BİR TANEDE Mİ GÖRÜCÜ ÇIKMAZ YA DA KİMSE TANISTIRMAZ:(

32 yaşındayım, ben de bekarım. Evlenmek, anne olmak gibi bir hayalim yok.
Yaş ilerledikçe daha da uzaklaşıyorum evlilik fikrinden.

Şu anki rahatımı bozup birini yaşamıma dahil etmek zor artık, kendimce bir yaşam şeklim var.
Ama konu sahibi evlenip eş ve anne olmak istiyor, çok doğal bir istek.
Neden bu kadar eleştirilmiş anlayamadım.
Görücü derken arkadaş çevresi tarafından birileri ile tanıştırılmaktan bahsettiğini düşünüyorum. Bu şekilde tanışıp evlenen çok kişi var.

Acilin ben geldim evde kalan sahsiyet. :halay:

Evliligi 20 li yaslarda da dusunmezdim ama yas ilerledikce ben de uygun biri cikarsa evlenebilirim dedim ama amasi simdi geliyor. Tam kriterlerime uygun biriyle tanistim ve evlenmek istemedigime karar verdim. Ben aslinda evlenmek istemiyormusum.

Simdi yeni bir amacin pesindeyim. Bu bi kitap yazmak olur, baska bir proje olur daha karar vermedim. Kafam belirsiz ama ben dusundukce ve urettikce mutluyum.

Cocuksa bu dunyaya masum bir cocuk getirmenin delilik oldugunu dusunuyorum. Kimse uzerine alinmasin bireysel fikrimdir cunku dunyanin ve insanligin gidisatinin cok ama cok kotu oldugunu dusunuyorum.

Burası ikiye bölündü daha da toparlanmaz herkes savaş kalkanlarını çıkardı gardını aldı.

Bazılarına göre evlenmek isteyen kadın, koca meraklısı, cahil cühela, idealist olmayan modernlikten uzaklıkta orta çağdan daha ilkel, vasıfsız, erkeğin kölesi...

Kimisine göre evlenmek istemeyen ama evlenen kadın, toplum normuna uyum sağlamak için evlenmiş, evlenmiş olmak için evlenmiş, kocasının kölesi olmayan modern kadın yani kadın gibi kadın...

Burada tek bi gerçek var, konu sahibinin düşüncelerini eleştiren de hem fikir olan da bir çok kişi EVLİ, ama birilerinin tanıştırması ile ama kendi çabaları ile neticede evli...
O halde ne bu rol kesmeler??
Ben idealistim, ben modernim, ben realistim, ben feministim tavırları??

Bir kaç kişinin yorumunu okudum 30 küsür Yaşındayım düzenimi oturttum iyi bir mesleğim var evlilik düşünmüyorum çocuk hayal etmiyorum... İşte ben buna saygı duyarım...

Diğer yorumlar da tamamen ego hatta şişirilmiş ego başka da hiç birşey değil...

evlenenlerin başına yakuttan taç takmıyorlar
evlenmeyincede hergün özgür mutlu yaşıyorsun yok öyle birşey önümüze geleni yaşıyoruz önemli olan bulunduğun şekle ayak uydurabilmek ölene kadar

32 yaşındayım, ben de bekarım. Evlenmek, anne olmak gibi bir hayalim yok.
Yaş ilerledikçe daha da uzaklaşıyorum evlilik fikrinden.

