BİR TANEDE Mİ GÖRÜCÜ ÇIKMAZ YA DA KİMSE TANISTIRMAZ:(

ne gelinlik hayali kurdum ne çocuk, birden bire çıkıverdi yıllarca birisinin elinde acı çektikten sonra. meslekli, güzel ve dua eden biisiyim demişsiniz ama bunlar evlenmek için kriter mi bilemedim. nasip kısmet işlerine inanıyorsanız, doğru zamanı vardır herhalde.

Bende anlamıyorum, kk neden bu kadar feminist? :) Herhalde açılan konular ister istemez insanı radikal yorumlar yapmaya itiyor.

Ben anlıyorum seni zira benimde hayatıma dair en büyük isteğim/hayalim sevdiğim adamla evlenip çocuk sahibi olmaktı. Oldu da. Sonra.. Sonra masal bitti ve ben gerçekten evliliğim boyunca mutsuzdum. Çocuğum olmadı, bir sürü hüsran yaşadım ve en sonunda aldatılarak boşandım. Bazen istediğimiz şeyler için sabretmemiz, beklememiz,çaba göstermemiz daha hayırlıdır. Çok güzel işin/mesleğin varmış. Sen sabret ve gözünü dört aç :) Özellikle evlilik söz konusu oldugunda ben "kaderciliğe" inanmıyorum. Evet, nasibinde evlilik varsa illa bir şeyler yaşarsın ama nasıl kimle ne zaman olduğu bizim elimizde. O yüzden dört bir tarafa haber sal, evlenmek istediğini sana uygun adayların tavsiyesini beklediğini söyle :) Beğendiğin biri varsa sosyal medyadan filan stalklayım yürümeye bak. İnş hayırlı bir kısmet bulur boy boy evlatların olur.Şimdiden mutluluklar

Hiçbir zaman gelinlik giymek çocuk yapmak hayalim olmadı.

İnsanın tek hayat gayesi bu olmamalı.
Bence bunların hiç birini takma kafana.

Çocuk sahibi olmak için yıllarca çaba sarfeden ve hangi yaşta olduğu önemli olmaksızın çocukları olduğunda, yaşadıkları sevinci bir düşün. O zamanda kafan bu kadar bozulacak mı?

Şu evliliği takıntı yapmayın arkadaşım. Hayırlısını isteyin...

Arkadaslar her genc kızın hayalidir gelinlik giymek anne olmak.Ben her gecen gun sanki hayallerimden daha da uzaklasiyorum.Sosyal medyayi her actigimda hep insanlarin nisan düğün vs.fotolari tatilleri cocuklariyla pozlari ya da eslerinin yaptigi surprizler bıktım artik.Gecenlerde komşum benden 2 yas kucuk ve 3 yasinda oglu var kalkip ortamda ayyy 30 ve ustu anne olmak hic hos bi duygu degildir cocuk 10 yaşına gelse 40 yasinda mi olucak anne cok komik diyip guldu oyle zoruma gitti.31 yasindayim bir tane bile son bikac aydir gorucum bile yok.Guzel bir bayanim meslekliyim cok dua ederim hep hayirlisi icin ama olmuyo iste cok mutsuzum içimi dökmek istedim size
Neden kendinizi evlilik ve annelik üzerinden var etmek istiyorsunuz? Tamam evlilik fıtri birşey istemeniz çok normal. Ama sizde artık başlı başına bir kaygıya dönüşmüş. Hep şuna inanıyorum. Bekarken mutsuz olanı ve eksik hissedeni evlilik mutlu etmez boşlukları doldurmaz. Önce kendinizle mutlu olun.

Kimse kimsenin hayalini aşağılamadı burada.
Evlenemedi diye kendini mutsuz edip onun bunun lafıyla hareket etmek eleştirildi. İsteyen evlilik hayal eder isteyen başka şey. Kim demiş evlilik hayali olur mu diye dönüp bakın?
Basit düşünceli insanların konu sahibini anne olamadı diye aşağılaması ve konu sahibinin bu yüzden kendini kötü hissetmesi eleştiriliyor. Sapla samanı ayıralım.

bana öyle geliyor ki; evliliği çok isteyen, gelinlik hayali olanlar geç evleniyor. samimi söylüyorum ki öyle hayallerim yoktu. biraz erkeksi de çocukluk geçirdim. futbol oynamalar falan. ama üni 3 de tanıştım. bittikten bir sene sonra evlendim. bence çok hızlı oldu

