Bir şey fazla aldım diye kurnaz oldum !

Genelleme konuşmuyorum ama bazılarınız olayı çok farklı yöne çekmiş,sanki ben ödememde yardımcı olacak diye karşıma ne çıkarsa almışım gibi. Ben gene kendi alacagim şeyleri aldim ve kendi paramla ödedim 11 lira çıkmadi adam onu ödedi 11 liranin 5 lirasida bitki cayiydi. Sanki ben kendi parami cebe mi attim ? O oduyo diye ona odetmedim ya bazilariniz konuyu cok saptirici yorumlar haddini aşan yorumlar yapmiş lutfen dikkat edin yorumlariniza ben bitki cayini almayabilirdim ama 4 sene beraber oldugum insan hic lafini boyle seylerin yapmadigi icin buna guvenerekten şu 5 liralik bitki cayina boyle delleneceğini bilsem zaten almazdim .
Bence o bitki çayını almanız hayatınızın geri kalanı adına büyük şans olmuş :)

Kendi adıma bir başkası ödeyecekse gözüme çarpan bir şeyi ben de almam.
Ama bir anlık böyle bir karar vermiş ve sonucu görmüşsünüz, çok iyi olmuş.
Adamdan 5 lira için neler duymuşsunuz...

Tabiki geçti:) Dedimya ben eşimle sevgilim olduğu zamanlarda hiç böyle muhabbetlere girmedim. Bana garip geliyor. Bakış açımız farklı

Bakışımız farklı olupta bende adamı yolmadım ama 9 liranın lafını da yapmadık birbirimize bunun mesele olduğu ilişkiler (arkadaşlık sevgililik evlilik) yürümez

Para yönetimi evlenmeden önce bakıp değerlendireceğin bisey, bu demek değil ki kredi çekip ev alalım ama ben adam pinti mi sineği sıkıp yağ çıkaran bir adam mı görmek isterim hiçbir maddi ilişkim olmayan adamla evlenince nasıl giricem bu muhabbetlere

Herkese iyi geceler 4 senelik ciddi bir iliskim var bu aksam marketten bir şeyler almaya gittim sevgilimde yanımdaydı pekte param yoktu sevgilimde ne alıcaksın dedi alcaklarımı söyledim tamam sen al yetmezse üstünü ben tamamlarım dedi girdik markete alacaklarımı aldım + bitki çayı aldım birde markete girerken bitki cayi alcagimi dememistim gorunce alasım geldi
Sonra asla beklemedigim tepkileriyle karsilastim ve şoka girdim markete girerken bunu alcagını demedin bunuda alim araya sıkıştırım yapıp kurnazlık mı yapıyosun sen dedi bana lafı şuna getirdi alacaklarini ödücem diye kurnazlik yapip bitki cayimida alimde aradan cikarim demisim ben.
Kasada biraktim almiyorum rahatla dedim aldi kasadan zorla gecirdi yolda eve birakirkende istemiyorum yuzun hemen nasil asıldı 5 liralik şey icin dedim atiyodum bitki cayini attirmadi 5 lira icin sen bana surat asıyosun suan ustumde para yok eve gidim 5 lirani vericem merak etme dedim sakın oyle bi hata yapma ben sana aldiklarini oducem dedin diye aldin ilk sordugumda onu alcani demedin kurnazlik yapiyosun sen demeye basladi bana ben iyice cildirdim beni kapiya birakti bir sey demeden cekti gitti evime gittim o bitki cayinin parasi 5lirayi aldim evlerine gittim annesine verdim parayi bende unutmusta dedim kadini gecistirdim bunu aradim sonra annene verdim 5 lirayi bana 5 liranin hesabini yapan surat asan insan lazim degil dedim telefonda demedigi kalmadi bana bu hareketi yapmicaktinda bilmem neler dedi bende agir laflar ettim bitti isine bak dedim kapadim ve ayrildik
Cok sacma bi konu degil mi hanimlar benim sucum gunahim ne ?

