- 21 Ocak 2013
- 3.779
- 2.937
- 373
Ben çalıştığım kurumlara ve bankalara yeni kimliğimle başvuru yapmıştım. Ama uzun süre kredi kartımda maaş kartımda bile o soyismiyle dolaşmıştım (bikaç yıl belki) Çok sorun etmedim ben açıkçası tek tek heryere gitmek zoruma gitti..olduğu kadar yaptım olmadığını da bıraktım öyle.. Şimdi bile spor kompleksinden aranıyorum mesela ya da bi sağlık kurumundan chek-up vs gibi şeyler için. Yine aynı soyisim karşıma çıkıyo düzeltiyorum sadece.. takılmayın boşverin.. Ben toplumda çok şükür ki bi sorun pek yaşamadım sizin gibi belki o yüzden rahatım.. Bi de rahat bi insanımdır böyle konularda insanlar ne demiş ne yapmış diye çok üstünde durmam belki de o yüzden yaşamadım bi problem bilmiyorum..Bu konu aslında sosyal hayatımızı bile etkiliyor . Neden bu durumda kimse bir şey yapmıyor anlayamıyorum .
Zaten yeterince zor süreçler geçiriyoruz bir de bununla uğraşıyoruz.
Teşekkür ederim ama sanırım dilekçe ile de hallolacak bir şey değil .
Düzelmiyor diye biliyorum . Mesela benim ilk kaydım bekarken açıldı . Evlendikten sonra başka bir işe girdim ama sgk da hep kızlık soyadım yazıyor .Aslında ilk kaydım evliyken açıldı .
Ama şimdi yeni bir işe girdim , yeniden bir giriş oldu .
Yukarı da da yazdım :) İş yerleri sistem üzerinden güncelleme yapmadıkları sürece ilk kayıttaki soyadı çıkıyor sistemdeDüzelmiyor diye biliyorum . Mesela benim ilk kaydım bekarken açıldı . Evlendikten sonra başka bir işe girdim ama sgk da hep kızlık soyadım yazıyor .
Kızlık soyadım oldugu için rahatsız değilim ama bi an korkmustum kayıtlarda evli gözükmüyormuyum diye bana ilk kayıt nasıl olduysa o şekil devam edilir dediler .
Çok teşekkür ederim hemen rica edeceğim .Yukarı da da yazdım :) İş yerleri sistem üzerinden güncelleme yapmadıkları sürece ilk kayıttaki soyadı çıkıyor sistemdeTek yapmaları gereken tc nizi girip güncellemek
Benım için sıkıntı yokya kızlık soyismim daha iyi :)Yukarı da da yazdım :) İş yerleri sistem üzerinden güncelleme yapmadıkları sürece ilk kayıttaki soyadı çıkıyor sistemdeTek yapmaları gereken tc nizi girip güncellemek
Allah sizden razı olsun.Resmini de ekliyorum ;
Ailemin soy adı kalsa onu taşımak bir şereftir.Benım için sıkıntı yokya kızlık soyismim daha iyi :)
Değişebiliyorsa ne güzel .
Gözünaydın konu sahibi
Rica ederim.Allah sizden razı olsun.
Şimdi söyleyeceğim hemen .
Bu arada diğer kurumlarda durum ne biliyor musunuz ? Yani trafik cezası öderken bile hala eski soyadım var. Arabamı boşandıktan 5 ay falan sonra almış olmama rağmen.
Yeni kimlik almasınız mı ?Evet ama bu haksızlık değil mi ?
Ben o pisliğin soyadı ile devam etmek istemiyorum.
Çok sinir oluyorum gördükçe. Yeni bir işe başlamama rağmen hala soyadın değişmemesi bile büyük bir hata.
O kadar iğrenç tipler var ki , ya beni bu yüzden rahatsız etselerdi?
Merhaba SouvveniREvlenmek ayrı dert, boşanmak ayrı dert bu durumlarda.
Bence soy adı olarak herkes kendi soyadında kalmalı ki böyle sorunlar yaşanmasın.
Çözüm konusunda bir fikrim yok, ama SGK girişi ile alakalı yorum yazan arkadaşın vermiş olduğu bilgi mantıklı geldi.
Ancak bir işten çıkar diğerine geçerseniz o zaman değişim aktifliğini gösterir diye düşünüyorum bende.
Diğer kurumlar ile alakalı olarakta bizzat gidip başvuru gerçekleştirerek sanırım değişim sağlanabilir.
Allah kolaylık versin ne diyeyim.
Uğraştırıyor insanı, her türlü uğraştırıyor işte.
Nüfus mdMerhabalar. internette çok aradım ama bir türlü bulamadım. Belki bilen birisi vardı. Eski eş kişisinden boşanalı 1.5 yıl oldu ve hala devletin kurumlarında soyadım eski kişinin ki gözüküyor . Geçen aracımın cezasını ödüyordum yanımda da sevgilim vardı bir baktım soyadım hala eski haliyle duruyor . Bunu sevgilimin görmemesi imkansız , ama sağ olsun hiç belli etmedi . Ben eve gelip dekontu inceleyince , gördüm ve çok üzüldüm . E- devlette soyadım değişmiş görünüyor ama mesela sgk girişimde de soyadım eski haliyle duruyor .
Bunun için nereye başvurmalıyım .
Şimdiden yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim .
Cimere yazın, tüm kamu kurumlarında kimlik güncellemesi isteyin..
Yeni kimlik aldım . E-devlettede güncellendi bilgilerim .Yeni kimlik almasınız mı ?
Aracınızı eski evlilik süresi içinde mi almıştınız ? Eğer öyleyse Güncelleme yapılmamış olabilir.
SGK dan o zamanki düzeltme yapılamaz ama kalan şeyleri Güncelleme yapabilirsiniz.
Bir daha evlenirseniz de doğrudan aile mahkemesine başvurup kendi soyadınızı kullanılırsınız.
Gerçekten ben hayatımdan silip attıkça sürekli karşıma çıkıyor.Evlenmek ayrı dert, boşanmak ayrı dert bu durumlarda.
Bence soy adı olarak herkes kendi soyadında kalmalı ki böyle sorunlar yaşanmasın.
Çözüm konusunda bir fikrim yok, ama SGK girişi ile alakalı yorum yazan arkadaşın vermiş olduğu bilgi mantıklı geldi.
Ancak bir işten çıkar diğerine geçerseniz o zaman değişim aktifliğini gösterir diye düşünüyorum bende.
Diğer kurumlar ile alakalı olarakta bizzat gidip başvuru gerçekleştirerek sanırım değişim sağlanabilir.
Allah kolaylık versin ne diyeyim.
Uğraştırıyor insanı, her türlü uğraştırıyor işte.
Bu nasıl bir saçmalık ?
Her şeye kafayı takan devlet neden bu konuyu es geçiyor .
Peki dilekçe falan yazsam güncelleme yaparlar mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?