BİR TANEDE Mİ GÖRÜCÜ ÇIKMAZ YA DA KİMSE TANISTIRMAZ:(

Beni anlamadiniz ya da gorucu kavramini yanlış anlattim.Arkadaslar ortam felan diyorsunuz toplantilara giren bir insanim mesleki cevrem var yani demek istedigim ne birisi aracı oluyor ne biri fark ediyor beni.Size göre evlilik onemli olmayabilir ama ben anne olmak istiyorum hayat arkadasimla herseyi paylasmak istiyorum.Yalnizlik Allaha mahsus.Neden hepiniz kotu birsey istemisim gibi yaklastiniz.Ben gorucu olarak anneler kapi kapi gezsin demedim.Ya ben durup dururken kimle tanisayim nasil fark ettireyim kendimi.Hem hic mi benim gibi evlilik hayalini gerceklestirmek isteyen yok aranizda?
Her iste bir hayir vardir belkide insanlar sizin ona ragbet etmiyeceginixi dusunup cekiniyordur,,,herkesin vardir bir nasipi hayirlisi olsun hakkinizda

Evlilik kaderdir kismettir demek ne dogru ne yanlis..
Allah diyorki biz kaderinizi cabalariniza bagli kildik (yanlislik olduysa kusura bakmayin yol yorgunlugu ile yaziyorum)
Simdi bende ayni yastayim seninle ve gecmis yillarima baktigimda hicbir erkek adam gibi bir adim atmadi ... son tanistigim 2 kiside net ortamindandi o sekilde iliskim oldu. Bunlar tamamen bu vesile ile karsima cikan yüz yüze görüstügüm insanlar .. yani gecmisteki kisiler karsima ciksada bir gelisme olmadi.. Kendi cabamla konusma icinde oldugum kisilerle görüsmeler oldu. Bir arkadasim tanistirmak istedi ben tanismatim pisman degilim 3 tanede görücü olarak bisiler cikti ama benden 10 -15 yas büyük kisilerdi onlar karakterime uyum saglayacagini anlasacagimi düsünmedigim aklima yatmayan kimselerdi (araci olan kisilerde cok alakasiz kimselerdi benim evlilik talebim olmadi kimseden). (ek not: Tabi dis görünüm olarakta begenmedim ) sonucta nereye bagliycam görücü cikmasida cözüm degil .. Sen kendin tanisma cabasina girmende fayda var her tanistiginla olacak diye bisi yok en azindan tanismis olursun devami gelecekse zaten kimse durduramaz farkli ortamlara girmek gerekli diye düsünüyorum tanisma hikayelerini okudugumd a markette de tanisan var , dans kursunda da tanisip evlenen var :) sansini denemeye devam etmelisin

Böyle şeyler genelde hiç beklenmedik anda oluyor.. sen çok fazla istemeyi bırakırsan emin ol o seni bulacaktır. Yada böylesi daha hayırlıdır? :110:

Kız kimseyle tanışamıyorum demiş insanlar ne azarlamış yahu. Kız evlenmek istiyor, işim gücüm de var demiş zaten boş beleş bir insan değil ki.

Konu sahibesi yaşınız genç bence aktivitelere katılın. Hem evde sıkılmazsınız hem de size benzer insanlarla tanışırsınız.

Elbette ki bir kadının evlilik hayali kurması, gelinliğinin porselen beyazı mı kırık beyaz mı olacağını düşünüp mutlu olması, mobilyaları hazır mı yoksa uygun fiyata istediği modelde yaptırtma ikileminde kalması onun "evlilikten başka bir şey düşünmeyen kezban" olduğunu göstermiyor. Kimsenin de haddine değil başkasının hayatındaki öncelikleri eleştirmek yargılamak.
Ama arkadaşların da anlatmak istediği gibi, bunun gerçekten kişinin kararı mı bir bakmak lazım. Yani komşum evde kaldı dedi, ailem artık turşunu mu kuracaz evlen diyor gibi tamamen baskıyla sizi buna iten bir durum olmasın evlilik kararınız. Böyle oldukça evlenmeye mecbur hissediyor, evlenmese kendisini eksik hissediyor kadınlar e sonra gelsin acele ile verilmiş evlilik kararlarından sonra mutsuz yuvalar...
Yoksa önceliğiniz kariyer mi evlilik mi hem kariyer hem evlilik mi (çok iyi okullarda lisansı bitirdikten sonra hemen evlenip yine über okullarda doktora yapan üstüne hamile kalan çılgın arkadaşlar var tebrik ediyorum onları) yoksa bütün sistemleri reddedip 60'lı çiçek çocuk ruhunu canlandırmak mı sizin kararınız.

