- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
bence hayatın amaçsız kalmış gibi.Aslında konu başlığı " bir türlü bitmeyen atalet halim ve sürekli alıp uygulamaya koymadığım kararlar" olacak. Evet 2015 Ocak ayından beri evdeyim. Yine 2015 Mayıs- Kasım arası kısa bir işletme deneyimim oldu, kendi kafemizi açtık ama tutunamadık kapattık. Hem o altı ay hem de o zararın getirdiği hayalkırıklığı çok kötüydü. 2002' den beri aradaki iş aradığım dönemleri saymazsak on bir senedir çalışıyordum ve neredeyse iki seneye yakın evdeyim. Dükkanı çalışmadan saymıyorum, aslına bakarsanız dükkanı komple unutmak istiyorum. Neyse...
Kasım' da dükkan kapandıktan sonra yavaştan iş aramaya başladım ama bir şey çıkmadı ve Şubat ayında da taşınma kararı aldık. Avrupa yakasından Anadolu' ya geçeceğimiz için işi de burada aramak istedim ve Nisan' dan beri de bulamadım. Bazısıyla telefonda anlaşamadık onların beklentileri farklıydı, bir kaç görüşmeye gittim ama olumlu dönüş olmadı. Hatta sonunculardan birisi resmen yaşlısın dedi yüzüme :) Çok Y kuşağı bir ekibi varmış anlaşabilirmiymişim :)
Ve ben bu 1,5 senede inanılmaz tembelleştim. Aslında önce uzun seneler çalışmanın ardından evde olmak harika geldi. Deli gibi gezdim, evin tadını çıkarttım kedi sahiplendim kendimi evcillere adadım. Sonra dükkan macerası (ya da faciası) oldu işte ben o dönemde bittim. Tam bir senedir resmenköşe minderi gibiyim. Hakkımı yemeyim taşınma aşamasında eşim çok yoğun çalıştığı için tüm evi tek başıma koliledim, taşınmayı organize ettim falan ama o kadar.
Sürekli yürüyüşe başlama kararı alıp uygulamıyorum. Diyete de aynı şekilde. Evimle ilgileniyorum temizliğim yemeğim tam ama o kadar. Dedim ya köşe yastığı gibiyim. Çok çabuk yoruluyorum bu son aylarda oldu önceden böyle değildim. Kansız değilim ama beslenmeden olabilir dengesiz besleniyorum. Daha doğrusu sağlıklı şeyler pişrip yiyip üstüne şöbiyet alıyorum mesela :)
Ve açıkçası iş aradığım bu dönemde bu atalet hali beni çok korkutuyor. Ya bir işe başladığımda adapte olamazsam ya dört kedili evle çalışma hayatını yürütemezsem ?
Aslında benim ihtiyacım olanın biraz motive olduğunun farkındayım. Dükkanın kapanması hayallerin çöpe gitmesi kolay değil. Üstüne iş arama süreci de yıpratıyor. Eşim henüz maaş almadı mesela şirkette para yokmuş. Sağlı sollu yumruk yediğim bir dönemdeyim ve açıkçası vermem gereken 10-15 kilo tek dert değilmiş gibi geliyor. Hem istiyorum hem beni işe almayan kendi kaybeder diyorum. Bir öyle bir böyleyim anlayacağınız. Ve mutsuzum. Ne yapıcağımı bilmiyorum. Bana yardım edebilecek olan , fikri olan var mı acaba ?
bence hayatın amaçsız kalmış gibi.
bu sebeple sabah kalkmak bile zor geliyordur sana.
birbirinin aynı boş amaçsız günler gibi.
bu da bütün enerjini çekiyor.
iş bulmadaki sıkıntılarını biliyorum.
son zamanlarda hep aynı içerikli konuların çünkü:))
seveceğin asılacağın bir işin olsa bir anda ruh halinin değişeceğini düşünüyorum ben.
bu gereksiz bir tasa.
ama evde fırsatın varken yürüyüşünü yap diyet yap,şöbiyet yeme.:))
iş bulma sürecin uzadıkca demoralize oldun.
maddi manevi sıkıntıya girdin.
hiç mi kabul edebileceğin bir iş çıkmadı?
ne bileyim geçici de olsa girsen uyan birine.
sonra değiştirsen.
tam olarak aradığın iş pozisyonu nedir?
