Bir takı meselesi

O size takmamış zaten borçlu hissetmeyin kendinizi durumunuz neye uygunsa onu hediye edin çok iyi bir arkdaşsa böyle şeylere takılmaz anlayış gösterir bence

ben bu kadar yanımda olan birine hele ki durumum varsa asla çeyrek takmazdım.

en az bir yarim, hatıra bir kolye veya künye takardım.

haa maaşım 7 8 bin ise cumhuriyet de takardım. Sonuçta onun yaptığı o zamanda altından çok daha önemli diye dusunuyorum.

Evet o zaman bana para verse biri aynı değerde mesela asla onun yaptığının yerine geçmezdi

Çocukluk arkadaşım dostum canım dediğim kişi evlenince sana bilezik takıcam demişti. 1 2 kez değil hep söylerdi evleneceğime yakın bilezik takamıcam yarım takarım dedi. Düğünümde 1 çeyrek taktı geçti :) yani bu işler öyle söylemekle olmuyor. Siz o lafları çok ciddiye almayın gönlünüzden ne geçiyorsa onu takın.

BenZer bir şey yaşadım. yakın arkadaşım evlen sana bilezik takıcam derdi hep. Önce o evlendi zaten sözlüydü, ben ona çeyrek taktım . Yıllar sonrası o düğünüme bile gelmedi. Yakın akrabaya takılır ama arkadaşa büyük takılar takmak gereksiz. Önce evlenen arkadaşların büyük çoğunluğu Bir kaç seneye maziye karışıyor.
Ben düğününde gelip bana altın takan arkadaşımın düğünü uzakta oldu diye gidemedim ama Doğumuna gidip oğluna taktım. ‘İsteyenin bir yüzü , vermeyenin iki yüzü karadır kızım’ derdi dedem.

Giden belliki geri gelmeyecek zaten mutlaka bikaç tane öyle olur bende de cok oldu en yakın bildiklerim bile cesitli bahanelerle gelemedi sonrasında elime getirip koyanda oldu tamamen takı işini silende
Siz vefa borcunuzu ödeyeceksiniz ama bu illa cumhuriyet olmak zorunda değil bence
Dedigim gibi kücük beyaz eşya alabilirsiniz gittigin evde benden hatıra olsun diye eski günlerin hatrına dügündede bi ceyrek tamamdır

O yapar Eminim hele ki ben yaparsam asla karşılıksız bırakmaz

Ben dugunde takilan altinlari evlenenlere hediye yardim olarak gorup karsiligini beklemiyorum acikcasi. Geri gelirse kendi incelikleridir diye dusunuyorum.
Ama siz o mantikta degilsiniz anladigim kadariya. Oyuzden takmayin. Zaten cumhuriyet altini da hediye gorulecek fiyatta birsey degil. Haklisiniz da aslinda..
Ceyrek taksaniz yeter bence..

Bizim buralarda altinin ustune isim yaziyorlarmis duyunca soyle olmustum -> :KK57: Karsiligi gelmeyince de kapiya gidip istiyorlarmis..:KK70:
Bizde de altina isim yazilir ama kimsenin kapisindan gidip istenmez , o nezakettir , tam altin takana gidip de ceyrek takmayalim diye isim yazariz , katildigim tum dugunlerde boyleydi ki farkli sehirlerde de dugunlere katildim

BenZer bir şey yaşadım. yakın arkadaşım evlen sana bilezik takıcam derdi hep. Önce o evlendi zaten sözlüydü, ben ona çeyrek taktım . Yıllar sonrası o düğünüme bile gelmedi. Yakın akrabaya takılır ama arkadaşa büyük takılar takmak gereksiz. Önce evlenen arkadaşların büyük çoğunluğu Bir kaç seneye maziye karışıyor.
Ben düğününde gelip bana altın takan arkadaşımın düğünü uzakta oldu diye gidemedim ama Doğumuna gidip oğluna taktım. ‘İsteyenin bir yüzü , vermeyenin iki yüzü karadır kızım’ derdi dedem.

