadıya yazamıyoruz haliyle. Siz de yorumlarınızı ona göre daha usturuplu yaparsanız kimse kırılmaz. Ya da yoruma yorum yapmamayı tercih edebilirsiniz. Bu daha mantıklı. Çünkü yorum yapıcam derken sınırlarınızı aşmışsınız.Size zarar verdiğini yazmadığınız için bilemiyorum tabi ki..
Sizi yerdiğini nerden bilebilirim..
Birincisi evet insan psikolojisyle ilgli de bilgi sahibiyim bu nednlede kayınvalidemn söyledklerni normal bulmuyorum,ikincisi bana bakamıyorsn diyebilcek bi durum yok bir aylık evliyim ve ben onu bildim bileli hastadr.yani bu süt mevzusunda nasl bir kasıt aryrsunz ilginctir,keske boyle bilmeden yorumlarda bulunmasanz,sunuda ekliyim kendi istegyle emzirmeyen bir anne yine olsa yine emzirmem diyen buna ragmen bi kasıtla soylenms bir laf degl.Yazdıklarınızı tekrar gözden geçirin. Bilinçli bir eylem de bulunmuşsunuz , kadın da doğal olarak neler yaptığını anlatmış. Okul öncesi öğretmeni olarak çocuğun gelişiminde önemli olan şeyleri öğrenirken biraz insan psikolojisi de öğrenmişsinizdir sanırım.
Durduk yere kayınvalidenizi üzmüşsünüz , elinize başka bir şey geçmemiş. Kayınvalideniz kibar bir kadınmış ki , bu yaştan sonra süt mü vereyim , ne yapayım dememiş. Oğluma bakamıyorsun sonra anne sütü almadı ondan diyorsun gibi bir lafta söylememiş.
Ne demiş : "oglunu ballarla bıldırcn yumurtalaryla beslems olacagındayms bilmem ne "
Boyle dusunurek susup dinliyorum zaten,bu anlamsz durumda bizim yasadgmz bi ayrlık dönemnden sonra kayınvalidemde basladı,merak ettgnz icin soylyrmNedensiz bir rekabet içine girmiş gözüküyorsunuz. İlk karşılaştırma kimden geliyor bilemiyorum. Ancak ortada bir hata var. O anne , siz eşsiniz. İkinizin yeri farklı.
Kendinize ve kendi sevdiklerinize (anne, baba, kardeş...) yapılmasını istemediklerinizi , siz de bir başkasına ( kayınvalide, .... ) yapmazsanız sorunlarınız azalabilir.
:) Nasıl emzirmems diye kınadgmı cıkardnz anlams deglm.göze soka soka övmez heralde her anne bu ayıptr bi sorundr normal buluyorsanz buyurn siz yapın cocuklarnz icinBir kere lütfen anne sütünü iyi anneliğe, sevip sevmemesine bağlamayın bunun kadar itici ve yakışıksız bir şey yok. Her anne evladına anne sütü vermek ister hiç kimse keyfinden vermemezlik yapmaz ne demek anne sütü bile vermemiş demek yani annelik yapmamış mı oluyor? bu yaşına kadar o getirmiş büyütmüş bende emmemişim emme refleksim yokmuş çünkü küçük doğduğum için bir süre sonra da haliyle annemin sütü kesilmiş ne yapsın. O zaman her mama da yok Türkiye'de Almanya'dan mama getirtirmiş halama . Ama bilmeyen anne sütü bile vermemiş der anneme küçümser o zaman. Sizin annenizde sizi övüyordur övmeyen anne var mıdır neden sizi rahatsız ediyor ki bu. Hem nişanlılık döneminde eşiniz annesinin yanında mı konuşuyormuş sizinle kavga ediyormuş. Çok büyütecek şeyler değil size karışmasın, eşinizle arasını bozmasında sevsin oğlunu ne var evlendi diye sevemeyecek, övemeyecek mesafe mi koyacak insanlar türlü nedenlerle emziremeyebilir siz de yaşayabilirsiniz kınamayın.
Birincisi evet insan psikolojisyle ilgli de bilgi sahibiyim bu nednlede kayınvalidemn söyledklerni normal bulmuyorum,ikincisi bana bakamıyorsn diyebilcek bi durum yok bir aylık evliyim ve ben onu bildim bileli hastadr.yani bu süt mevzusunda nasl bir kasıt aryrsunz ilginctir,keske boyle bilmeden yorumlarda bulunmasanz,sunuda ekliyim kendi istegyle emzirmeyen bir anne yine olsa yine emzirmem diyen buna ragmen bi kasıtla soylenms bir laf degl.
Gercekci ve yardmcı yorumlar yasayanlardan geliyor tesekkr ederm :)Napsın kadın, oğlunu kötülese, o kadar övmese, eve geçikçe kaynar sulara atar, elektrik şoku verirsin, en azından şuanda sadece etlerini liğme liğme ediyosun :)))) Onlarda öyle bir pskoloji var ki, sanki oğluna evde işkence ediyoruz, aman ezilmesin oğluşu. Bilmiyorum, bende anne olsam, oğlum olsa, bende öyle hissedebilirim. Bizim fıtratımızda var bu. Her zaman derim, çok duymayacaksın, çok takmıyacaksın. Benimki de aynen öyle. Ben de ona "kocamı senden daha çok seviyorum" havası çiziyorum. Millet görse halimizi, adamı bulunmayan hint kumaşı sanır. Sen ona asla oğlunu kötüleme, he he de geç. Amann..