Sizlerin hayatinda "görücü " kavrami anlamsiz olabilir ama hala "görücü" diye bir sey var. Konu sahibi baska bir olaydan bahsediyor takildiginiz seye bak. Herkes asik olup anlasip evlenemiyor olabilir birileri de birileri araciligi ilr de evlenebiliyor. Cok sukur ben sansliydim kendim sevdim kendim aldim 29 yasindayim ve sevdigim adamdan hamileyim. Yasli gb hissetmiyorum da kendimi, universite de okudum ohh iyi oldu. Yasa takilma sen karsina da hayirli bir kismet cikarsa da degerlendir. Kimsenin sacma sapan ayyy gorucu devri mi kaldi lafina da bakma. Seni yasindan vuran bilmislerindr altinda kalma. Ölüm zamanı ile nikah zamanı şaşmazmış.

Hayırlısı olsun da geç olsun..
Acılı sevgisiz ilgisiz saygisiz olduktan sonra 20 de evlenseniz hayaliniz gerçek olmuyor..
31 yasindasiniz hala hayaliniz gerçek olabilir.. doğru insanla yakinda tanisirsiniz inş. Çocuklarınız da olur.. yeter ki mutlu olun hayattan zevk alın.. hiç biseyin garantisi yok..

Allah kime ne kadar ömür verecek bilmiyorken çocuk İlkokula gidince 40 olacak falan demek ne saçma.. ben İlkokula giderken annem 45 yaşlarında idi.. valla en güzel en bakımlı en dinç anne oydu herkes kıskanırdi annemi :) ben 27 yaşımda anne oldum.. kızımın hayatında ne kadar olabilecegim bilmiyorum.. inş uzun yillarimiz olur.. kızım ilkokulu bitirince 40 olacağım şu bu.. inş o günleri görürüm demek varken..

Bende anlamıyorum, kk neden bu kadar feminist? :) Herhalde açılan konular ister istemez insanı radikal yorumlar yapmaya itiyor.

Ben anlıyorum seni zira benimde hayatıma dair en büyük isteğim/hayalim sevdiğim adamla evlenip çocuk sahibi olmaktı. Oldu da. Sonra.. Sonra masal bitti ve ben gerçekten evliliğim boyunca mutsuzdum. Çocuğum olmadı, bir sürü hüsran yaşadım ve en sonunda aldatılarak boşandım. Bazen istediğimiz şeyler için sabretmemiz, beklememiz,çaba göstermemiz daha hayırlıdır. Çok güzel işin/mesleğin varmış. Sen sabret ve gözünü dört aç :) Özellikle evlilik söz konusu oldugunda ben "kaderciliğe" inanmıyorum. Evet, nasibinde evlilik varsa illa bir şeyler yaşarsın ama nasıl kimle ne zaman olduğu bizim elimizde. O yüzden dört bir tarafa haber sal, evlenmek istediğini sana uygun adayların tavsiyesini beklediğini söyle :) Beğendiğin biri varsa sosyal medyadan filan stalklayım yürümeye bak. İnş hayırlı bir kısmet bulur boy boy evlatların olur.Şimdiden mutluluklar

bak madem cok evlenmek ıstıyorsun bu ablanın tavsıyelerıne uy gözlerını 4 ac bırını bulunca da stalkla dogru soyluor ıstedıgın amaç için bıraz caba sarf etmelısın, eskıdenmıs o armut piş agzıma düş hazır görucu gelsın en guzelınden falan zor işler, kendın cabala bıraz. sen elınden gelenı yap olmazsa kaderınde yoktur o da olabilir ama cabala en azından , dua et o ayrı ama baska cabalar da göster madem ıstıyorsun.

vay efendim x partisi neden hep iktidar da y partisi neden hep baraj altı diyenlere şu konu bile örnektir. şu milletin geleneğini göreneğini adetini ananesini -ki çoğu zaman türk olduğum için söylenir dururum hiçbiri -ama hiçbiri- bana göre değildir bu ıvır zıvırların- yok edemezsiniz, tedavülden kaldıramazsınız, kız almak deyimini hayır efendim ben mal mıyım diye reddedemezsiniz. yine gelmiş görücü mü kaldı, sen mal mısın, kendini evlilik üzerinden mi tanımlıyorsuncular. tatlı su modernistleri bunlar efendim, hayatın realitesiyle bağdaşmıyor. istanbul mecidiyeköy'de 50 katlı bir plazanın 37. katından çalışan, her hafta bir yurtdışı toplantısı yapacak gün içinde onlarca saat çalışacak kadar yoğun bir hayatınız, işten çıktığınızda gidip şarabınızı yudumlayıp ılık duşunuzu aldıktan sonra uyuyacağınız 1+1 studio daireniz ve kendinizi adadığınız bir işiniz yoksa pekala evlilik bir hedef olabilir. kaldı ki buı bir ihtiyaç bu bir kod dur. çocukken elimize bebek tutuşturdukları için bebeklerle oynamayuız. bu kod annelik, eş olmak, ev sahibi olmak, düzene kavuşmak kodlarımızda var, genlerimizde yazılı. sanki astronot olmak istiyorum demiş gibi hedef bu olmamalı, gaye bu yapılmamalı zırvaları dolu konu.