Bugüne kadar boşa söylenmiş tek bir atasözü duymadım; size de diyorum ki; kişi kendinden bilir işi. Demek ki senin ex erkek arkadaşın parası çıkışmasa senin üstüne yıkılacakmış, hazır fırsat buldum diye bütün ihtiyaçlarını araya sokuşturacakmış neticede dervişin fikri neyse zikri de o olur.
Geçenlerde biri buraya "eşime 50 lira harcarım diyerek bir butiğe girdim, çok güzel şeyler vardı 100 lira harcadım. Eşim de burnumdan getirdi." yazmıştı. Senin ex erkek arkadaşınla, o arkadaşın eşi aynı adamlar. Yani demem o ki bu adamlar sevgiliyken de, nişanlıyken de, kocayken de aynı, değişmezler.
Yapacağın en mantıklı şey aç ellerini şükür duası et, yolda görürsen de yolunu değiştir.
Allah doğru insanlarla karşılaştırdık inşallah.

4 senelik ilişkide bunun lafı olmaz oluyorsa sıkıntı 4 ay falan olsa neyse ama 4 senede iş ciddiye gidiyorsa tam da dikkat edeceğin şeyler bunlardır ben bütün resme bakarım ilerde bu adam aldığım kreme giydiğim elbiseye de laf eder derim, çalışmayan bir kadına azap olur böyle adam çalışan kadında ağız tadıyla harcayamaz parasını adam laf eder

Hayır yani iş düğün takı vs olduğu zaman erkeğin ve ailesinin gözünün yaşına bakmayan çoğu kk kadını 9 tl nın hesabını yapiyo surda, sevgili iken avrupai evliliğe gelince şark kafaları. .

Ha bahsettiğim sevgililik falan da değil etrafta arkadaş dost tanıdık yok mu yaw hiç mi kimsenin kursağına 1 kuruşunuz geçmedi
Tabiki milletin kursagindan yığınla param geçti.
Sevdiklerimin hesabını yapmadım, zorunda kalıp verdiklerin sınırımı bozdu. Ama kimseye kurnazsin deme boyutuna gelmedim.
Demem için patlama noktam olması gerekiyor.

Ilk konuyu okuduğumda ay öküz adam dedim.
Sonra biraz ilerleyince baktım ki adamın normalde huyu bu değilmiş.
Hatta "canım ne çekerse alırdı. Ihtiyacim olan her şeyi alır hatta ihtiyacın vardır diye sürekli elime para sıkıştırırdı" mesajina kadar senin gibi düşünüyordum.

Şimdi bu hanım kızımız üzerinde para yokken markete gitmeye kalkıyor. Alacağı şey de 3 5 abur cubur.
Artık sokakta mi karşılaşıyorlar bilmiyorum o kısmına açıklık getiremedi. Birşeyler alacağım ama alacağıma param yetmiyor muhabbeti geçiyor. Çünkü üzerin e adam neler alacaksın diye bildiğiniz listeyi soruyor. Kız sıralıyor. Adam da tamam al paran yetmediği yerde üstünü ben tamamlarım diyor.

Gidiliyor ve hazır alınmışken bi çay da alıyor kız. Adam anında diyor bunu alacağını söylememiştin. Neyse bi şekilde alınıyor ve çocuk 11tl ödüyor sonuçta.

11 tl hiç birşey benim gözümde.

Benim düşüncem su ki, adam bilerek kızı resmen suç üstü yapmaya çalışmış.
Kız da oltaya gelmiş gayet.

Şimdi bastan bakarsak;

Kalkıp da sevgilimle karşılaşsam şunu alicam param yetmiyor mevzusuna girmem.
Olaki girdim. Adam bana tek tek neler alacağımı saydırırsa hiç adamdan tek kuruş almaya tenezzül etmem.

Dibimden gelip e bu çaydan bahsetmemistin diyen adamla değil kasaya gitmek yüzüne bakmam.

