Bir toplanın ablalarım ya

Içine sinmiyosa uzak dur¿

Namazla niyazla insanin kişiliginin ilgisi yok herkes layigiyla ibadetini yapmiyor yada inandıgı gibi yaşamiyor bunu bilemezsin orayi hiiiiiiiç karıştırma¿¿¿

Bir insan alkollü bir yere gidip eğlenmiş olabilir .sorunu anlamadım.bu çok mu garip birşey yani geçmişte yaptığını bana söylemedi falan diyorsunuz da.sanki içki batağına saplanmış çıkmış gibi bahsetmissiniz.bunu size söylemesi mi gerekiyor.ben bir kere alkollü bir yere gitmiştim diye itirafta mi bulunacak.buna takilmayin bence

Simdi canim soyle bsy var bu hayatta ibadetini yerini getirende bsyler yapiyor ibadetini yerine getirmeyen de.simdi icki icmesiymis osuymus busuymus bunlara cok takilma derim.oncelikle herkez hayatinda bi hataya dusmus olabilir vey hayat cevresini degistiriyo olabilir.suan senin onu guzel bi sekilde taniman gerekiyor.hani en ufak sorunda icmeyecegi ne malum diyen arkadaslara katilmiyorum.insanlar degiskendir aile yapisi cok onemlidir.aile ve cevresi bu duruma yatkin degilse cevresinde ona akil veren insanlar da guvenilir ve duzgun insanlarsa kimse onun sana zarar vermesine izin vermez.haa birde kisilik de cok onemli.sen ben bu adama guvenirim ben bu adamla omur gecirebilirim diyemiyorsan bosuna yorma kendine derim.

Evlilik için önce bişeyler hissetmek lazım.. sonra da hayata bakış açılarınız ve bence inançlarınızda aynı doğrultuda olmalı ki sorun yaşamayın ilerde. . Belli ki içine sinmemiş. Evlenmek için evlenilmez ayrıca her namaz kılan düzgün eş olmaz..

Bu arada yeri geldi diye söylüyorum sadece senin için değil. .burası kadınların buluştuğu bir platform. .her yaştan kadın var lütfen abla, abla demeyin..

Namaz kılıp pavyona gidenleri bile duyduk o senin bileceğin iş..Dışarıdan hareketli görünür özünde dürüsttür..Ya da kendisini dürüst gösterir fos çıkar..Kabullenebilecegin birisine karar ver..

Alkol alanların sarhoş olup küçük kızlara sarkması, kumarda her şeyini kaybedip karısını satması falan ahlaksızlık iması değil çünkü haklısınız.

Bak ben boyle birini tanıyorum.
Bar da degil pavyona gidiyor, pavyondaki hatuna ev acmis diyollaaa ustelik
Yalniz bizimki namazini hic aksatmaz
Bence sirf bu yuzden bir sansi hak ediyor
Yani namazdan mi ki bilmiyorum karisi hala bosamadigina gore, namaz sonucta bu
Ama bak oruc tutmaz. Niye, oruc zor iş,aksama kadar ac duracaksin falan ohoo

icki muhabbetinden once sizi birseyler rahatsiz ettiyse,o his dogrudur uzak durun,alkolse konu yeni bir baslangic yapmak istemistir ve gecmisindeki hatasiyla(ona gore)yaftalanmak istemiyordur belki

Benim o sekilde yazdigim yorum varsa alinti yapin gorelim! ???
Ben siz yaptınız mı dedim?
Alıntı yaptığım mesajınızın ilk kısmına istinaden yazdım.

"Yazilanlari tekrar okuyun bence! alkol alan ahlaksizlik yapiyor diye bir imada bulunulmus mu? ya da ben bulunmus muyum? "

"Ya da ben bulunmuş muyum"dan önce 'bulunulmuş mu' diye genel bir sorunuz var farkındaysanız, ben de buna cevaben başlık içinde alkol alanlara atfedilen şeyleri yazdım. "Siz böyle yazdınız" gibi bir ithamım zaten olmadı.

Bulunulmus mu" sorusu icin cevap yazdiysaniz yine alinti yapin. cunku o sekilde yorum gormedim. (Konuyu dalgaya alip ironi yapanlar haric)

İroni : Etkiyi arttırmak için bir şeyin tersini söyleyerek alay etme.

İyi de dostum bundan kime ne? İnsanlar birbirinin yakasından düşsün artık lütfen ya.

Son düzenleme:
İroni : Etkiyi arttırmak için bir şeyin tersini söyleyerek alay etme.
Tanım için teşekkürler, ironinin ne olduğunu biliyorum. Sephora da kaç yıllık arkadaşım, ironi yaptığının gayet farkındayım.

Karşılıklı yazıştığım üyeye yazdığım cevapta bahsettiğim yorumların ise ironi olduğundan emin değilim, zira çok yakın zamanda benzer bir başlıkta aynı içerikler gayet ciddi bir şekilde yazıldı, konuşuldu. Bu başlık içinde de zaten sormuşlar, kendisi geldiğinde gerekli cevabı verir, eğer ben hakkında yanlış düşünmüşsem özür de dilerim, yanlış anladığım şey için özür dilemekten gocunacak bir insan değilim.

İçiniz rahatlamıştır umarım :)

Bulunulmus mu" sorusu icin cevap yazdiysaniz yine alinti yapin. cunku o sekilde yorum gormedim. (Konuyu dalgaya alip ironi yapanlar haric)

Belirttiğim yorum aşağıda, sözkonusu üyenin bundan önceki mesajını siz de beğenmişsiniz hatta.
Yukarıda başka üyeye de dediğim gibi, daha kısa bir süre önce benzer bir başlıkta içki içen kişiler için sayfalarca ileri geri konuşulduğu için bu konuda tanımadığım bir üyenin ironi yapıp yapmadığından emin olamıyorum, eğer ciddi değilse özür de dilerim sorun değil.

Ama o zaman da siz ironi yaptığı mesajı beğenmiş olacaksınız. İkimizden biri yanlış anladı ya hadi hayırlısı artık :)

merhaba hanımefendi, öncelikle şunu ifade edeyim muhafazakar degılım. Ayrıca bana kalırsa musluman insan muhafazakar olamaz.Conservatısm zaten batı merkezli bir ideolojidir ve islam dininin genel felsefesiyle örtüşmez. Tabi insanlar kendilerini muhafazakar olarak tanımlayabilirler, bu tercih meselesidir.

diğer bir nokta ise ideolojiler ve inançlar idealize olunmuş bir düzen sunarlar. Yani her düşüncenin temeli 'olması gereken' üzerine kurulmuştur. Bu sadece teoloji alanıyla sınırlı değildir, tüm ideolojilerin temelinde bu vardır ve bu ideolojiler/inançlar pratik deneyimlerden bağımsızdırlar.

Yorumunuzda belirttiginiz teori-pratik açmazı sadece teoloji alanında değil bütün ideolojilerde hakimdir. Bugün elinde ı phonu, ayagında adidasıyla sosyalist eylemlerine katılan bi ton genç var mesela.

bunları kapitalizmin hiç bir ideolojiyi teğet geçmediğini ifade etmek için yazdım aslında. Yorumum da bir reddiye değil, açıklamadır, iyi geceler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…