Bir türlü kurtulamadığım soyadı meselesi ....(Lütfen bilenler yardım etsin)

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.252
398
Merhabalar. internette çok aradım ama bir türlü bulamadım. Belki bilen birisi vardı. Eski eş kişisinden boşanalı 1.5 yıl oldu ve hala devletin kurumlarında soyadım eski kişinin ki gözüküyor . Geçen aracımın cezasını ödüyordum yanımda da sevgilim vardı bir baktım soyadım hala eski haliyle duruyor . Bunu sevgilimin görmemesi imkansız , ama sağ olsun hiç belli etmedi . Ben eve gelip dekontu inceleyince , gördüm ve çok üzüldüm . E- devlette soyadım değişmiş görünüyor ama mesela sgk girişimde de soyadım eski haliyle duruyor .
Bunun için nereye başvurmalıyım .
Şimdiden yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim .

Sevgilinizle mutluluklar dilerim. Sevgilinizin sizin boşanmış olduğunuzu bildiğini ve bunu dert etmemesinin normal olduğunu düşünüyorum.

SGK girişiniz eski tarihte olduğu için ve o ana mehsus olduğu için güncelleme olmaz. Yeni işe girişinizde yeni soyisimle olur. Ancak ceza, vergi vs. gibi konularda güncelleme olmalı diye düşünüyorum.

Benim de cok karsima cikardi bu mesele. Bankaya ayri,sgkya ayri mi gidilecek diye dusunmustum hatta. Bosanmisim,3 yil gecmis yeniden evlenmisim saglik ocagina gidiyorum hala ilk es soyadi orda duruyor. Hatta hemsireyle sorun yasamistim bunun icin.

Bence cok uzun sureye ihtiyac var. Carklar agir isliyor.

Evet ama bu haksızlık değil mi ?
Ben o pisliğin soyadı ile devam etmek istemiyorum.
Çok sinir oluyorum gördükçe. Yeni bir işe başlamama rağmen hala soyadın değişmemesi bile büyük bir hata.
O kadar iğrenç tipler var ki , ya beni bu yüzden rahatsız etselerdi?

Yani bence bu durum yüzünden kimseye kızılmamalı. Malesef dedğiniz gibi çarklar ağır işliyor.

Bu nasıl bir saçmalık ?
Her şeye kafayı takan devlet neden bu konuyu es geçiyor .
Peki dilekçe falan yazsam güncelleme yaparlar mı ?

Aynı sorunu uzun süre yaşadım. İcra dairesinde boşanalı 5 yıl yeniden evleneli 1 yıl olmuşken bile soyadım eski eşimin soyadıydı ve yanımda yeni eşim de vardı gördü duydu ama devlet kurumlarının nasıl gevşek çalıştığını bildiği için hiç yorum bile yapmadı.. Uzun süre yanımda boşanma ilamıyla gezdim. Evlendikten sonra da evlilik cüzdanımla :) Biraz can sıkıcı bi durum ama kuruma bizzat başvurduğunuzda sadece düzeltebiliyosunuz durumu. Aralarında bi iletişim yok sanırım devlet kurumlarının. ya da ağırdan alıp işleri salladıklarından olabilir

Neden rahatsız edeceklerini anlamadım ama kurum kurum gezip güncelleme yaptırmaktan başka çare var mı? Bana göre bu da pek akılcı değil, zaman kaybı. Bunu düşünmek sizi yorar. Zamanla kurumlar güncellemelerini yaparlar.

Peki nasıl başvuru yapabilirim . Aslında 183 ü aradım ama hiç bir etkisi olmadı .
Sevgilim zaten biliyor ama o ses etmese bile ben kendimi kötü hissettim .

Bu nasıl bir saçmalık ?
Her şeye kafayı takan devlet neden bu konuyu es geçiyor .
Peki dilekçe falan yazsam güncelleme yaparlar mı ?
Ben bir sey yapmadim,yapmaya kalksam nereye yapacagim bilmiyordum acikcasi. Cunku o kadar farkli yerler ki. Biri nufus mudurlugu,digeri kaymakamlik,biri devlet hastanesi,digeri tapu kadastro,biri sgk digeri vergi dairesi gibi gibi. Hangi birine ne dilekcesi verilir ki?

Resmi makamlarda daha önce eşinizin soyadı ile işlem yapıldığı için kayıtlar o şekilde kalmıştır .Resmi kurumlarda bilgi işlem merkezlerine uğrayıp güncelleyin .Aslında böyle bir şey yapmanıza bile gerek yok ama işte herşey yavaş ilerliyor .

Bende isim değişikliği yapmıştım bazı yerlerde eski ismim çıkıyor üstüne evlenince soyisim değişti çok farklı şeyler oluyor
Mesela hastaneye randevu alarak gidince sistemde değiştiği için yeni isim soyisim çıkıyor ama vezneden sıra alınca eski isim çıkıyor. Bu kadar saçma. Her sağlık ocağına gittiğimde “ama burda x y çıkıyorrr” diyor hemşire vs.
Süreci hızlandırmak için dilekçe vs verilebilir sanıyorum ki.

Boşanan kadınların çoğunu inanın rahat bırakmıyorlar.
Bunu bizzat bende yaşadım. Bir evvel ki çalıştığım kurum da maalesef böyle boş ve gereksiz şeylerle uğraşmak zorunda kaldım ve en sonunda da işten ayrıldım.

Peki nasıl başvuru yapabilirim . Aslında 183 ü aradım ama hiç bir etkisi olmadı .
Sevgilim zaten biliyor ama o ses etmese bile ben kendimi kötü hissettim .
170 i arayın SGK için onlar size hangi evrakla nereye başvuracağınızı detaylı izah ederler. Ama bu sorun sizi kredi vermek için arayan bankalarda bile başınıza gelecek uzun bi süre malesef Her yere her kuruma da başvuramayacağımıza göre (işimiz düşene kadar) canınızı sıkmaya değecek bi konu değil bence.. Türkiye işte yapcak bişey yok

Bu konu aslında sosyal hayatımızı bile etkiliyor . Neden bu durumda kimse bir şey yapmıyor anlayamıyorum .
Zaten yeterince zor süreçler geçiriyoruz bir de bununla uğraşıyoruz.
Teşekkür ederim ama sanırım dilekçe ile de hallolacak bir şey değil .

benimde aile soyadım yazıyor her yerde. evlilik soyadım eklenmedi hiç bir resmi kurumda.6.5 yılı geçti evliliğim üstelik.
sağlık ocağında 3 çocuklu bekarım :)
can sıkıcı bir geçmiş olduğu için haklısınız. çözümü kendi haline bırakırsanız zaman, ilgili yerlere gidip uğraşırsanız da buna harcayacağınız zaman. :)

Sgk ya ilk kaydınız mıydı ?
Evliyken mi çalışmaya başladınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…