• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir senin çocukların mükemmel

Siz o kadar degstryrsnzki soyledklermi bu sebeptn ceviryr gbi algılamanz normak ben ne soyledysem arkasndaym ztn.uzatnayn istersenz

Siz önce TÜRKÇE yazmayı öğrenin sesli harfleri bir yerleştirin yerine de yazdığınızı anlayalım. Siz benim dediklerime cevap veremeyince agresifleştiniz birine bile cevap verebilseniz neyse. Anne sütü ile bünyesinin zayıf olmasının alakası yok. Hadi var diyelim. Neden annesini suçlar gibi ANNE SÜTÜ ALMAMIŞ YA ONDAN HASTA OLUYOR DİYORSUNUZ.SONRA DA KADIN HAKLI OLARAK SİZ LAF SOKTUĞUNUZ İÇİN BEN BILDIRCIN YUMURTALARIYLA BESLEDİM DEYİNCE GERİLİYORSUNUZ OĞLUNU ÖVÜYOR DİYE.TABİİ Kİ KENDİNİ SAVUNACAK BÖYLE BİR İTHAM KARŞISINDA. BİLSENİZ BİLE KENDİ VERMEDİĞİNİ KAYNANANIZIN YÜZÜNE VURURSANIZ EVET O KASIT OLUR ZATEN. AYRICA TEPKİ GELİNCE, BEN OĞLU ALMAMIŞ DEDİM, KAYNANAM VERMEDİ DEMEDİM DEDİNİZ AMA ÜSTTE YORUMUNUZDA YİNE OLSA YİNE EMZİRMEM DEDİ KAYNANAM DİYEREK BİLEREK EMZİRMEDİĞİNİ ZATEN DEMİŞTİNİZ. TEPKİLER GELİNCE ÇEVİRDİNİZ. BENDE HİÇBİR ANNE BİLEREK EMZİRMEMEZLİK YAPMAZ HER ANNE İÇGÜDÜSEL OLARAK EMZİRİR. SAÇMASINIZ DEDİM EVET. ORADA ANNE SÜTÜ ALMAMIŞ YA HASTA OLUYOR DERSENİZ O KAYNANANIN YERİNDE OLSAM BEN DAHA FAZLASINI DERDİM.

Benim kaynananin 6 cocugu var
3kız 3 erkek
Ogulları dunyanın 8. Harikaları sanki cocuk degil altin yumurta yumurtlamis
İclerinde bi bnm esim isine sadıktır yani isinde hep yukselme cabasındadır
Diger 2 oglunun biri 51 yasinda digeri 37,falan ve ozellikle kucugu 38662549 defa is degistirdi arabasini satti evini satiliga cikardi ve hic sigortasi yok
Keza buyugude oyle icer sorumsuz sigorta odemezler konusmasini bilme dengesiz ama onlardan dunyada baska yoktur

Benim esimde onun para yumurtlayanı
Para versin yeter

anne sütü almak- almamak her zaman annenin elinde olamayabiliyor, bebeğiniz olduğunda siz de anlayacaksınız.. bazen bebekler almayabiliyor, bizde öyle oldu mesela.. insan psikolojisinden haberiniz var ise demek ki bunu karşıdakini kırmak için söylediniz.. çok merak ediyorum, bebeğiniz sizi emmeyi şiddetle reddederse, k.validenizin lafının altından nasıl kalkacaksınız.. ne diyeyim, ilk aydan belli olduğu üzere sizi mükemmel uyumlu bir ömür bekliyor..

