Bir tatil meselesi

Hayır herkes bu mesajıma takmış ama bunu herkes yaşamıştır. Bizde illa yansıtmamaya çalıştık ama emdiği için gece uyandığı için yapışık ikiz gibi olduk küçükle mecburen .Bağ kelimesini yanlış kullandım sanırım .Bağ değilde ilgi diyelim eskisi kadar güçlü değil .Çünkü 2 ye bölündü ilgi .Ama ben zaten büyük oğlumdada ücretsiz izin aldım daha çok ilgilenmek için.Insanlar 4 aylık bebeği evde koyup gidiyor .Ay ben evde sıkılırım diyerek.Tek maaşla yetinip çocuğun duygusal durumunu düşünmüyor.
Ben de 6 aylık bebeğimi evde bırakıp işe gittim ama sizin yaptığınız bambaşka bir boyut, resmen sorunlu bir adamla bir arada yaşamak istemediğiniz için oglunuzu yaşamasına müsade ediyorsunuz, ayrıca çocuğumun duygusal durumunu sizden daha çok düşünüyorum, haksız yere bağıran babası bile olsa çocuğumu üzen bir adama eyvallahim olmaz

Eşimi seviyorum ve yoğun çalıştığını biliyorum.eşim dışarıda tek başına yemekte yemez . Onun için yemeğini hazırlamam gerek ayrıca adam çalışıyor eşyalarının yıkanması ütülenmesi gerekir. Onunla geçirdiğim dakikaları hiçbir şeye değişmem. Ben onun akşam eve gelmesini dakikalar saatler sayarak bekliyorum. Sevmekle anlayışla alası var. Ben gideyim gezeyim adam ne yaparsa yapsın diyemem
Aslında anladigim sekildeymis. Niye öyle değil dediniz ki? Ben sadece sevgiyle alakası olduğunu düşünmüyordum çünkü. Mutluluklar

Bakınız burda yanlış yazdığım bir kelime yüzünden çocuğumu dışlamış sevmiyor imajı verdim sanırım .Buna açıklma yapmaya bile gerek yok canım ciğerim çünkü ikiside .Zorunluluk durumundan dolayı ayrı kaldık dedim o an düşününce öyle olnası mantıklı gelmişti. Ama dediğim gibi sizleri sayesinde fark ettim. Çünkü küçük çocuk beni çok yoruyor kafam allak bullaktı .Gece dört beş kere kalkıyordu şimdi köyde emmeyide bıraktırdım .Öyle bilenecek bir çocuk değil.Küçük oğlum abisine baba diyor hatta araları çok iyidir. Çok bilinçli bir çocuktur büyük oğlum.
Anladım, oğlum bilemez diyorsunuz ama sadece bilenmeisi mesele değil sırf ilginizi çekmek için farklı şeyler yapabilir ekstra çaba gösterebilir siz de küçükle ilgilenmeye devam ederseniz. Örn onunla tatile çıkarsanız vs büyük yetersiz hissedebilir. Olgun olmasının bi önemi yok, hatta olgun olmak zorunda bile kalmamalı. Çocuk psikolojisi çok tehlikeli bir alan her şeyin dönüşü ağır olabilir. Çok çok dikkatli olmak lazım, olgun anlayışlıdır tölore edebilir diye kafanız rahat olmasın. Belki de öyle olmak zorunda kaldı. Burda herkes yüklendi çünkü gerçekten büyük oğlunuzu ihmal edip diğerinin üzerine fazla eğiliyorsunuz, herkes size bu yüzden tepki gösterdi. Farkettiyseniz ne güzel, allah ikisini de size bağışlasın.

Ben yanında olduğumdada kızıyor babası malesef.4 ayda bebeğini keyfine bırakanları dedim iyi okuyunuz.Mahalle ağzı gibi mesaj yazanlar var demiştim ha onlardan biride sensin şu an.Benim nasıl bir öğretmen olduğumdan hiç bahsetmiyorum bile velilerin dönütlerinden anlayabiliyorum çünkü.Pedogoji derya deniz her birini uygulayamayabiliyoruz ya da bizde öğreniyoruz insanız sonuçta.
Mahalle ağzıyla konuşan da şu an sen değilsin evet gerçekten ya ah bilemedim pardon 😂😂😂 her nasıl ogretmensen umarım oğluma fln denk gelmezsin, kendi oğlunu umursamayan benim oğluma eminim pedogojik kurallara göre falan davranır kesin... pardon 😒 geleceği sizin gibi insanlara saygılı olan bu tarz öğretmenler inşa ediyorsa vay halimize...

Ücretsiz izindeyseniz ne işiniz var ki köyde niye büyüğün yanında değilsiniz yani herşey yeme içme bakım mı ya o çocuğun anne sevgi ilgisine ihtiyacı yok mu? Okula gidiyor herkesin annesi bırakıp alıyor onun annesi yok ders çalışacak uyuyacak yani duygusal yönden nasıl yara alıyor..nasık annesiniz eşiniz oğlunuz orada siz ayrı takılıp bağımsız tatil yapacaksınız eşiniz yapsa olur mu.. pes yani tatile zamanınız varsa oğlunuza ayırın ne rahat genişsiniz büyük oğlunuza haksızlık değil mi üvey çocuk mu atmışsınız çocuğu

