Bir takı meselesi

Nebaktincanim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
1.088
680
123
Eskişehir
Selam hanımlar.
bir yıldır yan yana çalıstıgım bir kız arkadasım var. Arkadaşım evlilik sürecine girmeden önce çok daha yakındık hem işte hem iş dısında görüşürdük sürekli yan yanaydık ister istemez şimdi başka sorumlulukları var şimdi 10 gün görüşmesek aramaz. 11. gün yan yana gelsek yine samimiyizdir. Evlilik sürecine girmeden önce ben sana evlenirsek cumhuriyet altını takarım demişti ki yaparda.

Bu arkadasımız baska şehre tayini çıktı 3 4 ay sonra gidecek
. Yaklaşık 2 ay sonra da düğünü var asıl soruna gelirsek arkadaşa takacağım takı dert oldu içime. Başka şehre gidince büyük ihtimalle mesafe girecek araya bütün evli arkadaşlarımla olduğu gibi. Verdiğim sözden de dönemiyorum. Boşuna gidecekmiş gibi hissediyorum o para.
Yanlıs mı düşünüyorum ne yapsam içimi nasıl rahatlatsam bilemedim :(

Kalbim mi kötü. Normalde ne kadar verirsen kat be kat fazlasını alırsın inancım vardır. Elimdeki eşyaları cömertçe veririm herkese ama sonunda yalnız kalacağım düşüncesi canımı cok sıkıyor.
Çıkarcılık mı oluyor bu? Bu düşünceden nasıl çıkabilirim ki?

O size cumhuriyet takarım demiş siz dememişsiniz ki, düğünü için bir hediye alacaksınız elbet, arkadaşınız hiç birşey takmayacak mısınız, bence yanlış

Ben olsam içimden geleni karşılığının gelmiyceğini bilerek takardım. Durumun varsa tak cumhuriyet ve unut. Çünkü şu anda bile seninle daha seyrek görüşüyorsa muhtemelen taşınınca hepten kopacaksınız.
Kötü falan değilsin günümüz şartlarında hepimiz bu hesapları yapıyoruz. Yani diyeceğim şuki geri gelmiyeceğini düşünerek tak.

Arkadaşlarıma düğünlerde taktığım çeyrek , yarım vs hiçbir tanesi geri gelmedi. Sizde geri gelmeyebileceği düşüncesi ile hediye amaçlı içinizden geleni takarsınız arkadaşınıza . Beklenti içine girerseniz üzülürsünüz. Çalışıyorum arkadaşlarıma altın taktım onlar sonra ev hanımı oldu biri geldi 20 tl taktı mesela. Ne dicem yok illa aynısını mı ver diyeceğim ? Altında almış başını gitmiş , en iyisi ihtiyacı olan bir küçük eşyasını alabilirsiniz Yada içinizden gelen hediye / destek amaçlı para takabilirsiniz.

Ben dugunde takilan altinlari evlenenlere hediye yardim olarak gorup karsiligini beklemiyorum acikcasi. Geri gelirse kendi incelikleridir diye dusunuyorum.
Ama siz o mantikta degilsiniz anladigim kadariya. Oyuzden takmayin. Zaten cumhuriyet altini da hediye gorulecek fiyatta birsey degil. Haklisiniz da aslinda..
Ceyrek taksaniz yeter bence..

Bizim buralarda altinin ustune isim yaziyorlarmis duyunca soyle olmustum -> :KK57: Karsiligi gelmeyince de kapiya gidip istiyorlarmis..:KK70:

Ben olsam içimden geleni karşılığının gelmiyceğini bilerek takardım. Durumun varsa tak cumhuriyet ve unut. Çünkü şu anda bile seninle daha seyrek görüşüyorsa muhtemelen taşınınca hepten kopacaksınız.
Kötü falan değilsin günümüz şartlarında hepimiz bu hesapları yapıyoruz. Yani diyeceğim şuki geri gelmiyeceğini düşünerek tak.

sanırım en mantıklısı bu. Su ana kadar yakın arkadaslarına hep cumhuriyet yada yarım altın taktı.
Geri gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama o cumhuriyet demişken ceyrek saçma olur gibi geliyor bilemedim hiç :(

Cumhuriyet bana fazla geldi ya neredeyse asgari ucret demek
Aylik kazancinizin ne kdri ediyor bence gerek yok
1 ceyrek takabilirsiniz ama benim icin arkadaslarima gr idealdir

Ben yakın arkadaşlar diye taktım çeyrek ama başka yere tayin çıkınca hepsi kaldı . Benim bile aklıma geliyor bazen yani cumhuriyet taksam heralde hiç aklımdan çıkmaz :) . Cumhuriyet fazla çünkü gelmez diye düşünüyorum çeyrek tak en azından .

Geri gelme olayini takmayin diyosunuz da insan istemdisi bekliyo ben o evlenirken yardim ettim ama o gelmedi bile diye mesela.
Annem hala der birine bilezik takmis ben evlenirken kadin durumu olmasina ragmen 50 tl takmisti bence bu da ayip. Simdi de ben evleniyorum bana lazim destek.

Soruna gelince is arkadasina bence cumhuriyet fazla bana kuzenlerim bile okadar takmadi. Su donemde ben arkadaslarima gram atiyorum valla.

Ben yakın arkadaşlar diye taktım çeyrek ama başka yere tayin çıkınca hepsi kaldı . Benim bile aklıma geliyor bazen yani cumhuriyet taksam heralde hiç aklımdan çıkmaz :) . Cumhuriyet fazla çünkü gelmez diye düşünüyorum çeyrek tak en azından .

doğru diyorsunuz

Geri gelme olayini takmayin diyosunuz da insan istemdisi bekliyo ben o evlenirken yardim ettim ama o gelmedi bile diye mesela.
Annem hala der birine bilezik takmis ben evlenirken kadin durumu olmasina ragmen 50 tl takmisti bence bu da ayip. Simdi de ben evleniyorum bana lazim destek.

Soruna gelince is arkadasina bence cumhuriyet fazla bana kuzenlerim bile okadar takmadi. Su donemde ben arkadaslarima gram atiyorum valla.

bende arkadaslarıma çeyrek taktım hep ama suan kafam cok karıstı

Back
X