Başlarda benim eşimin aileside bekliyodu. Ama ben eşimle konuştum "her akşam gidemem evde ayaklarımı uzatıp tv izlemek istiyorum" yada "dışarda yemek istiyorum" belki "yürüyüşe çıkmak istiyorum" her akşam ailenin evine gidip amaçsızca oturamam eğer birşey derlerse uygun bir dille kırmadan açıklamak zorundasın demiştim. Benim bişeyden haberim yok belki eşim açıklama yaptı belki de sessizce kabullendiler bilemiyorum. ben kayınvalidemle hiç problem yaşamadım ama benimde kayınpederim problemli malesef.. Gerçi çok şükür onu da idare edebiliyorum ilk zamanlar gibi değil...
Kızlar kayınvalidenizle nasıl resmi oluyorsunuz ? bana örneklendirebilirmisiniz.
ben de eşime her akşam gitmek zorunda mıyız dediğimde eşim direkt sen benim ailemi sevmiyorsun istemiyorsun deyip ailesi yüzünden tartışma çıkarıyordu ve evliliğimin ilk seneleri ve ilk tartışmalarımız hep ailesi yüzünden oldu....
Ben yaklaşık on yıldır tanıyorum kayınvalidemi.
En baştan beri ne ben onu sevdim, ne de o beni... Aramızda garip bir negatif elektrik var. Şaka yapayım derken bile laf sokar insana. İnce ince iğneler. Ben bugüne kadar hep mesafemi korudum. Hiç içli dışlı olmadım, azıcık ipi kacırsam birbirimizin yüzüne bakacak yüzümüz kalmaz cünkü.
Kızlar kayınvalidenizle nasıl resmi oluyorsunuz ? bana örneklendirebilirmisiniz.
İnsan idare etmek ve insan ilişkileri malesef çok zor.. Bizde evlendiğimizde ilk kandilde yaşamıştık böyle bi sorun.. Tuturrdu illa anneme gitcez diye bende sinirlendim benimkiler anne baba değil mi neden sadece senin annene gidiyoruz diye... Tmm o zaman önce benimkilere gidelim dönüşte de annenlere gideriz ve bunu her kandil yapmak zorundasın dedim benim ailem ya yazlıkta oluyo yada bizim evimize 1:30 saat uzaklıkta.. Tabi her kandil o yolu çekmek zor geldiğinden sustu kabullendi. Benim en büyük şansım eşim uzatmaz biz evlenmeden önce ben onunla konuşmuştum kapıyı kapattığımızda dışarıda kalan kimse için benimle tartışma buna benim ailemde dahil diye. Ben kendi aileme de mesafeliyimdir yani sadece onun ailesine yapmadığımı bildiği için benimkileri sevmiyosun triplerine girmez. İki buçuk senedir evliyim bir gece kalmadım daha annemlerde eşimle gider ki kaç saat oturup dönerim. Hele kendi aileme gitmem bazen iki ayı buluyor. Ben hep fazla samimiyetin tez ayrılık getirdiğine inandım o yüzden kimseyle öyle içli dışlı olmak istemiyorum.
canım o kendi ailesine beni her akşam getirirken benim ailemi aramaz sormazdı , yaz tatili olurdu ben kendim ailemin yanına giderdim ve asla ona neden ben senin ailene sürekli gidip geliyorum da sen benim ailemle doğru dürüst ilgilenmiyorsun diye sormazdım...ailem uzakta ya hasta olacaklar arayacak ya da bayram olacak arayacak...o hep onun ailesi varmış gibi davrandı ben de benim aileme koyduğu mesafeyi hiç sorgulamadım yani ben onu tepeme çıkardım...o olaydan sonra eşim de dahil hepsini alaşağı ettim eşim afalladı...bi ara ailem yanıma geldi biz eşimle küstük aileme de surat yaptı ne konuştu onlarla ne bişi...babam dediki eşime ben bir daha sizin evinize gelmem benden özür dilemeden işte baba benim tepkim size değildi vs vs ama sen çocuk musun da benimle olan sorunu aileme yansıtıyorsun ? büyük ihtimal ben ailesiyle konuşmuyorum diye yaptı ...yani ben öyle düşünüyorum ...o çok koydu bana...ki öyle bir ailem var inanın borcumuz olduğunda eşim ailem vermez dedi ben aileme söyledim onlar gönderdi. borcumuz olduğunda ablalarım bana kredi çekmez dedi ki ikisi de memur ben abime söyledim abim bize kredi çekti...evde tadilat yapılacaksa benim babam anlamaz dedi ben ailemi çağırdım babam işçilerle çalıştı annemle ben temizledik onun ailesi ayak basmadı...ama oğulları kaza geçirince hemen tapuyu aldılar o işten anladılar....bu aileme yaptı o terbiyesizliği ki onun öncesinde de dediğim gibi pek görmezdi ailemi...yazın ablaları kocalarıyla annesine babasına gelir ben aileme yalnız giderim o yine olduğumuz şehirde geçirir tatilini ve ablalarının kocalarını bile görünce herkes eşiyle ben neden eşimle değilim demez..çünkü annesi babasından korkar..aileme yaptığı terbiyesizlik içten içten daha çok yakıyor canımı ve ben de zamanı gelince yakacam canını..kalamayacak ailesinin yanında şehrinde ....ben ailemi seçecem ve öyle konuma getirecem ki onu o ya ailesi diyecek ya ben...duygusal olarak bakarsam eşimi çok seviyorum ama o sevgi bir yere kadar....ne diyorum biliyor musnuz içimden.... Allah göstermesin aileme bir şey olsa yaşayamam vicdan azabından zira kırk yılda bir gelirler evime ve 5-10 gün kalırlar ama kocam kendi evimde ailemin yüzüne bakmadı hem de evliliğimiz için bizim için neler neler yapmış bir aile iken... o vicdan azabıyla çok sevdiğim eşimle yaşayabilir miyim o zaman diyorum...bana terbiyesizlik yapmış evliliğini sarsmış olan kendi ailesine bırakın dille bir şey ifade etmeyi tavırlarıyla davranışlarıyla bile tepki göstermedi üstüne de karıma iyi ki böyle yapmışsınız der gibi tapuyu da vererek ödüllendirdi onları...
