- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi akrepistan
-
Korkacak bir durum yok , siz onun annesisiniz zaten onun sadece size ihtiyaci var , siz sakin kalmayi basarirsaniz o da sakinleairBen de kimseyi istemiyorum ama olmaz 40 gün kalsınlar yanında diyolar sürekli oluyo demekki ne güzel tek başınıza bakmışsınız inşallah başarabilirim. Başaramamaktan insanlara biz sana demiştik dedirtmekten çok korkuyorum
Tiyosu falan yok , travel sostem bi bebek arabasi alin portbebesi de olan , atin bebegi icine yuruyun , parka gidin , sokakta yuruyun o zqten genelde uyuyacakYaaa çıkabiliyor muydunuz dışarı sık sık. Var mı bi tüyosu bunun, var mı bi öneriniz?
Çıkarsın canım hiç korkma.. bebeği kendi hayatına adapte etmek bu işin sırrı.. sabah kahvaltıyada gidiyorum,akşam yemeğede gidiyorum,avm'yede gidiyorum,cafedede oturuyorum. İlk tatilimi bebeğim 3 aylıkken yaptım.. defalarca tatilede gittim hiç pişmanda olmadım.. bunları şimdi dert etme.Muhakkak... Valla şuan yazılanlardan çiş en son şey sanırım bir saat çılabilsem mutlu olcam. Yapmayıveririm 1 saat, inşallah çıkabileyim de...
Çıkarsın canım hiç korkma.. bebeği kendi hayatına adapte etmek bu işin sırrı.. sabah kahvaltıyada gidiyorum,akşam yemeğede gidiyorum,avm'yede gidiyorum,cafedede oturuyorum. İlk tatilimi bebeğim 3 aylıkken yaptım.. defalarca tatilede gittim hiç pişmanda olmadım.. bunları şimdi dert etme.Muhakkak... Valla şuan yazılanlardan çiş en son şey sanırım bir saat çılabilsem mutlu olcam. Yapmayıveririm 1 saat, inşallah çıkabileyim de...
Ben tek gidiyorum mecbur arkadaşlarım çalışıyor eşim de ve Anyalya o kadar sıcak ki bu sıcakta bunalmaktansa dibimdeki denize girerim diyo insan tek de olsa güzel oluyor. Önceden ben de gitmezdim ama sıcaklar pes ettirdi.tuvalete girmeden evden çıkma..
dışarıda insanın aklına tuvalet gelmiyor bebekle merak etme
denizede şimdiye kadar hiç tek gitmedim gitmemde yani bebeksiz bile olsam
Çok zor durumda kalırsanız alırsınız içeriye yapacak bişey yok. Şimdiden bunları düşünmeyin, tek başına bir yerlere gitmek çok kolay değil emin olun..Evet kimseye emanet edilmez ki.
İşte ya duymak istediğim şeyler bunlar.... İmkansız olmamalı 3 aylıkken tatil mesela bravo size. Var mı bu işin bi sırrı, ne yapmalıyım yada yapmamalıyım?Çıkarsın canım hiç korkma.. bebeği kendi hayatına adapte etmek bu işin sırrı.. sabah kahvaltıyada gidiyorum,akşam yemeğede gidiyorum,avm'yede gidiyorum,cafedede oturuyorum. İlk tatilimi bebeğim 3 aylıkken yaptım.. defalarca tatilede gittim hiç pişmanda olmadım.. bunları şimdi dert etme.
Sakin olmalısın sadece. 3 aylık bebek yer içer uyur. Bebek arabası bu durumda candır,hayat kurtarır. Bütün yaz bebeğini bebek arabasında uyutup gece gezen anne tavsiyesi olarak al bunu.İşte ya duymak istediğim şeyler bunlar.... İmkansız olmamalı 3 aylıkken tatil mesela bravo size. Var mı bu işin bi sırrı, ne yapmalıyım yada yapmamalıyım?
Eşim aşçı benim o yönden şanslıyım sanırım yarım saatte 5 çeşit yemek yapar yardımcıdır da aynı zamanda tabi akşamları evde sadece.... Annem durur herhalde ama annemle de çok anlaşamıyoruz terstir annem, yani çok nax niyaz çekmeyen biridir. Allahım yardımcı olur inşallah.Rahmin kendini ortalama 6 haftada toparlıyor. Bebeğin gözleri seni seçmeye ortalama 6 haftada başlıyor, gündüz gece düzeni eğer kolik değilse o dönemde yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Kolikse zaten oturmaz, tek düzeni her gün belirli saatlerde ilk 4. Aya kadar sesi kısılana kadar ağlamasıdır. Çok uykusuz kalacaksın seni sınayan şey uykusuzluk olacak zaten. Sen 1 saat uyuyabilirsen ne âlâ. İşte bunu sağlamak için, sen uyurken bebeğini oyalayacak, uyutabilecek birileri gerekecek yanında. Çünkü sıcak yemek yeme olasılığın bile yok ilk haftalarda. Evdeki en azından önüne yemek koysun ki sütün olsun bol bol. Çorba içeceksin, doğumdan sonra kabızlık sorunu çekebilirsin. Vs vs vs...
