Bir soru

ahromeo

Ne biçim Romeo'sun sen :/
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2012
507
528
103
30
Arkadaş bolca ama sizce yakın arkadaş ne kadar gerekli ?
Seviyeli arkadaşlıklara sahip olup yakın arkadaşı olmayan ve kendini mutlu hissedenler var mı? Bu aralar bu konuya çok taktim .Geçen günde konu açmıştim yakin bir arkadasim o gunden sonra konusmadi benimle .Bana herşey olabilen uzun sureli bir iliskim var . Ama sizce bunun eksikliğini yaşar mıyım ilerde yada yakinda .Galiba insanları arkadasim sıfatinda tutmaya calisirken zarar goruyorum.. Kınada düğünde yakın arkadaşım olmayacak die bir saplantımı bu merak ediyorum hep aklimda cünkü .

düzinelerce yakın arkadaşınızın olmasına gerek yok bence.
az ama öz olsun,GERÇEK manada dost olsunlar size yeter.
ayrıca duygusal ilişkiyle arkadaşlık ilişkilerinin ayrı tutulması gerektiğini düşünüyorum.
yakın arkadaşlarınıza hak ettikleri değeri vermelisiniz. sevgili -nişanlı-koca başkadır, dost başkadır bence. insanın dostları olmalı

bunu ben yazmışım gibi hissettim bir an
üniversitede yakın olduğum sadece bir kız arkadaşım vardı. üniversite bitince herkes memleketine gitti. şimdi yapayalnız kaldım.lisede de kardeşim diyebileceğim birisi vardı. uzun yıllar hiç kopmadık ama son zamanlarda bazı nedenlerden dolayı konuşmuyoruz.
hiç arkadaşım yok gerçek anlamda. erkek arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz. sık sık görüşüyoruz ama yinede arkadaşım olsa daha farklı olurdu.
bende hep düşünüyorum benim kınama düğünüme kimse gelmeyecek mi? yalnız mı kalacağım mutlu anımda diye.

Öyle kendimi onda buldugum yakin arkadaşım yok
Normal arkadaşlarım var
Bana evini acan su anda onun evinde kaldığım arkadasim var.sağolsun iyi insan iyi arkadaş ama bi dost diyemem
En iyi arkadaşım olarak gördüğüm kisinin en iyi arkadasi değilim :) ama buna da bozulmuyorum.
Sanirim tek dostum eşim. Zaten 1 taneden fazla dost bunyeye fazla gelir :)
Ama kk da tanışıp arkadas oldugumuz 2 kisi de var ki onların kategorisi ayri. Dert ortaklarım. Onlarla farklı yerlerdeyiz ama hic olmamalari hayatimda bosluk yaratirdi.

Soruna gelecek olursak cok yakin arkadaslik bence çocukluktan getirilen bir durum.
Yani 30 undan sonra dost degil arkadas bulursun ama lisede baslayan arkadaşlık daha saglam temellerde diye dusunuyorum

Dün ki konu senin miydi? Arkadaşın sana mal falan diyordu? Olmaz olsun öyle arkadaş!
Bence olmazsa olmaz değil, sırlarımı bilen biri her zaman tehlike arzeder sonuçta.
Mal felanmi diyordu
Cokta gerek degil konu sahibi arkadas eksikligi bennhic hissetmem hatta cogu arkim arar ben bahane uydurup gitmem gorusmem.
Heleki sevyesiz arkadasligablaubalilige hic gelemem

Dün ki konu senin miydi? Arkadaşın sana mal falan diyordu? Olmaz olsun öyle arkadaş!
Bence olmazsa olmaz değil, sırlarımı bilen biri her zaman tehlike arzeder sonuçta.
Evet benim konumdu . ama iste ne bileyim herkesin illaki sürekli takıldığı birileri var benim hep dozunda kalmıştır .Yada mesela üniversitenin ilk senesinde iki kişilik odadaydım ediyle budü gibiydik ama okul degistirince arada bie gorusuyoruz yine ama eskisi gibi degiliz tabi bazilarida öyle dönemlik oluyor iste . Ama genelde ne bileyim haftanin iki gunu birileriyle bulusurum kahve icerim .birde okuldaki arkadas geubumda cok kalabalik kalabalikta yakinlasmada olmuyor dogal olarak derse gidip dersten dönüyoruz . Kücüklükten beri arkadaş olup birbirinden kopmayanlari gorunce ozeniyorum ister istemez

Valla kimyamdamı yakınlık yok bilemedim . zaten girdigim ortamdda bir tane arkadas edinirim er gec onla takilirim . ama sanki yas ilerledikce yakın bir dost bulma ihtimali düsüyor gibi gelmeyede basladi .