O fotoğraflarda gördüğün herkesi çok mutlu sanıyorsun sanırım. Bak 5 yıllık ir iliskim var evlendim bazen gercekten pisman oluyorum evlendiğime ve yaşım 28 hatta 29 türlü türlu problemler cıkıyor karsina. Bemce neden evlenemiyorum ben de bir an once evlenmeliyim düşüncesinden cok hayırlı insanlar ciksin diye dua et mutsuz sıkıntılı bir evliligin olacağina bekar kal daha iyi kanımca. o yuzden hic uzulme dert etme mutlaka biri cikar karsina sen dogru karar vermeye calis. o zamana kadar da bekarliginin tadini cikar. hayirli bir kismet cikar insallah karsina.

Arkadaslar her genc kızın hayalidir gelinlik giymek anne olmak.Ben her gecen gun sanki hayallerimden daha da uzaklasiyorum.Sosyal medyayi her actigimda hep insanlarin nisan düğün vs.fotolari tatilleri cocuklariyla pozlari ya da eslerinin yaptigi surprizler bıktım artik.Gecenlerde komşum benden 2 yas kucuk ve 3 yasinda oglu var kalkip ortamda ayyy 30 ve ustu anne olmak hic hos bi duygu degildir cocuk 10 yaşına gelse 40 yasinda mi olucak anne cok komik diyip guldu oyle zoruma gitti.31 yasindayim bir tane bile son bikac aydir gorucum bile yok.Guzel bir bayanim meslekliyim cok dua ederim hep hayirlisi icin ama olmuyo iste cok mutsuzum içimi dökmek istedim size
Canim seni cok iyi anliyorum ama sirf geleneksel kelimeler(!) kullandin diye (gorucu, evlenmek istemek) topa tutarlar simdi seni. Yorumlari da tahmin edebiliyorum "ay cok baneel" diye agzini yaya yaya konusanlar cikar muhtemelen. Normal hayatta evlenmek icin can atip burda sirf kuul gorunmek icin evliligi elestiren ve seni de bu derdinden dolayi elestirenler de eminim ki cok çıkar.
Insallah karsina "iyi ki evlenmisim" diyebilecegin biri cikar karsina. Sosyal ortamlara girmekle ya da kendin ortam bulmakla olmaz bu isler. Nasip sonucta. Bi cok ortama girersin tanisirsin birileriyle ama nasip olmadiktan sonra ya anlasamazsin ya da frekanslariniz tutmaz.

Yorumum için eleştiride bulunan birkaç kişi olmuş, konu gündemden düşmeyince cevap verme ihtiyacı hissettim. Açıkçası neresinden tutsam elimde kalıyor. Biyoloji ve Sosyoloji başlığı altında Amerikalı bir doçent eşliğinde evrim teorisinin insan ırkı üzerindeki sosyolojik etkileri konusunda beş yılı devirdiğimiz çalışmalarımız var. 'Ne kadar cahilsiniz keşke ölseniz mod on' havalarında görüneceğim ön kabulüyle söylüyorum ki, bu mesele ben modernim sen avamsın sen kezbansın ben lady im tartışmaları için -özünde- fazla bilimsel. Kim kendini ne üzerinden tanımlamak isterse öyle tanımlasın.

