Bir tavsiye lütfen

Şu an maddi durumunuz nasıl? Kendinize azıcık da olsa özel bir alan yaratabilir, gelecek için hedefler koyabilirseniz daha mutlu olabilirsiniz bence.

Çocukları hafta da bir kaç gün kreşe verebilir, ya da KV falan bırakıp akşam lisesi/ kurs falan yapabilir misiniz?

Sizin kendinizle kalmaya, yaşınızın insanı hissetmeye ihtiyacınız var.

Çocuklarım pişmanlığım değil sadece bu psikoloji de olduğum için onlara haksızlık etmek istemiyorum. Yani bazen onlar olmasaydı hiç kimseyi düşünmezdim diyorum. Ama ağladığım da kötü olduğum da ek yanımda olan onlar göz yaşımı bile tek onlar siliyor. Tedavi daha mı kötü olurum hap kullanmak istemiyorum küçükken kullanmıştım. Ağlayamamıştım bile o hapları kullanınca sürekli uyku oluyor çocuklarım a ben bakmak zorundayım

Maddi durum şu anda yeni düzeldi normalde çok çok iyiydi eşim abisi iflas edince 100 bin TL kadar borcunu üstlendi 2 senedir o borcu ödemeye çalışıyoruz şu anda 20- 30 bin kadar kaldı. Liseyi açıktan okuyorum son bir sene daha girsem bitecek ama inanır mısınız bilemem ama bir senedir bildiğim herşeyi unuttum çarpım taplosunu ezbere bilen ben kardeşim 7×8 kaçtı abla diye sorunca cevap veremedim. Beynim durmuş gibi beynim herşeyi silmeye başladı. O yüzden 1 senedir ara verdim ama yeni dönem kayıtlarında kayıt yenilicem inşallah. Kv yaşlı zaten bakamaz çocuklara kreşe büyük kızımı verecektim bu sene pandemi çıktı o yüzden eşim göndermekten yana değil

Depresyondasın adama nasıl aşkla bakasın önce tedavi olun sonra karar verin
O bunu kabul etmiyor ki görmüyor. Sen kuruyorsun dövmüyormuş karışmıyormuş kızmıyormuş herşeyi özgürce yapıyormuşum o yüzden rahat batıyormuş ne kocalar varmış. Öyle diyor ama günden güne tükendiğini bilmiyor 52 kilodan 47 kiloya düştüm çayı demliyorum kahvaltı için kahvaltıyı hazırlıyorum ama açıkmadım ki daha diye altını kapatıp yatıyorum günlerce hiç birşey yemeden yaşayabilirim

Ben doktorumdan uyku yapmayan hap istemiştim ısrarla. Tamam tedavi zor bir süreç, alışana kadar zor oluyor. Ama böyle de yaşanmıyor ki.

Ben doktorumdan uyku yapmayan hap istemiştim ısrarla. Tamam tedavi zor bir süreç, alışana kadar zor oluyor. Ama böyle de yaşanmıyor ki.
Haklısın canım gerçekten yaşamıyorum artık. Online terapi falan araştırcam. Pandemi döneminde hastaneye gitmek istemiyorum çocukları riske atamam

Yaşına göre üstlendiğin sorumluluklar çok fazla ve içinde bulunduğun bunalım çok normal. Yapacağın ilk şey destek almak olsun. Hatta eşinle beraber almalısınız, çünkü evlilik sorumluluğunu sana yüklemesi haksızlık.

Çocuklar olmasa boşanman iyi olabilirdi ama kararlarını kendi gerçeklerine göre vermelisin, bence bosanirsan 2 çocukla çok daha fazla zorluk yaşarsın.

Geçmisi özlüyorsun ama sanırım evlilik öncesinde de mutlu değilmişsin ki. Daha çok gençsin ve şartlarını değistirmek, iyilestirmek senin elinde. Hayatinda belki hersey sorunlu gibi hissediyorsun ama senin ve kızlarının sağlığınız yerindeyse, hastane, test, tahlil gibi konular hayatında yoksa, bu çok büyük bir nimet. Şimdi kendine odaklanabilirsin, eğitimini tamamlamaya çalış mutlaka, kurslarla bir beceri edinmeye çalış, kurs olmasa bile belki çevrende dikis bilen birisi sana yardımcı olur, öğretir, ya da dikis degil de başka bir sey, sen ne istersen. Kendinle ilgili gelistirmek istediğin seylerle ilgili gerçekçi bir liste yap, adım adım hedeflerini gerçeklestir.

Hatalar yapmşsın, sana köstek olan bir ailen olmuş kolay değil ama artık çocuk değilsin geçmisi kabullenip simdiye odaklan, geleceğin daha iyi olabilir.

