Bir türlü alışamamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

quzuu

fortis fortuna adiuvat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.160
699
323
Henüz yeni evliyiz ve evlendikten sonra yurt dışında yaşamaya başladık. Aile özlemi buraya alışamama hamilelik derken o kadar bunaldım ki bir türlü kendimi toparlıyamıyorum. Türkiyeye ailemin yanına dönüp orada doğum yapıp hiç buraya tekrar gelmemeyi bile düşündüm .gel gör ki eşime kıyamıyorum elinden geleni yapıyor ama yetmiyor mutlu olamıyorum sürekli mutsuz ve huzursuzum .elim kolum bağlı bebeğimizi de düşünmek zorundayım eşimi de gel gör ki eşimin türkiyeye gelme şansı yok işinden dolayı ve yaşadığımız yeri sevemiyorum hiç dışarı çıkasım bile gelmiyor dört duvara sıkıştım kaldım .derdimi paylaşıp biraz olsun rahatlamak istedim çünkü aileme anlatsam çok üzülürler kayinvalidemi de çok seviyorum ağzı dualı bana burada annelik yapmak için elinden geleni yapıyor. Eşim ve ailesine karşı gidersem mahçup olacağım üzülecekler iki arada bir derede kaldım

Yurtdışında neredesiniz?

hepsi hızlı ve üst üste gelen gelişmeler olduğundan adapte olamamışsınız,zamanla herşey düzene oturur,siz alışırsınız,çevreniz de olur . hatta 1 sene sonra ne kadar mutlu olduğunuzu yazarsınız

İnşallah öyle olur tebdili mekanda ferahlık vardır diye ümit ediyorum. Eşimden ayrı kalmak da zor geliyor ama en azından ailemin yanında kalmaya ve desteklerine ihtiyacım var .Her şey üst üste gelince bünye hepsini birden toparlayamadı demek ki .ileride bu durum değişir inşallah

Yeni evliymissiniz böyle hissetmeniz çok doğal. Eşimin omzunda annemi özledim diye ağladığımı bilirim ama hepsi geçiyor alisiyosunuz biraz zamana ihtiyacınız var

Yeni evliymissiniz böyle hissetmeniz çok doğal. Eşimin omzunda annemi özledim diye ağladığımı bilirim ama hepsi geçiyor alisiyosunuz biraz zamana ihtiyacınız var
Hamilelikten önce hiç böyle değildim artık hormonların etkisinde tepkilerin çoğaldı tahammülüm azaldı eşim anlayışlı olmasa daha zor olurdu eminim ama onu bile tükettim mutsuzluğumla

Yurtdışında neredesiniz?
Ülke ismi vermek istemiyorum ama türkiyeyi ve şartlarını çok özlediğim bir ülkedeyim. İnsanları çok iyi ama gel görki bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım demiş. Hiç böyle hayal etmemiştim açıkçası sevdiklerinden uzakta olmak meğer ne zormuş

kaldığınız ülkenin dilini biliyor musunuz? sosyalleşebiliyor musunuz? oraya alışmak için neler yapıyorsunuz? benden size tavsiye tüm duygusallığınızı da hamileliğe bağlamayın. evet hormonlar çok etkileniyor ama ille de öyledir diye şartlamayın kendinizi. modunuzu yükselmeye çalışın. ilk 3 ay biraz zor geçiyor, kendinize zaman da verin.

En azından bölge söylerseniz iyi olur, insanlar onlara göre tavsiyeler verirler. Kuzey Avrupaysa bende kral tavsiyeler var mesela

Evet ingilizce yaygın kaldığım ülkede iletişim kurabiliyorum insanlarla iyi kötü ama sosyal çevre kısıtlı kaldığımız yer küçük bir yer çünkü iş arkadaşları ve aileleri ile etkinlik vs iyi geliyor ama bir yandan ailem özlemimi artırıyor. İlk ayda hamileliğimin eşimle düzenli yürüyüş vs yapmaya çalışıyorduk şimdi yapamıyorum çünkü hemen yoruluyorum ve uyku bastırıyor

