Hastandki doktor "bu amcanin kızı her kimse, cok merhametsiz, vicdansiz" demis.
Hemsireler de ayni fikirde tabi.
dedenize bakın veya bakmayın bu sizin vereceginiz bir karar,
kimsenin de bir baskasını bu sekilde eleştirmeye hakkı yok, cok meraklılarsa kendileri baksınlar.
evet ya, bu nasıl bir aile ki herkes vefasız, herkes gaddar... bu tuhaflıgı goremiyorlarsa kendi sorunları.
açıkcası hastahane yaslı bir adamla ilgilenmeyen bir suru insan gorsem,
saglık acısından yardım edip duygusal hicbir yaklasımda bulunmuyorlarsa "ne vicdansızlar var" diyene kadar dusunecegim ilk sey "aile iclerinde nasıl bir sorun var" olurdu.
konuyu okudugum icin demiyorum, gercekten ilk aklımdan bu gecerdi, cunku bir kisi soguk olur da herkes de oyle mi davranır yahu?
kanlı bıcaklı akraba kavgalarında bile ölüm düseginde herkes yumusuyor ama bu insanlar yumusamıyorsa ciddi bir sorun olmalı diye dusunurdum haddim olmayarak.
ne yapacagınız konusuna gelince,
dedeye bakmayın, akrabalar hos karsılamazsa karsılamasın, yıllar once bizi bıraktı gitti der kapatırsınız konuyu (annenizin taciz edildiginin yıllaaaar sonra duyulmasını istemiyorsunuz ozellikle bu yuzden hassasınız anladugum kadarıyla)
fakat anneanne?
şimdi hicbirinin yaşadıgı kolay degil, suriyeye gitmisler, hepsi birbirine can yoldası olmuslar... sonra da evlenmisler.
dayınızın boşayası varmıs bahane etmis.
dedeniz hangi nedenle kactı gitti bilmiyorum ama belki hapishanede oldugu yıllara da denk gelebilir.
anneanneniz tek akraba olarak dedenize tutunmus anladıgım kadarıyla,
bir yandan kızının taciz edildigini gorduyse konusamamıstır, icinde birikmistir derken cocukluktan kalma sorunlar tumuyle mantıklı dusunemez bir insan olmasına neden olmus olabilir.
bu kararı bence annenize bırakın,
anneannenizle konussun huzurevinde hastahane gibi bakılacagını soylerse sevdigi ve sevmedigi insanları hayatında bu sekilde ayıklayabilir belki.
eger anneanneniz ayrılmamakta ısrarcıysa dedenizle birlikte huzurevine yatabilecegini duzenli olarak ziyarete gelecegini anlatabilirsiniz. kovar gibi anlamamasına dikkat ederek tabi.
şahsen tercih edecegim şey ikisinin beraber huzurevine gitmesi olurdu,
vicdanen cok kotu de hissetmezdim, çunku 12yasındaki kızını evlendirmek yerine keske sonradan cıkagelen kisiyi postalamayı bilseydi...
keza annenizin de annesiyle cok sıkı bagları oldugunu sanmıyorum.
gecmisten kalma biröfke ile cezalandırma degil de kendimce mesru zemin hazırlama gibi düşündüm.
ustelik aklı yerinde veya degil farketmez, babana bakacaksın diye hala ısrar ediyormus...
fakat anneniz "annemden vazgecemem" diyorsa, o da amcamın oglu diye diretiyorsa yapacak birsey yok.
ya onu hafifletmek icin dede ve anneanne yukunu annenizle paylasacak destek olmaya calısacaksınız.
ya da o bakacak siz surekli ziyaret edip bir yandan da kotu torun olacak, anneniz işeme konusunda kavga cıkarmıyorsa adamın inadına yaptıgı seylere kızacaksınız
yine de ben annemi bakmaması icin ikna etmeye calısırdım sanırım. ama son karar onun tabi...