Evet, ne kocalar var ama bu eşinizin öküzlüğünü kapatmaz afedersiniz. Paşam bi işe gidip işten geliyor. Oh ne ala, keşke biz de yapabilsek öyle. O kadar yükü taşıyıp sonra oturup üzülmeyin. Biraz sesiniz çıksın. Ne yapın edin yükü biraz atın üstüne. Yapamıyorum gücüm kalmadı deyin. Atın kendinizi yerlere. O yükler nasıl taşınıyormuş görsün bir. Yahu 23 yaşındasınız daha, ben 31 yaşındayım. Şu yaşadıklarınızı ben yaşasam orta yerimden çatlarım. Canınızın kıymetini bilin, siz bilmeseniz kimse bilmez valla bak. Nasılsa yapıyor, amaaaaan der geçerler. Bunları yapıyor şunu da yapıversin derler. Yaptıklarınız görülmez, yapmayınca kötü olursunuz. Yapıp kötü olacağınıza yapmayıp kötü olun

Herkes yazmış zaten. Kesinlikle destek almalısınız. Mutsuzsanız evliliğinizi bitirin. Çocuklarınız ve kendiniz için ayakta durun. Yaşınız genç. Mutlu olun eğlenin hobiler edinin. Zor şeyler değil.

Kendinizden vazgeçmeyin. Umutsuz bir durum yok aslında. Sağlam korunun sadece.

10 seneye çocuklar anca tamamen kendine yeter olacak deseniz bile, siz 33 yaşında hala genç bir insan olacaksınız.

Bir hava almaya, resetlenmeye ihtiyacınız var. Çok normal, insanı bir ihtiyaç. Hafta da 1 güncük de olsa yalnız gezip dinlenebilseniz bir şekil...

Öyle oluyor zaten canım herşey dört dörtlük olmak zorunda yemek ev işi çocukların tırnakları uzasın sen bu çocuklara bakamıyorsun oluyor. Çıldırıyorum. İnan sessiz bir insan değilim ama 4 yıldır kendimi ifade etmek için uğraştım insanlara karşı hep dik durdum doğru bildiklerimi savundum. Ama baktım en ufak hata da arkamda kimse yok herkesi bir bir hayatım dan çıkarmaya başladım. Hafızam bellektekileri silmeye başladı fakat geçmişi değil yenileri silmeye başladı. Geçmişte yaşamaya başladım şurda şu olmuştu keşke şunu şurda şöyle yapsaydım diye diye kafayı yedim. Herkes benden birşey bekliyor kv ilgi kocam 4 4 lük eş olmamı sanki kendi 4 4 lük anneme göre bana rahat batıyor ablam desem kocasından başkasını gözü görmez en ufak hatam da herkese anlatır yani delirmem normal sanırım bu hayatıma yaşadılarıma göre bir gün okulda pikniğe gitmiştik annem izin vermez diye söylemedim öğrendiğinde kiminle orb..luk yaptım diye yapmadığını bırakmadı şimdi görsen kendisi zamanında hiç birşey yapmamış gibi. Tek sorun benim

Çok iyi anlıyorum . Bayramda hem kv ler hem kendi ailem bayramda bize gel diye aradı ,teyzem aradı onlara gitmiyosun bari bize gel diye. Beni anlayan yok .açık bir şekilde yalnız kalmak istedigimi söyledim. Gerçekten insan görmek istemiyorum. Kimseyi anlamak istemiyorum kimseye kendimi anlatacak gücüm de yok

Haklısınız 30 da hayatın yarısında bile olmucam biraz sabredip kendimi toparlamam lazım çocuklar okula başlayınca ünüversite bitirmeye çalışmam lazım sonra onlar büyüyünce ne yapmak istiyorsam yapmalıyım şu anda onları dünyaya getiren benim onlar bu hayatı istemedi onları da bilinmeze sokmamam lazım.

Ayenen canım yıllarca kv bin temizliğini yaptım. Ev taşıdı 6 aylık hamileydüm bayyosunu telleyerek temizledim. Ama bu sene iyi olmadığımı temizlik yapamıcağımı kendi evimi temizleyemediğimi söyledim ama işten kaçtığımı iddaa etti sadece güldüm ne kadar komik demi insanlar için yıllarca didin ama artık yapmak istemediğini söyle kötü oluyorsun. Artık kimse için uğraşmıcam kimse beni düşünmüyor bende kimseyi artık düşünemem

Çok teşekürler canım her kelimen de haklısın geçmişi bırakmam lazım geleceğe bakmam lazım artık.

Biraz carlayın, mükemmel olmasını istediği şeyleri kendisinin yapmasını söyleyin. Sizi başka kadınlarla iş konusunda kıyasladığında cevabınızı verin. Eşim de böyle kıyaslar yaptığında birkaç defa '' İstersen o kadınlara HER YÖNDEN benzeyebilirim. '' diye açık ve sert bir cevap verdim. Sustu, daha o konuyu açmıyor. :))) Kimse mükemmel olamaz, mükemmel görüp örnek verdiği insanların nelerini gördük. Bunu niye mi anlatıyorum? Eşinize biraz ses çıkarırsanız kıyaslara başlayacak da ondan.

Haklısın canım sustukça haklı sanıyorlar kendilerini azıcık örnek vermek lazım

küçük yaşta evlilik, daha bu yaşta durumlar ortadayken bi de 2 çocuk cahil cesareti kusura bakmayın.normal yani böyle hissetmen.yaşıtların daha yeni üniversiteden mezun olup dünyayı geziyo. en yakın zamanda psikiyatriden randevu al bari

O çocukların size ihtiyacı var erken yaşta evlat sahibi olmuş olsanız da sonuçta siz bir annesiniz herşeyden önce evlatlarınız için mücadele etmek zorundasınız.. arkadaşlar da söylemis zaten bir yardim alın gerekli tedavilerinizi olun şuan saglikli kararlar veremiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…