Bir sigara için...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi ki bu sizin fikriniz fakat ben öyle düşünmüyorum. Sokakta yemek yenmesi de hoş değil zaten. Onları da yememek lazım yollarda.

Iki insan birbirine ancak böyle hayatı dar eder sanırım.
Arkadaşım oruç tutmayan adamı zorlamak ne demek? İçinden gelmiyor demek ki ya da tutamıyor insan bunun için eşini zorlar mı?

Eşinizin ev temizliği için, yemek için söylenmesi de rezalet. Ama karşılıklı yapıyorsunuz her ne yapıyorsanız.

Sizin gibi tipler oruçtan, namazdan soğutuyor yalnız insanları bilin istedim. Dininizi içinizde yaşayın başka insanları zorlamayın, eşiniz ya da çocuğunuz bile olsa.

Benim fikrimce gereksiz bir söylenme . Çok büyütülüyo bu konu

dilerim böyle insanlar bahsettiğiniz gibi sokakta yiyip içilenleri görüp, kokusuyla yutkunan yoksullarla-evsizlerle ellerindeki yemeği paylaşabilen, en azından görüp o insana bir yemek parası verebilen insanlardır.
ne yazık ki artık bir sürü şey sadece alışkanlıktan, o işin ruhu ve gerçek amacı bilinmeden yapılıyor.

Orucun anlamı ne? Bir ay dikkat miş. Dışarda açlıktan ölen o kadar insan varken. Sadece bir ay dikkat etsek yeterli zaten. Siz orucu pek anlayamamışsınız.

kusura bakmayında çok saçma buldum konunuzu, ibadet kişinin kendi içinden gelir zorlamayla gelmez. siz söylenmesi gerekeni söylemişsiniz, herkesin sevabı günahı kendine. benim de eşim oruç tutmaz, ne yapayım kavga mı çıkarayım oruç tutsun diye. en azından kandillerde tutsun diye ısrar ederdim eskiden baktım oralı değil ben kendi ibadetime bakarım dedim bıraktım. size de tavsiye ederim.

Ben oruç tutmam ama kızıma dondurma alırken bizi gören ve alamayacağını düşündüğüm çocuklarada alırım dondurma. Yada kızıma da almam fazla param yoksa. Yemeği de aynı şekilde. Yemek parası isteyeni eşim geri çevirmez gider ekmek arası bişeyler alır verir. Ama bazıları orucu akşama kadar aç kalıp akşam ziyafet çekmek sanıp aç insanları düşünmek yerine saygı bekliyorlar ya. Deli oluyorum.

Oruç ibadeti bireyseldir, eşiniz de olsa ısrarcı olmanız doğru değil. İbadetini yerine getirmediği için uzulmenizi anlıyorum ancak bunun için aşırı ısrarcı olmanız doğru değil. Kaldı ki sizin israrinizla oruç tutması da bir anlam ifade etmiyor.

zaten ne yazık ki oruç ülkemizde hep çok yanlış anlaşılıyor. oruç tuttuğu için ayrıcalık beklemek, oruç tutmayanın her davranışında saygısızlık aramak yada oruç tutması için baskı kurmak, yüklenmek, vs..
oruç bedeni olduğu kadar ruhu da temizlemek değil midir ?
tabi ki oruçlu birinin karşısında ay çok lezzetli diye diye yemek yemek hoş değil ama konu sahibi zaten bu olaydan önce baskı yapmış.
eşi de saygısız, kendisi de.
zaten ilişkilerinde oruç tutmaktan daha büyük sıkıntı var bence. bu saygısız tutumlar bir günde ramazan dolayısıyla olmamıştır. her zaman böyledir diye düşünüyorum.

Burada bahsettiğim dikkat orucunun karşısında yemek konumundaydı. Yoksa her daim dikkat etmek gerekir. Siz sadece su anda söylediğimi bir yöne çekiyorsunuz.
Bu kadar saygı ve özgürlükten bahsediliyorsa sizin benim ibadetimden ne anladığım konusunda da böyle yorum yapmanız kendinizle çalıştığınızı gösterir.
Orucunun karsısında yemek yiyebilir, eşi de olsa zahmet edip oda değiştirmesine bile gerek yoktur. 1 aylığına bile olsa. Ama insanların cümlelerini başka yere çekip ibadetleri, aldıkları sevaplar, ne hissettikleri vs ile ilgili her türlü konuşmak serbest.
Işte sadece kendi doğrusunu doğru gören ve sonra özgürlükten, saygıdan bahseden meşhur insan tipi

Orucun anlamı ne? Bir ay dikkat miş. Dışarda açlıktan ölen o kadar insan varken. Sadece bir ay dikkat etsek yeterli zaten. Siz orucu pek anlayamamışsınız.
Burada bahsettiğim dikkat orucunun karşısında yemek konusundaydı. Yoksa her daim dikkat etmek gerekir. Siz sadece su anda söylediğimi bir yöne çekiyorsunuz.
Bu kadar saygı ve özgürlükten bahsediliyorsa sizin benim ibadetimden ne anladığım konusunda da böyle yorum yapmanız kendinizle çalıştığınızı gösterir.
Oruclunun karsısında yemek yiyebilir, eşi de olsa zahmet edip oda değiştirmesine bile gerek yoktur. 1 aylığına bile olsa. Ama insanların cümlelerini başka yere çekip ibadetleri, aldıkları sevaplar, ne hissettikleri vs ile ilgili her türlü konuşmak serbest.
Işte sadece kendi doğrusunu doğru gören ve sonra özgürlükten, saygıdan bahseden meşhur insan tipi

Sizene ya resmen şuan erkeğe şiddete hayır diyesim geldi... feministlik duygularımı öldüren ilk kişi oldunuz cidden tebrik ederim. Tek rahatsızlığınız eşinizin yanınızda yiyip içmesiyse onu uyarın. Allah için mi oruç tutturuyorsunuz kendiniz için mi bilemedim. Sizin ısrar etmede asla hakkınız yok

çok pardon da size ne ya koca adam , madem o kadar dini bilginiz var ibadetin inancın Allahla kul arasında olduğunu bilmeniz lazımdı.yok çok günahmış yok yalvarmalar falan.siz kendiniz istiyorsanız tutun bitsin kimseye dayatma gibi bi hakkınız yok. neyse...

Hanımefendi annesi gibi davranmıyorum zaten ama annesinden fazla davranmamı isteyen o. O her konuda kaynana gibi bütün işlerime karışıyor ben neden bir konuda laf edince saygı duyun diyorsunız anlamıyorum sizi de.
çünkü laf etmeniz gerekene sesinizi çıkartmayıp en sizi ilgilendirmeyen şey hakkında baskı yapıyosunuz

Okurken ben bunaldım ister tutsun ister tutmasın hayat goruslerinizin aynı olduğunu düşünmüyorum ben oruca niyet ettikten sonra evimdeki insan kuzu cevirse umrumda olmaz sigara kullanıyorum içenlerde oluyor sokakta dahi önemli değil sofrada hazırlarım kahvede yaparım hiç etkilenmem sizin davranisiniz çok bunaltıcı baskıcı oda başka şekilde sizi sinir ediyor ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…