Bir şey demek gerekir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlatmak değil aslında niyetim.
Sadece telefonuna, gittiği yerlere bakmak gerektiğini dolaylı yoldan söyleyecektim.
Kızı barıştırmak yerine gözünü açıp boşanmalarına vesile oldugun için de suçlu sen ilan edilirsin.
Bana birisi bu şekilde uyarıda bulunsa kesin bildigi bir şey var der, araştırmaya girişirim.

yani adam barışma üstüne gitmiş aldatmış
pislik ya
daha birde ağırlanacak gittiği yerde
ben düşünüyorum yakın arkadaşım aldatıldığımı bilse ve söylemese inanılmaz üzülürdüm üzüntüm ikiye katlanırdı direkt söyleyemese bile bana yol gösterici mesajlar versin isterdim yani...

gelmelerinide iptal edin derim hatta bence o adamla arkadaşlıkta kesilsin ... ben evime sokmam ahlaksız pis insanları

sinir oldum

kadın affedince yaptığı yanına kar kalmış yine tekrarlamış ibret olsun bu konu affetmemek gerek böyle büyük hataları

yani adam barışma üstüne gitmiş aldatmış
pislik ya
daha birde ağırlanacak gittiği yerde
ben düşünüyorum yakın arkadaşım aldatıldığımı bilse ve söylemese inanılmaz üzülürdüm üzüntüm ikiye katlanırdı direkt söyleyemese bile bana yol gösterici mesajlar versin isterdim yani...

gelmelerinide iptal edin derim hatta bence o adamla arkadaşlıkta kesilsin ... ben evime sokmam ahlaksız pis insanları

sinir oldum

kadın affedince yaptığı yanına kar kalmış yine tekrarlamış ibret olsun bu konu affetmemek gerek böyle büyük hataları

Aldatma meselesi ilk.
Yani bizim bildiğimiz.
Adamın başka sorumsuzlukları vardı.
Ondan dolayı ayrılmıştı eşi.
Sonra düzeleceğim dedi barıştılar.
Eşim de çok üzüldü ve kızdı. Bundan sonra ortamda denk gelirse selam verir alırım ama daha ötesi olmaz. Yüz kere uyardım her seferinde başka büyük mesele ile geliyor dedi. Bir de aldatma meselesi sadece karı koca arasındaki mesele değil. Karakterini yansıtan bir şey.

Ben de işte yem atayım gözü yiyen alır araştırır diye düşünüyordum.

Aldatma meselesi ilk.
Yani bizim bildiğimiz.
Eşim de çok üzüldü ve kızdı. Bundan sonra ortamda denk gelirse selam verir alırım ama daha ötesi olmaz. Yüz kere uyardım her seferinde başka büyük mesele ile geliyor dedi. Bir de aldatma meselesi sadece karı koca arasındaki mesele değil. Karakterini yansıtan bir şey.

kesinlikle öyle karakterini yansıtıyor

birde insanlar araya giriyor barıştırıyor yaptığına bak üstüne gitmiş aldatmış ,araya girip barıştıranları da mahçup ediyor bunca insan yuvanın dağılmaması için uğraşırken adamın umrunda olmamış şımarık terbiyesiz

Ben olsam karışmazdım.
Kadin okuluna başlamış yeniden,denemeye karar vermişler bir şekilde toparlanma sürecindeler. Bırakın ne yaşayacaklarsa kendileri yaşasinlar şu saatten sonra.
Devam ederse aldatmaya ,eninde sonunda yakayı ele verecek zaten,asla gizli kalmaz.
Siz söyleseniz ,kötü ilan edileceksiniz biz düzeliyorduk o bozdu aramızı vs diye. Belki inkar edecek,aramızı bozmak için söylüyor diyecek.
Su akar yolunu bulur bence siz müdahil olmayın.

Arkadaşlar bugüne kadar burada verdiğimiz tavsiyeler kendi başımıza geldiğinde yine bir başkasıyla istişare etme gerekliliği hissettiriyor.

Eşimle epey eski yakın arkadaşlarımız var.
Bizden yaşça küçükler.
Abla abi gibi görürler bizi.
Beyefendi eşini aldatmış dün eşim söyledi.
Böyle böyle çok üzüldüm çok kızdım diye anlattı.
Alkollü bir mekana gitmiş orada da işte biriyle görüşmeye başlamış.
Sözüm ona tek gecelik(!)

