- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
- Konu Sahibi akrepistan
-
Hanımefendi emin olun bunu evden çıkamayan yakınlarınız da isterdi. Hiç kimse denize gitmek yürüyüşe gitmek varken eve tıkılıp kalmayı tercih etmedi herhaldeBen de onu merak ettim herkes nasıl çözüyo acaba ki? diye. Burda daha fazla kadına ulaşabildiğim için buraya yazmak istedim. Çünkü etrafımdakilere sorsam "sen bebek olunca gezeceğini mi sanıyorsun" falan diyecekler çünkü onlar bebek olduğundan beri evden çıkmadılar. Ben öyle olmak istemiyorum, bebeğimle de gezebilmek, yürüyüş yapabilmek denize gidebilmek falan istiyorum. Kimseye de emanet edilmez ki. Neyse teşekkürler bulucaz bi yolunu demekki
Gezemiyorsun. Çünkü halin olmuyor. Bebeğin iyi uyuyan ve beslenen bir bebekse her gece iyi ihtimalle 2 saatte bir uyanacak ve onu besleyeceksin. İlk aylar ortalama 20 dk emer. O emerken sen uyuyup da kucağından düşürmemek için çaba sarfedeceksin. Sonra gaz çıkaracak ve tekrar uyutmaya çabalayacaksın. Uyumayacak. Uyumayınca sallayacak, emzirecek, kolik müzik açacaksın. Sonra uyuyacak ama iyi ihtimalle 1 buçuk 2 saat sonra tekrar kalkacak. Hep aynı döngü devam edecek. Sabah güneş doğrken uyanacak çünkü bebekler modern insanların zaman algısı yerine mağara düzenine alışıktır. Sabahın köründe uyanmak zorunda kalacaksın. Kahvaltı edemeyeceksin çünkü bebekler ilk 1-2 ay bir yere konularak durmaz sürekli ağlar. Evin içinde sling ya da kucağında tutarak dolanacaksın. Tuvalete gidemeyeceksin çünkü koyduğun gibi ağlaycak. Kasları hareket ermeye başlayınca (4. Ay) kendi kendine düşer diyerek yalnız bırakamayacak pusetine koyup tuvalete getirecek, ağlamasın diye ona şebeklikler yaprken işini halledeceksin. Bu arada zırt pırt emzireceksin, memelerin yara olacak.Ben de onu merak ettim herkes nasıl çözüyo acaba ki? diye. Burda daha fazla kadına ulaşabildiğim için buraya yazmak istedim. Çünkü etrafımdakilere sorsam "sen bebek olunca gezeceğini mi sanıyorsun" falan diyecekler çünkü onlar bebek olduğundan beri evden çıkmadılar. Ben öyle olmak istemiyorum, bebeğimle de gezebilmek, yürüyüş yapabilmek denize gidebilmek falan istiyorum. Kimseye de emanet edilmez ki. Neyse teşekkürler bulucaz bi yolunu demekki
Ay inşallah arkadaşınız gibi olabilirim ben de hep öyle hayaller kuruyorum ama hayaller ve gerçekler olmaz inşallaho yapı meselesi valla arkadaşım var çılgınlar gibi gezdiler ama bebeğin sağlığını koruyacak şekilde...
diğer yaza kadar bebek zaten bir yaşına yaklaşır, denize zaten ya eşle, ya arkadaşla gidilir.
bir avm de, bir yürüyüşte de 5 saatten fazla kalmayacağınıza göre dert edecek çok şey yoktur.
allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin de gaz, kolik, alerji gibi durumlarda bebekler asla durmayabiliyorlar.
her bebek ve her anne kendine özeldir.