Sacmalyrm ? lutfen ben sizinle cumlenin anlamını tartsp bu seviyeyi uzatmak istemyrm.iyi gunler sizeSaçmalıyorsunuz sadece şu an hiçbir anne yine olsa yine emzirmem demez hele eskiler hiç demez hadi şimdiler göğsüm deforme olacak diye filan emzirmiyor kimsenin eskiden öyle bir derdi yoktu bıldırcın yumurtalarıyla besleyecek kadar sevem bir anne sütü olsaydı verirdi emin olun eşiniz gelişmemiş mi, boyu mu kısa, zayıf mı nedir yani. Daha 1 aylık evlisiniz hemen takacak bir şey bulmuşsunuz maşallah.. İnsan psikolojisi ile ilgiliyseniz anne psikolojisini de bilirsiniz o zaman. Hasta ruhlu bir insan mı ki normal bulmuyorsunuz. Çıkın dışarı bakın her anne evladını över kötü huylarını söylemez, saklar aleni ifşa etmez benim kaynanam da böyle ve senmesinden rahatsız olmuyorum iyi baktım demiş kadın süt bile vermemiş ne iyi bakması diyorsunuz sonra kötü niyetle demedim diyorsunuz bir anne sütü verenler iyi bakmış oluyor zaten. Diyelim ki kendi isteğiyle vermedi hiç mi karnını doyurmadı hiç mi yemek yapmadı bu çocuğa mama yapmadı aç mı bıraktı.
Birincisi evet insan psikolojisyle ilgli de bilgi sahibiyim bu nednlede kayınvalidemn söyledklerni normal bulmuyorum,ikincisi bana bakamıyorsn diyebilcek bi durum yok bir aylık evliyim ve ben onu bildim bileli hastadr.yani bu süt mevzusunda nasl bir kasıt aryrsunz ilginctir,keske boyle bilmeden yorumlarda bulunmasanz,sunuda ekliyim kendi istegyle emzirmeyen bir anne yine olsa yine emzirmem diyen buna ragmen bi kasıtla soylenms bir laf degl.
Valla sasıryrm benim soyledgm anne sütü almams cumlemdeki hayal güclü yorumlara vermemissin demedm almams dedim bunun ayrımında olsanz keske
Anneme kendsi soyledi emin olun.ortada bir anlasmazlkta yok.biz zaten hal hatr olan bir konusmamzolmyrbundan bahsedyrm ztnSizin kurduğunuz cümle sonrası , kayınvalidenizin verdiği tepki anormal mi ? Bir annenize sorun isterseniz, aynı söz ona söylense o ne derdi ?
Empati yapamıyorsanız ek görüş alın ,zararı olmaz. Eşiniz şu an 18 yaşında olsa ( minimum reşit olma baz alınmıştır ) 1 aylık bir gelin olarak telefonda hal hatır sormak yerine 18 sene öncesine atıfta bulunmanız normal mi ?
"eşim sürekli hasta olur bende hiç anne sütü almadgnı biliyorum" bu cümleniz kasıtlı olduğunu düşündüren kısım.
Her halükarda gereksiz olmuş , bir anneyi incitmişsiniz. Fark etmeseniz de o da sizin anneniz sayılır. Rekabet etmekten vazgeçerseniz kim bilir belki de anlaşabilirsiniz.
Siz o kadar degstryrsnzki soyledklermi bu sebeptn ceviryr gbi algılamanz normak ben ne soyledysem arkasndaym ztn.uzatnayn istersenzO "anne sütü almamış" lafı eğer anne sütü almamış ya ondan zayıf hemen hasta oluyor derseniz biz değil elbette kaynananız da yanlış anlar bu bir, ikincisi lafı evirip çevirmeyin bir yorumunuzda da eşiniz almamış gibi değil, kaynanam " yine olsa yine vermem dedi" dediniz yani kaynananızın bilerek vermediğini düşündüğünüzü zaten söylediniz. Yani buradakilere aptal muamelesi yapıp dediğinizin arkasında duramayıp eleştri alınca çevirmeyin. Siz kadına anne sütü almamuış hasta oluyor derseniz laf sokarsanız yani, kadında kendini savunmaya geçer bıldırcınlarla beslediğini anlatır yani siz çomak sokmuşsunuz kusura bakmayın. Eşinizin hasta olmasını da bünyesinin zayıf olmasını da anne sütüne bağlamayın çok biliyorsunuz ya ama öyle değil işte. Anne sütü elbette faydalıdır ama doğrudan bununla ilgisi yok bir çocuk doğuştan o yapıya sahipse sahiptir ben 2 ay içmişim ama hastalık nedir bilmem bünyem sağlamdır kardeşim 1 sene içti ama çok çabuk hastalanır bünyesi zayıftır 2 sene bile içen arkadaşlarımı biliyorum benden zayıf bünyeleri olan var.
İcerik farklı hissiyat aynı :)Ay benim kayinpeder bole.
Mesela birgun muhabbet esnasinda 16 yasinda cok acayip ergen oldugumu, annemin arabasini gizlice alip, parkedicem diye vurdugumu, sucu yan komsuya attigimi anlattim.
Anam senin ki bi basladi vay benim cocuklarim bole birseyi asla yapmaz, saygililar, sevgililer 10 numaralar, ailen cok rahatmis bilmem ne diye.
Esim dondu dedi, baba arabamiz mi vardi da kaciralim, bende olsam alirdim, niye farazi konusuyorsun isine baksana dedi. Ben de az kacmadim evden konusturma simdi beni deyince kp minnos oldu.
Arada hafif bir ayar vermek lazim galiba. Kargaya yavrusu gercekten sahin gozukuyor![]()