ahhhh ahhhhh dediiğiniz gibi benim başta çok hatalarım oldu eşim evlendiğimizde bir aile kurduğumuzu kavrayamadı ailesinden sıyrılamadı ben de neler başıma gelebileceğini düşünmeyip çanak tuttum ona...keşke o zamnlar kk ile tanışmış olsaydım keşke o zamanlar yazışsaydık inanın çok isterdim....üzülmüyorum sadece içim ailesine nefretle dolu eşime karşı da kırgınlık var...ama sonunda ya ben kazanacam ya da yuvamı yıkacam bu konuda çok netim...onun yaptığı gibi ben de ailemi seçecem ailemin olduğu şehre gidecem ...eşim bakalım o zaman kimi seçecek görecem....ve acı da olsa anlayacak ki evlenildiğinde aile bile olsa herkes yerini bilmeli eş ile aile birbirine seçenek yapılmamalı...neyse içim çok yaralı.... Rabbim en hayırlısı nasip etsin sizin de huzurunuzu katmerlesin inşDiyorum ya insan idare etmek çok zor. Bazı şeyleri en başta oturtmak gerekiyo. Allah size sabır versin umraım eşiniz sizi anlar daha çok kalp kırmadan.. Ben eşimle 5 sene sevgililik dönemi yaşadıktan sonra evlendim bu 5 sene boyunca ailesini azda olsa tanıdım. Hep ne düşündüysem söyledim nişan zamanı tutturdular bohça yapcaz diye istemem dedim kullanmıcam hiç birini gerek yok dedim yaptırmadım. Düğün zamanı eşya alışverişine birlikte gidelim dediler ne münasebet siz mi yaşıcaksınız o evde biz yaşıcaz kendimiz seçebiliriz çocuk değiliz dedim. Tek bir toplu iğneye bile karıştırtmadım. Gelinlik alıncak biz eşimle istanbulda yaşıyoruz ama birbirimize uzağız istanbul çok büyük malum. Bizim burdan al bende göreyim dedi alamam anne provalara nasıl gelip gitcem dedim kadın parasını ödediği gelinliği beni evden almaya geldiklerinde gördü. Evlendik balayından döndük daha o hafta abimlere amcanlara el öpmeye gidin diye yedi bizi resmen.. Zaten yeni evlenmişim ailemden ayrılmışım adapte olmaya çalışıyorum aradım annecim biz müsait olduğumuzda gideriz dedim ve gitmedim... Başlarda haftada iki üç kere gitmemizi bekliyodu gitmeyince eşimi arayıp zorluyodu o zamanda eşimle malum konuşmayı yaptım gitmedim. Yani ben kararlı oldum ve açıklamalarıyla anlattım küsmedim hiç. Hatta daha samimi sıcak davrandım. Bana geldiklerinde nasıl hizmet edeceğimi şaşırdım. Oraya gittiğimde onlarla çok güzel sohbet ettim benim kaynanam dertlidir eşinden biraz kendi oğlundan çok dinledim şimdi beni olduğum gibi kabul ettiler. Kendi kızlarından ayırmıyor. Ama tabi eşimin de payı büyük o hep benden taraf oldu bana güvendi sen işini bilirsin dengeyi kurarsın dedi hiç karışmadı. Benim ailem sensin dedi. Onları kırmayalım üzmeyelim yeter dedi. Bence en önemlisi bu kendi evinde huzursuz olmak istemedi. İnşallah sizde halledersiniz problemlerinizi. Zamanla düzelir hepsi eşiniz de hatasını anlar ailenize daha güzel davranır üzmeyin kendinizi...
Kabile hayatı yasamayacaksiniz. Altin kural bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?