Siz önce TÜRKÇE yazmayı öğrenin sesli harfleri bir yerleştirin yerine de yazdığınızı anlayalım. Siz benim dediklerime cevap veremeyince agresifleştiniz birine bile cevap verebilseniz neyse. Anne sütü ile bünyesinin zayıf olmasının alakası yok. Hadi var diyelim. Neden annesini suçlar gibi ANNE SÜTÜ ALMAMIŞ YA ONDAN HASTA OLUYOR DİYORSUNUZ.SONRA DA KADIN HAKLI OLARAK SİZ LAF SOKTUĞUNUZ İÇİN BEN BILDIRCIN YUMURTALARIYLA BESLEDİM DEYİNCE GERİLİYORSUNUZ OĞLUNU ÖVÜYOR DİYE.TABİİ Kİ KENDİNİ SAVUNACAK BÖYLE BİR İTHAM KARŞISINDA. BİLSENİZ BİLE KENDİ VERMEDİĞİNİ KAYNANANIZIN YÜZÜNE VURURSANIZ EVET O KASIT OLUR ZATEN. AYRICA TEPKİ GELİNCE, BEN OĞLU ALMAMIŞ DEDİM, KAYNANAM VERMEDİ DEMEDİM DEDİNİZ AMA ÜSTTE YORUMUNUZDA YİNE OLSA YİNE EMZİRMEM DEDİM DİYEREK BİLEREK EMZİRMEDİĞİNİ DEDİNİZ. BENDE HİÇBİR ANNE BİLEREK EMZİRMEMEZLİK YAPMAZ HER ANNE İÇGÜDÜSEL OLARAK EMZİRİR. SAÇMASINIZ DEDİM EVET. ORADA ANNE SÜTÜ ALMAMIŞ YA HASTA OLUYOR DERSENİZ O KAYNANANIN YERİNDE OLSAM BEN DAHA FAZLASINI DERDİM.
Ne kadar uzattınız ya,cevap vermememin nedeni bu seviyede konusmak istemedigimi söylememdi zaten kendi kendinize ne bu ego tatmini yok cevap verememişim bilmem ne komiksiniz.

Siz o kadar degstryrsnzki soyledklermi bu sebeptn ceviryr gbi algılamanz normak ben ne soyledysem arkasndaym ztn.uzatnayn istersenz

anektod , biz sadece yazdıklarınızı yorumluyoruz. İlk mesajınızda " bende okul öncesi ögretmenym " demiştiniz. Bir öğretmenin ; dilini doğru kullanamamasından üzüntü duyduğumu belirtmek isterim.

Şayet daha önce okumadı iseniz ;

Forum Dili "Türkçe" dir. Forum manifestosuna http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/forum-manifestosu.17895/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Ay benim kayinpeder bole.
Mesela birgun muhabbet esnasinda 16 yasinda cok acayip ergen oldugumu, annemin arabasini gizlice alip, parkedicem diye vurdugumu, sucu yan komsuya attigimi anlattim.
Anam senin ki bi basladi vay benim cocuklarim bole birseyi asla yapmaz, saygililar, sevgililer 10 numaralar, ailen cok rahatmis bilmem ne diye.
Esim dondu dedi, baba arabamiz mi vardi da kaciralim, bende olsam alirdim, niye farazi konusuyorsun isine baksana dedi. Ben de az kacmadim evden konusturma simdi beni deyince kp minnos oldu.
Arada hafif bir ayar vermek lazim galiba. Kargaya yavrusu gercekten sahin gozukuyor:D

Cok guzel bir ornek. Bu ornekte bir adamin hem cocugunu ovme ama bunun yaninda digerini yerme uzerine bir de karsi ailenin cocuk yetistirmesine elestiri var. bu durumda gercekten bir ayar gerekiyor. Ama sadece kendi cocugunu ovmek bu kadar sorun olmamali. Konu sahibine laf carptirilmadigi surece buyutecek bir sey yok.