Offff ya gerçekten bu kadar kötü olamaz Ben suan bol bol gezip uyuyayım en iyisi. Demek o instagramda gördüğümüz annelerinki gibi olmuyo o hayat, ben de bebek koltuğuna koyup arabayla gider parka falan yürüyüz yaparım onu slinge koyup falan diyodum.Gezemiyorsun. Çünkü halin olmuyor. Bebeğin iyi uyuyan ve beslenen bir bebekse her gece iyi ihtimalle 2 saatte bir uyanacak ve onu besleyeceksin. İlk aylar ortalama 20 dk emer. O emerken sen uyuyup da kucağından düşürmemek için çaba sarfedeceksin. Sonra gaz çıkaracak ve tekrar uyutmaya çabalayacaksın. Uyumayacak. Uyumayınca sallayacak, emzirecek, kolik müzik açacaksın. Sonra uyuyacak ama iyi ihtimalle 1 buçuk 2 saat sonra tekrar kalkacak. Hep aynı döngü devam edecek. Sabah güneş doğrken uyanacak çünkü bebekler modern insanların zaman algısı yerine mağara düzenine alışıktır. Sabahın köründe uyanmak zorunda kalacaksın. Kahvaltı edemeyeceksin çünkü bebekler ilk 1-2 ay bir yere konularak durmaz sürekli ağlar. Evin içinde sling ya da kucağında tutarak dolanacaksın. Tuvalete gidemeyeceksin çünkü koyduğun gibi ağlaycak. Kasları hareket ermeye başlayınca (4. Ay) kendi kendine düşer diyerek yalnız bırakamayacak pusetine koyup tuvalete getirecek, ağlamasın diye ona şebeklikler yaprken işini halledeceksin. Bu arada zırt pırt emzireceksin, memelerin yara olacak.
Hazırlıklı ol diye anlatıyorum. Bana kimse anlatmadı ben de pembiş zannediyordum anneliği. Deniz aklına bile gelmeyecek bu arada. Ve sana bu kadar eziyet çektirmesine rağmen kimselere emanet edemeyeceksin onu korkundan. Öylesine psikopat bir durum annelik:)
Hayır 29 yaşındayım. Ben sadece abarttıklarını düşünüyodum. Çünkü hamilelik için de aynı şeyleri duydum, gördüm ama ben öyle geçirmiyorum hamileliğimi hamile olmadan önceki halimden hiç bir fark yok. Göbeğim ve içindeki kızım dışında yani bel ağrısı, bacak kırampları, kusmalar, yorulmalar, uyumalar, el ayak şişmeleri belki de son ay olacaktır bilemiyorum.Hanımefendi emin olun bunu evden çıkamayan yakınlarınız da isterdi. Hiç kimse denize gitmek yürüyüşe gitmek varken eve tıkılıp kalmayı tercih etmedi herhaldeKeşke söylediklerine kulak assaydınız çünkü yardımcınız olmayacaksa sizde o evden çıkamayan annelerden olacaksınız.
Yaşınız küçük herhalde böyle ütopik hayaller kurduğunuza göre
Ben yurtdışına gidecektim:) kapıdan zor çıkıyorum. Ancak işte eşim gelince avm ye gidiyoruz. Dışarıda yerken de nöbetleşe yiyoruz. O kucakta tutuyor ben yiyorum, sonra ben tutuyorum falan. Bebek arabasına koyunca durmuyor. Bir de 1 buçuk saatte bir öğle uykusuna yatma durumları var bebeklerin. Dışarıdayken olmuyor mesela o ağlıyor ağlıyor ağlıyor ve sen de dışarıya çıkmıyorsun bir zaman sonra:) yeter ki uyusun diye evde pinekliyorsun. Daha neler neler. Yaşamadan bilinmiyor:) kendini hazırla, ilk 40 güne, dikişlere, emzirmek için oturamamaya falan hiç girmiyorum bak:)Yaaa demeyeydin iyiydi İste herkes böyle söyleyip duruyor ben de hayır öyle olmayacak diye diretiyorum kendime sanırım kendimi kandırıyorum. Sling falan aldım ama evet çok sıcak zira Antalya'dayız
Ay demeyin öyle ya ne olurrr. Hemen geçicek inşallah bu günler....Bu arada bebeğim uyudu. Ben de uykusuz kalmamak için yanına yattım şu an. 22 yi geçirirsem uykusuzluktan önümü göremiyorum ertesi gün. Tahminen 1 saat sonra emmek in kalkacak ben de tek gözle emziricem ve yerine koyduğumda şak diye uykuya geçsin temennisiyle dua edicem:) Ama şu anda sahildeki bir barda bira içmeyi öyle çok isterdim ki. Ah bekarlık ah:)
Peki bu ilk 40 gün mevzusunu sorabilir miyim size neden 40 gün, yani bir ay değil 20 değil 40. Bana da 40 gün yanında annen kalsın diyolar ben de neden 40 gün yani sonucta bebek hep emmek için uyanacak yani annem yanımda kalsa ne gibi faydaları olur.Ben yurtdışına gidecektim:) kapıdan zor çıkıyorum. Ancak işte eşim gelince avm ye gidiyoruz. Dışarıda yerken de nöbetleşe yiyoruz. O kucakta tutuyor ben yiyorum, sonra ben tutuyorum falan. Bebek arabasına koyunca durmuyor. Bir de 1 buçuk saatte bir öğle uykusuna yatma durumları var bebeklerin. Dışarıdayken olmuyor mesela o ağlıyor ağlıyor ağlıyor ve sen de dışarıya çıkmıyorsun bir zaman sonra:) yeter ki uyusun diye evde pinekliyorsun. Daha neler neler. Yaşamadan bilinmiyor:) kendini hazırla, ilk 40 güne, dikişlere, emzirmek için oturamamaya falan hiç girmiyorum bak:)
Evet kimseye emanet edilmez ki.Lavaboya girmeden dışarı çıkmasanız sorun olmaz. Bebek olunca insanın aklına çiş gelmiyor valla :) hadi diyelim geldi, şahsen ben kimseye emanet etmeden evime geri dönerim ya da tuvalete sokarım kimseye bırakmam güvenemem ...
