Bir türlü kurtulamadığım soyadı meselesi ....(Lütfen bilenler yardım etsin)

Hahahaha cok alemsin
Ayni seyleri yasadim,erkek arkadasimin yaninda kendimi kotu hissettim,ne gunlerdi.

10 yil oldu bosanali hala bankalar telefon sirketleri aradiklarinda eski esimin soyadiyla hitap ediyor. Duzeltiyorum bi dahakine yine ayni. Ben de artik saldim cayira. :)

Ben 1 ay önce yeni kimliğimi aldım . Aynı gün Z. Bankasından otomatik olarak soyadım değişti. Geçen hafta da sağlık ocağında değiştiğini öğrendim ama diğer kurumlarda ne durumda bilemiyorum.

SGK için soyadı güncellemesi yapılacak ekranda 2 saniye de düzeltme sağlanıyor
Muhasebe birimine söyle iş giriş ekranından yenilemeyi sağlar

Benim annem yeni boşandı bütün her yerdeki soyadını güncelletti bazısı kendiliğinden oldu bazısını annem düzeltti. İlk zamanlar aynı TC olmasına rağmen anneme resmi kurumlarda çok sıkıntı çıkardılar. Resmi kurumlarla çalışıyorsanız bizzat gidip gücelleyebilirsiniz.

Biryere başvurmanız gerekmiyor.
Yakın zamana kadar; benimde hala bekar soyadım gözüküyordu sgkda..
Bunun için bir muhattap bulamazsınız bence. Ama çok rahatsız olduysanız; yinede bir araştırın güncellenmesini isteyin..
Ben sonra yeni bir işe girdiğimde değişmiş. Güncellenince değişiyor o.

Bence bu kadınlara çok büyük haksızlık. Zor bela yakalarından silkeleyip attıkları adamların soyadını taşımak zorunda değiller. Kesinlikle haklisin, kim olsa sinir olur.

Bircok avrupa ülkesinde bu zorluklara karşı düzenleme yapıldı umarım en kısa sürede turkiye de yapar. Ehliyet, sgk, hastahane islemlerinde hep kendi aile adını kullanıyorsun bu çok iyi. Tek sıkıntı evliyken aldığın diplomalar ve sertifikalar. Uğraştıran şeyler. Turkiye de yapsa bunu yani devlet kurumları evlilik soyadını kullanmasa iyi olur. Sonra uğraştırıyor ve bütün birimlere aynı anda ulaşmak mümkün değil. Sgk da sanırım ilk giris degistirilemiyor ehliyet nasıl bilemiyorum.

sgk ya başvurup güncelletebılırsın .banka vs heryerden guncelletmek gerekıyor.

Bence bu kadınlara çok büyük haksızlık. Zor bela yakalarından silkeleyip attıkları adamların soyadını taşımak zorunda değiller. Kesinlikle haklisin, kim olsa sinir olur.
Yani bir de şu an çok güzel giden bir ilişkim varken bunu görünce epey üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…