Niyet ve isteğiniz su içmek istemek kadar makul ve yerinde ve hatta gerekli. bu konuda ağırbaşlı olacağım diye sessiz kalmayın. benim çok arkadaşım var, evlenmeyi düşünüyorum çevrende bir tanıdığın olursa haberim olsun diyen. bu çok normal bir istek. kız kısmısı diye başlayan laflara kulak asarsanız bende kızarım gerçekten. kız kısmısı evlenmek ister ve bunun için yedi düvele haberler salar. zira biyolojik saat işliyor hayat geçiyor beden yaşlanıyor. haber salın konuya komşuya arkadaşa eşe dosta. güzel haberler verin inşallah

vay efendim x partisi neden hep iktidar da y partisi neden hep baraj altı diyenlere şu konu bile örnektir. şu milletin geleneğini göreneğini adetini ananesini -ki çoğu zaman türk olduğum için söylenir dururum hiçbiri -ama hiçbiri- bana göre değildir bu ıvır zıvırların- yok edemezsiniz, tedavülden kaldıramazsınız, kız almak deyimini hayır efendim ben mal mıyım diye reddedemezsiniz. yine gelmiş görücü mü kaldı, sen mal mısın, kendini evlilik üzerinden mi tanımlıyorsuncular. tatlı su modernistleri bunlar efendim, hayatın realitesiyle bağdaşmıyor. istanbul mecidiyeköy'de 50 katlı bir plazanın 37. katından çalışan, her hafta bir yurtdışı toplantısı yapacak gün içinde onlarca saat çalışacak kadar yoğun bir hayatınız, işten çıktığınızda gidip şarabınızı yudumlayıp ılık duşunuzu aldıktan sonra uyuyacağınız 1+1 studio daireniz ve kendinizi adadığınız bir işiniz yoksa pekala evlilik bir hedef olabilir. kaldı ki buı bir ihtiyaç bu bir kod dur. çocukken elimize bebek tutuşturdukları için bebeklerle oynamayuız. bu kod annelik, eş olmak, ev sahibi olmak, düzene kavuşmak kodlarımızda var, genlerimizde yazılı. sanki astronot olmak istiyorum demiş gibi hedef bu olmamalı, gaye bu yapılmamalı zırvaları dolu konu.

Niyet ve isteğiniz su içmek istemek kadar makul ve yerinde ve hatta gerekli. bu konuda ağırbaşlı olacağım diye sessiz kalmayın. benim çok arkadaşım var, evlenmeyi düşünüyorum çevrende bir tanıdığın olursa haberim olsun diyen. bu çok normal bir istek. kız kısmısı diye başlayan laflara kulak asarsanız bende kızarım gerçekten. kız kısmısı evlenmek ister ve bunun için yedi düvele haberler salar. zira biyolojik saat işliyor hayat geçiyor beden yaşlanıyor. haber salın konuya komşuya arkadaşa eşe dosta. güzel haberler verin inşallah
Geleneklerimizde kız alıp vermek, görücü usülü, evde kalmış kadınlar (!) olduğu için böyle kabullenip bunları normalleştirmek zorunda mıyız?

Ataerkil bir toplumuz, kadının değeri yok. Kadınların büyük bir çoğunluğu şiddet görüyor. Kimi evlenmek için evleniyor, etrafta laf söz olmasın diye. Kimi ailesi tarafından zorla evlendiriliyor. Kimi tecavüze uğruyor. Evet bu kadınlar o kadar fazla ki, hepsine de eşya muamelesi yapılıyor. Sanki herkes hür iradesiyle evlenip yuva kurup anne oluyormuş da biz baltalıyormuşuz gibi davranmayın. Bir kadının hayattaki en önemli gayesinin bir erkek olması hoşumuza gitmiyordur. Gitmez. Kadınların daha çok üretip daha çok çalışmasını istiyoruzdur. Sizi de ilgilendirmez.