Oyyy yapmayin yahu bu kadar zor degil yani her cocuk farklidir konu sahibinin de gozu korkmasinSayfiye yerde oturuyorum. Bebeğim 4 aylık. Henüz ben denize girmiş değilim bırak bebeyle kıyılara inmeyi:) dışarıda sling ile 15 dakika gezebilirsem kâr sayıyorum bu sıcaklarda. İlk yıllarında güneş tepedeyken çıkarmamak gerekiyor. Ancak akşam 6 dan sonra...
Bebeğin doğduğunda evde tuvalete giremeyeceksin, denizde girmeyi hiç düşünme. Çocuk ve sen yüzme fikri ise bence çok uzak bir ihtimal. Korkutmak istemem ama çocuk büyütmek inan pembe hayallerin olmadığı, uykuuz geçen geceler, halkalı gözler, duşa girememekten ve emzirmekten süt kokan bir beden demek:) Sağlıkla kucağına al.
Rahmin kendini ortalama 6 haftada toparlıyor. Bebeğin gözleri seni seçmeye ortalama 6 haftada başlıyor, gündüz gece düzeni eğer kolik değilse o dönemde yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Kolikse zaten oturmaz, tek düzeni her gün belirli saatlerde ilk 4. Aya kadar sesi kısılana kadar ağlamasıdır. Çok uykusuz kalacaksın seni sınayan şey uykusuzluk olacak zaten. Sen 1 saat uyuyabilirsen ne âlâ. İşte bunu sağlamak için, sen uyurken bebeğini oyalayacak, uyutabilecek birileri gerekecek yanında. Çünkü sıcak yemek yeme olasılığın bile yok ilk haftalarda. Evdeki en azından önüne yemek koysun ki sütün olsun bol bol. Çorba içeceksin, doğumdan sonra kabızlık sorunu çekebilirsin. Vs vs vs...Peki bu ilk 40 gün mevzusunu sorabilir miyim size neden 40 gün, yani bir ay değil 20 değil 40. Bana da 40 gün yanında annen kalsın diyolar ben de neden 40 gün yani sonucta bebek hep emmek için uyanacak yani annem yanımda kalsa ne gibi faydaları olur.
40.gunde bebek cok degisiyor cunku , bazi bilim adamlarina gore su anda bebekler 40 gun erken doguyor o yuzden ilk 40 gun surekli uyku halinde oluyorlar , sizde anlayacaksiniz zaten yasayinca 41.gun bi anda buyumus gibi gelecek size dePeki bu ilk 40 gün mevzusunu sorabilir miyim size neden 40 gün, yani bir ay değil 20 değil 40. Bana da 40 gün yanında annen kalsın diyolar ben de neden 40 gün yani sonucta bebek hep emmek için uyanacak yani annem yanımda kalsa ne gibi faydaları olur.