Hamilelikten önce hiç böyle değildim artık hormonların etkisinde tepkilerin çoğaldı tahammülüm azaldı eşim anlayışlı olmasa daha zor olurdu eminim ama onu bile tükettim mutsuzluğumla
Bi kaç ay hatta bi kaç haftaya normale döner gebeliğe bağlı sıkıntılarınız. Malum genelde ilk 3 ay zor geçiyor. Sonrasinda bebek hazirligiyla mesgul olunca daha cabuk toparlanirsiniz. Dogumu turkiyede yapmaktansa bulundugunuz yerde yapin cifte vatandaş olur onun gelecegini de dusunun. Modunuzu yükseltmeye çalışın eşinizi de bezdirmeyin

Açıkçası ben o kadar yoğunlaştım ki türkiyeye geri dönme fikrine eşimi ikna etmeye çalışıyorum. O da sizin gibi sosyal alan oluşturmaya çalışıyor bana ama mutlu hissetmiyorum yaparken .asıl sorun bu istekli değilim hiç bir aktiviteye zorlayarak yapıyorum
En azından bölge söylerseniz iyi olur, insanlar onlara göre tavsiyeler verirler. Kuzey Avrupaysa bende kral tavsiyeler var

Yazdıklarınızda kendimi gördüm resmen.. sadece ben yurtiçindeyim. 1 yıldır burdayım ve inanılmaz zorlanıyorum çalışıyorum ve sıfırdan çevre oluşturuyorum. hiç sevmediğim bir şehirdeyim yapacak çok az şey var ama ne zaman bi etkinlik keşfetsem direkt içine atlıyorum. spora başladım umarım iyi gelir

eşiniz yabancı mı aileside yurtdışındaymış hep orda mı yaşamışlar
Eşimin bir tarafı yabancı evet ara ara farklı ülkelerde yaşamış ailesinin işi dolayısı ile büyük kısmı burada geçmiş ama hayatının

Dogumu turkiyede yapmaktansa bulundugunuz yerde yapin cifte vatandaş olur onun gelecegini de dusunun

Konu sahibi Amerikada degilse dogumla vatandaşlikta verilmiyor.
Anne ya da baba o ulkenin vatandaşiysa zaten cocugu nerde dogurdugunun bir önemi yok vatandaslik olur her turlu.

Ama konu sahibi dogumu Turkiyede yapmaniz eşinize haksizlik olur. Cocugunu gormek ister, dogumda yaninda olmak ister sonucta. Eşinizle sizin cocugunuz bu annenizin degil.
Bizimkilerde yurtdisinda çok ama dogurmak icin kocasini birakip annesinin yanina gelen gormedim.
Bir kuzenimin annesi sadece kizinin bulundugu ulkeye gitti destek olmaya cok uzatmadan dondu.

Son düzenleme:
Vatandaşlık olarak düşünmedim açıkçası asıl sebebi ailemin yanında daha rahat bir hamilelik süreci geçireceğim.bu eşler arasında onların anlaşmasına bağlı bir süreç yoksa burada kendimi rahat ve huzurlu hissetsem neden kocamı bırakıp gideyim .tabiki doğumdan sonra eşim gelecek ve bizimle kalacak bir süre ailesi ile

Sizin icin demedim, üyeye yorum yazdim zaten ama hangi ulke oldugunu da bilmedigim için yanlista yorumluyor olabilirim tabi diye dusundum sonra.

En iyisini siz bilirsiniz tabi bana gore en huzurlu yer kendi evim ve eşimin yani olur.
Dogumdan hemen sonra 2 ailenin de toplandigi evde huzurlu olacaginza emin misiniz? burada acilan konular genelde bu durumun tam tersi oluyor.

ne güzel kurtarmışsın kendini bebeğini
Türkiyede ne var
ne varı söylemeyim aslında ne yok ki
görüntülü arama var
burda da ülkenin bir yanından bi yanı 12 saat atlar gelirsin uçakla
bil kıymetini oraların

Hangi ülke?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…