• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sübyancının anatomisi

Hepiniz diyin ki " birak millet ne derse desin, madem anneannen cok seviyo, baksin.gebersin gitsin." O zaman anneaaneme de acimam.

tamam buysa duymak istediğin o tacizleri yapan sapık deden de onları bilip çocuklarının dahi tacize uğramasına sessiz kalan anneannen de gebersin ve bu umrunda olmasın.çünkü umursanmayı ve vefayı hak etmiyolar.

Olmuştur. 60 yasinda kadin simdi soylemez tabi. Utanir. Ama o nefreti zaten sebebi.

Valla nihat hatipoğluna bir soru sorulmuştu hocam babam beni taciz etti görüşmüyorum baba hakkı için görüşmelimiyim diye hoca da o babalıktan düştü eğerki yavrusuna nefsi uyandıysa babalık düştü demişti. ama o soranın babası sağlıklıydı ve arama görüşme ile ilgiliydi soru hasta bir baba durumu yoktu. Babalık hakkı açısından diyanete sorun baksakmı bakmasakmı diye bence.Dini açıdan önemsemiyorsanız da elalem ne deri boşverin içinizden ne geliyorsa onu yapın.

bi arkadaş vardı bölüm bölüm hikayelerini yazardı ne hikmetse yönetim ondan da haberdardı içim şişti diye konuyu yarıda kesmek moda oldu yönetimin haberi olduğunuda sanmıyorum:KK53:
Valla ben kizimla ilgili konular actim. Farkli pek konum yok.

Olmuştur. 60 yasinda kadin simdi soylemez tabi. Utanir. Ama o nefreti zaten sebebi.
OFFFFF yarabbim off yarın bigün ecel geldimi Rabbime nasıl hesap vericek bakalım.
hadi anneniz dicek rabim bana öz babam bunu bunu yaptı bakmadım.
ama o ne dicek öz evladına neden yaptın ?

Çok zor.

El-alem seninle yaşamıyor, el-alem senin yaşadıklarını da yaşamıyor, el-alem annenin yaşadıklarını da yaşamadı.. özetle el-alem kendi pisliğiyle uğraşsın, deden de olduğu yerde gebersin gitsin..

ben yönetime haber verdim. 2ci üyelik olarak. bakılır izin var mı yok mu

Hepiniz diyin ki " birak millet ne derse desin, madem anneannen cok seviyo, baksin.gebersin gitsin." O zaman anneaaneme de acimam.

Anneanne hayatından memnun bakıcam diyor siz niye düşünüyorsunuz ki onu. Onu da anlamadım kadının bakası varsa baksın.

El-alem seninle yaşamıyor, el-alem senin yaşadıklarını da yaşamıyor, el-alem annenin yaşadıklarını da yaşamadı.. özetle el-alem kendi pisliğiyle uğraşsın, deden de olduğu yerde gebersin gitsin..
Annem anneaanneme üzülüyor. Yemin ederim b.k gibi bir durum. Nenem iki buklum ona hizmet ediyor.

Of bu ne yaaa bence düşünecek nasıl konuyu bağlayacak diye tıkandı çünkü konu. Bu ne yahu Suriye'ye götürülmüşler de orada bakılmışlarda, annesi 12 yaşında evlenmiş de, artık kaç yaşına gelmiş olan anneanne tam 6 çocuk daha doğurmuş da bu ne hem nedense yönetimin haberi var denile üyelikler öyle çıkmıyor neden eski üyeliğinizden yazmadınız ki ne korkunuz var üyeliğiniz iptal edilmiş olmasın. Valla hiç birşey anlamadım da. Buraya yazmanızın anlamını da kavrayamadım bu ne ölüm ayrıca anneannenin ailesi ölmüş dedenin ölmüş hanımlarda tesadüf ki üzüntüden ölmüş çocukları varken böyle tesadüf de olur mu.
He oluyor boyle tesadufler. Niye yazayim asil uyeligimle yaw?

Kardeş kınamak yargılamak gibi olmasın da nenen tüm bu pisliğine rağmen dedeni seviyor bakmak istiyorsa pek düşünmeyin derim. Nenen de sıkıntılı normal değil. Zira hadi annen baba hakkı diye düşünür belki, onu da diyanete sorucanız burdan cevap beklemeyin. Ancak siz elalem ne deri pek takıyorsunuz anladığım kadarıyla bence elalemi hiç umursamayın ne istiyorsanız onu yapın. Ama nenen de zerre hakkı yokmuş bu adamın bırakın düşünmeyin kadın istiyorsa baksın. Nenen normal olsaydı adamı görünce ülke değiştirirdi diye düşünüyorum.