İsteyen evlilik hayali kurar isteyen annelik. Burada kimse ıy ne biçim hayal demiyor. Bu hayaller uğruna mutsuz olup kendini değersizleştiren bir kadına telkinde bulunuluyor. Çoğu kişi de zaten çevresini genişletmesini söylemiş. Konu sahibi biriyle durduk yere tanışmaya çalışmasının abes olacağını düşünüyor. Evlenmek istemek tabi ki normal bir durum. Anne olmak istemek de. Ama herkes de istemeyebilir. Hangi bilimsel bilgiye dayanarak genlerimizde yazılı olduğunu savunuyorsunuz?

Edit: Bir kadın sırf geleneklerimizde var diye erkek annesinin pazardan elma seçer gibi hamamda gelin seçmesini nasıl normalleştirebilir anlayamıyorum... Gelenekse buyur gelenek

Son düzenleme:

Kız çocukları sadece büyüsün, hemen evlensinler, çocuk baksınlar, sonra belki torun görür, sonra ölür.
Bütün olay bu mu? Hayat bu mu yani ? Eş seçmek hayatını paylaşmak demek değil mi ? Bütün hayatın eşin olsun demek doğru mu ? Hele bu zamanda...
Evlenemek istemek bir yuva aramak normal ama kendini evlilik üzerinden tanımlamak hatadır. Net (Bence)
Evet bende " kendini evlilik üzerinden tanımlıyorsunculardanım"

Hiç gelinlik ve çocuk hayali kurmadım.
Ama ikisi de oldu.
Benim hayallerim bambaşkaydı, bir başkaları da o hayatı yaşıyor.
Herkes olduğu durumun değerini bilmeli, gerisini ise zamana bırakmalı.
Ayrıca yaşınız çok genç bunları düşünmek için.
Bir 45 olsanız anlayacağım ama, 31 yaşında bu karamsarlık gereksiz...
Ablam 45 yaşında yeni nişanladık. Bikaç ay sonra nikah ;)

40 yasinda anne olmanin nesi varmis.bekarliginin tadini cikar.gunumuz sartlarinda 30lu yaslarda bekarlik cok normal.gez eglen seyehate cik.evlenmek cocuk falan en kolayi.cocuktan sonra okadar da ozgur olamiyosun.kiymetini bil bu gunlerinin

Yahu ne idealistliğimiz kaldı, ne feministliğimiz, ne tatlı su modernistliğimiz. İşin komiği de bu kelimelerin hakaretvari kullanılması. Halbuki idealist, feminist ve modern bir kadın olmak, olabilmek ne kadar güzel bir şey. Bu özellikleri taşıyor muyum pek emin değilim, ama dışardan öyle görünüyorsam ne mutlu bana.

İdealistim, ideallerim var. Hayatta başarmak istediğim hedefler, yapmak istediğim işler, görmek istediğim yerler var. Hayallerim, umutlarım, arzularım var. Başarmak, gerçekleştirmek için enerjim var.

Feminist miyim bundan çok emin değilim. Feminizm nedir? Benim gözümde kadınların haklarını tanımak, korumak, eşitsizliği ortadan kaldırmak. Bir sürü türü var yok ekofeminizm yok liberal feminizm. İlgi alanım olmadığı için pek bilmem. Benim bildiğim kadın erkek eşit haklara sahip olmalıdır. Bunun ötesinde pozitif ayrımcılığa da karşıyım.
Feminist demek erkeklerden nefret eden, yanına yaklaştırmak istemeyen kadın demek değildir. Yeterli bilgiyi verdiğimize göre diğer maddeye geçelim.

Tatlı su modernisti. Tatlıyı tuzluyu bilmem, modernist de saçma bir kelime bence. Tam olarak anlamı ne bilmiyorum. Fizyoterapist gibi bişey sanırım :KK66: Hah nerdeydik, evet modern bir kadınım. Yaşadığım çağa ayak uydurmaya, gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Konuyla bağlantılı kısmına gelirsek modernliğin, bu çağda kadının eşya gibi mülkiyeti olamsına, babasından kocasına devredilmesine karşı çıkıyorum. Kadına belli görevler, ödevler yüklenmesine karşı çıkıyorum. Erkekten üç adım geride kalmasına (mecaz) karşı çıkıyorum. Kocamın himayesine girmeye karşı çıkıyorum. Ben birinin yatak arkadaşı, hizmetçisi, aşçısı, kukla bebeği, çocuğunun anası olmak için evlenmedim. Sevdiğim adamla hayatı birlikte yaşamak, zorlukları göğüslemek, mutlulukları kucaklamak için evlendim. Ve sanırım biyolojik saatim bozuk, analık genleri kodlanmamış bana. Kısmet...

