Evet ama bu haksızlık değil mi ?Sevgilinizle mutluluklar dilerim. Sevgilinizin sizin boşanmış olduğunuzu bildiğini ve bunu dert etmemesinin normal olduğunu düşünüyorum.
SGK girişiniz eski tarihte olduğu için ve o ana mehsus olduğu için güncelleme olmaz. Yeni işe girişinizde yeni soyisimle olur. Ancak ceza, vergi vs. gibi konularda güncelleme olmalı diye düşünüyorum.
Benim de cok karsima cikardi bu mesele. Bankaya ayri,sgkya ayri mi gidilecek diye dusunmustum hatta. Bosanmisim,3 yil gecmis yeniden evlenmisim saglik ocagina gidiyorum hala ilk es soyadi orda duruyor. Hatta hemsireyle sorun yasamistim bunun icin.
Bence cok uzun sureye ihtiyac var. Carklar agir isliyor.
Bu nasıl bir saçmalık ?Benim de cok karsima cikardi bu mesele. Bankaya ayri,sgkya ayri mi gidilecek diye dusunmustum hatta. Bosanmisim,3 yil gecmis yeniden evlenmisim saglik ocagina gidiyorum hala ilk es soyadi orda duruyor. Hatta hemsireyle sorun yasamistim bunun icin.
Bence cok uzun sureye ihtiyac var. Carklar agir isliyor.
Aynı sorunu uzun süre yaşadım. İcra dairesinde boşanalı 5 yıl yeniden evleneli 1 yıl olmuşken bile soyadım eski eşimin soyadıydı ve yanımda yeni eşim de vardı gördü duydu ama devlet kurumlarının nasıl gevşek çalıştığını bildiği için hiç yorum bile yapmadı.. Uzun süre yanımda boşanma ilamıyla gezdim. Evlendikten sonra da evlilik cüzdanımla :) Biraz can sıkıcı bi durum ama kuruma bizzat başvurduğunuzda sadece düzeltebiliyosunuz durumu. Aralarında bi iletişim yok sanırım devlet kurumlarının. ya da ağırdan alıp işleri salladıklarından olabilirMerhabalar. internette çok aradım ama bir türlü bulamadım. Belki bilen birisi vardı. Eski eş kişisinden boşanalı 1.5 yıl oldu ve hala devletin kurumlarında soyadım eski kişinin ki gözüküyor . Geçen aracımın cezasını ödüyordum yanımda da sevgilim vardı bir baktım soyadım hala eski haliyle duruyor . Bunu sevgilimin görmemesi imkansız , ama sağ olsun hiç belli etmedi . Ben eve gelip dekontu inceleyince , gördüm ve çok üzüldüm . E- devlette soyadım değişmiş görünüyor ama mesela sgk girişimde de soyadım eski haliyle duruyor .
Bunun için nereye başvurmalıyım .
Şimdiden yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim .
Duruma gore degisir iste o. Hemsirenin tavri normal degildi,o yuzden kizmis hatta sikayet etmistim.Yani bence bu durum yüzünden kimseye kızılmamalı. Malesef dedğiniz gibi çarklar ağır işliyor.
Evet ama bu haksızlık değil mi ?
Ben o pisliğin soyadı ile devam etmek istemiyorum.
Çok sinir oluyorum gördükçe. Yeni bir işe başlamama rağmen hala soyadın değişmemesi bile büyük bir hata.
O kadar iğrenç tipler var ki , ya beni bu yüzden rahatsız etselerdi?
Peki nasıl başvuru yapabilirim . Aslında 183 ü aradım ama hiç bir etkisi olmadı .Aynı sorunu uzun süre yaşadım. İcra dairesinde boşanalı 5 yıl yeniden evleneli 1 yıl olmuşken bile soyadım eski eşimin soyadıydı ve yanımda yeni eşim de vardı gördü duydu ama devlet kurumlarının nasıl gevşek çalıştığını bildiği için hiç yorum bile yapmadı.. Uzun süre yanımda boşanma ilamıyla gezdim. Evlendikten sonra da evlilik cüzdanımla :) Biraz can sıkıcı bi durum ama kuruma bizzat başvurduğunuzda sadece düzeltebiliyosunuz durumu. Aralarında bi iletişim yok sanırım devlet kurumlarının. ya da ağırdan alıp işleri salladıklarından olabilir
Ben bir sey yapmadim,yapmaya kalksam nereye yapacagim bilmiyordum acikcasi. Cunku o kadar farkli yerler ki. Biri nufus mudurlugu,digeri kaymakamlik,biri devlet hastanesi,digeri tapu kadastro,biri sgk digeri vergi dairesi gibi gibi. Hangi birine ne dilekcesi verilir ki?Bu nasıl bir saçmalık ?
Her şeye kafayı takan devlet neden bu konuyu es geçiyor .
Peki dilekçe falan yazsam güncelleme yaparlar mı ?
Boşanan kadınların çoğunu inanın rahat bırakmıyorlar.Neden rahatsız edeceklerini anlamadım ama kurum kurum gezip güncelleme yaptırmaktan başka çare var mı? Bana göre bu da pek akılcı değil, zaman kaybı. Bunu düşünmek sizi yorar. Zamanla kurumlar güncellemelerini yaparlar.
Boşanan kadınların çoğunu inanın rahat bırakmıyorlar.
Bunu bizzat bende yaşadım. Bir evvel ki çalıştığım kurum da maalesef böyle boş ve gereksiz şeylerle uğraşmak zorunda kaldım ve en sonunda da işten ayrıldım.
170 i arayın SGK için onlar size hangi evrakla nereye başvuracağınızı detaylı izah ederler. Ama bu sorun sizi kredi vermek için arayan bankalarda bile başınıza gelecek uzun bi süre malesefPeki nasıl başvuru yapabilirim . Aslında 183 ü aradım ama hiç bir etkisi olmadı .
Sevgilim zaten biliyor ama o ses etmese bile ben kendimi kötü hissettim .
Bu konu aslında sosyal hayatımızı bile etkiliyor . Neden bu durumda kimse bir şey yapmıyor anlayamıyorum .170 i arayın SGK için onlar size hangi evrakla nereye başvuracağınızı detaylı izah ederler. Ama bu sorun sizi kredi vermek için arayan bankalarda bile başınıza gelecek uzun bi süre malesefHer yere her kuruma da başvuramayacağımıza göre (işimiz düşene kadar) canınızı sıkmaya değecek bi konu değil bence.. Türkiye işte yapcak bişey yok
Aslında ilk kaydım evliyken açıldı .Sgk ya ilk kaydınız mıydı ?
Evliyken mi çalışmaya başladınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?