Kardeş kınamak yargılamak gibi olmasın da nenen tüm bu pisliğine rağmen dedeni seviyor bakmak istiyorsa pek düşünmeyin derim. Nenen de sıkıntılı normal değil. Zira hadi annen baba hakkı diye düşünür belki, onu da diyanete sorucanız burdan cevap beklemeyin. Ancak siz elalem ne deri pek takıyorsunuz anladığım kadarıyla bence elalemi hiç umursamayın ne istiyorsanız onu yapın. Ama nenen de zerre hakkı yokmuş bu adamın bırakın düşünmeyin kadın istiyorsa baksın. Nenen normal olsaydı adamı görünce ülke değiştirirdi diye düşünüyorum.
Nenem zaten normal degil.
Insan duyulmasini istemiyor iste. Baskasi adina utanmak bu.

Allah yardımcınız olsun empati yaptım da çok zor bir durum..deden ölürse sorun çözülecek gibi görünüyor. Kaç yaşında bu deden. Ölmez de böyle pislik insanlar ki.

Allah yardımcınız olsun empati yaptım da çok zor bir durum..deden ölürse sorun çözülecek gibi görünüyor. Kaç yaşında bu deden. Ölmez de böyle pislik insanlar ki.
85 falan. Ölmüyor maalesef. Arada hastalaniyor. Sonra turp gibi ortalikta.
Hayatta en cok uzen seydir bunlarin yerine masum insanlarin ölmesi..

Hastandki doktor "bu amcanin kızı her kimse, cok merhametsiz, vicdansiz" demis.
Hemsireler de ayni fikirde tabi.

dedenize bakın veya bakmayın bu sizin vereceginiz bir karar,
kimsenin de bir baskasını bu sekilde eleştirmeye hakkı yok, cok meraklılarsa kendileri baksınlar.
evet ya, bu nasıl bir aile ki herkes vefasız, herkes gaddar... bu tuhaflıgı goremiyorlarsa kendi sorunları.

açıkcası hastahane yaslı bir adamla ilgilenmeyen bir suru insan gorsem,
saglık acısından yardım edip duygusal hicbir yaklasımda bulunmuyorlarsa "ne vicdansızlar var" diyene kadar dusunecegim ilk sey "aile iclerinde nasıl bir sorun var" olurdu.
konuyu okudugum icin demiyorum, gercekten ilk aklımdan bu gecerdi, cunku bir kisi soguk olur da herkes de oyle mi davranır yahu?
kanlı bıcaklı akraba kavgalarında bile ölüm düseginde herkes yumusuyor ama bu insanlar yumusamıyorsa ciddi bir sorun olmalı diye dusunurdum haddim olmayarak.

ne yapacagınız konusuna gelince,
dedeye bakmayın, akrabalar hos karsılamazsa karsılamasın, yıllar once bizi bıraktı gitti der kapatırsınız konuyu (annenizin taciz edildiginin yıllaaaar sonra duyulmasını istemiyorsunuz ozellikle bu yuzden hassasınız anladugum kadarıyla)
fakat anneanne?

şimdi hicbirinin yaşadıgı kolay degil, suriyeye gitmisler, hepsi birbirine can yoldası olmuslar... sonra da evlenmisler.
dayınızın boşayası varmıs bahane etmis.
dedeniz hangi nedenle kactı gitti bilmiyorum ama belki hapishanede oldugu yıllara da denk gelebilir.
anneanneniz tek akraba olarak dedenize tutunmus anladıgım kadarıyla,
bir yandan kızının taciz edildigini gorduyse konusamamıstır, icinde birikmistir derken cocukluktan kalma sorunlar tumuyle mantıklı dusunemez bir insan olmasına neden olmus olabilir.

bu kararı bence annenize bırakın,
anneannenizle konussun huzurevinde hastahane gibi bakılacagını soylerse sevdigi ve sevmedigi insanları hayatında bu sekilde ayıklayabilir belki.
eger anneanneniz ayrılmamakta ısrarcıysa dedenizle birlikte huzurevine yatabilecegini duzenli olarak ziyarete gelecegini anlatabilirsiniz. kovar gibi anlamamasına dikkat ederek tabi.

şahsen tercih edecegim şey ikisinin beraber huzurevine gitmesi olurdu,
vicdanen cok kotu de hissetmezdim, çunku 12yasındaki kızını evlendirmek yerine keske sonradan cıkagelen kisiyi postalamayı bilseydi...
keza annenizin de annesiyle cok sıkı bagları oldugunu sanmıyorum.
gecmisten kalma biröfke ile cezalandırma degil de kendimce mesru zemin hazırlama gibi düşündüm.
ustelik aklı yerinde veya degil farketmez, babana bakacaksın diye hala ısrar ediyormus...

