• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir senin çocukların mükemmel

Offf benim kayinvalidem de boyle maalesef.Gorumcemi ozellikle yerlere goklere sigdiramaz.Maddi durumlarini, esinin isindeki basarisini, gittikleri yurtdisi gezilerini,kiyafetlerini, eve aldiklari perdeye kadar anlatir da anlatir :KK48: Allaha cok sukur bizim de maddi durumumuz iyidir ama benim annemi boyle yaparken asla hayal edemiyorum ki yapsa kesin sinir olurum.Insan bir kere nazar deger mi ya da insanlar hakkimda ne dusunur diye bir sormali bence kendine konusurken.Bana komik gelmistir her zaman cocuklarini oven anneler.Ben de yapmam herhalde diye dusunuyorum.

Sorun şu ki kayınvalidemin sürekli çocuklarını övmesi.her anneye evladı kusursuzdur ama bırakda başkaları övsün.benim çocuklarım diye bir başlıyor aman allahım annem bizi sevmiyor mu acaba diyorum.bizim esimle nisanlılık döneminde tartısmalarmz olurdu kayınvalidemde aynı evde olduklarndan bazen şahit olurdu,az önce telefonda konuşuyorz artık aynı evdesinz tartşma olmuyordr dedi bende yok olmuyor dedim- ki olsa da artık olmuyor diyorum- zaten ben oglumun bi kere bana ters gittigini bi kere sesini yukselttigini bilmem yada bana öyle değil dedi daha bir sürü sey herseyi o bilir eşim sürekli hasta olur bende hiç anne sütü almadgnı biliyorum bende okul öncesi ögretmenym biliyorum yani az cok cocugun gelisiminde onemli olan seyleri,neyse dedum anne sütü almams ya ondan boyle zayıf bünyesi dedim hay demez olaydm yok efendm oglunu ballarla bıldırcn yumurtalaryla beslems olacagındayms bilmem ne of her konuyu da bilmek zornda deglsn be kayınvalidecegim..
Benimki de aynı. .şimdilerde duruldu ama olay tersine dönüyor artık suçları oğluna bulmaya başladı. E görünen koy klavuzu istemiyor:)ilk evlendiği mde misafir kadının biri gelinin ne güzel ay burunuda maşallah küçücük diye bi laf etti etmez olaydi:)yapış ti çantasına bak bu da benim kızım burnuna bak . Bak buda oğlum :)) hiç unutmam daha neler. :)

Sorun şu ki kayınvalidemin sürekli çocuklarını övmesi.her anneye evladı kusursuzdur ama bırakda başkaları övsün.benim çocuklarım diye bir başlıyor aman allahım annem bizi sevmiyor mu acaba diyorum.bizim esimle nisanlılık döneminde tartısmalarmz olurdu kayınvalidemde aynı evde olduklarndan bazen şahit olurdu,az önce telefonda konuşuyorz artık aynı evdesinz tartşma olmuyordr dedi bende yok olmuyor dedim- ki olsa da artık olmuyor diyorum- zaten ben oglumun bi kere bana ters gittigini bi kere sesini yukselttigini bilmem yada bana öyle değil dedi daha bir sürü sey herseyi o bilir eşim sürekli hasta olur bende hiç anne sütü almadgnı biliyorum bende okul öncesi ögretmenym biliyorum yani az cok cocugun gelisiminde onemli olan seyleri,neyse dedum anne sütü almams ya ondan boyle zayıf bünyesi dedim hay demez olaydm yok efendm oglunu ballarla bıldırcn yumurtalaryla beslems olacagındayms bilmem ne of her konuyu da bilmek zornda deglsn be kayınvalidecegim..

damarına basmışsınız ama...

Bende de bir anne var, ben haklı olsam bile başkalarının çocuklarını savunurdu mesela küçükken.
Beni hiç övmezdi. Başkaları çocuklarını överken sorardım sen neden benim yaptıklarımı söylemiyorsun diye.
Birşey olduğu zaman ilk sen mi yaptın derdi bana. Kişilikle alakalı bence bu.

Benim kv min tıpkısının aynısı:)
Sürekli kızınıoğlunu över. Halbuki ben gelini olarak kızı gibi dağınık, bıkkın, bitkin, yemek yapmaya üşenen, çocukları makarna pilavla besleyen, temizlik bilmeyen bir kadın olsam demediği laf kalmazdı.
Ya da damadı oğlu gibi pasaklı, konuşmayı bilmeyen, sürekli sinirli, bağıran, asla karısına yardımcı olmayan bir erkek olsa yine demediği laf kalmazdı.
Yaniii bu işler böyle!

Yazamadım hepsini kilitlendi demin.
Benim kv devamlı çocuklarını över ama torunlarının çocuklarının bakımı ile ilgili sürekli gelinlere eleştiri yapar. Eltim için çocuklara kocasına bakamıyo edemiyo der. Halbuki kaynım doğdu doğalı hep hastaymış. Geçirmediği rahatsızlık kalmamış. Ağır hastalıklar hem de. Demekki bazen ne kadar iyi baksan da olmuyor.
Ama torunları bir nezle olsa Allaaaahhh gelin yandı! Bakamadı çocuğa hasta etti giydirmedi. Şunu yedir, şu ilacı içir, niye öyle yaptın, niye böyle yapmadın...
Kızının çocuğu zatürre oldu ona laf yok ama:)) aldı kendi baktı çünkü biliyorki kızı bakamayacak. Ama asla laf etmez kızına.
Sonuç olarak aslında evlatlarının mükemmel olmadığını onlar da biliyor ama laf edince ucu kendilerine dokunacak onlar yetiştirdiği için. Evladını övünce kendini de övmüş oluyor.

