- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.938
- 598
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Nasıl okula gitmiyoruz ya 12 yıldır öğretmenim karneler verilir işler toparlanir öyle çıkılırAcıkcası 100 okul seçsek, son hafta öğretmenlerin tamamı okula cogunda gitmiyordur. Ben eğitim öğretim hayatımda son haftada bi fiil tüm öğretmenleri görmedim ki devletten, özel okula gecmis bir öğrenciydim. İkisini de deneyimledim. Özel okulda bu oran tabi cok daha az olur, genelde gelirler.
Okudugunuzu daha anlamıyorsunuz insallah öğretmen değilsinizdir. Belki 30 kez yazdım 31. Kez yazıyorum ben öğretmenlik değil öğrencilik tecrübeme istinaden yazdım dedim.. okudugnu anlamamak ama anladıgını sanmak cok cahilce değil mi? Tamam kardesim son hafta tüm öğretmenler okulda ok hadi ben bunu kabul ettim. Ama derslikte olmuyorlar dimi? Türkiye de en cok rapor alan en devamsızlık gösteren meslek de “öğretmenlik” sende bunu kabul edeceksin. Cünkü bınu söyleyen ben değil, milli eğitim müdürü valiler ve dünya bankası raporu. Ok miyiz ?
Söylemek istediklerim ama banlarım dye söyleyemediklerimKişisel fikrimdir;Mune üslubumu beğenmezsen beni banla lütfen;
siz şu çirkin üslubunuz ile kuvvetli muhtemel ya çok öğretmen olmak istediniz ama çapınız yetmedi ya da bu çok iyi anlattığınız konfor alanında işin tadını kaçırdınız sizi meslekten men ettiler.
Yazdıklarınızın doğru olması bu iğrenç üslubunuz ile yazma hakkını size vermez.
Daha dün 35 yıl önce bana lisede 4 sene boyunca matematik dersi veren hocamı aradım, neredeyse her 3-4 ayda bir ararım. Dün oğlum için tavsiyede vermesini istedim 25 sene önce emekli oldum sektörden tanıdıklarım kalmadı çok yaşlandım be oğul dedi gözlerim doldu. Bu kişiler insanların hayatlarına dokunur. Geleceğinize yön verir meslekler içinde çürük elmalar olması o mesele hakkında size genelleme hakkı vermez.
Şu çirkin üslubuna bakınca size eğitim veren öğretmenin sizin anlattığınız kategoriye girdiğini farkettim sizi yetiştirmek için uğraşmış ama olmamış, yapamamışlar sizi... onunda suçu yok malzeme ortada.
Yeniliyorum yazdıklarınızda tek sorun üslubunuz koca kadına üslup öğretmekte ne bileyim
Mabadınıza baka baka güle güle
Söylemek istediklerim ama banlarım dye söyleyemediklerimburda kaç tane mesleğini yapan insan yazdı yok üç kuruş aklınızla fikir veriyorsunuz yok çok ses geliyorsa doğru yere parmak bastım. En doğru kararım öğretmenliği bırakmak oldu dye aşağılamalar… gerçekse iyiki bırakmış bu üslupta biri öğretmen olmamalı!
Ağzınıza sağlıkBen istediğimi yazıyorum banlamıyorlar :))) teknik olarak olmuyor yoksa banlanacak çok mesajım var. Sizi banlarlar ben sizin iç sesiniz olayım ...
Hayatımda ilk kez duyuyorum son hafta çocukların okula gitmediğini. Ne münasebet yani? Okulun da parasını ödemişim,servisin de ödemişim,isterse bir kişi olsun o serviste,götürmek görevi. Haklı bulan arkadaşlar da olmuş,şaşırdım. Bağlı oldukları bir yer yok mu bunların,böyle otopark mafyası gibi canı isteyince gidiyor istemeyince durabilme hakları var mı?
Alla alla gerçekten icat çıkarmış millet. Bizim okuldan mesaj geldi son güne kadar devamsızlık yapılmasın diye.sınavlar biter okul biter.
sınavlar geçen hafta bitti okula giden yok ortaokuldan bahsediyorum. sınıflarda 3-5 kişi var hepsini birleştirip oyun falan oynatıyorlar yada çizgifilm açıyorlar.
ha saçma mı saçma.
İç ses :)) sonra yönetici çok kaba, o istediğini söylüyor bize gelince banlıyorlar diyorlar.Ben istediğimi yazıyorum banlamıyorlar :))) teknik olarak olmuyor yoksa banlanacak çok mesajım var. Sizi banlarlar ben sizin iç sesiniz olayım ...
Alla alla gerçekten icat çıkarmış millet. Bizim okuldan mesaj geldi son güne kadar devamsızlık yapılmasın diye.
Doğruluktan güzeldir...Servis konusunda haklısınız ama benim işlerim var misafirim gelecek vs dediğiniz için okula gönderme amacınız yanlış anlaşılıyor.Mesela son hafta çocuğum arkadaşlarıyla öğretmeniyle vakit geçirsin istiyorum deseydiniz daha doğru olurdu.