İnşallah ben de becerebilirim, çok istiyorum öyle olmasını. Hamileliğim hiç duyduklarım, gördüklerim gibi geçmedi. Çok rahatım şuan, hamile olmamın bi farkı yok gibi sadece karnım var işte ve orda büyüyen bir bebişSakin olmalısın sadece. 3 aylık bebek yer içer uyur. Bebek arabası bu durumda candır,hayat kurtarır. Bütün yaz bebeğini bebek arabasında uyutup gece gezen anne tavsiyesi olarak al bunu.
Benim de aklıma gelen tek çözüm bu sling, kanguru falan ama çocuk için hijyenik değil ama başkasına emanet etmekten iyidir.Umumi tuvalet kullanmiyorum,patlayacak duruma gelmedigim surece. Ama sartsa illa ki mesela ped falan degistirmemm gereken durumlar varsa da kangurum vardi onu kullanirdim. Simdi buyudu beraber gidebiliyoruz zaten
İnşallah o günleri ben de görebilirim. Allah analı babalı, mutlu mesut büyütmeyi nasip etsin.İlk iki ay senin kucağından başka yerde durmayacak. Kokunu isteyecek. Denizi göremez zaten. İlk zamanlar sen onun için bir karartı olacaksın. Şimdi bizimkinin gözler açıldı 4 aylık oldu kahkahalar atıyor bana bakıp. İletişim kurmaya başladıktan sonra her şey daha güzel olacak senin için. İlk 3 ayı bir devir elbette denize de gidersin ama güneşin batmaya başladığı vakitler olur, derisi hemen kavrulur taptaze çünkü. bir de yanında eşin olsun. zamanla ne demek istediğimi anlayacaksın. İnsan yaşamadan anlamıyor.
Ay süpersiniz tam olmak istediğim anne inşallah darısı başıma.En guzelini yapiyorsunuz , kendinizi kandirmiyorsunuz her cocuk zor degildir , ben o dediklerinizi rahatlikla yapiyorum , bebegimi 5 gunlukken kontrol icin evden cikardim bi daha da sokmadim , herfun cikariririm disari ki calisan bir kadinim , rahat olun , bol bol yuruyus yapin , o da sokaga alissin
Benim de aklıma başka çözüm gelmedi, ya yanıma alıcam ya yapmıycam ama siz de dikkat edin o kadar tutmak ilerde bizim için çok tehlikeli.Biz evde bile tuvalete gidebilmeyi lüks görüyoruz hele disarida hic gitmiyoruz. Yani bebek olunca tuvalet ihtiyaci baya bildigin lüks oluyor...
Tecrube olarak eşin varken uzun uzun dışarı cik ben oyle yapiyorum sonucta kimseye emanet edemem kuzumu. Ha illa gideceksem ve mecbur kaldiysam bebek arabasina oturur beniml3 iceri gelir heralde yani baska çözüm gelmedi aklima.
Edit: dün 16 saatlik bayram ziyareti vs yaptik bilin bakalim ne oldu ben tuvalte gitmeyi unuttumeve gelince ölüyorum sandimdi
Hiç üşümedi hasta olmadı dimi? Zaten öyle olur sakınan göze çöp batar. Benim bebek arabasının portbebesi yok ana kucağı var ve büyüyünce kullanmak için normal hali var işte. Ana kucağında duramaz mı ilk aylarda bebek arabasındaTiyosu falan yok , travel sostem bi bebek arabasi alin portbebesi de olan , atin bebegi icine yuruyun , parka gidin , sokakta yuruyun o zqten genelde uyuyacak
Emzirme ortusu alin , acikinca oturun bir banka emzirin , benimki aralik dogumlu , ocakta bile sokaktaydik o kadar diyim
Usutursun diyenlere de kulagimi tikadim , bol bol gezdik , simdi her ortamda uyuyabilen ve sakin sakin oturan bir bebem var
Ilk cocugumu da boyle buyuttum i sallah sizinkiler de boyle olur
Öyle olcak galiba... Dışarı çıkalım da çişi eksik kalsın diyorum şuan.Çok zor durumda kalırsanız alırsınız içeriye yapacak bişey yok. Şimdiden bunları düşünmeyin, tek başına bir yerlere gitmek çok kolay değil emin olun..
Ay evet bakın bu çok mantıklıymış, gerçekten aklıma gelmedi akıl akıldan üstündür dimi amaEngelli tuvaletleri geniş olur. Bebek arabasıyla girebilirsiniz. AVM lerde engelli tuvaletleri şartı var, mutlaka bulursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?