Konuyu okuyan diğer 'orijinal kodu koruyan' ve evlenmek arzusunda olan arkadaşlara da tavsiyemdir, kadınlar klübü bu arzunun dillendirilmesine uygun bir ortam değil. Evlenmek isteyen; şahsiyetsiz, höt diyen kocasıyla evli kalmak isteyen; onursuz, 'boşan!' Tekliflerini geri çeviren üye; hadsizdir. Kadınlarklübü sosyolojisi çözülmeden açılan konular bununki gibi bir gidişata mahkumdur.
Falan filan.

Canim seni cok iyi anliyorum ama sirf geleneksel kelimeler(!) kullandin diye (gorucu, evlenmek istemek) topa tutarlar simdi seni. Yorumlari da tahmin edebiliyorum "ay cok baneel" diye agzini yaya yaya konusanlar cikar muhtemelen. Normal hayatta evlenmek icin can atip burda sirf kuul gorunmek icin evliligi elestiren ve seni de bu derdinden dolayi elestirenler de eminim ki cok çıkar.
Insallah karsina "iyi ki evlenmisim" diyebilecegin biri cikar karsina. Sosyal ortamlara girmekle ya da kendin ortam bulmakla olmaz bu isler. Nasip sonucta. Bi cok ortama girersin tanisirsin birileriyle ama nasip olmadiktan sonra ya anlasamazsin ya da frekanslariniz tutmaz.

Katılıyorum.
Yani kadınların erkeklere,erkeklerin kadınlara ihtiyacı var. Yalnızlık insan doğasında yok. Aşık olmak, sevmek isteten birine hayatta evlilikten başka amacı olmayan kezban denmesi gereksiz ve saçma.

Öncelikle itiraf ediyorum bütün sayfaları okumadım kim ne dedi ne yazdı bilmiyorum.

Buraya ufak bir kamu spotu bırakıp sessizce uzaklasacagim:)

Evli olan üyelerin evlenmek isteyen üyelere 'amaaan sanki evlikte ne var bekarlık sultanlık' demesi hiç bir işe yaramadığı gibi eminim onları daha da sinir ediyordur.

Bunu yapmayın bence :)

Katılıyorum.
Yani kadınların erkeklere,erkeklerin kadınlara ihtiyacı var. Yalnızlık insan doğasında yok. Aşık olmak, sevmek isteten birine hayatta evlilikten başka amacı olmayan kezban denmesi gereksiz ve saçma.
Yorum yaptiktan sonra yapilan yorumlari okudum:) dedigim gibi o kadar aşagilamislar ki.. neden sirf evlenmek istedigi icin.. yok işsiz yok memleketin kadinlari vs sacma sapan yorumlar. 31 yasina gelmis ve dogal hakki olarak tercihinin mutlu bir yuva oldugunu soyemis. Sonucta evlenmemek istememek te bir tercihtir evlenmek istemek te. Dedigim gibi sırf kuul gorunmek icin kendini farkli gostermeye calisan bi cok sahis var :)

Beni anlamadiniz ya da gorucu kavramini yanlış anlattim.Arkadaslar ortam felan diyorsunuz toplantilara giren bir insanim mesleki cevrem var yani demek istedigim ne birisi aracı oluyor ne biri fark ediyor beni.Size göre evlilik onemli olmayabilir ama ben anne olmak istiyorum hayat arkadasimla herseyi paylasmak istiyorum.Yalnizlik Allaha mahsus.Neden hepiniz kotu birsey istemisim gibi yaklastiniz.Ben gorucu olarak anneler kapi kapi gezsin demedim.Ya ben durup dururken kimle tanisayim nasil fark ettireyim kendimi.Hem hic mi benim gibi evlilik hayalini gerceklestirmek isteyen yok aranizda?
Canim sana hayirli bi kismet bulalim o zaman bende de bi abi var 31 yasinda sen nerelisin bu isler nasip

Tamam ben tanistirayim, esimede dedim simdi.. Istanbul Sea Pearl da calisan muhendis tekniker veya teknisyen .. Ciddiyim bak..

Back
X