Mal felanmi diyordu
Cokta gerek degil konu sahibi arkadas eksikligi bennhic hissetmem hatta cogu arkim arar ben bahane uydurup gitmem gorusmem.
Heleki sevyesiz arkadasligablaubalilige hic gelemem
Ama illaki arkadaş konumunu birseyler dolduruyosunuzdur diye düsünüyorum . İnsanin cani bazen dedikodu yapmak istiyo yada sevgilisiyle problemini anlati pdertlesmek istiyor . Normal arada bir gorustugum arkadaslarima ne zaman sevgilimle ilgili bir konu anlatsam olumsuz olumsuz konusup moralimi bozuyolar . Artik onuda anlatasim gelmiyo kimseye .

Valla kimyamdamı yakınlık yok bilemedim . zaten girdigim ortamdda bir tane arkadas edinirim er gec onla takilirim . ama sanki yas ilerledikce yakın bir dost bulma ihtimali düsüyor gibi gelmeyede basladi .
asla öyle düşünmeyin. ilerleyen yaşlarda edinilen dostluklar daha kalıcı oluyor bence,ömürlük oluyor.
daha iyi aslında yapınızın böyle olması. iyi niyetinizi suistimal edip sizi vuramazlar. daha az kazık yiyip daha az üzülürsünüz

Dimiii.. Ya yalnızlık hissediyorum denemez ama sanki disardan bakan insanlar diycek gecimsiz demekki hic arkadasi yok baksana .

Az olsun, öz olsun, huzur olsun diyenlerdenim. Çok yakın arkadaşım birkaç tane var, onlar bile çoğu şeyimi bilmez, zamanında yediğim darbelerin tecrübesi

orası öyle zaten biriyle ne zaman dozundan fazla takilmaya baslasam .arkasindan beni bir ezme cabasi gelmistir . o yuzden belkide elimi etegimi cektim . Ama iste dün konu acmistim cok kucukken camur oynadigim en yakin diye dusundugum arkadasimlada surekli saka yollu hakaret ettigi icin patladim galiba tartistik . Konusmuyor suan benimle sabah yoklamak icin komi kgordugum bir fotografi gonderdim bakti ama cevap vermedi . cabalamakta istemiyorum acikcasi.ben demekki onun icin degerli degilmisimki cabalamadı konusmak icin .

Ben annemle ve ablamla kankayim belki ondan disardan ark.lara pek duskun degilim.hatta bazen ark.lari bas agrisi olarak gordugum olur

Az olsun, öz olsun, huzur olsun diyenlerdenim. Çok yakın arkadaşım birkaç tane var, onlar bile çoğu şeyimi bilmez, zamanında yediğim darbelerin tecrübesi
Zaten guven problemide var bende biseyimi analtmiyorum hemen . Sanki hep arkamdan vurcakmis birine karsi beni ezcekmis korkusu .

Arkadaslarınızı hayatınızda dedikodu yapmak için değil iyi ve kötü günlerinizi beraber atlatabilmek, birşeyler paylaşabilmek için tutun.
Karşılıklı olarak tam manasıyla güvenmediginiz kişileri de sırf samimi davranıyorlar diye dost olarak adlandırmayın.

Bu arada gerçekten iyi bir arkadaş ise siz sevgilinizle ilgili problemlerinizi anlattıgınızda olumsuz konusuyorlarsa onlardan uzaklaşmak yerine ilişkinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Belki sizin iyiliginizi istedikleri icin tüm düşüncelerini açıkça söyleyip uyarmaya çalışıyorlardır.

Yakın arkadaş çok samimiyken sana zarar vermeyendir. Samimi olmak karşımdaki kişinin bana dikkatsizce davranması anlamına gelmez. Samimi olunarak da kişisel sınırlar korunabilir. Kıyas yaparsam yalnız olmak yanlış kişiyle samimi olmaktan iyidir. Yanlış arkadaş can yakar yalnızlık insanı bunaltır sıkar sadece.

Etrafımda arkadaşlarım olmasa mutsuz olurdum. Kalabalık bir hayat güzel bence. Bir yere gitmek istediğinizde, bir etkinliğe katılmak istediğinizde, evde oyun oynamak istediğinizde veya müzik dinlemek sitediğinizde arayabileceğiniz insanlar olması önemli. Tek başıma da çok güzel vakit geçiririm ama arkadaş gerekli.

Sır vermek, çok yakın olmak anlamında soruyorsanız gerçek anlamda her şeyimi, ama her şeyimi bilen tek bir kişi var hayatımda senelerdir. Birkaç tane yakın arkadaşım var, olan bitenin çoğunu bilir. Geri kalan normal arkadaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…