fakat anneniz "annemden vazgecemem" diyorsa, o da amcamın oglu diye diretiyorsa yapacak birsey yok.
ya onu hafifletmek icin dede ve anneanne yukunu annenizle paylasacak destek olmaya calısacaksınız.
ya da o bakacak siz surekli ziyaret edip bir yandan da kotu torun olacak, anneniz işeme konusunda kavga cıkarmıyorsa adamın inadına yaptıgı seylere kızacaksınız
yine de ben annemi bakmaması icin ikna etmeye calısırdım sanırım. ama son karar onun tabi...

dedenize bakın veya bakmayın bu sizin vereceginiz bir karar,
kimsenin de bir baskasını bu sekilde eleştirmeye hakkı yok, cok meraklılarsa kendileri baksınlar.
evet ya, bu nasıl bir aile ki herkes vefasız, herkes gaddar... bu tuhaflıgı goremiyorlarsa kendi sorunları.

açıkcası hastahane yaslı bir adamla ilgilenmeyen bir suru insan gorsem,
saglık acısından yardım edip duygusal hicbir yaklasımda bulunmuyorlarsa "ne vicdansızlar var" diyene kadar dusunecegim ilk sey "aile iclerinde nasıl bir sorun var" olurdu.
konuyu okudugum icin demiyorum, gercekten ilk aklımdan bu gecerdi, cunku bir kisi soguk olur da herkes de oyle mi davranır yahu?
kanlı bıcaklı akraba kavgalarında bile ölüm düseginde herkes yumusuyor ama bu insanlar yumusamıyorsa ciddi bir sorun olmalı diye dusunurdum haddim olmayarak.

ne yapacagınız konusuna gelince,
dedeye bakmayın, akrabalar hos karsılamazsa karsılamasın, yıllar once bizi bıraktı gitti der kapatırsınız konuyu (annenizin taciz edildiginin yıllaaaar sonra duyulmasını istemiyorsunuz ozellikle bu yuzden hassasınız anladugum kadarıyla)
fakat anneanne?

şimdi hicbirinin yaşadıgı kolay degil, suriyeye gitmisler, hepsi birbirine can yoldası olmuslar... sonra da evlenmisler.
dayınızın boşayası varmıs bahane etmis.
dedeniz hangi nedenle kactı gitti bilmiyorum ama belki hapishanede oldugu yıllara da denk gelebilir.
anneanneniz tek akraba olarak dedenize tutunmus anladıgım kadarıyla,
bir yandan kızının taciz edildigini gorduyse konusamamıstır, icinde birikmistir derken cocukluktan kalma sorunlar tumuyle mantıklı dusunemez bir insan olmasına neden olmus olabilir.

bu kararı bence annenize bırakın,
anneannenizle konussun huzurevinde hastahane gibi bakılacagını soylerse sevdigi ve sevmedigi insanları hayatında bu sekilde ayıklayabilir belki.
eger anneanneniz ayrılmamakta ısrarcıysa dedenizle birlikte huzurevine yatabilecegini duzenli olarak ziyarete gelecegini anlatabilirsiniz. kovar gibi anlamamasına dikkat ederek tabi.

şahsen tercih edecegim şey ikisinin beraber huzurevine gitmesi olurdu,
vicdanen cok kotu de hissetmezdim, çunku 12yasındaki kızını evlendirmek yerine keske sonradan cıkagelen kisiyi postalamayı bilseydi...
keza annenizin de annesiyle cok sıkı bagları oldugunu sanmıyorum.
gecmisten kalma biröfke ile cezalandırma degil de kendimce mesru zemin hazırlama gibi düşündüm.
ustelik aklı yerinde veya degil farketmez, babana bakacaksın diye hala ısrar ediyormus...

fakat anneniz "annemden vazgecemem" diyorsa, o da amcamın oglu diye diretiyorsa yapacak birsey yok.
ya onu hafifletmek icin dede ve anneanne yukunu annenizle paylasacak destek olmaya calısacaksınız.
ya da o bakacak siz surekli ziyaret edip bir yandan da kotu torun olacak, anneniz işeme konusunda kavga cıkarmıyorsa adamın inadına yaptıgı seylere kızacaksınız
yine de ben annemi bakmaması icin ikna etmeye calısırdım sanırım. ama son karar onun tabi...
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin.
Tam da oldugu gibi anlamissiniz konuyu.
Insanlar ne der kısmından cok, acaba gerçekten merhametsiz bir aile miyiz? Diye düşünür olduk.
Yoksa eyvah yaslandi koseye sıkıştık napicaz demiyoruz. Arkadaşlar cok yanlış anlamis.

Zaten zamaninda şikayet etmek istemeyen insanlari zorlama gibi bir durumumuz yokki. Sessiz kalmislarsa onlarin tercihi.
Taciz gibi bir olayi kac insan söyler?
Ben soylemem şahsen bu da benim tercihim. Bazi arkadaslar gerçekten utopik. Sanki hic bu topraklarin insani değiller.

Back
X