Bir türlü kurtulamadığım soyadı meselesi ....(Lütfen bilenler yardım etsin)

İş yerinizden sgk sisteminden soyadınızı güncellemelerini isteyin. İşe giriş ekranında soyadı güncellemesi mevcut. Tek yapmaları gereken tc nizi girmek. Anında güncellenecektir. Diğer kurumlar için durum nedir maalesef bilmiyorum.

Ben çalıştığım kurumlara ve bankalara yeni kimliğimle başvuru yapmıştım. Ama uzun süre kredi kartımda maaş kartımda bile o soyismiyle dolaşmıştım (bikaç yıl belki) Çok sorun etmedim ben açıkçası tek tek heryere gitmek zoruma gitti..olduğu kadar yaptım olmadığını da bıraktım öyle.. Şimdi bile spor kompleksinden aranıyorum mesela ya da bi sağlık kurumundan chek-up vs gibi şeyler için. Yine aynı soyisim karşıma çıkıyo düzeltiyorum sadece.. takılmayın boşverin.. Ben toplumda çok şükür ki bi sorun pek yaşamadım sizin gibi belki o yüzden rahatım.. Bi de rahat bi insanımdır böyle konularda insanlar ne demiş ne yapmış diye çok üstünde durmam belki de o yüzden yaşamadım bi problem bilmiyorum..

Aslında ilk kaydım evliyken açıldı .
Ama şimdi yeni bir işe girdim , yeniden bir giriş oldu .
Düzelmiyor diye biliyorum . Mesela benim ilk kaydım bekarken açıldı . Evlendikten sonra başka bir işe girdim ama sgk da hep kızlık soyadım yazıyor .
Kızlık soyadım oldugu için rahatsız değilim ama bi an korkmustum kayıtlarda evli gözükmüyormuyum diye bana ilk kayıt nasıl olduysa o şekil devam edilir dediler .

Yukarı da da yazdım :) İş yerleri sistem üzerinden güncelleme yapmadıkları sürece ilk kayıttaki soyadı çıkıyor sistemde Tek yapmaları gereken tc nizi girip güncellemek

Yukarı da da yazdım :) İş yerleri sistem üzerinden güncelleme yapmadıkları sürece ilk kayıttaki soyadı çıkıyor sistemde Tek yapmaları gereken tc nizi girip güncellemek
Benım için sıkıntı yokya kızlık soyismim daha iyi :)
Değişebiliyorsa ne güzel .
Gözünaydın konu sahibi

Resmini de ekliyorum ;
Allah sizden razı olsun.
Şimdi söyleyeceğim hemen .
Bu arada diğer kurumlarda durum ne biliyor musunuz ? Yani trafik cezası öderken bile hala eski soyadım var. Arabamı boşandıktan 5 ay falan sonra almış olmama rağmen.

Benım için sıkıntı yokya kızlık soyismim daha iyi :)
Değişebiliyorsa ne güzel .
Gözünaydın konu sahibi
Ailemin soy adı kalsa onu taşımak bir şereftir.
Ama bu pisliğin soyadını taşımak çok büyük bir sinir sebebi.

Rica ederim.
Emniyet müdürlüğünün trafik tescil şubesine gitmeniz gerekiyor sanırım o işlem için.

Yeni kimlik almasınız mı ?
Aracınızı eski evlilik süresi içinde mi almıştınız ? Eğer öyleyse Güncelleme yapılmamış olabilir.
SGK dan o zamanki düzeltme yapılamaz ama kalan şeyleri Güncelleme yapabilirsiniz.
Bir daha evlenirseniz de doğrudan aile mahkemesine başvurup kendi soyadınızı kullanılırsınız.

Evlenmek ayrı dert, boşanmak ayrı dert bu durumlarda.
Bence soy adı olarak herkes kendi soyadında kalmalı ki böyle sorunlar yaşanmasın.

Çözüm konusunda bir fikrim yok, ama SGK girişi ile alakalı yorum yazan arkadaşın vermiş olduğu bilgi mantıklı geldi.
Ancak bir işten çıkar diğerine geçerseniz o zaman değişim aktifliğini gösterir diye düşünüyorum bende.

Diğer kurumlar ile alakalı olarakta bizzat gidip başvuru gerçekleştirerek sanırım değişim sağlanabilir.
Allah kolaylık versin ne diyeyim.
Uğraştırıyor insanı, her türlü uğraştırıyor işte.

Merhaba SouvveniR
Sgk sisteminde anında güncelleme gerçekleşiyor.
İşe giriş bildirgesini tekrar görüntülediklerinde güncel soyadı olarak döküm alabilecekler .

Nüfus md

Yeni kimlik aldım . E-devlettede güncellendi bilgilerim .
Arabayı da boşanınca aldım.

Gerçekten ben hayatımdan silip attıkça sürekli karşıma çıkıyor.
Sevgilim zaten bu konuda tek kelime etmez ama insanın kanına dokunuyor.
Vallahi bıktım ya hu.

onları ilgili kurumun tek tuş ile güncellemesi gerekiyor

örneğin adliyedeki sistemde güncelleme yok

biri dava açtı adını değiştirdi

yani dava açarken adı ahmat değiştirdi Ahmet oldu diyelim

aradan yıllar geçti adamın yeni kimliği vs var

sonra boşanma aşaması geldi adamın adı UYAP'ta hala Ahmat

şimdi mahkeme boşanma kararını verse Ahmat olacak nüfus işlemeyecek vs vs

dedim nedir bu

görevli dedi ki ben hemen güncelleyeyim bir tuşa bastı sistem baştan sorguladı ve buldu yeni adını

buna benzer onlarca yüzlerce örnek var

boşanmış, yeniden evlenmiş vs bir bakıyorsun ikinci boşanma davasında ilk eşinin soyadı ile taraf olmuş

tek tek kurumlara gidip güncellemek de sıkıntılı oysa nerede ise her kurumun mernis bağlantısı var

geçen bir bankada hesabım vardı bir hesap daha açtırmam gerekti

bu mu adresiniz dedi hayır dedim güncelledi bir tuş ile sonra yani esasen sistem var da o sistemi kullanmak gerekiyor

Bu nasıl bir saçmalık ?
Her şeye kafayı takan devlet neden bu konuyu es geçiyor .
Peki dilekçe falan yazsam güncelleme yaparlar mı ?

sgk ya dilekçe veriyorsunuz soyadınızın değişmesi için. Ben öyle yapmıştım yoksa ilelebet kalır sgk da eski soyadınız. Dİlekçe verince de 6 ay sürmüştü güncellemeleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…