Aldıktan sonra yok yolda surat yapti kurnazsin dedi çayı atacaktim izin vermedi muhabbetine girmem. Cayi da digerlerini de gozune sokar evime cikarmam.

Bir de normalde adam her canının çektiğini alıyorsa burda kalem kalem hesap sormuşsa bu adam bu davranışla ilk kez karşılaşmıyor ve patlamıştır artik kurnazsin diyecek kıvama gelmiştir. Böyle dusunuyorum.

Yani dediginiz gibi sırf muhalefet olsun diye yazmadı herkes

Arkadaşım ben niye kafamda kurgulayıp yazayım.
Bak işaretledim.
Sen demissin markete GIRMEDEN söyledim, o da tamam al ben öderim fazlasını dedi.
GIRERKEN bunu dememiştin hazır görünce aldın diye kendisi söyledi demissin.
Bi 5tl ödedi bi 11 bi 16 şimdi de 9 lira oldu MEBLAĞ (mevla değil bu arada) benim için önemli değil. Umrumda da değil.

Valla sen yiyici davranmışsın adam da hemen farketmiş ve patlamış. Komik yani. Ben bunu ne yazayım kafamdan. Bu kurgu değil olsa olsa fıkra olur :KK70:
Ha bu arada soylemeden gecemicem 5 liralik bitki cayini alinca yiyici mi oluyor insan vay be
Calisiyorum iş yerindeyin ve foruma girip yorumlara cevap vermeye calisiyorum bi 9 bi 11 yazmisim evet calisirken cevap vermeye calisiyorum insan hâlinden anlayin biraz da tartismami cikartmak maksadin oyleyse konumdan cik yorumda atma

Bakışımız farklı olupta bende adamı yolmadım ama 9 liranın lafını da yapmadık birbirimize bunun mesele olduğu ilişkiler (arkadaşlık sevgililik evlilik) yürümez

Para yönetimi evlenmeden önce bakıp değerlendireceğin bisey, bu demek değil ki kredi çekip ev alalım ama ben adam pinti mi sineği sıkıp yağ çıkaran bir adam mı görmek isterim hiçbir maddi ilişkim olmayan adamla evlenince nasıl giricem bu muhabbetlere

Şurada yazan bazı konuları gördükçe evlilik yolunda olanlara tavsiyem, şu adamların gerçek yüzlerini görmeleri için sınırlarını ara sıra zorlamaları.

Sonra gelip evlenmeden önce böyle değildi diyorlar...

arada sırada yap nazını niyazını, arkadaşlarınla tanıştır bak ortamda nasıl, oturmasını kalkmasını biliyor mu, anasını bacısını yokla, evine gidiyorsan bak bir odasına, nasıl yaşıyor, eli sıkı mı cömert mi, ne kadar hediye alıyor, kimseye borç veriyor mu, büyüklerine nasıl, iş yerinde/okulunda nasıl, sosyal mi ev kuşu mu? Tatile gider mi, ailesi ile mi geçirir? Hobisi var mı? Kıskanır mı?
Valla edebince sınırları zorlamaktan yanayım :)
Sonra hayal kırıklığı olacağına baştan bitsin gitsin.

Ha bu arada soylemeden gecemicem 5 liralik bitki cayini alinca yiyici mi oluyor insan vay be
Calisiyorum iş yerindeyin ve foruma girip yorumlara cevap vermeye calisiyorum bi 9 bi 11 yazmisim evet calisirken cevap vermeye calisiyorum insan hâlinden anlayin biraz da tartismami cikartmak maksadin oyleyse konumdan cik yorumda atma
Mune Mune arkadaşın konusuna yazamıyor muyum Ben merak ettim?
Kendisi daha önce haddini bil falan yazdı ama gayet seviyeli yorum yapıyorum bence.
Amacım neden tartışmak olsun?
Bence sen sana hak vermeyenlere tartisma niyetindesin

