Bir sigara için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tutması da tutmaması da allahla onun arasında. Neden bu kadar baskı kurdunuz ki? Ölümü gör demek, trip atmak çok fazla değil mi? Siz eşi olarak onu desteklemişsiniz, teşvik etmişsiniz, sahurunu hazırlamışsınız. Gerisi de onun bileceği iş. İbadetler zorla yerine getirilir mi? Zorla olsa bir kıymeti kalır mı?

O oruçlu iken ben gözüne soka soka veya canı çeksin diye saygısızca ohhh ımmhhh çok güzelmiş sen yiyemezsin de şimdi bundan oruçlusun ya hani tarzında laf etmesi ne kadar doğru??
Bu kadar dini hassasiyeti olan bir kadınsanız neden boyle bir adamla evlendiniz??
İnsan olan yanında yiyemeyecek kişiye 'mmh güzelmiş, sen şimdi yiyemezsin' der mi??

Benim sevgilim türk değil, ortodox hristiyan. Geçen ramazan'da yanımdaydı . Böyle bir cümle kurmadi asla, su bile içmedi yanımdayken, beni bekledi.

Dinle de alakası yok kesinlikle, tamamen insanlıkla alakalı bir konu. Eşiniz insanlıktan sınıfta kalmis bence. Allah size sabır ,kocaniza merhamet versin

Amin. Onun dini yönünü böyle bilmiyordum da o yüzden hem de o evlenince ona dini konularda bilmediklerini öğretmemi istemişti. İ

valla kusura bakmayın ben "ben oruçluyum o oruçsuz iş yapsın, yardım etsin" kafasını da anlamıyorum. bunu diyen insan da oruca dayanamıyordur zaten. manevi anlamda dayanma gücü olan birinin yaptığı işten bunalıp ama ben oruçluyum diyeceğini sanmıyorum.
madem bu kadar dini yaklaşıyoruz olaya o zaman böyle düşünen herkes sahabeyi örnek almalı. onlar çok daha zor şartlarda ve yiyecekleri çok azken oruç tuttu neticede. o zaman normalde işini yapabilen de oruçluyum demeyecek bence.
sizin durumunuzda da bir kere tatlı dilli uyarmaktan ötesine geçtiğiniz belli ki kalkıp buraya kadar yazmışsınız. bana göre belli yaş aralığında temel eğitimini verdikten sonra anne baba çocuğuna dahi karışamaz böyle konularda. keza peygamberimiz de anlatmıştır hangi yaşlarda nasıl davranılıp belli bir noktadan sonra çocuğa karışılmayacağını..
evet neyin günah olup olmadığı bellidir ancak hangi günahı affedip affetmeyeceği Allah'ın tasarrufudur. ki bu da pek çok yerde açıkça belirtilmiştir.
belki de 80 senelik ömründe bir gün orucunu aksatmamış insanlar cehennemlik, ama ömrünün son bir senesi ibadetle geçmiş biri cennetlik olacak.
o yüzden ben insanların bunu yapma çok günah, kalk oruç tut, ben oruçluyum sen tutmuyorsun iş yap, namaz kılmazsan olmaz gibi söylemlerini yanlış ve aksine dinden uzaklaştırıcı buluyorum.

konu dini, banlanmak istemediğim için uzatmayacağım, kısacası tutumunuzu baskıcı ve hatalı buldum. bence siz de kendi içinize dönüp önce kendini eleştirin.

Öyle ohhlu mohluu şeuler yapmadığında sıkıntı yok ama öyle ohh vs derken şakası bile kötü oluyor.

Evliliğiniz çok ruh sıkıcı. Kimsenin ibadetine karışılmaz. Bir sabah kalksa ve sorguladığını söylese bile karışılmaması gerek.
Ayrıca eşinizin "ay temizliği yapmamışsın, görüşürüz" falan demesinin amacı üste çıkmak fakat kaba davranmış.
Şunu da eklemeden bitiremeyeceğim. Oruç tutmayan insana karşında yiyip içtiği için laf etmen,iş yüklemen falan... Bu da bir saygısızlık. Birşey desek "oruçluyum saygı duy " diyoruz ama tutmayan insana her türlü laf etme hakkını kendimizde buluyoruz. Ama bu saygıszlık değil,doğru yola çağrı değil mi?! Güzel mantık

Ben hiçbir zaman ona ben oruçluyum sen kalk iş yap demedim, temizliğime uykuma laf ettiği için efendimiz de eşine yardım ederdi dedim gayetre normal bunu demem çünkü o sürekli hizmet etmemi bekliyor, temizliği ihmal ettim diye bayramdan sonra görüşvez senle diyor. Beklemedim de ama bana oruç tutmadığı zamanlar bir jest yapmasını bir kere olsun iftar veya sahur hazırlamasını beklerdim. Ama o hep benden bekledi. Ben zorlanmıyorum gayette rahat tutuyorum işimi de yapıyorum ama işimi ihmal ettiğimde de bana gelip sen işi ihmal ettin ramazandan sonra görürsün demesi çok yanlış.

Onu bu olaydan saatler önce söylemişti. Ben uyarmadan önce yani.

Olsun bu konuda eşiniz kaba davranmış. Yani kırmak istemem sizi ama yardımcı muamelesi yapmış gibi düşündüm.
Evet malesef öyle oldu. Ama ben yine kendi istediğim gibi davranıyorum. En sonunda dedim. Burası benim evim, yatarım da uyurumda istersem iftara kadar uyurum, istersem hiçbirşey yapmam bunun erkeği kadını yok.

Evet malesef öyle oldu. Ama ben yine kendi istediğim gibi davranıyorum. En sonunda dedim. Burası benim evim, yatarım da uyurumda istersem iftara kadar uyurum, istersem hiçbirşey yapmam bunun erkeği kadını yok.
İyi demişsiniz. İnsanların işin cinsiyetinin olmadığını öğrenmesi gerek.

anneannem 90 yaşında oruç tutuyor. ben diyabetten dolayı tutamıyorum ve doğal olarak saatli yemek yiyorum. onun yanında yemek istemediğimde "neden yalnız yiyeceksin ki, birinin yemesinden etkileneceksem vay benim orucuma, tutmam o zaman" diyor.
bu konuda ince bir çizgi var. oruçlu insana laf edilmez ama o oruçlu ise istediğini söyleyebilir gibi.
eşinin tavırları ayrı bir tartışma konusu. onun oruçla değil direkt insanlıkla alakası var.

Boşverin.
her koyun kendi bacağından asılır.
çocuk değil ki, sizin demenizle yapsın.

eşler birbirinden sorumlu. uyarmakla iyi etmişsiniz. ama trip vs atmak yerine daha tatlı dilli olmakta fayda var. daha güzel anlatabilirsin.

Her koyun kendi bacağından şahsen benim eşim tutmasa umrumda olmaz banane hesabını ben mi vericem Allah a . Hayır. Dinde zorlama yoktur senin ona ölümü gör tut diye ısrar etmen çok yanlış . Tutmak istemiyorsa tutmasın günahını sevabını o çekecek sende boş yere dertlenme. Yetişkin bir insan neticede günah sevap biliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…