benimki de beni koruyor hep. ay ne şanslı kadınım ( nispet gibi mi oldu yav, öyle bir amacım yok pardon :) )

bi benim annem övmüyor sanırım çocuklarını .. :cool:

ki kayınvalidem;birşey bilmez diyordun ya herşeyi biliyor bu demişti .. :KK70:

Haha ya sen bi anneye oglun ana sutu almamis ondan zayif bunyeli dersen kadin da kendini savunur yani buna da takilma istersen

Hatta az bile soylemis ben daha kirici olurdum. Emziremediyse olmustur bir saglik sorunu bu bir annenin yuzune vurulmaz cok ayip

benim eski kv olacak insansi da oyleydi.. oglu gozumun icine bakarken kiskancliktan geberiyordu, hani benim ustun mukemmel oglum nasil bi kizi boyle sever.. sonra kan koyduklari yuvada huzur bozulunca da beni sucluyodu alttan alta, oglumu mutlu edemedin diye : )) hasta bu tipler ya

Ben dinlemeyi çok severim çocuğunu nasıl büyüttüğünü anlatan kadınları, çocukla karşılaştırıp neleri yanlış, neleri doğru yaptığını görmek ibretlik olur her zaman -- tabi içimden yargılarım. İnsanın en iyi yaptığını sandığı işi anlatmasında da bir sorun bulamıyorum.

Her anne de dikkat eder az çok telefon konuşmalarına benimki çatacak olumsuz bir şey bulamadığından bu kadar gülünecek ne var, evlenince ağlayacaksın diye söylenirdi. :rolleyes:

Ben dinlemeyi çok severim çocuğunu nasıl büyüttüğünü anlatan kadınları, çocukla karşılaştırıp neleri yanlış, neleri doğru yaptığını görmek ibretlik olur her zaman -- tabi içimden yargılarım. İnsanın en iyi yaptığını sandığı işi anlatmasında da bir sorun bulamıyorum.

Her anne de dikkat eder az çok telefon konuşmalarına benimki çatacak olumsuz bir şey bulamadığından bu kadar gülünecek ne var, evlenince ağlayacaksın diye söylenirdi. :rolleyes:

hahaha:-) ay annen cok hosmus... :KK68:

bir de bunun "üzme cocugu! biliyorum huysuzsun sen!" versiyonu var ki... kusur bulsa da damadı kotulese diye bakıyorum:KK53:

Benim kaynanada ogullarim cocuklarim bi tanedir. Neler neler var disarda bak kizim kiymetini bil der. Sanki ben coplukten bitmeyim, seninde oglun benim kiymetimi bilsin diyom daha neleri var kaynanaya taviz vermeyen lafini esirgemeyen diyorum :) valla sanki bizim annemiz bizi sevmiyor herkesin cocugu kiymetli ama seninkide bulunmaz hint kumasi degilki mubarek ;)

Aynı aynı modelden bi de bende var. Normalde kv yi cok severim ama biyke bebelerini ovunce deli oluyorum. Aksine annem de bizi hic övmez. Bi gun gittim anneme dedim sen bizi niye ovmuyosun hic "kuyumcu altınım var diye bağırır mı kızım anca hurdacı malını anlatır" dedi. Bende vi gun laf arasında bunu anlattım kv o zamandan beri benim yanımda övmüyo :)))) ayrıca bende anne sutu almamıştım hic kardeşlerimde hepimiz tas gibimizdir. Koca kıs gecer hasta olmayız . Unı Sınavları'nda da kardeşlerimin dereceleri var. Hatta kuzenlerim de aynı sekilde. Biri tutkuya 16. Si biri 201. Yani anne sutu olmasa da oluyo bünyede sağlam oluyo zeka da :))) kısının vucut yapısıyla alakalı

Aa benimki yeni sürüm..O eşimi övmüyo, diğer oğlunu ve özellikle diğer gelinini övüyo..Her yaptığı şeyi önemli önemsiz nasıl gözünde büyüte büyüte anlatıyo..Her dakika gelin muhabbeti..Baygınlık geçiriyorum..

Eşimi sadece annesi değil kuzenleri, ananesi bütün sülalesi över onlarla ilk tanıştığımızdan beri. Ama bu beni rahatsız etmiyor. Üzerine bir iki özellik de ben eklerim, evet şöyle şöyledir diye. Sonuçta sevdik aldık öyle değil mi? Bazen de biz takılacak şey arıyoruz kızlar...

kocisim soyle iyi boyle iyi derken sorun yok birakin anasi da istedigi gibi ovsun. sizi yermedigi surece takilmayin.
benim esimi arkadasinin karisi ovup duruyor, ben napiyim yani :D

Bir de kızını övüp geliniyle kıyaslayanlar var, ona ne diceksin? :)
hahaha:) birde yetinmeyip gelinleri hatta torunlari kiyaslayan cesitleri var onlarin:)). Mesela 12 yasindaki cocuk ile 3 yasindaki cocugun at binmesini kiyaslayabiliyor hatta kopukten baloncuk yapabilmesini falan :) mesela bizimki diyorki oglum 6 ay anne sutu aldi ama ayni zamanda da diyorki ben daha o 20 gunlukken calismaya basladim aksam annemden aliyordum uyuyor oluyordu zaten gecede hic uyanmazdi sabahta erkenden birakirdim diyor ne ara emiyordu bilemiyoru ama mechul:)

Back
X