Şu anki rahatımı bozup birini yaşamıma dahil etmek zor artık, kendimce bir yaşam şeklim var.
Ama konu sahibi evlenip eş ve anne olmak istiyor, çok doğal bir istek.
Neden bu kadar eleştirilmiş anlayamadım.
Görücü derken arkadaş çevresi tarafından birileri ile tanıştırılmaktan bahsettiğini düşünüyorum. Bu şekilde tanışıp evlenen çok kişi var.
Gercekten insan yas ikerledikce uzaklasiyor bu fikirden simdi rahatiz belli bir bekar duzenimiz var ama evlilik urkutuyor iste hersey zamanin da olmaliydi genc 23 li yaslar da olsaydi deli cesareti olurdu simdiyse fazlaca korku veriyor ya snlasamassam ya kisitlarsa ,acaba igrenirmiyim bazi hallerinden vss vss

Gercekten insan yas ikerledikce uzaklasiyor bu fikirden simdi rahatiz belli bir bekar duzenimiz var ama evlilik urkutuyor iste hersey zamanin da olmaliydi genc 23 li yaslar da olsaydi deli cesareti olurdu simdiyse fazlaca korku veriyor ya snlasamassam ya kisitlarsa ,acaba igrenirmiyim bazi hallerinden vss vss

Kesinlikle dediğiniz gibi..

şimdiki aklım olsa hiç evlenmezdim, maaşımla da her hafta bir yere seyahat ederdim. elalemin konuşmalarına hiç bakmazdım. hayatımı yaşardım bee....

Evlilik anne olmak gelinlik giymek bunlar çok güzel şeyler, hayal etmedim istemiyorum diyenlerin de yorum yapmış olmak için yazdıklarını düşünüyorum yada geneli henüz çocuk sayılabilecek yaşta veya yaş gerçekten kemale ermiş...

Herşey nasip kısmet, geç olsun hayırlısı olsun kafana takma yaşın henüz çok geç bir yaş değil, yarının ne getireceğini bilemeyiz o yüzden hakkında hayırlı olan neyse o olsun...
bana şu da tuhaf geliyor: hayattaki tek hedefin bu mu denmesi
iyi de kariyer ayrı aile kurmak istemek ayrı
ikisini de isteyebilir insan...

Burası ikiye bölündü daha da toparlanmaz herkes savaş kalkanlarını çıkardı gardını aldı.

Bazılarına göre evlenmek isteyen kadın, koca meraklısı, cahil cühela, idealist olmayan modernlikten uzaklıkta orta çağdan daha ilkel, vasıfsız, erkeğin kölesi...

Kimisine göre evlenmek istemeyen ama evlenen kadın, toplum normuna uyum sağlamak için evlenmiş, evlenmiş olmak için evlenmiş, kocasının kölesi olmayan modern kadın yani kadın gibi kadın...

Burada tek bi gerçek var, konu sahibinin düşüncelerini eleştiren de hem fikir olan da bir çok kişi EVLİ, ama birilerinin tanıştırması ile ama kendi çabaları ile neticede evli...
O halde ne bu rol kesmeler??
Ben idealistim, ben modernim, ben realistim, ben feministim tavırları??

Bir kaç kişinin yorumunu okudum 30 küsür Yaşındayım düzenimi oturttum iyi bir mesleğim var evlilik düşünmüyorum çocuk hayal etmiyorum... İşte ben buna saygı duyarım...

Diğer yorumlar da tamamen ego hatta şişirilmiş ego başka da hiç birşey değil...

aynen öyle
evlenmeselerdi o zaman beraber yaşasalardı madem karşılar
neden mecburlar evlenmeye
dinse sebep dini düşündüklerini hiç sanmıyorum bile (en azından öyle gösteriyorlar)

bana şu da tuhaf geliyor: hayattaki tek hedefin bu mu denmesi
iyi de kariyer ayrı aile kurmak istemek ayrı
ikisini de isteyebilir insan...

Ben konuşmuş olmak için konuştuklarını düşünüyorum, ben farklıyım izlenimi veriliyor güya... Ortada bir gerçek var her ne kadar kabul görmese de...

aynen öyle
evlenmeselerdi o zaman beraber yaşasalardı madem karşılar
neden mecburlar evlenmeye
dinse sebep dini düşündüklerini hiç sanmıyorum bile (en azından öyle gösteriyorlar)

Diğer arkadaşa da anlattım size de anlatayım. Kim evliliğe karşı olduğunu söyledi burda? Önce ona bir açıklama getirelim? Evlenmiş olup da evlilğe karşıyım diyen biri var mı?