Onun disinda konu sahibi arkadasim cevrenizde sut annesi kavrami yaygin mi bilmiyorum ama bizde yaygin degil o yuzden sut verememissin ile sut alamamis ayni kapiya cikiyor. Bu kadin sana evladim da bir aydir hep hasta iti bakamiyorsun galiba falan dese soyledigin laf belli kabul edilebilir ama onun disinda laf arasinda soylenecel sey degil. Ben anne degilim. Burda anne olan olmayan bir suru insan bunun kirici bir laf oldugunu soyluyorsa bir durum var demek ki. Niyet tamam onemli ama karsidaki kiriliyorsa, bir coguna gore de kirici bir lafsa, hatayi kabul etmek de bir erdemdir. Ben yeni dogum yapmis arkadasima ne guzel toparlamissin sadece hafif bir gobek kalmis dedim. O kadar alindi ki. Meger gobegini cok takiyormus. Ben kotu niyetle demedim ama kirildi diye uzuldum ozur diledim. Bazen karsidakini kirip kirmadigin da onemlidir.

Cok guzel bir ornek. Bu ornekte bir adamin hem cocugunu ovme ama bunun yaninda digerini yerme uzerine bir de karsi ailenin cocuk yetistirmesine elestiri var. bu durumda gercekten bir ayar gerekiyor. Ama sadece kendi cocugunu ovmek bu kadar sorun olmamali. Konu sahibine laf carptirilmadigi surece buyutecek bir sey yok.

Onun disinda konu sahibi arkadasim cevrenizde sut annesi kavrami yaygin mi bilmiyorum ama bizde yaygin degil o yuzden sut verememissin ile sut alamamis ayni kapiya cikiyor. Bu kadin sana evladim da bir aydir hep hasta iti bakamiyorsun galiba falan dese soyledigin laf belli kabul edilebilir ama onun disinda laf arasinda soylenecel sey degil. Ben anne degilim. Burda anne olan olmayan bir suru insan bunun kirici bir laf oldugunu soyluyorsa bir durum var demek ki. Niyet tamam onemli ama karsidaki kiriliyorsa, bir coguna gore de kirici bir lafsa, hatayi kabul etmek de bir erdemdir. Ben yeni dogum yapmis arkadasima ne guzel toparlamissin sadece hafif bir gobek kalmis dedim. O kadar alindi ki. Meger gobegini cok takiyormus. Ben kotu niyetle demedim ama kirildi diye uzuldum ozur diledim. Bazen karsidakini kirip kirmadigin da onemlidir.
Haklısnz belki alınmstr bilmiyorum ama demek istedgm benim niyetimin ignelemek olmadgı orada tek soylemek istedgm kendimden de ornek vererk bende anne sütü almamsm bnde oyleyimdi ki esim doktor o kendiside surekli soyler zaten annem emzirseymis bu kadar hasta olmazdım diye cunku annesi bir saglık problemyle degil bazıları inanmyr ama tamamen emzirmek istemedgnden emzirmeye karşı oldgndan emzirmemis bu garip geleblr ama oyle benim elestrdgm nokta bu degil oyle olsa ilk kendi anneme laf soylems olurm

aslında kayınvalidenizin oğlunu sürekli övmesi ilginç ama ben olsam galiba çok takmazdım. Ne olacak ki neticede kocanız ne güzel işte mutlu olun . Hani kızını veya akrabasının kızını falan çok övse belki altından bir şeyler çıkabilir de ama kocanız yani zaten size de ait. Süt konusuna gelince yani nerden aklınıza geldi yahu koca adamın hastalanmasını anne sütü almamasına bağladınız. O yaşa gelmiş insanda süt etkisi mi kalır.

aslında kayınvalidenizin oğlunu sürekli övmesi ilginç ama ben olsam galiba çok takmazdım. Ne olacak ki neticede kocanız ne güzel işte mutlu olun . Hani kızını veya akrabasının kızını falan çok övse belki altından bir şeyler çıkabilir de ama kocanız yani zaten size de ait. Süt konusuna gelince yani nerden aklınıza geldi yahu koca adamın hastalanmasını anne sütü almamasına bağladınız. O yaşa gelmiş insanda süt etkisi mi kalır.
inanın bir sure sonra rahatsız ediyor,cünkü sonrasında sizle karsılastrmaya dönüyor

Ben daha hic oğlunu övmeyen kayinvalide görmedim. .evet anne Allah senden de eşimden de razi olsun boyle bir evlat yetistirmissin helal olsun sana derim..ki öyle de düşünürüm..