Ama bu arkadaşım kendi öz akrabalarımın yapmadığını yaptı beni yerden kaldırdı diyebilirim

Ben dugunde takilan altinlari evlenenlere hediye yardim olarak gorup karsiligini beklemiyorum acikcasi. Geri gelirse kendi incelikleridir diye dusunuyorum.
Ama siz o mantikta degilsiniz anladigim kadariya. Oyuzden takmayin. Zaten cumhuriyet altini da hediye gorulecek fiyatta birsey degil. Haklisiniz da aslinda..
Ceyrek taksaniz yeter bence..

Bizim buralarda altinin ustune isim yaziyorlarmis duyunca soyle olmustum -> :KK57: Karsiligi gelmeyince de kapiya gidip istiyorlarmis..:KK70:
Aynen bizdede üstüne isim yazılır ama karşılıgı gelsin die değil sahte falan oluyo bazen o yüzden

Benim bildiğim ve gördüğüm tek şey var o da takı geri gelmesi için değil , evlenenlere yardım olsun diye takılır.
Ben her düğünde elimden geldiğince en iyisini takıyorum.
Kaldı ki hep yanınızda olmuş. Bence bir düşünün derim.

Benden yaklasık bir yıl önce cok yakın arkadasım evlendi
Dügünü icin istanbuldan diyarbakıra ordan batmana gittim (tüm ucak biletini konaklamayı cebimden karsıladım) orda kuaföre gittim misafir olmama ragmen kendim ödedim dügün de ceyrek taktım
Benim dügünüm deniz kenarında yemekli olmasına ragmen maddi durumu yeterli olmasına ragmen (tekstil dükkanı var ve babası siyasette) eşiyle geldi ve elli tl taktı :)
Kişi bası ödedigim yemek parası bile yüz liraydı geldi elli taktı cok rahat bi sekilde :)

Benden yaklasık bir yıl önce cok yakın arkadasım evlendi
Dügünü icin istanbuldan diyarbakıra ordan batmana gittim (tüm ucak biletini konaklamayı cebimden karsıladım) orda kuaföre gittim misafir olmama ragmen kendim ödedim dügün de ceyrek taktım
Benim dügünüm deniz kenarında yemekli olmasına ragmen maddi durumu yeterli olmasına ragmen (tekstil dükkanı var ve babası siyasette) eşiyle geldi ve elli tl taktı :)
Kişi bası ödedigim yemek parası bile yüz liraydı geldi elli taktı cok rahat bi sekilde :)

Bu cidden olmamış

Öyle mi diyorsunuz

Ben şimdiye kadar kime ne taktığımın hesabını hiç tutmadım. O an o insana (haklı veya haksız) değer vermişim ve elimden gelen desteği vermişim. O kişi ilerde bana aynı seyi yapamayabilir veya yapmayabilir. Bizde insanlarin maddi durumu sorgulanmaz. Eskiden insanlar bol bol taki takardi. Artik çoğunluk geçinmekte zorlanıyor. Taki dan cok önemli olan o insanın size en kötü günlerinizde bu kadar destek çıkması. Sizin için yaptıklarını siz daha iyi biliyorsunuz tabi

Ben şimdiye kadar kime ne taktığımın hesabını hiç tutmadım. O an o insana (haklı veya haksız) değer vermişim ve elimden gelen desteği vermişim. O kişi ilerde bana aynı seyi yapamayabilir veya yapmayabilir. Bizde insanlarin maddi durumu sorgulanmaz. Eskiden insanlar bol bol taki takardi. Artik çoğunluk geçinmekte zorlanıyor. Taki dan cok önemli olan o insanın size en kötü günlerinizde bu kadar destek çıkması. Sizin için yaptıklarını siz daha iyi biliyorsunuz tabi

Şu an bende bunun hesabını yapmamam gerektiğini anladım. Durumum varken bide. Şimdi gidip borç harç almayacağım bilezik almak istesem.
Yani bide az borçla alacak olsam sanırım 50 tl takacam kıza

Selam hanımlar.
bir yıldır yan yana çalıstıgım bir kız arkadasım var. Arkadaşım evlilik sürecine girmeden önce çok daha yakındık hem işte hem iş dısında görüşürdük sürekli yan yanaydık ister istemez şimdi başka sorumlulukları var şimdi 10 gün görüşmesek aramaz. 11. gün yan yana gelsek yine samimiyizdir. Evlilik sürecine girmeden önce ben sana evlenirsek cumhuriyet altını takarım demişti ki yaparda.