Konu sahibi eski erkek arkadaşınız haklı. Baksana buradaki arkadaşlarımız bile bir bitki çayını aldınız diye yiyici gözüyle bakmışlar size ;) çok sinirlendim yazık vallahi 4 yıllık sevgiliyi geçtim arkadaşınla bile para hesabı yapmazsın. Alacaklarının dışında 5 liralık bir şey almış bu mu yiyicilik? Yok girerken söylemedin Yok gereksiz almışsın yahu minik hesap kitap işlerine bile giren insanlar ne kadar mide bulandırıcı. Gerçekten hayretle okuyorum yorumları

konu sahibi her şerde bir hayır vardır.
5 lira 10 lira değil ki mevzu, yaklaşım çirkin ne demek yiyici, kurnaz. farzet ki canın istedi aldın, Allahaşkına lafı sözü edilecek konu mudur bunlar. ne arkadaşlar arasında ne de sevgililer arasında konuşulması bile çirkin. dünkü insan değil ki 4 yıldır tanışsınız.
sakın barışma. bu kadar saçma sapan bir durumun uzamış olması bile çirkin.

Ayrılmakla en iyisiniz yapmışsınız. İlişki yeni de değil 4 sene olmuş. 4 senede sizin için böyle düşünebiliyorsa....

Tabiki milletin kursagindan yığınla param geçti.
Sevdiklerimin hesabını yapmadım, zorunda kalıp verdiklerin sınırımı bozdu. Ama kimseye kurnazsin deme boyutuna gelmedim.
Demem için patlama noktam olması gerekiyor.

Ilk konuyu okuduğumda ay öküz adam dedim.
Sonra biraz ilerleyince baktım ki adamın normalde huyu bu değilmiş.
Hatta "canım ne çekerse alırdı. Ihtiyacim olan her şeyi alır hatta ihtiyacın vardır diye sürekli elime para sıkıştırırdı" mesajina kadar senin gibi düşünüyordum.

Şimdi bu hanım kızımız üzerinde para yokken markete gitmeye kalkıyor. Alacağı şey de 3 5 abur cubur.
Artık sokakta mi karşılaşıyorlar bilmiyorum o kısmına açıklık getiremedi. Birşeyler alacağım ama alacağıma param yetmiyor muhabbeti geçiyor. Çünkü üzerin e adam neler alacaksın diye bildiğiniz listeyi soruyor. Kız sıralıyor. Adam da tamam al paran yetmediği yerde üstünü ben tamamlarım diyor.

Gidiliyor ve hazır alınmışken bi çay da alıyor kız. Adam anında diyor bunu alacağını söylememiştin. Neyse bi şekilde alınıyor ve çocuk 11tl ödüyor sonuçta.

11 tl hiç birşey benim gözümde.

Benim düşüncem su ki, adam bilerek kızı resmen suç üstü yapmaya çalışmış.
Kız da oltaya gelmiş gayet.

Şimdi bastan bakarsak;

Kalkıp da sevgilimle karşılaşsam şunu alicam param yetmiyor mevzusuna girmem.
Olaki girdim. Adam bana tek tek neler alacağımı saydırırsa hiç adamdan tek kuruş almaya tenezzül etmem.

Dibimden gelip e bu çaydan bahsetmemistin diyen adamla değil kasaya gitmek yüzüne bakmam.

Aldıktan sonra yok yolda surat yapti kurnazsin dedi çayı atacaktim izin vermedi muhabbetine girmem. Cayi da digerlerini de gozune sokar evime cikarmam.

Bir de normalde adam her canının çektiğini alıyorsa burda kalem kalem hesap sormuşsa bu adam bu davranışla ilk kez karşılaşmıyor ve patlamıştır artik kurnazsin diyecek kıvama gelmiştir. Böyle dusunuyorum.

Yani dediginiz gibi sırf muhalefet olsun diye yazmadı herkes
+1
5 lira sadece bardağı taşıran son damla olmuş. Zaten konu sahibinin diğer yorumlarından da belli 3ün 5 in hesabını yapaň biri degilmiş belli ki artık rahatsız olmuş.