Ancak eğer ki kayinvalideniz istediği halde anne sütü vermemiş şe kadını en hassas yerinden vurmussunuz. .cunku istediği halde anne sütü vermemiş birisinin içsel suçluluk yetememe vs.gibi psikolojisini yasamadan bilemezsiniz..hic ama hiç yakismamis. Göğsü bozulacak diye ya da mecburen çocuğu emzirmeyenlerin mama vermeyi tercih edenlerin çocukları sandığınız gibi değil. .benim çocuğum anne sütü aldı. .çorbası, sütü, meyvesi, yoğurdu, kahvaltısı vs..ama hep hasta ne olacak şimdi. .yok ya bir anneyi isterse 50 sene sonra olsun bu şekilde bozmak olmaz..çok pis bir intikam almissiniz. .Anne olduğunuzda herhangi bir sebepten ötürü çocuğunuza yetemedigi nizbbirgün olursa o zaman anlarsınız ne demek istediğimi...

Sorun şu ki kayınvalidemin sürekli çocuklarını övmesi.her anneye evladı kusursuzdur ama bırakda başkaları övsün.benim çocuklarım diye bir başlıyor aman allahım annem bizi sevmiyor mu acaba diyorum.bizim esimle nisanlılık döneminde tartısmalarmz olurdu kayınvalidemde aynı evde olduklarndan bazen şahit olurdu,az önce telefonda konuşuyorz artık aynı evdesinz tartşma olmuyordr dedi bende yok olmuyor dedim- ki olsa da artık olmuyor diyorum- zaten ben oglumun bi kere bana ters gittigini bi kere sesini yukselttigini bilmem yada bana öyle değil dedi daha bir sürü sey herseyi o bilir eşim sürekli hasta olur bende hiç anne sütü almadgnı biliyorum bende okul öncesi ögretmenym biliyorum yani az cok cocugun gelisiminde onemli olan seyleri,neyse dedum anne sütü almams ya ondan boyle zayıf bünyesi dedim hay demez olaydm yok efendm oglunu ballarla bıldırcn yumurtalaryla beslems olacagındayms bilmem ne of her konuyu da bilmek zornda deglsn be kayınvalidecegim..

Hangi anne evladını övmez ki sonuçta eşini övüyor gurur duyun daha fazla niye bu kadar bozulduğunuzu anlamadım sizi kıyaslasa birileriyle sürekli tamam bu can sıkıcı ama büyüktür sonuçta sizin asıl öyle söylemeniz hiç doğru olmamış kusura bakmayın ama çok kırıcı bana göre bir anne emzirmek ister yavrusunu çok önemli tabi ki de onun elinde değil ki emzirmemek sütün gelmez bir çok çeşit sorun olabilir bunu yüzüne vurmak hiç yakışmamış hiç :KK59:

Hangi anne evladını övmez ki sonuçta eşini övüyor gurur duyun daha fazla niye bu kadar bozulduğunuzu anlamadım sizi kıyaslasa birileriyle sürekli tamam bu can sıkıcı ama büyüktür sonuçta sizin asıl öyle söylemeniz hiç doğru olmamış kusura bakmayın ama çok kırıcı bana göre bir anne emzirmek ister yavrusunu çok önemli tabi ki de onun elinde değil ki emzirmemek sütün gelmez bir çok çeşit sorun olabilir bunu yüzüne vurmak hiç yakışmamış hiç :KK59:
Kıyaslama yaptgnı yukarda belirttm,emzirmedeki detayıda..