Bu arkadasımız baska şehre tayini çıktı 3 4 ay sonra gidecek
. Yaklaşık 2 ay sonra da düğünü var asıl soruna gelirsek arkadaşa takacağım takı dert oldu içime. Başka şehre gidince büyük ihtimalle mesafe girecek araya bütün evli arkadaşlarımla olduğu gibi. Verdiğim sözden de dönemiyorum. Boşuna gidecekmiş gibi hissediyorum o para.
Yanlıs mı düşünüyorum ne yapsam içimi nasıl rahatlatsam bilemedim :KK43:

Kalbim mi kötü. Normalde ne kadar verirsen kat be kat fazlasını alırsın inancım vardır. Elimdeki eşyaları cömertçe veririm herkese ama sonunda yalnız kalacağım düşüncesi canımı cok sıkıyor.
Çıkarcılık mı oluyor bu? Bu düşünceden nasıl çıkabilirim ki?

Edit: ben evlenip ayrılmış biriyim 1 yıldır her kötü zamanımda yanımdaydı elinden geldiğince yalnız bırakmadı işi öğretti hep yanımdaydı.bu yüzden kendimi kötü hissettim böyle düşündüğüm için. İmkanım var alabilecek. Sadece içimdeki fesat düşünceye kızıyorum
Düğünlerde takılan takılar yeni kurulan yuvaya destektir karşılıksız olması bana göre saçma eğer arada samimiyet varsa onunda zamanı gelince size destek olması lazım samimi olmadığım insana
Selam hanımlar.
bir yıldır yan yana çalıstıgım bir kız arkadasım var. Arkadaşım evlilik sürecine girmeden önce çok daha yakındık hem işte hem iş dısında görüşürdük sürekli yan yanaydık ister istemez şimdi başka sorumlulukları var şimdi 10 gün görüşmesek aramaz. 11. gün yan yana gelsek yine samimiyizdir. Evlilik sürecine girmeden önce ben sana evlenirsek cumhuriyet altını takarım demişti ki yaparda.

Bu arkadasımız baska şehre tayini çıktı 3 4 ay sonra gidecek
. Yaklaşık 2 ay sonra da düğünü var asıl soruna gelirsek arkadaşa takacağım takı dert oldu içime. Başka şehre gidince büyük ihtimalle mesafe girecek araya bütün evli arkadaşlarımla olduğu gibi. Verdiğim sözden de dönemiyorum. Boşuna gidecekmiş gibi hissediyorum o para.
Yanlıs mı düşünüyorum ne yapsam içimi nasıl rahatlatsam bilemedim :KK43:

Kalbim mi kötü. Normalde ne kadar verirsen kat be kat fazlasını alırsın inancım vardır. Elimdeki eşyaları cömertçe veririm herkese ama sonunda yalnız kalacağım düşüncesi canımı cok sıkıyor.
Çıkarcılık mı oluyor bu? Bu düşünceden nasıl çıkabilirim ki?

Edit: ben evlenip ayrılmış biriyim 1 yıldır her kötü zamanımda yanımdaydı elinden geldiğince yalnız bırakmadı işi öğretti hep yanımdaydı.bu yüzden kendimi kötü hissettim böyle düşündüğüm için. İmkanım var alabilecek. Sadece içimdeki fesat düşünceye kızıyorum
Evlenene destekse takı meselesi karşılık verebilecek kişiden beklemek gayet normal bence enayi gibi önüne gelene takı takalım sonra unutalım buda aptallık olur aranızdaki bağa göre takın bence

Back
X