Kısacası, bir insanın evlilik hayalleri, annelik hayalleri olması kadar olmaması da normaldir. İkisinin de eleştirilecek bir tarafı yok. Normal olmayan 30'lu yaşlarında evlenmemiş bir kadının kendine evde kaldım, turşu oldum muamelesi yapmasıdır.

90 katlı rezidansın 72. katından selam eder, gözlerinizden öperim.

Yahu ne idealistliğimiz kaldı, ne feministliğimiz, ne tatlı su modernistliğimiz. İşin komiği de bu kelimelerin hakaretvari kullanılması. Halbuki idealist, feminist ve modern bir kadın olmak, olabilmek ne kadar güzel bir şey. Bu özellikleri taşıyor muyum pek emin değilim, ama dışardan öyle görünüyorsam ne mutlu bana.

İdealistim, ideallerim var. Hayatta başarmak istediğim hedefler, yapmak istediğim işler, görmek istediğim yerler var. Hayallerim, umutlarım, arzularım var. Başarmak, gerçekleştirmek için enerjim var.

Feminist miyim bundan çok emin değilim. Feminizm nedir? Benim gözümde kadınların haklarını tanımak, korumak, eşitsizliği ortadan kaldırmak. Bir sürü türü var yok ekofeminizm yok liberal feminizm. İlgi alanım olmadığı için pek bilmem. Benim bildiğim kadın erkek eşit haklara sahip olmalıdır. Bunun ötesinde pozitif ayrımcılığa da karşıyım.
Feminist demek erkeklerden nefret eden, yanına yaklaştırmak istemeyen kadın demek değildir. Yeterli bilgiyi verdiğimize göre diğer maddeye geçelim.

Tatlı su modernisti. Tatlıyı tuzluyu bilmem, modernist de saçma bir kelime bence. Tam olarak anlamı ne bilmiyorum. Fizyoterapist gibi bişey sanırım :KK66: Hah nerdeydik, evet modern bir kadınım. Yaşadığım çağa ayak uydurmaya, gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum. Konuyla bağlantılı kısmına gelirsek modernliğin, bu çağda kadının eşya gibi mülkiyeti olamsına, babasından kocasına devredilmesine karşı çıkıyorum. Kadına belli görevler, ödevler yüklenmesine karşı çıkıyorum. Erkekten üç adım geride kalmasına (mecaz) karşı çıkıyorum. Kocamın himayesine girmeye karşı çıkıyorum. Ben birinin yatak arkadaşı, hizmetçisi, aşçısı, kukla bebeği, çocuğunun anası olmak için evlenmedim. Sevdiğim adamla hayatı birlikte yaşamak, zorlukları göğüslemek, mutlulukları kucaklamak için evlendim. Ve sanırım biyolojik saatim bozuk, analık genleri kodlanmamış bana. Kısmet...

Kısacası, bir insanın evlilik hayalleri, annelik hayalleri olması kadar olmaması da normaldir. İkisinin de eleştirilecek bir tarafı yok. Normal olmayan 30'lu yaşlarında evlenmemiş bir kadının kendine evde kaldım, turşu oldum muamelesi yapmasıdır.

90 katlı rezidansın 72. katından selam eder, gözlerinizden öperim.
:KK52::KK52::KK52:

Şu kadar yazmışsınız, uzun uzun cevaplamaya lüzum görmüyorum çünkü arkadaşlar gereken cevabı vermişler.
Sadece naçizane tavsiyemdir, hayallerinizi-amacınızı-hedefinizi bir erkeğe bağlamayın. Erkeğiniz giderse yıkılırsınız.
Daha üstün, daha faydalı, üretken, sosyal bir şeyin, bir insanın daha ötesindekilerin hayalini kurmak her zaman için daha iyidir.

Bence siz tamamen kendi cevrenizi tanımlamissiniz. Cunku mesela ben ve benim çevrem sizin tabirinizle "bir idealist bir idealist" ki, anlayamazsiniz.

Not: Cocuk da degilim, yasim "kemale de ermis" degil.
Ben de bir idealist bir idealist olanlardanim merak etmeyin 10 senedir tek basima yasiyorum 5 senedir mimarlik yapiyorum cok ozgur bi hayatim var ben cevreme gore degil 2 taraftanda cogunluga gore ve dusunceme gore konustum herkesin gelin yada gelinlik gorunce hosuna gider ondan illa bi herkese bi dugunde gelinlik giydirilir ki vs vs .... (bana annem giydirmedi) bu sadece bi ornek anlamak istersen bu tur bi cogunlugun icindeyiz didismeye yer aramayin genis pencere canim geniiisss ayrica arada mizah duygusu da gerekir yas:28

Back
X