Bir sorum var, söz meselesi

Bizimkinde benim tarafım ısrarcı olmuştu. Biz 35 kişi eşim tarafı anne baba eşimden müteşekkil 3 kişi 🤣 annemlere asla laf anlatamadım. İnsanlar arenaya çıkmış gibi hissetti. Ama sonuçta organizasyon benim evde olduğu için söz hakkı bendeydi. Kendilerine de istediğiniz kadar misafir çağırabilirsiniz başımızın üstünde yeriniz var dedik. 3 kişi geldiler. Düğüne de 5 kişi geldiler zaten 🤷‍♀️

Lakin sizde durum farklı yerim yok diyorsunuz. Bence net ve kararlı olun. Yer yoksa yoktur bir de korona var çok tıkış tıkış olmanın alemi yok.

Bu genelde yaşanan bir şeydir. Kavga etmeden çözmek lazım.
Muhtemelen amca, teyze vs... istiyordur.
Virüsün ne denli yayıldığını anlatmak lazım.
Nişan yapmayacaksınız dışarıda 50 kişilik bir organizasyon düşünebilirsiniz. Tekrar bi nişan yapacaksanız ama ısrar etmelerinin anlamı yok.
Ancak onun dışında evde o kadar kişi olmamalı.
Ben covid öncesi de kalabalığı evde sevmezdim de bahanesi böyle oldu işte :KK70:taa kaç sene önce kendim de aile arasında 5-6 kişi ile isteme oldu, söz-nişan bir dışarıda yaptık. 50 kişi olacaktık yine kayınvalidem herkesi çağırmış 70 kişi olmuştuk.

Bu genelde yaşanan bir şeydir. Kavga etmeden çözmek lazım.
Muhtemelen amca, teyze vs... istiyordur.
Virüsün ne denli yayıldığını anlatmak lazım.
Nişan yapmayacaksınız dışarıda 50 kişilik bir organizasyon düşünebilirsiniz. Tekrar bi nişan yapacaksanız ama ısrar etmelerinin anlamı yok.
Ancak onun dışında evde o kadar kişi olmamalı.
Ben covid öncesi de kalabalığı evde sevmezdim de bahanesi böyle oldu işte :KK70:taa kaç sene önce kendim de aile arasında 5-6 kişi ile isteme oldu, söz-nişan bir dışarıda yaptık. 50 kişi olacaktık yine kayınvalidem herkesi çağırmış 70 kişi olmuştuk.
Ya ne guzel siz halletmissiniz. Peki kiz istemeyle soz nisan arasinda kac gun vardi sizin

Evren mesajlar göndermeye başlamış ama anlayana. İçimden bir ses sen buraya daha çok konu açarsın diyor.
Ben zaten buraya cok konu aciyorum hanimefendi :)bundan sonra da acabilirim. Bu kadar karamsar olmaniza gerek yok sadece fikir almak istedim.

Söz de mi bin kişiyle yapılıyor?
Bunun nişanı, kınası ve düğünü var daha.
2 kişi evlenecek diye 4 kez toplamanın ne gereği var inanın bilmiyor ve anlamıyorum.

Erkek arkadaşınızın ailesinin mutsuz olası varmış, siz nişanda davet edeceğinizi (yapacaksanız eğer) söyleyip bi deneyin şansınızı.

Bir de bu tür durumlarda iki taraf da esnek olabilmeli ama sırf mutlu etmek için de sınırlarınızı çok zorlamayın, olmayacaklar.

Ya ne guzel siz halletmissiniz. Peki kiz istemeyle soz nisan arasinda kac gun vardi sizin

3 hafta vardı o zaman. Ama biz aynı şehirde idik. Çekirdek aile ile isteme oldu anne baba aynı şehirde olan kardeş ile. Sonra şehir dışındakiler de gelince o şekilde söz-nişan bir dışarıda bir yerde yaptık.

Merhabalar. Sizlere bir sey sormak istiyorum. Soz yapacagim, sozun sadece cekirdek aileler arasinda olmasi normal degil mi ? Evim kucucuk ve mustakbel sozlum israrla 25 kisi getirmek istedigini soyluyor, sigdiramiyorum. Cunku ordan 25 kisi gelirse benden de bir o kadar gelecek. Aramizda bunu tartisiyoruz. Ailesi cok mutsuzmus ama ben ne yapabilirim ?
Sizce cekirdek ailede soz olmaz mi.
Gayet olur. Kayınvaldemler kalabalıklardı ama aileden birer kişiyi çağırdı eşleriyle. Örneğin büyük dayı büyük teyze büyük amca. Bi de istemeyi yapacak aile dostu. Eşleriyle geldiklerinde zaten yine az olmuyo. Aile büyükleri zaten vefat etmişti.

O küser bu küser kişiler başıma koştur koştur çeyrek altınlarıyla mı geliyolarmış da
Tutsun bir yer getirsin 100 kişi. Daha şimdiden incir çekirdeğini doldurmayacak konularda diretiyosa yandınız valla

Ben zaten buraya cok konu aciyorum hanimefendi :)bundan sonra da acabilirim. Bu kadar karamsar olmaniza gerek yok sadece fikir almak istedim.
Size kolay gelsin o zaman. Sülalesini memnun etmek ve kendi ailesinin dediğini yaptırmak için, sizin ve ailenizin durumunuzu isteklerinizi yok sayan, sizi zor durumda bırakmak pahasına isteğinde direten sevgili ve ailesi ile kolay gelsin. Bence siz sorunuzun özünün bile farkında değilsiniz.

Bizde söz ve nişan ayrı olur. Sözde en yakın akrabalar gelir. Yani mesela amcamları çağırmam gerekir. E ama babamlar çok kardeşli O yüzden söz küçük bir nişana dönüşüyor hep. O sebeple sözü ben gereksiz buluyorum.
Nişanlınız da amca hala vs. çağırdıysa, onlar da akrabayla gelecekse 25 yine iyi bir sayı. Ama şu dönemde olmaz. Ya geniş, havadar bir alan bulacak ya da onca insanı küçücük eve sığdırmaya çalışmayacak. Yoksa deli gibi bulaş olur valla. :KK12:

Merhabalar. Sizlere bir sey sormak istiyorum. Soz yapacagim, sozun sadece cekirdek aileler arasinda olmasi normal degil mi ? Evim kucucuk ve mustakbel sozlum israrla 25 kisi getirmek istedigini soyluyor, sigdiramiyorum. Cunku ordan 25 kisi gelirse benden de bir o kadar gelecek. Aramizda bunu tartisiyoruz. Ailesi cok mutsuzmus ama ben ne yapabilirim ?
Sizce cekirdek ailede soz olmaz mi.
Covidden haberleri yok mu? Anne baba kardeslerle yeterli..cok mu kalabalik isteniyor tutsunlar açık alan bi cafe

Söz isteme evde olmasi genelde uygundur. Ortalama bir evde 2 tarifin birbiri ile rahatca iletisim kurmasinin yoluda max 15 kişiden geçer. İsteme zaten 2 aile birbirini tanir konuşur

Back
X