Olması gereken bu ya.sizinki özel ya ondandır. bende ortaokula geçince böyle bir düzen gördüm
ben okul idaresi olsam sınav takvimini okulun son perşembesine kadar ayarlarım
Valla işkembeden sallamak nasıl olur deseler, sizi örnek verirdim. Siz Türkiye’de okumadınız sanırım. Ya da anasınıfı terk falansınız. Okula 3 dk geç girdiği için tutanak tutulan öğretmenler var. Göreve gelmemek suç zaten. Daha neler yaniAcıkcası 100 okul seçsek, son hafta öğretmenlerin tamamı okula cogunda gitmiyordur. Ben eğitim öğretim hayatımda son haftada bi fiil tüm öğretmenleri görmedim ki devletten, özel okula gecmis bir öğrenciydim. İkisini de deneyimledim. Özel okulda bu oran tabi cok daha az olur, genelde gelirler.
Üzülerek söylüyorum ki öğretmenlik mezunuuum eğer inanmıyorsan özelden sana instagramımı atarım ve profilimdeki linke tıklauıp röpartajımı okuyarak ne okumusum ne bitirmisim anlarsın. Böylece seni mors edebilir ve daha fazla konuşmanı engelleyebilirim. Sektörü de bilen biri olarak tezat bisey söylediğim icin suan tepki üstüne tepki! Umrumda mı zerre umrumda değil cünkü ben gerçekleri söylüyorum. He madem ben yalancıyım instahramdan orhan toker / dijital baba herkes bilir gelin bi bakalım yorumlara .Alıntıladığınız yazılara bakma gereği bile duymadım çünkü iddia ettiğiniz şekilde öğretmen olmadığınız mesajlarınızdan o kadar belli ki! Gerçekten öğretmen olsanız eğitim takviminin ne olduğunu , öğretmenlerin öğrenci olmasa bile okulda olmak zorunda olduğunu bilirdiniz. Burda mesleği yapan 50 tane öğretmen yalan söylüyor bir siz doğrusunuz! Bak ne diyorum git ilçendeki okullara bak bu hafta öğretmenler odası boş mu? Hadi gidemedin etrafında öğrenci kardeş akraba vardır onlara sor öğretmenler okulda değil mi? Okulda 30 öğretmen varsa 30 u da her gün okulda olmayabilir bunun da sebepleri vardır. Öğretmenin boş günü olabilir raporlu olabilir ama keyfi gelmeme durumu O - LA - MAZ! En çok rapor alan meslek grubu olmasının sebebi de başka mesleklerde olduğu gibi ben bugün gelemiyorum diye bildirip gelmeme gibi bir durumu yok eğitim dönemi içinde. Ya rapor almak zorunda ya da mazeret izni olmalı. Bu insanlar da demirden yaratılmadı. Okul dönemi içinde kendisi ya da çocuğu hasta olabiliyor. Zaten öğretmene de öyle çat dye kolay rapor vermiyorlar. Mazeret izni alabilmek için de doğum ölüm evlilik gibi belli şartlar gerekiyor o izinler de kaymakamlık onayından geçtikten sonra veriliyor. Son hafta ders yok bugün okula gelmeyeyim dye bir izni lüksü yok öğretmenin. Bir öğretmen arkadaşın kardeşi evleniyordu düğün farklı şehirde. Kına nikah vs kızın bir hafta önce orda olması gerekiyordu. Üç günden fazla izni onaylamıyordu kaymakamlık. Nikaha katılamadı. Birinci derece yakını yani. Sahada işin içinde olanlardan ziyade gördüğünüz her veriye kopyala yapıştır inanmayın. Tuik de enflasyon işsizlik rakamları açıklıyor ama gerçekler çok daha farklı hepimiz biliyoruz. Sizin iddia ettiğiniz durumlar eğitim camiasında söz konusu değil!
Milli eğitim bakanları bizim tarafımızı ne zaman tuttu kimilli eğitim bakanı bile öğretmenlerin ilk ve son haftalarda eğitime baslamamasından devamsızlık yapmasından sikayetci
Servis mi karar verecek kimin nasil hareket edecegine? Insanlar calisiyor, ona gore hareket ediyor. Evine ters belki. Bu vurdumduymazlik yani. Baskasinin hakkina girmek ayrica.Son hafta ögretmenlerin cogu gitmez, öğrencilerinde cogu gitmez. Son hafta ( ilkokul icin söylüyorum) ders olmaz hos lise de de olmuyordu .
Müfredattaki ders programı ztn bitmis olur.
Eğer pesin 4 haftalık verdiyseniz ve 3 hafta götürdüyse kalan 1 haftalık paranızı isteyin.
Ztn ders yokken inatla cocugu okula göndermenize gerek var mı?
ya cidden çok haklısınız herkesten peşin aldıysa adam sırf 6 öğrenci mazotunu harcamk istemiyor! böyle şey mi olur yaServisci peşin çalışıyorsa tüm velilerden o parayı almıştır zaten simdiye kadar. Yani parayı aldıysa mazot karşılamıyor demek yanlış. İster 3 çocuk gelir ister 10 çocuk. Peşin ödenmiş. Çocuk sayısı bağlamamasi lazım. Adamın çalışasi gelmemiş belli ki. Yada başka iş ayarlanmıştır. Okullar kapancak diye iş yeri servisligi gibi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?