güzel olmaz mı hiç:))Ama şöbiyet çok güzel :)
Yönetici Asistanlığı ve Halkla İlişkiler okudum ben. Yönetici Asistanı olarak başladım son şirketimde yükseldim. Şimdi o yükseldiğim pozisyon dışında her tür asistanlık işine başvuruyorum. Görüşmelerimden içime sinen olmadı maalesef zaten çok görüşme de yapmadım. İş beğenmeme durumum yok anlayacağın :) Genelde asistanlık diyince bizim işverenler çayı da yapsın, yemek de versin istiyor haliyle onları eliyorum. Genelde işveren ne istediğini bilmez zaten mesela bir yerle görüştüm üstüme atladılar adamlar, öylesiniz böylesiniz. Bi baktım yeni ilan açmış extra ne arıyorsa artık :) İş olayı kısmet olayı zaten.
Allah yardimciniz olsun, gecmis olsun diyeyim oncelikle.
Issizlik calismak isteyen insani gercekten cok yoruyor manen, e bir de maddi acidan durgun oldugunuz bir donemdesiniz o yuzden bu bitkinliginiz normal.
Yine de cok salmis gelmediniz bana.
Ev isi, saglikli yemekler, evcille ilgilenme vs. bunlarin tam olmasi kose minderliginden cikarir bence :)
Sadece kendinizi cok dinliyorsunuz gibi geldi bana.
Bu bir surec, hep boyle gitmeyecek.
Hayat suprizlerle dolu.
Once ic dinamiklerinizi kendinize gore duzenleyin, sizi ne iyi hissettirecekse.
Bir hobi gerekli sanki.
Ufak da olsa is ararken getirisi olabilecek bir sey iyi olur.
Deneyin, daha iyi yenilin.
Kolay gelsin.
Depresyon hali senin ki. Çalışmayı bıraktıktan sonra ayni durumları yaşadım. Allah tan cocuk oldu da ona adadim kendimi. Ama hep bir umut vardi icimde hep is hayatina atilmaya calistim. Ama hep hüsran oldu. En azindan denedim olmadi diyebiliyorum. Zaman zaman istedigim bu degildi neden boyle oldu diye yerken buluyorum kendimi. Hobi işlerine mi el atsan farkli şeyler mi öğrenmeye çalışsan arkadaşlarinla gezsen tozsan.
Gezmenin de sonu yok ondan da sıkıldım çünkü çok gezdim. Deli gibi gezdim yedim içtim. Ama şimdi o da keyif vermiyor. Umutsuz vaka mıyım acaba ?
Kelin ilacı olsa başına sürermiş.. Ne tavsiye vereyim ki şimdi.
Dükkan işine üzüldüm biraz da korktum. Benim de bu aralar bir projem var çünkü. Madem istediğim gibi iş yok kendi işimi kurayim dedim.
Bizimkisi ipi bir yere bağlamadan bungee jumping yapmaktı biraz da. Hiç tecrübe olmadan, azıcık araştırma ile daldık işe. Millet aylarca araştırma fiziblite yapıyor. Haliyle hüsran oldu. Senin olay ne bilmiyorum ama durumlar da çok vahim ekonomi berbat. Riske atma paranı derim.
Kosgeb desteği alacağım. O yüzden çok korkmuyorum. Bi de bu aralar kafe pastane işleri pek tutmuyor zaten. O kadar cok lar ki. Kenarda param var iş kurayim diyen kafe ya da pastane açıyor. Çok riskli oldu o alan.
Benim aklimdaki bambaşka bir şey. Ağustos ayından beri fizibilite yapıyorum. 60 sayfa rapor yazdım kosgebe. Olacak gibi ama yine de insan korkuyor adım atarken işte.
Eşimin de Kosgeb eğitimi vardı ama hiç o olaya girmedik biz. Aileler de arkamızdaydı çok rahattık biraz da saftık sanırım. Yani sonuçta o dönem yaşandı bitti. Senin işin gıda üstüne olmaması çok iyi olmuş. İnşallah yolunda gider başarılı olursun. Ülkenin hali içler acısı ama korkarak da nereye kadar. O yüzden bir dene bakalım.
İnşallah o kadar bunaldım ki son zamanlarda. Kendimi işe yaramaz hissediyorum artık.
Heheh. Sen mi ben mi ? Ya sadece 36 yaşındayım. Bunca sene çalıştım şimdi ne oldu ? Eh fena da çalışmazdım performansım iyidir ama yok minder gibiyim evde. Mutsuzum be Seph..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?