Karşı çıkılan nokta "sizi siziii hepiniz evlilik hayali kurdunuz ama modern, idealist, feminist görünmek için çaktırmıyorsunuz" denmesi oldu.

Evlilik hayalleri kurmadan da evlenebilir insan. Evlenmek için evlilik hayali kurma şartı aranmıyor yanlış bilmiyorsam. Bir insan evlenmeyi hayal etmeyebilir, düşünmeyebilir, ama hayat öyle bir yere getirir ki kendini nikah masasında buluverir. Bu insana nikah memuru "bu nikah kıyılamaz çünkü siz yeterince hayal etmediniz" mi diyecek?

Tekrar ediyorum karşı çıkılan evlilik ya da evlilik hayalleri değil, her kadının bu hayalleri kuruyor olduğunun varsayılması ve hatta dayatılması. Daha önce de yazdığım gibi karşı çıkılan gencecik bir kadının kendine kız kurusu muamelesi yapması. Yoksa isteyen istediği hayali kursun bize ne, ama o hayalleri de birilerine dayatmasın.

Her ay gorucu geliyor bu aylarda mi gelmedi? Cok istiyor olsaniz eski adaylardan birini degerlendirirdiniz diye dusunuyorum. Kriterleriniz mi yuksek acaba?
Niye gorucu bekliyorsunuz ki hem? Secilmek yerine gidin kendiniz secin. Isi gucu olan olgun denecek yasta bir kadinsiniz. Kimden ne eksiginiz var

çalışıyor musun. bence gez dolaş estetik ameliyat yaptır yurtdışına çık. belki gezdiğin yerden biri denk gelir ;) boşver görücü olayını

Ben de bir idealist bir idealist olanlardanim merak etmeyin 10 senedir tek basima yasiyorum 5 senedir mimarlik yapiyorum cok ozgur bi hayatim var ben cevreme gore degil 2 taraftanda cogunluga gore ve dusunceme gore konustum herkesin gelin yada gelinlik gorunce hosuna gider ondan illa bi herkese bi dugunde gelinlik giydirilir ki vs vs .... (bana annem giydirmedi) bu sadece bi ornek anlamak istersen bu tur bi cogunlugun icindeyiz didismeye yer aramayin genis pencere canim geniiisss ayrica arada mizah duygusu da gerekir yas:28

Üslubunuz harikaymis, emir kipiyle didismeye yer aramayin falan demeler.. Okumak gercekten cehaleti aliyormus. Dar goruslu ve mizahtan anlamayan biri oldugumu sip diye nasil da anlamissiniz, tebrikler.

Diğer arkadaşa da anlattım size de anlatayım. Kim evliliğe karşı olduğunu söyledi burda? Önce ona bir açıklama getirelim? Evlenmiş olup da evlilğe karşıyım diyen biri var mı?

Karşı çıkılan nokta "sizi siziii hepiniz evlilik hayali kurdunuz ama modern, idealist, feminist görünmek için çaktırmıyorsunuz" denmesi oldu.

Evlilik hayalleri kurmadan da evlenebilir insan. Evlenmek için evlilik hayali kurma şartı aranmıyor yanlış bilmiyorsam. Bir insan evlenmeyi hayal etmeyebilir, düşünmeyebilir, ama hayat öyle bir yere getirir ki kendini nikah masasında buluverir. Bu insana nikah memuru "bu nikah kıyılamaz çünkü siz yeterince hayal etmediniz" mi diyecek?

Tekrar ediyorum karşı çıkılan evlilik ya da evlilik hayalleri değil, her kadının bu hayalleri kuruyor olduğunun varsayılması ve hatta dayatılması. Daha önce de yazdığım gibi karşı çıkılan gencecik bir kadının kendine kız kurusu muamelesi yapması. Yoksa isteyen istediği hayali kursun bize ne, ama o hayalleri de birilerine dayatmasın.