Ben yanında olduğumdada kızıyor babası malesef.4 ayda bebeğini keyfine bırakanları dedim iyi okuyunuz.Mahalle ağzı gibi mesaj yazanlar var demiştim ha onlardan biride sensin şu an.Benim nasıl bir öğretmen olduğumdan hiç bahsetmiyorum bile velilerin dönütlerinden anlayabiliyorum çünkü.Pedogoji derya deniz her birini uygulayamayabiliyoruz ya da bizde öğreniyoruz insanız sonuçta.
Burada mahalle ağzıyla konuşan tek kişi sizsiniz
İlk öğrencimiz evladımız, ilk öğretmenimiz annemiz…. Evladınıza olan analığınızdan belli öğretmenliğiniz…. Ben şöyleyim böyleyim cahiller diye iyice kendinizi rezil edeceğinize dönün bir aynaya bakın
Onun bunun anneliğini örnek göstermek yerine kendiniz örnek bir anne olun
Oğlunuz nerede?
Kimin, nasıl birinin yanında?
Siz kiminle nerdesiniz?
Neden?

kocanızla derdiniz var, büyük çocuğunuzla derdiniz var, anneliğiniz başlı başına dert, sizin derdiniz tatile gidememek, vah vah

ota çöpe kızan bir adama evladımı bırakacam diğer çocuğumun gönlünü yapacam keyfimi yapacam bir de tatile yollamıyor kocam diye olay çıkaracam, Allah nasip etmesin

haaa bu arada baba oğul pizza yapıyorlar diye methiyeler düzdüğünüz adam evlat ayrımı yapan bir anne olduğunuz yüzünüze vurulunca bir anda iğrenç bir insana dönüştü, enteresan….evladınızın başında olursanız kimse size karşı dolduracak fırsat bulamaz. Şimdi adam dese ki ananın bizden uzak keyfi yerinde kardeşinle tatil yapmak tek derdi haklı adam, bunu söyletip çocuk bende soğudu demeyin, ayrıca 9 yaşındaki çocuğa kimsenin bunu söylemesine de gerek yok o babasının da anasının da ciğerini bilir ciğerini

Bakınız burda yanlış yazdığım bir kelime yüzünden çocuğumu dışlamış sevmiyor imajı verdim sanırım .Buna açıklma yapmaya bile gerek yok canım ciğerim çünkü ikiside .Zorunluluk durumundan dolayı ayrı kaldık dedim o an düşününce öyle olnası mantıklı gelmişti. Ama dediğim gibi sizleri sayesinde fark ettim. Çünkü küçük çocuk beni çok yoruyor kafam allak bullaktı .Gece dört beş kere kalkıyordu şimdi köyde emmeyide bıraktırdım .Öyle bilenecek bir çocuk değil.Küçük oğlum abisine baba diyor hatta araları çok iyidir. Çok bilinçli bir çocuktur büyük oğlum.
9 yaşındaki çocuğun bilincine ulaşamamış ebeveynlerine yazıklar olsun

"Amaaan nasılsa benim yanımda da kızıyor, çünkü ağzımı ayırıp bakmak dışında bir şey yapmıyorum. O yüzden çocuğu babasına bırakıp rahat rahat takılmamda bir sakınca yok" derken bunun mantıklı bir savunma olduğunu mu düşündünüz gerçekten?

Babam çok iyi adamdır ama kötü olsaydı ve bize kötü davransaydı annem tarafından parça pinçik edilirdi eminim.
Annem de ben 2 aylıkken işe başlamış, -çok şükür ki- sizin iyi anne standartlarınızın dışında bir kadın.
İnsan böyle büyük büyük cümleler kurarken bir durur düşünür, "ben nasıl bir konu açmışım, ne tür saçmalıklar anlatmışım, şimdi ne hadle birilerinin anneliğini eleştiriyorum" falan diye bir sorgular kendini.
Şaka gibisiniz gerçekten.

Ayrıca pedagoji öğrenirken "pedagoji" yazmayı da öğrenseydiniz keşke.

öfffff bıktık burada kendinizin ne kadar mükemmel bir anne olduğunuzu anlatmanızdan ya. şu hale bak en iyi anne benim diye anlatmak için sıraya girmişsiniz resmen. size anneliğiniz mi soruluyor acaba? aynı konuyu mu okumuyoruz yoksa? her sayfada aynı şey ya, ne kadar iyi anne olduklarını yazarken soru sahibini de çıldırasıya eleştirmişler. kusura bakılmasın da kimsenin anneliğini sorgulamak size kalmadı. ss ablacığım lütfen oğlun büyük değil yalnızca 9 yaşında onun da sana ihtiyacı var. bu yaşlar önemli yaşlar, hiçbir şeyi unutmuyorlar. büyüyünce bununla ilgili bir şeyler söyler size kaldıramazsınız. eşinizle mutlu olmadığınız için oradasınız. boşanın ve evlatlarınızla huzurlu bir şekilde yaşayın.

Eh sevmediğim bir laf var ama buraya uyuyor sanki

ana var anacık var

Konuyu okudum; konu sahibinin mesajlarını okudum. Hangisine daha çok şaşırayım bilemedim.

Öğretmen, ama pedagojiden, yazı dilinden haberi yok; neredeyse yüz yüze ilk defa okula gidecek çocuğunu öfke kontrolü olmayan baba ile bir ay yalnız bırakıp bir de üstüne tatile gitmeyi düşünüyor, ama işe giden anneyi eleştiriyor.

Back
X