17-18 yaşlarımda neredeyse hergün beraber takıldığım bir kız arkadaşım vardı. Hiç parası olmazdı. Her masrafını ben karşılardım. Bana doğum gününde hediye aldırdığı bile oldu. O bana doğum günümde evdeki fazlalık çekyat örtüsünü hediye etti.:KK48: Bir süre beraber çalıştık. Maaşını ailesine verirdi. Param yok derdi hemen hemen hergün otobüs parasını benden isterdi. Bir gün benden bir başkası ilk defa, hiç param yok bilet parası verir misin dedi, o kadar bunalmıştım ki kıza yok dedim. eve yürüyerek gitmiş başkasından duydum. Hala vicdan azabı çekerim.
Konu sahibi benim arkadaşım gibiyse çocuk bıkmış sonunda patlamış diye düşünüyorum. Sevgili de olsa çekilmez.

Herkese iyi geceler 4 senelik ciddi bir iliskim var bu aksam marketten bir şeyler almaya gittim sevgilimde yanımdaydı pekte param yoktu sevgilimde ne alıcaksın dedi alcaklarımı söyledim tamam sen al yetmezse üstünü ben tamamlarım dedi girdik markete alacaklarımı aldım + bitki çayı aldım birde markete girerken bitki cayi alcagimi dememistim gorunce alasım geldi
Sonra asla beklemedigim tepkileriyle karsilastim ve şoka girdim markete girerken bunu alcagını demedin bunuda alim araya sıkıştırım yapıp kurnazlık mı yapıyosun sen dedi bana lafı şuna getirdi alacaklarini ödücem diye kurnazlik yapip bitki cayimida alimde aradan cikarim demisim ben.
Kasada biraktim almiyorum rahatla dedim aldi kasadan zorla gecirdi yolda eve birakirkende istemiyorum yuzun hemen nasil asıldı 5 liralik şey icin dedim atiyodum bitki cayini attirmadi 5 lira icin sen bana surat asıyosun suan ustumde para yok eve gidim 5 lirani vericem merak etme dedim sakın oyle bi hata yapma ben sana aldiklarini oducem dedin diye aldin ilk sordugumda onu alcani demedin kurnazlik yapiyosun sen demeye basladi bana ben iyice cildirdim beni kapiya birakti bir sey demeden cekti gitti evime gittim o bitki cayinin parasi 5lirayi aldim evlerine gittim annesine verdim parayi bende unutmusta dedim kadini gecistirdim bunu aradim sonra annene verdim 5 lirayi bana 5 liranin hesabini yapan surat asan insan lazim degil dedim telefonda demedigi kalmadi bana bu hareketi yapmicaktinda bilmem neler dedi bende agir laflar ettim bitti isine bak dedim kapadim ve ayrildik
Cok sacma bi konu degil mi hanimlar benim sucum gunahim ne ?
Çok ayıp etmiş haklısın
Bir tane fazlalığın hesabını yapıyor
Bence Allah’ın sevgili kulusunuz şükredin inş barışmazsınız
Ben de böyle şeylere dikkat ederim

Ayy yorumlara bak ya
5-10 lüranın hesabını yapan adama hak mı verdiniz
Kız bunu huy edinmiş benim canım pasta istese sevgilime söylemeyecek miyim o zaman o benim niye sevgilim ya
4 senelik ilişki diyor kız iki günlük sevgililik değil ki
Milletin bu avrupai kafası beni öldürüyor ne modernmişiz ya
Benim Avrupalı ex sevgilim bile hesap ödetmiyordu bana siz ne konuşuyorsunuz?
Hayat müşterek falan filan yeter artık ben kendimi kadın olarak hissetmiceksem o adamın yanında işim ne ya
Kız sanki araba al bana dedi
Üç beş kuruş verdiyse 5 liralık çay için kızı yerin dibine mi sokması gerekir?
Böyle adamdan bir şey olmaz
Yazık olmuş tam 4 seneye

Back
X