Okudugunu anlamaktan aciz insanlarla yasiyoruz maalesef. Sanki biz evlilik cok kotu, evlenenler kezban, koca duskunu dedik. Kapasitesi ne kadar oluyorsa insanin, o kadarini anliyor lafin. Kendilerinin yaptigi genellemeyi biz yapınca da anlamadilar olayi, ironiyi hala, pes.

Biz genellemelere karşı ciktik. Herkesin hayalidir diye israrla savunanlara karsi ciktik. Yahu değil kardesim, bircok kisinin hayali sizinkiyle ayni degil. Sadece buna karsi ciktik. Yoksa evlenen evlensin, ne diyebiliriz ki herkesin hur iradesi.

Ama algilama sorunu var işte insanlarda.

Ne ezik bi komşuymuş eksikliğini kapamak için elinde olanı silah gibi doğrultmuş.
Evde kalma olayına inanmıyorum ben evlenmek o kadar basit ki. Görücü gelse bu kezde siz beğenmeyeceksiniz belki. Valla bende 28 yaşımda evlendim 29uma 3 ay kalmıştı hatta. Ve eşimle de evlilikten 1sene önce tanışmıştım. Bi nişanda tanıştık ikimizinde sevgilisi vardı ozaman meğer ikimizde anlaşamama ve ayrılma aşamasındaymışız tesadüf birbirimizi bilmeden aynı tarihte sevgililerden ayrılmışız. Sonra konuşunca mğrenip gülmüştük. Ozamana kadar bende hayatta evlenemem diyordum. Olacağı varsa bianda oluyor birden karşına çıkıyor saçma sapan biyerde ve küt diye evleniyorsun. Oyüzden tadını çıkarın bekarlığın. Ne zaman babamın evine gitsem odama gidip bakıyorum nasılda özgürmüşüm

Okudugunu anlamaktan aciz insanlarla yasiyoruz maalesef. Sanki biz evlilik cok kotu, evlenenler kezban, koca duskunu dedik. Kapasitesi ne kadar oluyorsa insanin, o kadarini anliyor lafin. Kendilerinin yaptigi genellemeyi biz yapınca da anlamadilar olayi, ironiyi hala, pes.

Biz genellemelere karşı ciktik. Herkesin hayalidir diye israrla savunanlara karsi ciktik. Yahu değil kardesim, bircok kisinin hayali sizinkiyle ayni degil. Sadece buna karsi ciktik. Yoksa evlenen evlensin, ne diyebiliriz ki herkesin hur iradesi.

Ama algilama sorunu var işte insanlarda.
Düşük kapasiteli ve düşük algılı ve hatta düşük zekalı olduğum için zaten cevap verme gereği duymamıştım.(manipülatif cevaplar verdiğiniz için olmasın? Sözü sen eğer büker konu dışına çıkarıp kendine ,öznelliğe odaklarsan tabiki tartışmanın sonu gelmezdi pek zeki arkadaşım?!)
Hıhı aştı beni aştı ondan:D

bu konu karmaşık bir konu, kimine göre hayatının amacı değil amao lsada olur evlilik.. ama bu arkadşaımız sonuçta istediği bir şeyki açmış bu konuyu, maddi durumum çok iyi olsa asla arzulamam evliliği ülke ülke gezer dolaşır alışveriş yaparım. aam zaten boştaysanız yada işe gitsenizde hayatınız monotonsa evliliği merak edebilir insan, ama burdaki konulara baksana kocası eksort arıyan,kocası terk eden,hamileyken darp eden evlilik mutlulkda heyecanda getirmebilir..

bakmayın siz o evlenip çocuk yapmayı marifet sayanlara.
onlar da sizin yerinizde olmak istiyo da o yüzden böyle söylüyolar :KK39:

Back
X