4-5 ay önce çocuğun yaptığı umursamazlıklardan ve alkol meselesinden dolayı kız annesinin evine gitti.
Bir tane çocukları var.
Eşinin ısrarıyla, özürleriyle eve geri döndü.
Hatta sen kızla konuş affetsin en azından yumuşat biraz demişti çocuk bana.
Ben de evin iç halini bir tek kendiniz bilirsiniz.
Durduk yere kimse baba evine dönmez.
Bozduğun gibi düzeltmek de senin sorumluluğun dedim.
Hem karışmak istemedim hem de kızın haklı olduğu yerler vardı.
Daha öncesinde eşim çok söyledi toparlan bak eşini mutsuz ediyorsun diye...

Haftasonu da bize geleceklerdi.
Direk böyle böyle demek istemiyorum.
Ama güvenini yoklamasıyla ilgili sizce bir şeyler söylemeli miyim?
İçine kurt düşürmeli miyim daha doğrusu.
Çünkü ailesi arkasında herhangi bir ayrılık durumunda.
Ve kız eşinin yüzünden üniversiteyi yarım bırakmıştı.
Bu sene tekrar başladı.
Bitirdiğinde güzel bir mesleği de olacak.
Öğrendiği anda ayrılacağını da biliyorum.
Göz göre göre çocuğun salak yerine koymasına da kıyamadım.
Hiç öyle ay kocam affederim çocuk var demez şahsiyetli bir kız.
adam aldatmış eşinin haberi yoksa ben bunun vebali altına giremezdim sanırım ya ama söylemek de bana mı düşer diye de bi düşünürdüm ..

Arkadaşlar bugüne kadar burada verdiğimiz tavsiyeler kendi başımıza geldiğinde yine bir başkasıyla istişare etme gerekliliği hissettiriyor.

Bizden yaşça küçükler.
Sözüm ona tek gecelik(!)

4-5 ay önce çocuğun yaptığı umursamazlıklardan ve alkol meselesinden dolayı kız annesinin evine gitti.
Bir tane çocukları var.

Bu sene tekrar başladı.
Ben bunu bi kere yapmıştım ama suçlu ben oldum. O yüzden siz hiç karışmayın. O adam zaten rahat durmaz, çekirge misali zaten yakalanır. O yüzden siz hiç ama hiç karışmayın. Kendi ilşkileri.

Çok sanmıyorum haberinin olduğunu olsa yol verirdi. Daha önce daha basit bir mevzudan resti çekebildi.
Belli olmaz belki biliyordur . Bilmese de öğrenir yakında . Eşimin iş yerinden bir arkadasida eşini aldatıyor. Önceden görüşüyorduk. Bunları eşim ogrwnince kestik iletişimi. Ailecek aynı ortamda bulunmadık hiç. Eşini aldatan ve hala çocuğunun ve eşinin yüzüne bakabilen biri her türlü pisliği yapabilir bana göre.

Anlatmak değil aslında niyetim.
Sadece telefonuna, gittiği yerlere bakmak gerektiğini dolaylı yoldan söyleyecektim.
Bi insan bıraktığı şeye yeniden başlıyorsa karşısındakine zerre güveni kalmamıştır. Bence size dile getirmese de aldatıldığınınn farkında gibi. Yani bunu anlamayan, sezmeyen, yakalayamayan yoktur.

Karışmayın ya şu işlere valla bu kaçıncı konu.
Hiç öyle affetmez siler deme kimler kimleri affetti yani .
Ben bırakırım giderim deyip gitmediler gidenlerde sonra daha beterini buldu.
Ben neler gördüm neler.
Sakın karışma sen kendi ailenden sorumlusun.

Adi pislik adam 😡
pislik yaptığı yetmemiş birde hiç utanmadan niye sizin eşinize anlatıyorki?
İnsan korkmazmı ya ben bu adama anlatırsam, ya eşimin kulağına giderse diye…
Çok üzüldüm kadıncağıza, umarım hastalık falan bulaştırmamıştır 🤬
Birde sizin yerinizde olsam eşimin o adamla görüşmesini artık istemezdim.

Bizden yaşça küçükler.
Sözüm ona tek gecelik(!)

Bir tane çocukları var.