Benim 9 yaşında bir oğlum yokOyyy yapmayin yahu bu kadar zor degil yani her cocuk farklidir konu sahibinin de gozu korkmasin
Benim de 6 aylik bebegim var , evet yorucu ama ben cok rahat gezebiliyorum bebegimle
En buyuk avantajim 9 yasinda oglum olmasi denize ucumuz gidiyoruz , tuvaletw giderken de bebegi ogluma emanet ediyorum bakiyor cok guzel
Kucuk bi yerde yasadigim icin sorun olmiyor , bebekle yanliz oldugumda da mutlaka etrafta tanidik bir esnaf buluyorum emanet edecek , gittigim plajlarin sahibi de arkadasim genelde o yuzden ben hic problem yasamiyorum
Ama yanimda kimse olmasa sanirim bebegi de alir giderdim tuvalete
Ay teşekkür ederim, inşallah o kadar kötü olmaz. Ben çünkü bunalıma girerim, çocuğa da faydam olmaz. Çünkü hep motive ediyorum herşey güzel olacak diye... Belki de kendimi kandırıyorum.Oyyy yapmayin yahu bu kadar zor degil yani her cocuk farklidir konu sahibinin de gozu korkmasin
Benim de 6 aylik bebegim var , evet yorucu ama ben cok rahat gezebiliyorum bebegimle
En buyuk avantajim 9 yasinda oglum olmasi denize ucumuz gidiyoruz , tuvaletw giderken de bebegi ogluma emanet ediyorum bakiyor cok guzel
Kucuk bi yerde yasadigim icin sorun olmiyor , bebekle yanliz oldugumda da mutlaka etrafta tanidik bir esnaf buluyorum emanet edecek , gittigim plajlarin sahibi de arkadasim genelde o yuzden ben hic problem yasamiyorum
Ama yanimda kimse olmasa sanirim bebegi de alir giderdim tuvalete
Kolik olması neye bağlı peki, yani kolik olmasının bir sebebi var mı?Rahmin kendini ortalama 6 haftada toparlıyor. Bebeğin gözleri seni seçmeye ortalama 6 haftada başlıyor, gündüz gece düzeni eğer kolik değilse o dönemde yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Kolikse zaten oturmaz, tek düzeni her gün belirli saatlerde ilk 4. Aya kadar sesi kısılana kadar ağlamasıdır. Çok uykusuz kalacaksın seni sınayan şey uykusuzluk olacak zaten. Sen 1 saat uyuyabilirsen ne âlâ. İşte bunu sağlamak için, sen uyurken bebeğini oyalayacak, uyutabilecek birileri gerekecek yanında. Çünkü sıcak yemek yeme olasılığın bile yok ilk haftalarda. Evdeki en azından önüne yemek koysun ki sütün olsun bol bol. Çorba içeceksin, doğumdan sonra kabızlık sorunu çekebilirsin. Vs vs vs...
Ben de kimseyi istemiyorum ama olmaz 40 gün kalsınlar yanında diyolar sürekli oluyo demekki ne güzel tek başınıza bakmışsınız inşallah başarabilirim. Başaramamaktan insanlara biz sana demiştik dedirtmekten çok korkuyorum40.gunde bebek cok degisiyor cunku , bazi bilim adamlarina gore su anda bebekler 40 gun erken doguyor o yuzden ilk 40 gun surekli uyku halinde oluyorlar , sizde anlayacaksiniz zaten yasayinca 41.gun bi anda buyumus gibi gelecek size de
Bu arada kimsenin kalmasina gerek yok , ben iki cocugumda da yanlizdim , en guzeli inanin
Yok 6 saat kalamam ben de tabiki 1 - 2 saat kalsam benim için başarı. 7 aydır çok sık geliyor ya sanırım hep böyle olacak gibi geliyor mesela 6 saat tuvalete girmemek benim için mucize şuanWC ye girmeden dışarı çıkmam
Ciktigimdada hiç 6 saatten uzun kalmadım uzun kalicaksam yanımda mutlaka biri olur
Çocuklu olunca kendini ona göre ayarlıyor Sun
Yok, tamamen şans. İlk günlerde evi çok kalabalık ttmamaya çalış. En gerekli tek kişi olsun (anne, eş, abla) gibi. Kalabalıkta da delleniyor bebeler. Sadece senin kokunu istiyor, korkuyor, asabileşiyor ve anüs kasları kasılıyor, gaz çıkaramıyor. Tabii bağırsakları da gıda ile yeni tanışıyor. Lansinoh göğüs kremi kullan şimdiden. Masaj yapmadan kibarca sür göğüs uçların nemlensin. Ben göğüs yaralarını bu yöntemle 1 hafa çektim sonra düzeldi hemen.Kolik olması neye bağlı peki, yani kolik olmasının bir sebebi var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?