Sizi eşinizle kıyaslıyor yani öyle mi o_O Olaya herhalde şu noktadan bakarsanız takmamaya çalışırsınız eşimle kıyaslıyor aman ne olacak diye yumuşatabilirsiniz kendinizi bir de şöyle söyleyin dediğinde Allah razı olsun anne böyle hayırlı bir evlat yetiştirdiğin için eşim olması ayrıca mutluluk bana belki susar sizin eşinizden memnun kalmanız için yapıyor gibi geldi değerini fazlasıyla bilin diye annelerin yapıları bu evlatlar bir tanedir:cool:

Yorum yaparken konu açar gibi uzun uzadıya yazamıyoruz haliyle. Siz de yorumlarınızı ona göre daha usturuplu yaparsanız kimse kırılmaz. Ya da yoruma yorum yapmamayı tercih edebilirsiniz. Bu daha mantıklı. Çünkü yorum yapıcam derken sınırlarınızı aşmışsınız.

Sınırlarımı sorgulamak size kalmadı.
İstediğim gibi yorum yapmak benim tercihimdir..
Bu konuda kimseye böyle bir hak vermedim..
Uzun uzadıya yazmanıza gerek yoktu. Sadece beni yerdi demeniz yeterdi.
Eğer böyle deseydiniz birine evladınız değersiz demeniz bir parça anlaşılabilirdi..

Sınırlarımı sorgulamak size kalmadı.
İstediğim gibi yorum yapmak benim tercihimdir..
Bu konuda kimseye böyle bir hak vermedim..
Uzun uzadıya yazmanıza gerek yoktu. Sadece beni yerdi demeniz yeterdi.
Eğer böyle deseydiniz birine evladınız değersiz demeniz bir parça anlaşılabilirdi..
Sizin gibi beni sorgulayacak birinin çıkacağını tahmin etmediğim için yerdi demedim. Konu evlatlarını öven annelerdi oraya vurgu yaptım. Evladın değersiz demedim, değerliyse çok konuşma bu konu hakkında dedim. Nasıl anlayacağınız sizin bakış açınızla alakalı. Sizin de evladını öven bir anne ya da çok övülen bir evlat olduğunuz sonucuna vardım. Yoksa yarası olmayan bu kadar gocunmaz.

Sizin gibi beni sorgulayacak birinin çıkacağını tahmin etmediğim için yerdi demedim. Konu evlatlarını öven annelerdi oraya vurgu yaptım. Evladın değersiz demedim, değerliyse çok konuşma bu konu hakkında dedim. Nasıl anlayacağınız sizin bakış açınızla alakalı. Sizin de evladını öven bir anne ya da çok övülen bir evlat olduğunuz sonucuna vardım. Yoksa yarası olmayan bu kadar gocunmaz.

Kesinlikle...
Evlatlarımı çok överim..
Her iyi hareketlerinde bunu belirtirim.
Sık sık da onlarla gurur duyduğumu söylerim..
Bunu başkalarına gerektiği zaman anlatırım.
Kimsenin çocuğunu da yermem bunları yaparken..
Yaram yok gocunmadım o sizin görüşünüz.
Birinin yaşlı bir kadına kuyumcu malını bağırarak satmaz ancak eskiciler yapar cümlesini marifet gibi söylenmesinden hoşlanmadım tepkimi dile getirdim. Bu da benim şahsi düşüncem. Beğenirsiniz beğenmezsiniz hiç önemli değil..
Bundan sonra size cevap vermeyeceğim.
Konusahibine saygısızlık etmemek için..
Zaten yeteri kadar ettiğimi de düşünüyorum kendi adıma...

Kesinlikle...
Evlatlarımı çok överim..
Her iyi hareketlerinde bunu belirtirim.
Sık sık da onlarla gurur duyduğumu söylerim..
Bunu başkalarına gerektiği zaman anlatırım.
Kimsenin çocuğunu da yermem bunları yaparken..
Yaram yok gocunmadım o sizin görüşünüz.
Birinin yaşlı bir kadına kuyumcu malını bağırarak satmaz ancak eskiciler yapar cümlesini marifet gibi söylenmesinden hoşlanmadım tepkimi dile getirdim. Bu da benim şahsi düşüncem. Beğenirsiniz beğenmezsiniz hiç önemli değil..
Bundan sonra size cevap vermeyeceğim.
Konusahibine saygısızlık etmemek için..
Zaten yeteri kadar ettiğimi de düşünüyorum kendi adıma...
:KK54::KK54:

Çok TEZAT bir insansınız. Ortada bir durum yokken siz anasına, ANNE SÜTÜ ALMADIĞI İÇİN HASTA OLUYOR DERSENİZ O DA NASIL BAKTIĞINI SÖYLER KIYASLAM BUNUN NERESİNDE. BEN İKİLİ KONUŞMUYORUM DEDİNİZ O ZAMAN SORUYORUM CEVAP ALABİLİRSEM İYİ OLUR YOKSA ZATEN KENDİMİN HAKLI OLDUĞUNU ANLAYACAĞIM.

1. ÖNCE İLK ANNE SÜTÜ VERMEDİĞİNİ SÖYLEMENİZ ÜZERİNE GELEN TEPKİ DE İLK YORUMUNUZ ANNESİ YİNE OLSA YİNE VERMEM DEDİ O YÜZDEN BİLEREK VERMEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ OLDUNUZ.

2. DAHA SONRA TEPKİLER ARTINCA AMA BEN KONUMDA ANNESİNİN VERMEDİĞİNİ DEĞİL EŞİMİN ALMADIĞINI SÖYLEDİM BUNUN BİR AYRIMINA VARSAYDINIZ KEŞKE DEDİNİZ.

PEKİ SÖYLEYİN HANGİSİ DOĞRU? ANNESİNİN BİLEREK VRMEDİĞİMİ, YOKSA ANNESİNİN VERİP DE EŞİNİZİN ALMADIĞIMI ÇÜNKÜ YORUMLARA GÖRE YORUMUNUZU DEĞİŞTİRİYORSUNUZ VE İKİSİ FARKLI KAPIYA ÇIKIYOR. ÖNCE BU İKİSİNDEN FARKLI YAZDIĞINIZ ŞEYİN HANGİSİNİN DOĞRU OLDUĞUNU CEVAPLAYIN ÇÜNKÜ DEMEK Kİ BİRİSİ DOĞRU DEĞİL YA EŞİNİZ ALMADI, YA KAYNANANIZ BİLEREK VERMEDİ Kİ İKİSİ DE ASLINDA KAYNANANIZIN ANNELİĞİNİ SORGULAMANIZ İÇİN NEDEN DEĞİL.

ARTI KAYNANAM KENDİSİ DEDİ ŞİMDİ OLSA YİEN VERMEM DİYE DAHA ÖNCE AMA BEN KASITLI DEMEDİM DİYORSUNUZ ORTADA KONU YOKKEN KONU AÇIP HASTA OLDU ANNE SÜTÜ ALMAMIŞ YA ONDAN DEYİP ANNELİĞİNE LAF EDERSİNİZ NE NİYETLE DEMİŞ OLURSANIZ OLUR İYİ NİYETLİ OLMAZ HİÇBİR ANNE DE O SÖZÜ KABUL ETMEZ SİZ ÖYLE DÜŞÜNSENİZ BİLE Kİ YANLIŞ ANNE SÜTÜ ETKİLER EVET AMA ANNE SÜTÜ ALMAYAN HASTA OLUR YALIŞ EŞİNİZİN YAPISI BU. AMA HADİ ÖYLE DÜŞÜNÜYORSUNUZ NEDEN KAYNANANIZA BÖYLE SÖYLÜYORSUNUZ. SİZ DE BİR ŞEKİLDE SÜT VEREMEBİLİRSİNİZ BÜYÜK KONUŞMAYIN, SONRA GELİN İLERİDE SÜT EMMEMİŞ YA ONDAN SÜREKLİ HASTA OLUYOR DESE ACABA ANLAYIŞLI KARŞILAYIP İYİ NİYETLE DENDİĞİNİ Mİ DÜŞÜNÜRDÜNÜZ.

Back
X