Bu sene tekrar başladı.
Iyilikten maraz dogar sen karisma bence

Muhtemelen karışmazdım ama vicdanım sürekli dürtüklerdi sanırım.
Bir başkasının yediği halt hiç ilgisi olmayan başka birine nasıl vicdani yük olabiliyor, buda kanıtı işte.
Şimdi böyle bir şeyi açığa çıkarsanız eşinizin de başı ağrır.
Evet karışmazdım ama her ne kadar adamı görmek istemesem de kadınla görüşür önceliği kendi hayatına ve kararlarına vermesi konusunda sürekli uyarıcı olur aydınlanmasını sağlardım.

Hayatın olağan akışına göre şöyle bir senaryo çizdim kendimce.
Bu kadın evliliğinde 2.kez deneme yoluna gittiği için eşi tarafından belki daha hoş tutuluyordur.
Sırf o sebepten bu tavırların karşılığını vermek adına belki daha verici davranacaktır.
Toparlanma sürecindeyiz psikolojisiyle o sahte davranışlar yüzünden problem ettiği şeyleri görmezden gelecektir belki de.
Bu hayatıyla ilgili yeni bir karar olabilir, 2.bebek olabilir, iyi bir fırsatı evliliği için geri tepme olabilir vs vs
Şimdi sırf sonradan başım ağrımasın diye kandırılan bir kadının daha fazla kullanılması, hayatını etkileyecek hatalar yapması beni hem çok üzer hemde insani yönlerimi sorgulamama sebep olurdu. Bunun birde hastalık boyutunu düşünmek istemiyorum bile.
Bana zeval gelmemesi için sakladığım bir gerçek değer verdiğim bir insanın hayatını kötü anlamda etkiliyor diye içim içimi yerdi.
Sırf bu yükü biraz hafifletmek, yarın öbür gün "biliyordun niye söylemedin" tepkisine verecek cevabım olması için kadının bundan sonra önceliği kendisine ve evladına vermesi yönünde gözünü açmaya çalışırdım.
"Bak deniyorsun ama yine olmayabilir, yine bir karar aşamasına gelebilirsin. O yüzden kendini her şekilde hayata hazırla" tarzında konuşmalar yapardım.

Karışmayın bencede.
iyi olur kendilerinden bilir,kötu olurlar sizden.
insanlar baskalarina sorumluluk atmakda ıyidirler

Aldatma meselesi ilk.
Yani bizim bildiğimiz.

Daha geçen hafta yakın dostumuz olan bir çifti evimizde ağırladık. Masada yemek yenirken bir konuda aralarında gerginlik oldu, adam kadının boğazını sıktı ve tam 4 okkalı tokat attı, eşim adamı kucaklayıp dışarı çıkardı, kadına gitme ardından polis çağıralım dedim, ne münasebet dedi...Konu aldatma, sonuç şiddet ama sabah instagramdan aşk fotoları yayınladılar...karışmam o yüzden kimsenin işine...

Ben olsam adama ya telefon ederdim ya dışarı çağırırdım yediği haltları bildiğimi söylerdim. Ya beni ikna et adam olacağını ya da karına söylerim derdim. Canına okurdum herhalde iyice sindirirdim. 2. şans yok tekmeyi yersin derdim net şekilde. Karışmayın demişler katılıyorum ama böyle bir şeye göz yummak da olmaz adam sürtüp sürtüp içiyor ee hani pişmandın hani dizini kıracaktın kardeşim derler adama

Ben böyle şeylere asla karışmam gel karış deseler de karışmam. Çünkü herşey sandiğimiz gibi olmuyor, ayrilir vs diye dusundugun kadin bir bakmişsin barisir ondan sonra zeynoes ortaligi karistiriyor, yuvamizi bozmaya ugrasiyor eşimi doldururyor vs olur. Başimi agritamam kimsenin moklu evliligiyle, kiymetleniyor sonra kim niye onlari ayirmak isteyecekse... Orneklerini cok gordum.

Bu toplumda kadinlarin çoğu boyle ben risk alamazdim. Bu forumda bile aldatilinca soyle ortaligi yikarim boyle ayrilirim fiye tavsiye verip kendisi aldatilinca kadini suçlayan tipler gorduk.

Benzer bir durumda olan arkadasima soylemedim. Diger ortak arkadasimiz kendini tutamadi soyledi. Sonucta aldatilan arkadasimiz hem bosanmadi, hem “Kocamda gozun var” deyip soyleyen arkadasa cephe aldi.

Ben aldatilanla yillarin dostluguna ragmen boyle bir cirkin ithamda bulundugu icin gorusmeyi kestim. Soyleyen arkadasla da su an merhaba-merhabayiz. Zora duserse yaninda olurum sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X